Log in

View Full Version : Предно ляво задържа!?

mimouzunov
12-06-2010, 00:35
Карам си днес аз и в един момент колата почва да спира... Спира дотолкова че едвам помръдва като и подавам газ!!!
Паркирам (като знам че някое колело ми задържа ,по усет предно)... През пушека от предно ляво колело се вижда и нещо червено ,диска :ph34r:
Викам си апарата е блокирал!!! Изчаках известно време да поизтине джантата и я махнах ,после следва разглобяване на апарата!!!Външната наклатка беше на нула а вътрешната на половин живот!!!Тръгнах да прибирам буталцето ама не ,напъвах душманската не се прибира...
Дотук си викам блокирало е цилиндърчето обаче и това се промени когато напънах да го прибера и развих пробката за обезвъздушаването....С развита пробка цилиндърчето се прибира безгрижно...
След конслултация с Тренди и своевремената поява при мен на Фуриоса с него се появи и ново мъркуче спирачно +накладки!!!
Имаше предположение за запушено мъркуче ,сменихме го сложих и другите накладки ,обезвъздушихме ,течност си излиза всичко е ок докато не тръгнах пак...
Предно ляво си задържа и това е... Минах 10 километра и колелото пак загря дооооостаааа!!!Махнах пред нас джантата и отвих леко пробката ,изтече леко течност под налягане и колелото се разтовари ,последва пак препомпване на педала съответно пак затягане на колелото докато не отвия пробката...
Има проблем само с това колело ,другите са наред...
Има ли вариант да идва проблема от централата на АБС-а!?Нещо там да пречи да се разтоварва колелото!?

thecleaner
12-06-2010, 01:18
Водачите как са :) Проверихте ли ги .

Furious 155
12-06-2010, 04:53
Водачите как са :) Проверихте ли ги .
след солидото прегряване, със сигурност са за смяна и смазване, защото греста става на гьон при яко изпичане. Диска е бил червен яко. Това сигурно са над 500 градуса!
Смяна на водачи, почистване добре от старата грес и ново гресиране на новите водачи. Това би трябвало да оправи нещата! Иначе спирачния маркуч е сменен с нов.

Alexanderbb
12-06-2010, 08:08
Не знам ама мисля че не е във водачите проблема. Явто някъде се възпрепятства връщането на спирачната течност към казанчето. Ако беше само водач тямаше да се влияе от това дали е отвита пробката или не

mimouzunov
12-06-2010, 08:31
Не знам ама мисля че не е във водачите проблема. Явто някъде се възпрепятства връщането на спирачната течност към казанчето. Ако беше само водач тямаше да се влияе от това дали е отвита пробката или не

Една 155-ца по-малко за срещата...
Нее от водачите проблема защото вчера като се прибрах пред нас ,махнах джантата и установих следното (за пореден път):
апарата е като заварен до момента в които одвия пробката... С одвита пробка цилиндърчето и целия апарат се движи безгрижно!!!
В момента ефекта е все едно е натиснат педала на спирачката леко... Защо обаче ефекта е само на това колело!?Пак си мисля за АБС-а аз...

ivangenchev
12-06-2010, 14:52
Преди време и аз имах същия проблем и се оказа проблема в сервото. Може да пробваш като го откачиш от вакума дали пак ще ти задържа ако не задържа значи си за серво.

Бобби
12-06-2010, 17:32
Преди време и аз имах същия проблем и се оказа проблема в сервото. Може да пробваш като го откачиш от вакума дали пак ще ти задържа ако не задържа значи си за серво.
Ти ме озадачи.......:calc:
:)))

---------- Post added at 14:32 ---------- Previous post was at 14:27 ----------

Една 155-ца по-малко за срещата...
Нее от водачите проблема защото вчера като се прибрах пред нас ,махнах джантата и установих следното (за пореден път):
апарата е като заварен до момента в които одвия пробката... С одвита пробка цилиндърчето и целия апарат се движи безгрижно!!!
В момента ефекта е все едно е натиснат педала на спирачката леко... Защо обаче ефекта е само на това колело!?Пак си мисля за АБС-а аз...
За ABS...има вероятност след изброените ремонти!
:idea2:...спирачният диск....ако е износен неравномерно...може накладката да заклинва!!!....а и казваш, че е бил червен, вече го пиши бегал, нищо не става от него......

