PDA

View Full Version : Твърд съединител на 146 JTD

trustworthy
02-06-2006, 17:09
Момчета, нормално ли е да е твърд съединителят (да се натиска с по-голямо усилие) сравнен с кола, на която със сигурност няма никакви хидравлики, каквато е деу ланос например(аз напоследък предимно такава карам)? Аз свикнах вече с твърдостта, ама все пак да питам и ако трабва да видим какво трябва да се прави. :)

Благодаря предварително!

toni esprit
02-06-2006, 21:48
не триябва да е така а е лесен за натискане а не го сравниявай с ланоса вероятно е жилото

gigi
03-06-2006, 00:36
не триябва да е така а е лесен за натискане а не го сравниявай с ланоса вероятно е жилото
Колега, таз кола не е със жило :wink: а и твърдостта зависи от ламелите на притискателният диск, може би е някакво менте, или е поизносен. аз по принцип на 145-ца съм попадал на мек само на моя и на тази на Бобо, на Валъо например щте те прати на задната седалка :lol:

trustworthy
03-06-2006, 08:59
Моят е същия като на Вальо май - почти ме праща на задната седалка. Сега като се замисля, предишният собственик бе една фина женичка, която си я е карала така без да се оплаква, та мисля да не си го слагам много на сърце :)

BatVas
05-06-2006, 10:12
Колега, таз кола не е със жило :wink: а и твърдостта зависи от ламелите на притискателният диск, може би е някакво менте, или е поизносен. аз по принцип на 145-ца съм попадал на мек само на моя и на тази на Бобо, на Валъо например щте те прати на задната седалка :lol:

Моя също е твърд като на Вальо- я другите 145/146 да споделят как е.
Иначе в Русе карах на Колегата Стелт 145 - 1.6 боксер и на боксера беше мек съединителя :shock: :? :?

Mury
05-06-2006, 19:24

Моя също е твърд като на Вальо- я другите 145/146 да споделят как е.
Иначе в Русе карах на Колегата Стелт 145 - 1.6 боксер и на боксера беше мек съединителя :shock: :? :?Кво се учудваш бре Васе ако е нов естествено че ще е мек и моя е нов и е мек :idea: :idea: :wink:

trustworthy
05-06-2006, 20:56
Е това значи ли, че трябва да се готвя психически за предстоящата смяна? Ако е така, за какви пари става дума :roll:

Dodo 155
05-06-2006, 23:02
Е това значи ли, че трябва да се готвя психически за предстоящата смяна? Ако е така, за какви пари става дума :roll:
Не е задължително да е за смяна, когато е твърд :wink:
Хубав комплект излиза към 300лв., работата отделно :roll:

valjo
06-06-2006, 00:11
е аз 28000 км се готвя
направо вече имам чувството че требе да заминава тоа съединител, да го сменям и да мирясвам ;))))

trustworthy
06-06-2006, 08:47
Е айде дано и аз като теб да тръпна в очакване за смяната още едни 50-100 хил км. :)

boian
06-06-2006, 13:43
На 146-та ми е много по-твърд от на 145-та. Даже на 146-та зимата не знам кво му стана- натискам съединителя и не щеше да се връща, долях му спирачна течност, щото светна лампата, ама пак заяждаше като е под 10градуса. Като се постопли и се оправи, ама продължава да е твърд. Не се вижда да тече отнякъде и го чакам да си покаже като е за смяна

Евгени Генчев
08-06-2006, 12:38
Колега провери си помпата на съединителе. Ако е сдала багажа става така. Педала е твърд и отделя на ламарината. не е голяма болка може да се оправи за 100-стотина лева. помпата е около 50лева. А иначе може и така да си караш, но ще има заякване на левачката

Bobo
08-06-2006, 14:04
Колега провери си помпата на съединителе. Ако е сдала багажа става така. Педала е твърд и отделя на ламарината. не е голяма болка може да се оправи за 100-стотина лева. помпата е около 50лева. А иначе може и така да си караш, но ще има заякване на левачката

А пък според мен ремонта е не повече то 30лв :wink: Сваляне на помпата макс 20лв, комплект гумички 5лв, или вариянт с нова помпа която зависи от къде се купува но е м/у 20 и 40лв :wink:

trustworthy
08-06-2006, 15:49
Abe педалът си е твърд, но не отделя до ламарината, а по-горе, нормално. Левачката ми е добре засега, да чукам на дърво, пък и свикнах с твърдостта и не ми прави впечатление ;)
Иначе скоростите си влизат без проблем

BatVas
08-06-2006, 16:10
Abe педалът си е твърд, но не отделя до ламарината, а по-горе, нормално. Левачката ми е добре засега, да чукам на дърво, пък и свикнах с твърдостта и не ми прави впечатление ;)
Иначе скоростите си влизат без проблем

Няма да се плашиш и моя си е така от както я взех - вече 17 хил.км - не отделя на ламарината - отделя нормално , не боксува и скоростите си влизат нормално :wink: