PDA

View Full Version : Статия за Алфа 155 във в. Сега

Venci
05-06-2006, 02:18
Попаднах на следната статия във вестник Сега. Човекът, който я е писал (преписал) явно никога не се е качвал на Алфа :tooth: да му простим ли :Tease:

"Алфа Ромео" 155 (1992-1997)

Малко модели на "Алфа Ромео" са предизвиквали толкова възторг у известните с фанатизма си почитатели на италианската марка, колкото лансираният през 1992 г. "155". Седанът с подчертано спортно излъчване съчетаваше най-добрите традиции на автомобилите от Ливорно с неочаквано сериозен пробив в областта на борбата с най-свирепия им враг - корозията.
Противно на всякаква дизайнерска логика клиновидният отсечен силует на "Алфа" 155 хваща окото и до днес, но от качеството на изработката има какво да се желае. Неслучайно това е един от най-евтините модели в средния клас, а статистиките за надеждност му отреждат незавидни места в дъното си. Без да страда от кой знае какви фатални недостатъци, темпераментната италианка се проваля заради куп дефекти по електрическата инсталация, некачествени детайли и претупана сглобка.
Както всяка друга "Алфа" обаче 155 не е автомобил за всеки. Верните почитатели на марката се кълнат, че на света няма по-добра кола, но техните критерии за качество са силно занижени от емоциите. За истинския "алфист" неповторимият рев на италианските двигатели и великолепната управляемост си заслужават постоянните поправки. За "незаразените" купувачи твърдата возия и скъпата поддръжка са достатъчен повод за отказ.

Двигатели:
1598 см3 - 120 к.с.
1747 см3 - 140 к.с.
1749 см3 - 115 к.с.
1773 см3 - 126/127 к.с.
1970 см3 - 150 к.с.
1995 см3 - 142/144/187 к.с. (препоръчва се)
2492 см3 - 163/164 к.с.
2499 см3 D - 125 к.с. (препоръчва се)

Слаби места: капризна електрическа инсталация; склонни към прегряване двигатели; корозия и износване на спирачната система; "гръмнали" водни помпи; течове на масло от мотора и скоростната кутия.

Силни страни: стилен дизайн, чудесна управляемост, нервни и мощни двигатели, голям багажник (525 л), добра антикорозионна защита, едни от най-ниските цени в класа.
стр. ІV
Сега - Авто

vovata
05-06-2006, 07:30
Простено им е на невежите !

Слаби места: капризна електрическа инсталация; склонни към прегряване двигатели; корозия и износване на спирачната система; "гръмнали" водни помпи; течове на масло от мотора и скоростната кутия.

Силни страни: стилен дизайн, чудесна управляемост, нервни и мощни двигатели, голям багажник (525 л), добра антикорозионна защита, едни от най-ниските цени в класа.

koolio
05-06-2006, 12:47
Абе въобще какво обръщате внимание на такива статии, писани точно колкото да се запълни мястото във вестника. :? Само като видя кои са подбраните модели- толкова "популярните" Нисан Примера и Форд Мондео, като въобще не са споменати рено Лагуна или Ауди А4, че се сравнява Вектра Б с 3-4 години по-рано излезли коли... Тази статия не отговаря на елементарни изисквания за обективност дори и на ламерски ветник като Автопазар, че какво остава да дава някакво компетентно мнение. Лошото е, че доста купувачи се влияят именно от такива писания. :roll:

WhitePower
05-06-2006, 14:50

Слаби места: капризна електрическа инсталация - Това да
склонни към прегряване двигатели- Това НЕ
корозия и износване на спирачната система - :shock: ми натискаш и се износва не се износва само когато не натискаш

pooh
05-06-2006, 15:36
...