mimouzunov
12-06-2010, 22:32
Ти ме озадачи.......:calc:
:)))

---------- Post added at 14:32 ---------- Previous post was at 14:27 ----------

За ABS...има вероятност след изброените ремонти!
:idea2:...спирачният диск....ако е износен неравномерно...може накладката да заклинва!!!....а и казваш, че е бил червен, вече го пиши бегал, нищо не става от него......

Диска в момента не ме интересува... От вчера в спирачния апарат има други накладки + това писах по-горе ,че ако отвия пробката спирачния апарат се раздвижва и отпуска диска без да напъвам аз с нищо!!!

Днес реших все пак да се пробвам да доида поне до сборния пункт ,но на няколко километра от нас... пак същото!!!Пушек от колелото....
Ядоса ме и отвих всички тръбички от "централата на АБС-а" при което само се потвърди теорията ми!!!
Незнам как да обясня по-разбираемо ,но протече течност само от две дупки ( тези които захранват по мои изчисления предно дясно и задно ляво)!!! Това е без да натискам педала!!!
Събрах всичко и се подкарах към къщи... Интересното е ,че имам въздух в системата (несъм обезвъздушавал нищо) и с този въздух нямам задържане на колелото!!!Имам перфектна инерция и никакво загряване на колелото!!
Не остана много непроверено маи ще се разглабя АБС-а...

vaklinator
13-06-2010, 20:02
Първоначално като започнах да чета темата се сетих веднага за спирачен маркуч, но щом е нов, то няма какво да е друго АВС или помпа. Сервото не играе роля. А лампата на таблото за АБС свети ли ти?

mimouzunov
13-06-2010, 21:07
Първоначално като започнах да чета темата се сетих веднага за спирачен маркуч, но щом е нов, то няма какво да е друго АВС или помпа. Сервото не играе роля. А лампата на таблото за АБС свети ли ти?

Не свети...

Някои разглабял ли е нещо по клапаните на АБС-а!? Има едни много симпатични болчета с глави почти като шестограм (ама петограм :) )

Flame
15-06-2010, 15:46
Май тоя АБС докарва само проблеми...да не са еврейска звезда тия винтчета?

mimouzunov
15-06-2010, 16:55
Май тоя АБС докарва само проблеми...да не са еврейска звезда тия винтчета?

Оооо не са... нещо с 5 страни е :bounce8:

Такааа има и малко фотоси на днешното ми заиграване...
Ще се тества след като се налее течност какво ще се получи...

gallena
15-06-2010, 21:44
не си губи времето , колега..... спирачната помпа е

mimouzunov
16-06-2010, 01:00
не си губи времето , колега..... спирачната помпа е

Възможно е...
Просто реших да почна и да разнищвам от начало до краи!!!
Почна се от цилиндърчето после самия апарат ,маркучето, АБС-а и накрая помпа...
Ще обезвъздуша след днешната интервенция и ще се разбере дали е помпа.Ако буталцата и не се връщат в изходна позиция ще ги прави тея номера... ще се разбере скоро...

MUROMAN
16-06-2010, 09:11
Възможно е...
Просто реших да почна и да разнищвам от начало до краи!!!
Почна се от цилиндърчето после самия апарат ,маркучето, АБС-а и накрая помпа...
Ще обезвъздуша след днешната интервенция и ще се разбере дали е помпа.Ако буталцата и не се връщат в изходна позиция ще ги прави тея номера... ще се разбере скоро...

Дано да я оправиш по-бързо.
Ако решиш да я правиш в багажника ми се мотае един чисто нов ремонтен комплект гумички за помпата.:mobile:
Успех в начинанието.

Flame
17-06-2010, 00:10
Добре де,защо ако е спирачната помпа,ще задържа само едното колело?

mimouzunov
17-06-2010, 14:48
Добре де,защо ако е спирачната помпа,ще задържа само едното колело?

