PDA

View Full Version : Интересно има ли.....

156 m-jet
06-06-2006, 17:21
Леки автомобили: Свещи: Запалителни свещи: ALFA ROMEO: ALFA 156: 2.5 V6: KX113S923N
тип на свещта: Медна сърцевина и резистор
година: 10/97-
к.с.: 190
инжекцион: inj
киловати: 140
луфт: 0.7
марка: Autolite
цена: 3.70 Промоционална цена: 3.22 лева с ДДС :!: :shock:
тегло: 45 грама

Фирма Канекс

Просто от любопитство питам, има ли идеоти дето ги купуват тея свещи :?:
Ама, вероятно отговора е, след като се продават , Значи има кой да ги купува

WhitePower
06-06-2006, 17:35
има идиоти
но аз си купувам истински медни свещи
лошото е че се износват за 10000 км но пак искрата е уникална

голямата риба
06-06-2006, 21:40
а би ли обяснил защо все пак трябва да си ИДИОТ и за да си купиш афтърмаркет части

защото по този начин обиждаш 99,99% от пишештите в този форум

П.П. ако се обосновеш бих ти отговорил и къде е истината

156 m-jet
06-06-2006, 22:06
а би ли обяснил защо все пак трябва да си ИДИОТ и за да си купиш афтърмаркет части

защото по този начин обиждаш 99,99% от пишештите в този форум

П.П. ако се обосновеш бих ти отговорил и къде е истината

Ти какво раЗбираш под афтърмаркет части :?:

И ако 99,99процента от хората/както ти твърдиш/ каращи Алфа Ромео си подъжат колите с части който явно идват от Китай, щото няма как в Европа свещ да се пройЗведе и да се продава на едро по 0.90 евро цента, то явно основната причина да си купиш Алфа не е , че си фен ами съвсем друга, която в таЗи светлина е доста тъжна...

virusalfa
06-06-2006, 22:17
Леки автомобили: Свещи: Запалителни свещи: ALFA ROMEO: ALFA 156: 2.5 V6: KX113S923N

Фирма Канекс

Ама, вероятно отговора е, след като се продават , Значи има кой да ги купуваAве не може да сме тарикати като теб :gruebel:

75 2.0 turbo
06-06-2006, 22:22

Фирма Канекс

Ама, вероятно отговора е, след като се продават , Значи има кой да ги купуваAве не може да сме тарикати като теб :gruebel:
добре де какво се занимавате с европееца :?: всеки има право ако ще и талибански 4асти да си слага по колата баино :idea: траи си там не се заядаи с Бае Ганя :!:

голямата риба
06-06-2006, 23:39
явно доста неща не са ти ясно относно това в което си решил да се впускаш, на както и да е

афтърмаркет, са част които се предлагат от самите фирми производителки на отделните такива, и носят логото на фирмата производител на самата част, а не на фирмата производител на автомобила

също така много от афтърмаркет фирмите са и ОЕМ доставчици за фирмите производители на автомобили и можеш да си купиш същото качество на по-ниска цена

не казвам, че от афтърмаркет частите няма ментаци, но ако знаеш какво да ползваш и купуваш разходите по подръжката на автомобила могат да ти спаднат неимоверно

П.П. и вместо да ни обиждаш може да "кажеш баба тенкю" за това, че ти разясняваме как седят нещата в бъдещият ти бизнес :D

голямата риба
06-06-2006, 23:45
не видях, че си споменал цената на произведените в европа части

1.всяка фирма производител трябва да е много зле управлявана за да не е изнесла голяма част от производството си в региони където има ниско заплатена работна ръка, и това да доведе до ниска себестойност
МАРКА-та седи само като име, за да дава представа за някакво качество

2. само мога да ти дам пример с така дискутираните турбо компресори
един турбо компресор с променлив ъгъл на лопатките излиза от гарет към производителя на автомобили на цена от 150USD прави си сметка колко надценка слага асемблатора на автомобил

156 m-jet
07-06-2006, 00:10
само мога да ти дам пример с така дискутираните турбо компресори
един турбо компресор с променлив ъгъл на лопатките излиза от гарет към производителя на автомобили на цена от 150USD прави си сметка колко надценка слага асемблатора на автомобил

Moже и така да е, дори може и по евтино да се върЗва на ФИАТ, ама те купуват да речем 200.000 броя от дадена част :!:

Баи Кире от Левуново, едва ли е тропнал 200.00 еврока кеш на проиЗводителя и то само За свещи.
АЗ поне така си мисля

П.П. И вобще не обиждам никого, раЗискваме си само :!:

голямата риба
07-06-2006, 00:43
според мен да ме наречеш идиот защото не си съгласен с мойта гледна точка си е обида, ако за теб не е ...