Dodo 155
05-06-2006, 22:41

Слаби места: капризна електрическа инсталация - Това да ...
Какво ДА :?: :evil: :evil:
Ти па се съгласи много лесно :evil: :evil: :evil:
На всичко, което е електрическо и се разваля или чупи по една 155 пише "Robert BOSCH" :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Ако пишеше "Магнети Марели" щяхте да се чудите за какво служат всичките датчици :idea:

Е на този и аз му прощавам, защото той повече от кола с ДИОДИ по таблото друго не е виждал и карал :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dodo 155
05-06-2006, 22:47
Верните почитатели на марката се кълнат, че на света няма по-добра кола, но техните критерии за качество са силно занижени от емоциите. За истинския "алфист" неповторимият рев на италианските двигатели и великолепната управляемост си заслужават постоянните поправки

Вашите изказвания напълно подкрепят автора ! ;)

Наистина ако не е мотора (2.0 8V- препоръчва се ;)) и поведението на пътя (дизайна няма да го споменавам, защото е субективно усещане) 155 си е нормална кошница
Пух, значи по твоята логика немците още произвеждат щайги :roll:
:lol: :lol: :lol:

WhitePower
06-06-2006, 11:19
няма какво да спорим има си своите ядове колата.
кабеляците не са и от наи доброто изпулнение
а за Бош ;)) всички знаем тази фирма и я калнем ( барем спре да работи някои ден)
има си и с свойте недостатъци по окачването с преканено нежните носачи ( по скоро предните им тампони)

иначе Препоръчва се 8В мотор - що щото е о ефтин или щото много варви или щото е новата технология с пуловете или що или защото има вариатор ( това го имат всички по нови автомобили )
има само една причина - защото е по ефтин

( освен ако не е хонда с 2000)

gigi
06-06-2006, 13:19
Всички коли от тези години имат вече ядове с ел, системата защото става сложна, преди това немските немат нищо как да се скапе нещо като го няма. А и това сравнение е малко тъпо Пежо 406 със алфа 155 или дадено новото мондео от 96г а и Вектрата също е от 96 някъде. Тия всичките се прават до към 2002г що тогава не вземат 156-ца за сравнение с тия кошове и да видиме кое е с най висока цена. Бах ги и у смотаните драскачи. :evil: :evil:

ivoshaklev
06-06-2006, 20:38
Е..ти статята е...ти чудото !!!! Аз просто тия дни ще си купя една 155 та ако ще да напишат че се сглобяват в заводите на TRABANT (ако има такива).............Пък каквото сабя покаже :D :P

outsider
21-08-2006, 02:45
Да си пишат глупости колкото си искат аз си харесвам колата много си е добре :D Автосервизите са пълни с прехвалените немски и какви ли не коли(и то за доста сериозни неща).Какво само плюят АЛФИТЕ не мога да разбера.Дразни ги май нещо тази марка :D :D :D :D :D ЩО ЛИ?????

kris11
21-08-2006, 14:35
Ха така .Дай боже да станат 2 за лев. :)
И заради това ли на светофар все ме гледат злобно някои водачи на чужди марки и все се впрягат безуспешно :D

gaiska
21-08-2006, 22:27
колегата outsider е прав-от немски и френски автомобили по сервизите не мога да се вредя за смяна на маслото :lol: Е вече си го сменям сам! :P

arieca155
29-08-2006, 11:12
[quote="WhitePower"]няма какво да спорим има си своите ядове колата.
абсолютно сам сагласен.и за ел.и за спира4ките и за ...
дори за определението фанатици.
днес говорих с приятел на тема мерцедес,това е истината ,но завьрших разговора с това 4е ако имах достат4но пари не бих отказал една 166 2.4 жтд.на цената на един сносен мерцедес.
ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!

outsider
03-09-2006, 03:07
Каква му е истината на МЕРЦЕДЕС само не разбрах.И кой модел по точно сравняваме със 155.Или някой специалист каза че на МЕРЦЕДЕС нищо не се разваля?????? :?:

ivoshaklev
06-09-2006, 14:01
Приказки колкото поискаш.Реалноста е съвсем друга. Малко употребявани са нашите любими 155ци а тея с наказателните голфове и идея си нямат за какво става на въпрос. Просто няма база за сравнение.(значи всички коментари са безпочвани)

Ха , покарайте малко безцелно и да видим, само немски отрошляци.
Няма кола която да се кара и да не се чупи, е НЯМА ТАКАВА .а ако има ми кажете , Веднага я купувам :!:

Hristian37
07-09-2006, 19:08
Приказки колкото поискаш.Реалноста е съвсем друга. Малко употребявани са нашите любими 155ци а тея с наказателните голфове и идея си нямат за какво става на въпрос. Просто няма база за сравнение.(значи всички коментари са безпочвани)