Проблема засега излиза ,че е бил в АБС системата!!!
След няколко дена ще пиша пак ,когато съм сигурен!!
Накрая ще напиша точно какво и как е станало и как е оправено!!!

Flame
17-06-2010, 20:59
Ще чакаме баце.

don_pepone
18-06-2010, 13:23
колега провери си само тръбичката от абс-а до мъркуча,може тя да е запушене (и дано да е тя,че иначе работата клони към самият абс)

mimouzunov
18-06-2010, 14:27
колега провери си само тръбичката от абс-а до мъркуча,може тя да е запушене (и дано да е тя,че иначе работата клони към самият абс)

Както написах по-нагоре ,колата вече си спира нормално!!!
Проблема засега според мен се дължи на запушвания по клапаните на АБС-а!!!На трите клапанчета има по две ситни филтърчета /цедки :grin: които бяха силно замърсени!!!
Ще покарам така още и тогава ще се види окончателно дали е било това...

mimouzunov
13-07-2010, 21:35
Както написах по-нагоре ,колата вече си спира нормално!!!
Проблема засега според мен се дължи на запушвания по клапаните на АБС-а!!!На трите клапанчета има по две ситни филтърчета /цедки :grin: които бяха силно замърсени!!!
Ще покарам така още и тогава ще се види окончателно дали е било това...

След минати над 2000км смело мога да заявя ,че проблема ми беше със 100% сигурност в клапаните на АБС-а!!!Бяха се затлачили с тиня буквално...
Сменяите си и спирачната течност и правете профилактика....

MUROMAN
14-07-2010, 14:39
След минати над 2000км смело мога да заявя ,че проблема ми беше със 100% сигурност в клапаните на АБС-а!!!Бяха се затлачили с тиня буквално...
Сменяите си и спирачната течност и правете профилактика....

Смених я 2 пъти , оправих си неработещия АBS , но след няколко месеца се скапа отново и не работи пак. :sad2:

Furious 155
14-07-2010, 15:56
Смених я 2 пъти , оправих си неработещия АBS , но след няколко месеца се скапа отново и не работи пак. :sad2:
при теб проблема може да е изцяло електрически!

mimouzunov
03-07-2012, 17:14
Малко да дигна темата...
Само като идея ще спомена или поне аз какво правя вече за да нямам проблеми с тия финни цедки в абс-а!
Когато сменям накладките (предни примерно) някои вътре натиска спирачката и я задържа натисната а аз одвивам пробката и прибирам буталцето! Идеята е тинята която се събира в спирачния апарат да изтича навън а не да се качва обратно в абс централата!!!

Da_Fuse
09-07-2012, 15:37
Моят опит от вчера и днес... Вчера го разглобих абс-а на бабичката... Буталцата вътре са абсолютно същите като тези на колегата, с тази разлика, че са четри - по едно за всяко колело, а не както при другият 2 за отпред и 1 за отзад. Всичко е 1към1 с това на колегата, като аз отидох на бензиностанцията продухах всичко с въздух много добре, смених 4-те О-пръстенчета на връщащите тръбички, които са външни и сглобих всичко отново... Несъм обезвъздушил още, но след малко сигурно ще слизам с това да се занимавам... При мен не бяха силно замърсени. 2 от тях имаха повечко мръсотийка(то е по-скоро едно като гъсто желе на много финни топченца, което остава след като течността остарее и започне да се сгъстява). На 1-то беше повечко, а на другото имаше по-малко, задните бяха повече от добре, но като цяло ме съмнява да е от това проблема при мен... Надявам се да е бил от това, но честно казано се съмнявам вече, тъй като не беше отчайващо мръсно... знам ли вече... :hi_temerature:

mimouzunov
14-07-2012, 22:07
Има ли промяна след интервенцията?!

Da_Fuse
15-07-2012, 03:39
Живот и здраве, утре ще пиша, защото имам навъртяни 50км откакто сглобих всичко, а и несъм махнал горния опечен слой на накладките, защото те и сега си свирят, но това е поради факта, че са опечени отгоре...