Log in

View Full Version : Стерео жак към ics-а на 166

VIHHRONNY
09-06-2010, 13:01
Пускам тази тема защото има интерес....

значи вадите ics-a, отваряте капака на сс player-a и вътре се вижда м-ма на касетката. той се крепи на 4 винтчета. отвивате ги и внимателно откачате м-ма от слота. на главата се вижда един 5 жилен лентов кабел. ако се загледате ще видите FL, FR, RR, RL и 5-тото е маса. Това са напред-ляво и дясно, и назад-ляво и дясно.
Взимате кабел от слушалки за комп. с потенциометър. отрязвате слушалките и взимате само кабела с жака.
Масите на L и R от кабела ги жразвате на едно и ги запоявате за масата на главата. Левия канал запоявате на FL, десния на FR. Събирате си си4ко по местата. Бъркате с химикалка или отверка и натискате там където ще натисне касетката, ако има такава и механизмът ще затвори и ще започне да върти. пускате сигнал по кабела като го намалите почти до край защото ще криви. В зависимост от това къде сте вързали (FR,FL или RR,RL) ще има звук само напред или само назад.
Успеххххх
ако нещо не е ясно питайте ....:headbang:

achkar
09-06-2010, 14:36
Не може да няма начин да се чува и отзад :roll:

VIHHRONNY
09-06-2010, 15:18
Не може да няма начин да се чува и отзад :roll:
чува се и отзад и отпред, но FR и FL e ляво и дясно когато касетката върти на едната страна( свири и отрпед и отзад), а RR и RL e ляво и дясно, но като върти касетката на другата страна ( и пак свири отпред и отзад)
понеже касетката е с autoreverse като пуснеш на едната ще свири, а на другата няма. така, че това не са предни и задни колони,а касетката напред и назад.

achkar
09-06-2010, 22:20
Оф, сори колега, нещо съм окьоравял :)) Сега видях какъв тъп въпрос съм задал :D

Chimev
10-06-2010, 10:03
Доста по-лесен и безпроблемен вариант според мен е адапторната касета за 15 лв. Ползвам от доста време и мога да кажа, че звука е отличен (за разлика от фм трансмитерите, поне с тоя дето пробвах качеството беше нула) :cheers:

VIHHRONNY
10-06-2010, 11:00
Доста по-лесен и безпроблемен вариант според мен е адапторната касета за 15 лв. Ползвам от доста време и мога да кажа, че звука е отличен (за разлика от фм трансмитерите, поне с тоя дето пробвах качеството беше нула) :cheers:
тук поне няма трансмитери, адапторни касетки ( с гросни и стърчащи кабели ) и т.н.
в случая си извеждате кабела кадето искате и като погледнете сичко си е както преди само дето може6 да си слушаш какжото поискаш с най-добро качество.

kartell
10-06-2010, 11:27
По начина по който е описал колегата избягваш шумът от главата на касетата!

---------- Post added at 11:27 ---------- Previous post was at 11:25 ----------

По начина по който е описал колегата избягваш шумът от главата на касетата! иначе реално тия касетки правят точно това (двете глави си предават сигнала като се допрат) но при някой модели касетки не се получава добре, при други се получава. Докато със запоена букса няма няма :holiday2:

pr_00f
10-06-2010, 11:30
Определено на 166 не става с каква да е касетка.
Тази която си свиреше перфектно на либрата като я сложихме на MrX на 166цата беше трагедия. 1 канал само и ужасни смущения.
При всички положения описаният вариант е по-добър или директно извеждане на АУХ

VIHHRONNY
10-06-2010, 11:48
Определено на 166 не става с каква да е касетка.
Тази която си свиреше перфектно на либрата като я сложихме на MrX на 166цата беше трагедия. 1 канал само и ужасни смущения.
При всички положения описаният вариант е по-добър или директно извеждане на АУХ
то тоеа си е направо aux само дето да го активираш натискаш сс.

EMo0o
12-06-2010, 16:22
чува се и отзад и отпред, но FR и FL e ляво и дясно когато касетката върти на едната страна( свири и отрпед и отзад), а RR и RL e ляво и дясно, но като върти касетката на другата страна ( и пак свири отпред и отзад)
понеже касетката е с autoreverse като пуснеш на едната ще свири, а на другата няма. така, че това не са предни и задни колони,а касетката напред и назад.