Ха , покарайте малко безцелно и да видим, само немски отрошляци.
Няма кола която да се кара и да не се чупи, е НЯМА ТАКАВА .а ако има ми кажете , Веднага я купувам :!:

Колега, защо така плюеш голфовете??????нещо против тях ли имаш?????- от личен опит -карам голф ве4е 6та година и от 3г 155-1.8 еми......алфата се строши пове4е отколкото голфа за 6г?????и не ми разправяй 4е си нямам понятие - ръмжащия мотор на 155до морето, а????Отколкото по безшумния на голфа,верно и по бавен. незнам на колко км е голфа но до 10000км аз масло не му доливам и маслото си седи бистро, мотора никога не съм го отварял - в сравнение по-новата с 5г 155ца -1,5литра на 10000км????Преди имахме 33ка-същата работа- +проблема с инсталацията,та май ти нямаш понятие и ако мразиш голфовете не ни карай всички да се караме и заяждаме за глупостти.Вярно на алфата мотора е по мощен и е по бърза, но като изпълнение и качество е много зле - за което аз се кефя на германците-изпипват нещата - вземи пример електрония часовник на алфата-питай на колко колеги им работи и питай голфаджиите на колко не им работи :!: :!: :!:

ivoshaklev
07-09-2006, 21:13
Едно ОГРОМНО ИЗВИНЯВАЙ !!! Hristian37
Не мразя голфовете , просто исказвам мнение .Няма кола която се кара и да не се троши.(повтарям) И пак казвам 90% от хората нямат база за сравнение. И ако трябваше да си избирам кола и четях статии като тази за която е темата нямаше и аз да си купя "мечтаната" ми колица... а, и на мен не ми работи часовника :D
Все пак ти си това което караш ..... (някъде го прочетох и ми хареса)

Надявам се да не съм обидил още някой!!!! ако има такива
:!: ИЗВЕИНЕТЕ МЕ :!:

Hristian37
07-09-2006, 22:14
за статийте във вестниците съм съгласен-преди изчетох в 24часа всичките-според тях свястна кола няма-дори на 7цата БМВ откриха пове4е проблеми отколкото плюсове. По принцип и аз се кефя на алфите защото са бързи и стабилни коло бъкани с екстри(голфовете го нямат) но ве4е много 4есто ми се налага да правя алфата иии проклинам яко иначе след време ако се опарича алфа ще си взема :lol: :lol: :lol:

ivoshaklev
10-09-2006, 10:06
Е това е , СТИСНАХМЕ СИ РЪЦЕТЕ :!: :!: :!:

exciter
10-09-2006, 12:47
И аз съм на мнение,че такива спорове са излишни :D И мисля,че нещата са субективни-зависи на колко запазена и поддържана кола си попаднал.Ако сравняваме два нови автомобила това е вече друг въпрос.Например във Видин в бош сервиза ми твърдят,че голф 3 поне веднъж на месец посещават сервиз :!:

virusalfa
10-09-2006, 19:32
А некой да си купува алфа,особено бензинова и да я кара като мерцедес? Има ли такъв?

gigi
10-09-2006, 21:57
А некой да си купува алфа,особено бензинова и да я кара като мерцедес? Има ли такъв?
Ми аз сменям на мах 2300 оборота и повече от 90 не дигам :roll: :P

pooh
11-09-2006, 13:33
...

BatVas
11-09-2006, 13:35
Ми аз сменям на мах 2300 оборота и повече от 90 не дигам :roll: :P

и аз така :roll:

Пух за теб гарантирам - имаш впредвид обаче не 2300 оборота, а 300 оборота в червеното - нали :twisted: :twisted: :wink:

ivoshaklev
14-09-2006, 21:32
Kарам си я както си знам .Лекичко когато трябва и силничко когато ми стане гот на душицата ..... :!: а на 2300 не сам забелязал да работи :oops:

ZoE23
16-09-2006, 14:37
По-голяма простотия не бях чела в интерес на истината!Има ли кола която да не се раЗваля-О моля Ви се?!?!?!? :Tease: :Tease: :Tease:

Galeano
17-09-2006, 21:13
Има!!!! германската :clap2: :clap2: ма те били много здрави тея бангии бе,прецизно изпипани .Ако колегата беше ръчкал голфа на половина колкото си ръчка алфата сигурно отдавна щеше да спи у някоя морга.Инсталациите са им слаби щот са немски:пример всяко трето ауди 80 самоизгаря от инсталацията си.Що се отнася до колко често се чупят Алфите то в повечето случаи виновен е шофъора. Във WRC колите също изкарват по състезание.

