PDA

View Full Version : Червената лампа като дюза

popaay
13-06-2010, 18:06
Та проблема ми е следния.
Тръгвам от Пловдив за Димитровград вчера и зареждам на Лукойл за 60лв.Налага ми се да изпреварвам и смъквам от 4 на 3 и педала до долу и някъде след 3300 оборота светва лампата за дюзите.Като светне лампата колата все едно загасва и след по малко от 1 сек.пак тръгва.После като е понастъпах проявява същите симптоми и на 4 и 5.Помислих че е от нафтата и купих добавка но уви пак го има проблема.
Отворих предния капак видях че един кабел където е филтъра за въздух е излезнал(предполагам дебитомера),и си викам ,ах къде бил проблема но уви и това не се оказа.Не би ли трябвало като е откачен дебитомера да запаля много трудно да имам играене в оборотите?
Знам че съм за диагностика но искам да чуя и вашите мнения първо за да не ме хвърлят в "тиквите"

myato
13-06-2010, 18:24
Колега,разгледай тази тема http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=48567

popaay
14-06-2010, 16:26
Колега,разгледай тази тема http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=48567

Благодаря,много колега.

Имам няколко въпрочета:
- къде се намира датчика коляновия вал и колко му е цената?
-и къде се намира въпросния регулатор който има цедка
-има ли някъква вероятност да е от горивото(нафтата),горивен и въздушен филтър?

Bobo
14-06-2010, 16:48
Благодаря,много колега.

Имам няколко въпрочета:
- къде се намира датчика коляновия вал и колко му е цената?
-и къде се намира въпросния регулатор който има цедка
-има ли някъква вероятност да е от горивото(нафтата),горивен и въздушен филтър?

Датчика се намира отзад на блока под стартера и струва 68 лева ;)
Регулатора е отзад на помпата вързан с две болчета еврейска звезда - Т25 ;)
Има много малка вероятност да е от горивото но всичко е възможно ;)

popaay
14-06-2010, 19:53
Датчика се намира отзад на блока под стартера и струва 68 лева ;)
Регулатора е отзад на помпата вързан с две болчета еврейска звезда - Т25 ;)
Има много малка вероятност да е от горивото но всичко е възможно ;)
Благодаря много Бобо,силно се надявам да е от горивото и горивния филтър,защото тоя проблем ми изникна веднага след зареждане на гориво от въпросната бензиностанция.И преди съм я ръчкал ама то като дойде не пита.
Още един път благодаря много.

p3shku
16-06-2010, 11:53
Благодаря много Бобо,силно се надявам да е от горивото и горивния филтър,защото тоя проблем ми изникна веднага след зареждане на гориво от въпросната бензиностанция.И преди съм я ръчкал ама то като дойде не пита.
Още един път благодаря много.

Колега аз имах същия случай. И аз бях зареждал и пак същото... оказа се датчика... без връзка с зареждането. Но мойта си и гаснеше ако загрее над 90 градуса.

popaay
17-06-2010, 20:03
Колега аз имах същия случай. И аз бях зареждал и пак същото... оказа се датчика... без връзка с зареждането. Но мойта си и гаснеше ако загрее над 90 градуса.
Благодаря,още не съм отишъл да я видят ,но събота като съм свободен със сигурност ще отида.

popaay
19-06-2010, 21:32
Поне се поуспокоих,няма сериозна грешка,маи ще се окаже горивен филтър,всичко друго е ОК.
Даваше някаква грешка за изгорелите газове и нещо с три букви ама не помня, грешки от изключен дебитомер,не питайте как е изскочила клемата и аз не знам.

pr_00f
19-06-2010, 22:27
EGR

popaay
20-06-2010, 09:33
Да същото,и то е наред,също така даде грешка на датчика на разпределителния вал,но човека каза че всичко си работи,сигурно е било от откачения дебитомер.

Mury
21-06-2010, 14:08
Да същото,и то е наред,също така даде грешка на датчика на разпределителния вал,но човека каза че всичко си работи,сигурно е било от откачения дебитомер.

Няма как от откачен дебитомер,да записва грешка в датчика на разпределителния вал,а дали грешката не е била в датчика на коляновия вал,и затова да е гаснела колата:cry::cry:

popaay
22-06-2010, 11:24
Няма как от откачен дебитомер,да записва грешка в датчика на разпределителния вал,а дали грешката не е била в датчика на коляновия вал,и затова да е гаснела колата:cry::cry:
Не, на разпределителния вал датчика е със сигурност така каза.И после след напревените от него проби каза ,че той си работи.