View Full Version : Постоянно сменяне газ-бензин
rankovtsv
06-06-2010, 22:12
При каране на газ, когато отнема крака си от газта и на лампичката ми светка индикатора за бензин ( на ключето газ-бензин) ако изключа от скорост това не става - само на скорост когато подавам газ и си махна крака от педала. Колата е Алфа 156 1.8ТС със газов инжекцион. Интересува ме когато отнема газта дали колата автоматично минава на бензин и дали това е нормално. А иначе след като подам отново газ след няколко секунди ми светкат отново лампичките, че съм на газ! Благодаря предварително!
Не е нормално това. С каква уредба си?
rankovtsv
06-06-2010, 22:41
не знам марката турска е
И аз имах подобен проблем и се оказа че се дължи на ключето за превключване на газ-бензин.Отиваш при някой газаджия и си готов(не е скъпо).
rankovtsv
07-06-2010, 12:59
ключето ми е ново. газов инжекцион - няма копче за превключване а само бутончета, който се натискат. уредбата е в гаранция...
Като е в гаранция отивай да ти я прегледат.
rankovtsv
07-06-2010, 18:28
проблема е че като е с 8 свещи и губи импулс.... вързаха я към друга бобина и направиха едно закъснение от 1 на 5 секунди и засега няма проблем..
Ъъъъ, кое вързаха към друга бубина?
Ъъъъ, кое вързаха към друга бубина?
Има ГИ които взимат информация за оборотите от някой кабел към свещ. На по-непретенциозните можеш просто да направиш няколко витки на един или два кабела и по индукция софта чете оборотите. Има обаче и по-претенциозни които се налага да се хване директно от датчика на вала или от сигнал към оборотомер от бензиновия комп. Явно уредбата е от по-претенциозните и тоя който я е монтирал не е преценил ситуацията с повечкото елементи по запалването.
rankovtsv
07-06-2010, 21:28
да точно за оборотите е. засега проблема се реши, но нека покарам още :)
Четох и вдруга тема тук, че връзвате оборотите за бубина. Защо не ги връзвате за някой инжектор? И без това там се реже вече веднъж. Нещо по-специално ли има в сигнала към бубината? Той май е по-променлив във времената от колкото инжекторното.
Различните производители дават различни изисквания за взимането на сигнал.
Има ГИ които изобщо нямат отделен кабел за обороти а четат директно от дюзите.
Има и такива които искат силен общ сигнал и обикновено се връзват директно на компа.
Има и такива които имат селекция в софта и вградени усилватели за силен и слаб сигнал и.т.н.
Има измислени и събиратели на импулси/както им казваме/ чрез които можеш да вържеш /сумираш/ сигнал от 2 бобини.
rankovtsv
09-06-2010, 15:08
връзваха и директно към инжектора, но точно там беше проблема... при не подаване на газ ( когато колата е на скорост) за повече от секунда и се губи импулс за обороти - решение е времето за четене на сигнал от 1 да се направи на 5 секунди, но не се решава проблема напълно. Затова при мен вързаха към друга бубина - в случая третата и за момента всичко е наред... До колкото знам при колите с 4 свещи може да се върже и към инжектора, но зависи и какви са изискванията на самия ГИ.
Мхм. при вен са вързани за инжекторите. Като влезе в режим фуъл кът (демек да спре горивото) и оборотите изчезват, но това не ми създава проблеми.
rankovtsv
09-06-2010, 17:14
сигурно си с друга газова. както каза робигаз всичко зависи от мдоела на ГИ
Не бях запознат с тази аномалия. По принцип знам, че всики ги варжат за инжектора или директно за датчика на кол. вал където си е най-точно.
rankovtsv
06-07-2010, 15:32
сега постоянно си превключва на бензин през известно време.. като я изгася и запаля пак включва на газ и след няколко минути пак бензин
rankovtsv
31-07-2010, 23:29
някакви мнения от къде може да е проблема? в пнеделник отивам на реглаж на ГИ пита просто информативно на какво може да се дължи ...
Имам и друг въпрос: Бутилката ми е 60 литра но когато в нея останат 20 литра индикатора на ключето показва че е празна и превключва на бензин.. казаха ми че сондата в бутилката не била насочена надолу и затовва ми остава газ а показва че е празан.. Възможно ли е това?
да, възможно е, също е възможно заради това да ти обръща на бензин. на самата сонда пише под какъв ъгъл трябва да е бутилката.