Galeano
17-09-2006, 21:23
Има!!!! германската :clap2: :clap2: ма те били много здрави тея бангии бе,прецизно изпипани .Ако колегата беше ръчкал голфа на половина колкото си ръчка алфата сигурно отдавна щеше да спи у някоя морга.Инсталациите са им слаби щот са немски:пример всяко трето ауди 80 самоизгаря от инсталацията си.Що се отнася до колко често се чупят Алфите то в повечето случаи виновен е шофъора. Във WRC колите също изкарват по състезание. Що се отнася за неземният им мерцедес след 18то-то ходене до турция за части се замислаш Бе аз мога или немога да го пусна на свободна в някое по дълбоко блато.Да го е.. и мерцедеса.

Hristian37
18-09-2006, 20:24
Има!!!! германската :clap2: :clap2: ма те били много здрави тея бангии бе,прецизно изпипани .Ако колегата беше ръчкал голфа на половина колкото си ръчка алфата сигурно отдавна щеше да спи у някоя морга.Инсталациите са им слаби щот са немски:пример всяко трето ауди 80 самоизгаря от инсталацията си.Що се отнася до колко често се чупят Алфите то в повечето случаи виновен е шофъора. Във WRC колите също изкарват по състезание. Що се отнася за неземният им мерцедес след 18то-то ходене до турция за части се замислаш Бе аз мога или немога да го пусна на свободна в някое по дълбоко блато.Да го е.. и мерцедеса.

Абе брато, ти продължавш да се заяждаш- ама се замисли малко преди да оплюеш германското автомобилостроене- вземи за пример арабските шейхове,диамантени принцове и всякакви от този род дето не си знаят парите-да си виждал да кара някой от тях Алфа????а????И след това ще те питам защо по старите VW държат повече пари от алфите фиатове и ланчии????- отговорът е един-Пазарът а в всеки учебник по икономика ще прочетш че пазарът е мерна еденица за качество, така че помисли-след това плюеш германслата инсталация- а защо я слагат на Алфите а не слагат Магнет -Марели?????????ако помислиш ще се сетиш

valjo
18-09-2006, 21:22
.... И след това ще те питам защо по старите VW държат повече пари от алфите фиатове и ланчии????- отговорът е един-Пазарът а в всеки учебник по икономика ще прочетш че пазарът е мерна еденица за качество, така че помисли-след това плюеш германслата инсталация- а защо я слагат на Алфите а не слагат Магнет -Марели?????????ако помислиш ще се сетиш

слагат германска инсталация за да има кво да се преебе, дееба ;)

а за пазара, за да се закрепат 80 години на същия тоя пазар, сигурно има защо а ?

те и ферари не са много много по улиците, ама на ... а да и тех ги купи ФИАТ, смотана марка , и нема ги никви из улиците

Galeano
18-09-2006, 21:40
Абе брато, ти да си виждал някой арабски шейх с голф 2-ка,или пък да си чувал нещо за ламборжини,ферари и мазерати.А пазара на немски автомобили прилича повече на капалъ черши. Никой не се зайажда с теб просто ми е неприятно да ми обиждат колата хора които си нямат и малка представа от коли. :th_up:

Hristian37
18-09-2006, 22:40
Абе брато, ти да си виждал някой арабски шейх с голф 2-ка,или пък да си чувал нещо за ламборжини,ферари и мазерати.А пазара на немски автомобили прилича повече на капалъ черши. Никой не се зайажда с теб просто ми е неприятно да ми обиждат колата хора които си нямат и малка представа от коли. :th_up:

