View Full Version : Тропане отзад? 2 част
Колеги значи от 1 седмица нещо тропа на колата като минавам през дупки и неравности.На мен ми се чува че идва от задно ляво колело.
Днес ходих в един сервиз и я гледаха и ми казаха че отзад всичко било наред ама предния носач бил за смяна и от там идвало тва.Ама аз днес минавах през един легнал полицаи 10 пъти и секи път като мине и задното ляво колело и тогава се чува тва тропане, не отпредното.
Кво да прая,тоз майстор е 100% сигурен че е носач?Да сменям ли?
Имаше скоро такава тема и не е от болтовете. :?: :idea:
Crusader
02-06-2006, 20:23
Потърси друго мнение
toni esprit
02-06-2006, 21:38
колега виж си амортисьорите нли ниякои лагер
Може и спирачния апарат да дрънка, ако се чува само отвън а не и вътре .
Ебахти тоз другия майстор ми вика,"ааа къв носач бе тва ти е амортисиора",колегата му от същия сервиз: " а тва някъв лагер"
Кво да сменя бе, нито едно от тея не е евтино,че да го сменя пък да не е то.
Тай кат стане и откачам направо.!!! :x :x :x :x :x
Dodo 155
03-06-2006, 20:53
Ебахти тоз другия майстор ми вика,"ааа къв носач бе тва ти е амортисиора",колегата му от същия сервиз: " а тва някъв лагер"
Кво да сменя бе, нито едно от тея не е евтино,че да го сменя пък да не е то.
Тай кат стане и откачам направо.!!! :x :x :x :x :x
По тази логика ... смени колата :idea:
На неравен път (паваж, релси и други простотии по шосетата) чува ли се лумбуркане или чукане, т.е. остро (метал в метал) или глухо похлопване :?: :roll:
trustworthy
03-06-2006, 21:48
Чувал съм, че разхлабен болт на амортисьор издава подобни шумове. Това поне може да се провери лесно
toni esprit
04-06-2006, 08:40
колега я влез в сервиз на които имаш доверие а ако изкаш мога да видия и да ти кажа какво тропа само кажи каде да мина ако изкаш и ти е одобно
А бе колега момчето е от Стара Загора бре аре четете малко :evil: :evil: иначе мини ако искаш :lol: :lol: :lol: А колкото до проблема аз мисля че е или амортесьор или тампона отгоре
Ами не е глухо потрапване а е точно метал в метал.Благодаря за предложението да помогнете ама наситина чак до София :shock:
ами там е работата че нямам доверие на сервиз тука,ама смятам да карам така и тази събота съм във Варна и там имам 1 човек дето доста си разбира и да я види той,че иначе нестава.Дано да нестане по-лошо до тогава. Като се разбере кво е с сигурност ще пиша.
8) 8) 8) :wink: :wink: :wink:
Здрасти колега, аз по принцип съм от Стара Загора, е не живея там ,но..та като си вземах колата, първо я оправих в Ст.Загора. мочетата са добри майсторчета, не че съм правил много неща при тях(смяна на ремък, съединител, и неща след закупуване ;-)), но може да отидеш.
Сервиза се намира, ейй ами като не се сещам как се казва улицата, но е точно до КАТ, като гледаш към кат, се пада отляво!
аха,сещам се каде е,еми ще ида и там и в Варна после и ша видим кво става.Мерси за инфото. :wink: 8) :D
и после ще кажа кво, че може да помогне по-нататък на някой.
Колеги, проблема с тропането излезе наистина от предният ляв носач.И десния и той си заминава.Тай че ще ги смяням и двата, всеки по 69 лв. (69 а? :lol: )
ALFA CORSE
10-06-2006, 23:40
При мен има тропане, точно както го описваш. Дрънкане и се чува само отвън.
Сменил съм дискове, накладки, двете буталца са почистени изкара 10 дни и пак се разтрака от едната страна (тоест от вчера).
Водачи?
При мен има тропане, точно както го описваш. Дрънкане и се чува само отвън.
Сменил съм дискове, накладки, двете буталца са почистени изкара 10 дни и пак се разтрака от едната страна (тоест от вчера).
Водачи?
Ами да обикновенно от тях дрънка като се гресират и спира, но после пак се появява като поизбяга греста :?
Хмм,че знам ли?Може, интересното е че аз утре ще си сменям носачите но от 2 дни това тропане го няма, което почва да ме учудва ама ще видим утре вече, че то само да гадая така не става.
ALFA CORSE
13-06-2006, 15:54
Ами да обикновенно от тях дрънка като се гресират и спира, но после пак се появява като поизбяга греста :?
Гресирах ама продължава да дрънка. Вече май няма какво да се направи по въпроса...
Едит: а също и на дясното колело, което дрънка не са легнали идеално накладките все още, може и от това да се получава.
Нови водачи на каква цена са и какво включват?
Ами незнам колега колко струват,не съм сменял до сега водачи иначе носачите са 140 лв. за 2 броя. Ама аз си смених носачите но тракането продължава с все сила.Явно и двамата имаме един и същи проблем.Вече имам съмнения че тва тропане е от самия амортисьор.
Ама още не съм го усетил да изтърва, ама си тропа отзаде и тва е.
Ако разбера ще кажа от каде е? и ти де,ако узнаеш нещо за мистериозното тракане. :wink:
ALFA CORSE
11-07-2006, 21:16
Мина един месец и стана още по-зле. Вече и на най-малката неравност дрънкат. Сигурен съм, че е от апаратите, защото като натисна леко спирачката и спира дрънченето.