View Full Version : След ремонт на предницата пак потропва!
alfonco147GTA
14-06-2010, 20:25
Здравейте колеги понеже смених цялата предница на 145-цата носачи (бирт) биалетки (бирт) и накрайници на рейката някакви гермнски нещо с К...... беше забравих, това упражнение го направих защото беше много зле предницата и тропаше ако, и така сега след реглаж предницата е стегната,но като минавам лекичко през неравности и дупки нещо в ляво пак по тропва, а като карам с по висока скорост това тропане не се осеща, аз залагам за лагера-тампон на макферсона, моля дайте мнение и вие.
п.с също като карам със 100/км цялата кола се тресе, а преди не го правеше дори и със разбитата предница, само ка кажа че тресенето се появи още преди да сменя предницата. нах вероятно съм влезнал в някойя дупка дет не помня и имам крива джанта,....
:firstprize:
marian2784
14-06-2010, 20:38
колега и при мен беше така или са лагерите или тампоните на макферсона или челюстите на спирачките все още не съм разбрал
alfonco147GTA
14-06-2010, 20:52
колега и при мен беше така или са лагерите или тампоните на макферсона или челюстите на спирачките все още не съм разбрал
а и като сменях носачите ми направи впечатление че апаратите на спирачките леко се мърдат, може и да е от това....но мърдат и от двете страни , а само от едната потропва много странно.
marian2784
14-06-2010, 20:57
от дясно ли?на мен ми прилопва като ламарина нещо,повече от дясно ,но и отляво,ако има значение със спортни пружини съм
...
п.с също като карам със 100/км цялата кола се тресе, а преди не го правеше дори и със разбитата предница, само ка кажа че тресенето се появи още преди да сменя предницата. нах вероятно съм влезнал в някойя дупка дет не помня и имам крива джанта,....
:firstprize:
Колега, това тресене, което описваш се получава при проблеми със задните гуми ;). Провери си все пак за крива джанта/гума...
Може да тропа и от амортисьори дори и да не са изпуснали ;)
От сумати неща може да е.
А може и да трябват нови водачи на спирачните апарати. Не оригинални, а на стругар. Ама там звука е по-скоро тракане.
alfonco147GTA
15-06-2010, 19:57
А може и да трябват нови водачи на спирачните апарати. Не оригинални, а на стругар. Ама там звука е по-скоро тракане.
или да сменя стоката на спирачния апарат ........ със оригинални водачи пак други...
nblagoev
15-06-2010, 21:30
Не съм със 145, а със 156, но и при мен имаше същото потропване...
Оказаха се тампони на стабилизиращата щанга! ;)
alfonco147GTA
03-01-2011, 21:52
колеги оказа се че рейката ми тропа, някой имал ли си е работа с подобен проблем..
значи като въртя волана на ляво се чува клоп клоп, това на място без да е запалена колата! имам една свалена рейка и мисля да я занеса да ми я рециклират, но къде и колко би ми струвало??
по предницата съм сменил всичко, носачи, накрайници, биалетки, обслужени макферсони - шок тампони, лагери и тампоните на макферсона! и тропането го има само по някога когато минавам бавно през неравности по пътя!
колеги оказа се че рейката ми тропа, някой имал ли си е работа с подобен проблем..
значи като въртя волана на ляво се чува клоп клоп, това на място без да е запалена колата! имам една свалена рейка и мисля да я занеса да ми я рециклират, но къде и колко би ми струвало??
по предницата съм сменил всичко, носачи, накрайници, биалетки, обслужени макферсони - шок тампони, лагери и тампоните на макферсона! и тропането го има само по някога когато минавам бавно през неравности по пътя!
А рейката стегната ли е добре към гредичката която я носи?
А гредичката стегната ли е добре към предния кош?
А магарето добре ли ти е стегнато?
А на стаб. щангата планките стегнати ли са добре към магарето?
А тампоните на ск. кутия към магарето стегнати ли са добре?
alfonco147GTA
04-01-2011, 16:21
А рейката стегната ли е добре към гредичката която я носи?
А гредичката стегната ли е добре към предния кош?
А магарето добре ли ти е стегнато?
А на стаб. щангата планките стегнати ли са добре към магарето?
А тампоните на ск. кутия към магарето стегнати ли са добре?
Да би трябвало да е стегнато всичко вече не помня кое съм стягал и кое не по таз кола :-)
точка 1,2,4 са стегнати, а по точка 3 ... за кой планки точно говориш? тропането по скоро се чува само когато "обирам луфта на волана" и то само на ляво......???
При мен тропа точно както го описваш, и се получава от две неща - шарнир и лагер на макферсон :)
alfonco147GTA
04-01-2011, 17:21
При мен тропа точно както го описваш, и се получава от две неща - шарнир и лагер на макферсон :)
при мен тези неща са чисто нови, а и пък шума е от по близо до купето отколкото към ботуша на макферсона, а и го прави само на ляво или мина през неравност от лявата страна!!!