В твоя пост мисля 4е оплю мерцедесите?не беше ли така.?И нещо за Турция говореше? а Фиат каде имат завод ? Аз спирам дотук защото тук стана като БМВ форума- самовлюбени с автомобилите си. А по въпроса с инсталацията това си е слабо място на италианките, на поновите може и да е оправено-незнам , защото откъм проблема за ръждата се поправени, но аз съм си играл много с боклуците магнет марели и великтото табло на 33ката Веглия Борлети- дето стана една цветомузика-даже накрая и оборотомера подскачаше от мигачите. Така че аз съм дотук И си мисля че специално с Алфи и фиат се занимавам от 94г, ако си се занимавал преди мене тогава можеш да кажеш че си нямам идея за италианките, но незнам от каде си вадиш заключение че си нямам идея - обясни ми?:idea:

BatVas
18-09-2006, 23:03
Абе на наште е Бош като на БМВ , Мерц и др.
Пък Ауду с дизеловата бегачка дето спечелиха ЛьоМан с Магнет Марели, Рено във Формула1 и то са Магнет Марели, Ферари,Порше, Мазерати, Астон Мартин що пък не вземат и те да слагат Бош - ама на не щат да сложат Бош и струват скъпо.
Истината е че глобализацията размива марките - сега остава да кажеш че новите Волва и Новите Мерцове не са по скапани от старите волвяа и да речем 123-ката и 124 - ката на мерц. Ами новите имат славата на старите , ама са много зле с качеството. Нашто поне се вдига :wink:

Hristian37
18-09-2006, 23:07
Нашто поне се вдига :wink:

Това имах впредвид, но помня и постарото качество с което италианките са си изградили име на пазарите- и сам знаеш че трябва да мине време за да отмре тази слава

BatVas
18-09-2006, 23:36

Това имах впредвид, но помня и постарото качество с което италианките са си изградили име на пазарите- и сам знаеш че трябва да мине време за да отмре тази слава

Определено - споменатите по - горе от мен марки са градили този имидж десетилетия и сега и да нямат това качество могат да си го позволят.

Bobo
19-09-2006, 00:20

Определено - споменатите по - горе от мен марки са градили този имидж десетилетия и сега и да нямат това качество могат да си го позволят.

Определено тая електроникадето се вкарваше в алфа 75, 90, 164, 33
Немските марки почнаха да я вкарват доста по късно и от там наще проблеми отшумяха а техните сега са актуални щото още не са се научили :wink: Я се замислете има ли алфа след 91 с друго освен многоточков инжекцион - ми нема а Ауди и Фолксваген ги произвеждаха още близо 6 години техните ташаци с моноинжекции и механични инжекциони :idea: Е да нема иновации нема проблеми ма рано или късно иновациите идват и проблемите също :wink:

Galeano
19-09-2006, 10:44
За хора които си нямат представа от коли имах предвит смотантите драскачи от статията във вестник СЕГА" същата простотия бях чел и в авто пазар за 156. Струва ми се тази легенда за италианките си върви от край време благодарение на такива хора и овчата мисъл.
94г. имах уно турбо с магнет марели и си бях много доволен ако ти кажа тази кола какво беше видяла изкара до 25г. здрава ръчка
За мерцедес съм сигурен лично съм поправял е-клас 98г. стой далеч от такива коли...А да кажа нещо и за БМВ миналата седмица на една 3-ка 2001г 2 часа и вадих парчета от водната помпа от двигатела в Нова загора за да мога да се прибера.Не се сърди но както сам виждаш много оважавам немското автомобилостроене,но това си е мое мнение :D

ivoshaklev
19-09-2006, 19:41
НАЛИ СЕ РАЗБРАХМЕ ДА НЕ СЕ КАРАМЕ, А ?
Аз и РЕНО 5 имам и сам си много доволен от него.
В щатите не се продава алфа (сигорно защото е строшляк) :wink: :lol: :lol: :idea:

Hristian37
19-09-2006, 20:50
Статията беше за Алфа Ромео нали? Яко я оспамихме и т.н. и беше дискусия да се осмислят писаните в статията неща, а не да се оплюват другите марки и така в това отношение се изравнихме както писах с БМВ форума които според мене са фанатици, ама защо ли им викат кафеварки????Всяка марка си има предимства и недостатъци-знаем го безмислено е да си мерим пишките за глупостти не е ли така????

Galeano
20-09-2006, 15:16
Че рено 5 е голама машина ,кой ти е казал нещо :D Не ми обръщайте внимание понякога прекалавам с хвалбите на италианките но какво съм виновен като са ми в кръвта :lol: