Log in

View Full Version : Голям проблем. Глътна вода :(

Deni146JTD
17-06-2010, 11:56
Здравейте. Поради моето незнание, влезнах в една голяма локва и сега, както се изрази моя приятел ще сваря жито за колицата ми :(
Преди два дни се забих в една локва, по-скорто в едно езеро и колата внезапно угасна. Това, което ми казаха едни приятели е, че е влязла вода през въздушния филтър и от там в двигателя. Вероятните щети са криви биели (каквото и да значи това), но това ще се потвърди на 100% като се отвори двигателя. Моля ви, кажете ми какво трябва да направя сега, къде да отида за да кажат крайната диагноза :cry: ? Това за тея криви биели възможно ли е ? има ли начин просто като изсъхне да се ... оправят нещата ?

kolev
17-06-2010, 12:15
ако водата е влязла в цилиндрите- воден удар и щом е дизел - направо е умрял. има вероятност обаче и да не е стигнала до там и да си се отървал.

trustworthy
17-06-2010, 13:48
Разкачи въздуховодите след турбината и ги подсуши. Особено онзи утайник пластмасовия - той най-вероятно е пълен с вода. Филтърът ти е прогизнал 100%. махни го и него.
Включи на 4-та и бутнете колата5-10 метра, за да 'изплюе' водата в цилиндрите. После може да се опиташ да я запалиш, но това най-добре да го реши специалист, щото може и по-зле да стане :) Много зависи какво точно се е случило - когато влезе в локвата на високи обороти ли беше двигателят, на скорост или не,чаткане някакво чу ли се, когато угасна? Мъчи ли се да я палиш след това? (това е най-голямата грешка)

Много кофти ситуация, но оптимистичната новина е, че двигателите втора ръка са вече на доста достъпни цени ;) Има реални шансове да си се отървал без нищо ;)

Deni146JTD
17-06-2010, 13:53
Не ми се иска да правя подобни процедури първо защото не мога сама и второ защото не искам да прецакам още повече нещата.
Къде ще ми препоръчате да отида. Аз живея в София, Сухата река, до ст. Г. Аспарухов. Има ли някъде на близо добър сервиз ?

hunter1989
17-06-2010, 14:26
[/COLOR]
Не ми се иска да правя подобни процедури първо защото не мога сама и второ защото не искам да прецакам още повече нещата.
Къде ще ми препоръчате да отида. Аз живея в София, Сухата река, до ст. Г. Аспарухов. Има ли някъде на близо добър сервиз ?

Има около теб много хубаво сервизче и работят много добре , аз когато съм отишъл винаги е работено кадърно по колата . Значи сервиза се казва D&N ili D&S не помня точно как беше . Намира се , като тръгнеш по пътя на Автобус (79 , 90 ) посока Ботевградско шосе, преди автомивката има една пряка в дясно (точно кадето се прави обратен завой). Влизаш в нея и след 15 метра в ляво завиваш(пътя е малко отвреатителен) след около 200 метра си пред сервиза (бяла сграда ) като минеш оттам ще видиш едно червено GT i една червена 75 . Влез там и търси Любо . Ще погледнат колата и ще кажат какво и е . Дано да и няма нищо . Малко с обясненията съм зле , но дано ти свършат работа .

morfius
17-06-2010, 14:36

Колега, в секцията горе има адресите на добрите сервизи, на теб май най-близо ти е Бобо - няма 5 км. до там :)