А autorevers-а служи за Mute, много удобно :)

todorgg
16-06-2010, 21:17
Колеги, днес свалих от колата системата на касетофона, и прилагам няколко снимки.
Аз мисля да изведа не жак а букса ( виж по-долу снимките ), и да я поставя на една от заготовките за копчета до тази на копчето за капачката на резервоара, и така ще стане като почти като оригинален AUX:kicking:
Само не ми стана ясно, защо кабела дето ще се запоява трабва да има потенциометър ( както е даден примера с кабел с жак от стерео слушалки )

EMo0o
17-06-2010, 07:53
Аз пък вчера направих друго - на едната посока на касетката ми беше запоен жак 3.5 , а сега на другата си запоих 2.5 и мога да си слушам и от телефона и от мп3-ката и от лаптопа :) Сменявам жаковете с autoreverse :Lkingsmiley:

todorgg
17-06-2010, 10:16
Колега EMo0o,за какво е нужно на кабела да има потенциометър за увеличаване и намаляване?

EMo0o
17-06-2010, 10:45
Колега EMo0o,за какво е нужно на кабела да има потенциометър за увеличаване и намаляване?

Когато сигнала е прекалено силен КЪМ касетофона се получава изкривяване на звука, затова трябва от потенциометъра да се намали малко, за да няма изкривяването, т.к. в настройките на касетката може да се настройват само ниски и високи :)

bocko
17-06-2010, 11:57
Това което го правите не трябва да е така,понеже вкарвате сигнала от изхода на един предусилвател във входа на другият и колкото и да намалявате сигнала с потенциометър се получават изкривявания които може да не се чуват,но със сигурност дават ефект на крайните транзистори/или чип/ като самите има вероятност да почнат да греят повече,а от много греене бум.
Всеки квартален майстор ще ви извади изход AUX който се явява вход на крайното стъпало не на предусилвателя и то за някаква смешна цифра
Ако сте решили все пак да вкарвате сигнала през главата освен потенциометър слагайте и съпротивления от порядъка на 500-600килоома

achkar
17-06-2010, 14:14
Колеги моля ви, ако някой знае или има от къде да разбере какъв е модела на радиото ще съм му много благодарен :) Само знаем, че марката е Бекер

todorgg
18-06-2010, 19:27
Ето модела на радиото, прилагам сканиран етикета който е залепен нарадиото. Ще съм благодарен на някой колега, ако наистина намери схемата и посочи къде трябва да се "залепи" този жак за AUX. По посочения начин в началото на тебата - качеството е дори по-лошо от това на FM трансмитер. ( лично мое мнение - поне на мене не ми харесва )
А до "някой квартален майстор" те като погледнат и казват " не ни се занимава ".
Общо взето това е .
Докато се ровех с модела и номера на радиото намерих това :
http://forum.clubalfa.it/ics/11175-esiste-ingresso-audio-aux-ics-166-a.html
Не съм много в час с италианския, но все някой може и да разбере....
Виждам че има и снимки там. Ето и двете снимки който намерих:

SoHm
19-06-2010, 01:33
Помня че съм чел нещо по-въпроса, ама часове наред не можех да я открия тая пуста тема.
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-164-and-166/114956-aux-line-in-on-ics-of-166-a.html

chavetoo
19-06-2010, 09:36
При мен на либрата е Becker BE2580. За много други модели на бекер със задържане на даден бутон за 8сек. се влиза в меню от което се активира AUX ON/OFF
На 2580 го дават със задържане на ТР за 8сек. но тази опция нещо не е активна в менюто при Либра. При повечето ИЦС-си без значение на кой производител са на 18,19 и 20пин са аудио входовете. Между 13 и 15 ако не се лъжа се дават на късо и се активират тези входове, но това е само за някои модели.
Аз днес съм решил да отворя ИЦС-а и да разгледам какво мога да разбера по платката. Лошото е, че всичко може да е вкарано в един чип и да няма как да се избегне...............
ЕДИТ: Днес бая се порових в гадният ИЦС. Оказа се, че ще е по сложно от колкто си мислех. Като цяло намерих къде на процесора се подава сигнал, че чейнджъра,радиото или касетофона са в готовност. До тук съм го излъгал, но има още нещо което се следи и все още не ми разрешава да активирам AUX.
Засега съм вързал кабела на главата на касетофона и ако не намеря схема на самото радио нямам намерение да си блъскам главата с активирането на AUX.
Само да ви кажа, че трябва да откачите главата на касетофона за да нямате изкривяване.