относно другият ти коментар погледни пак какво си писал в темата на колегата за спортният въздушен филтър

KGB
07-06-2006, 03:22
До колкото има смисъл да се меся в този спор...

съм съгласен с колегата м-джет. Не може да очакваш от нещо супер евтино от сорта на 3-4лв. свеща да се получи каквото и да било...на всеки трезво мислещ, човек би му било ясно, че подобна свещ ще му прецака кола и вдигне разхода...а може и да доведе до по сериозно коствени последици.

като днес да не казвам кой ми писа оплакване от сорта, че на 166 задния мост струва 1700лв. или нещо такова...ми то на пежо 106 е 1200лв. и почнаха размисли за направата на собтвени тампони за по 5лв. и после избивания и не знам си какво :evil:

Айде със здраве на всички, надявам се поне накладките да си ви читави...а не за 30лв. предни на кола 190коня :roll:

virusalfa
07-06-2006, 13:39
съм съгласен с колегата м-джет. Не може да очакваш от нещо супер евтино от сорта на 3-4лв. свеща да се получи каквото и да било...на всеки трезво мислещ, човек би му било ясно, че подобна свещ ще му прецака кола и вдигне разхода...а може и да доведе до по сериозно коствени последици

@до ЦРУ:
Aбе аз съм слагал на 155-цата Бош 8бр. за 32лв и нямаше никакви проблеми.Просто има по-евтини типове свещи,които се сменят по-често.Дай логика да се прецака кола,слушам те!Вдигат разхода на куково лето!По тая твойта логика на жигулата като тура свещи Голдън лодж HL,каквито й дават,да не мислиш,че ще падне разхода?Превземате се вече.... Така е и с накладките- на качества са. :idea:

Димо
07-06-2006, 13:49
Колеги за да се избистри спора предлагам да си отговорите (ама честно) на следните въпроси:

1. Къде е по-вероятно да има месо - в салам за 3 лв. или в такъв за 18 лв. ?

2. Ако потфейлът ви е полупразен (каквито за съжаление са портфейлите на доста българи) и не можете да се отпуснете както "душа ви сака", кое ще е по-добре за здравето ви: да ядете салам с неясно качество или въобще да не ядете салам ?

3. Защо да си купувате барбекю, ако нямате финансовата възможност да слагате мръвки в него ?

virusalfa
07-06-2006, 13:54
Колеги за да се избистри спора предлагам да си отговорите (ама честно) на следните въпроси:

2. Ако потфейлът ви е полупразен (каквито за съжаление са портфейлите на доста българи) и не можете да се отпуснете както "душа ви сака", кое ще е по-добре за здравето ви: да ядете салам с неясно качество или въобще да не ядете салам ?

3. Защо да си купувате барбекю, ако нямате финансовата възможност да слагате мръвки в него ?Е това е логиката като наука......имаш ли аквариум?
-Нямам!
-Значи си педераст..... :lol:

търтей
07-06-2006, 13:56

не си прав
ако е спазен стандарта за качество вероятностйа е еднаква :wink:

valjo
07-06-2006, 14:01

3. Защо да си купувате барбекю, ако нямате финансовата възможност да слагате мръвки в него ?

а къде е по вероятно да ти сложат 200% надценка ???
и кой ти каза че ВИНАГИ по скъпото е по добро ??! особено ако е в ПЪТИ по-скъпо ???
има един показател наречен прайс/пърформанс, по който се води всеки, който има малко акъл в главата си
и така, ако оригинален носач струва 350лв за 145ца, а афтърмаркет - 50лв , и тоя афтър маркет е доказано не-опасен за водача и за автомобила ? тогава ?

ако ламбда сондата на бош струва 170лв, а ЕПС-а "ментак" - 120лв ,
то тук явно си струва да се дадат повечето пари за БОШ , особено като за съшата в ауто италия ти искат 600лв ;)

и така ... всяко нешо е само за него си, много е просто

всеки си прави сметката

BatVas
07-06-2006, 14:02
[quote="Димо":9t7yjmfc]

не си прав
ако е спазен стандарта за качество вероятностйа е еднаква :wink:[/quote:9t7yjmfc]

Ей тука вече и търтея е прав.
може и в тоя за 3 лева да има месо и да не ти вреди на здравето - просто рецептата е друга - пак има месо, пак те засища - ама месото все пак има разбиване на мускулното влакно с кутер машина, прибавяне на соево брашно и достатъчно вода и ВОАЛА - не вреди на здравето и си е по рецепта и ще се заситиш.
Така че ако нямаш в излишък пари , по-добре да сложиш нещо ефтино , отколкото колата ти да седи повредена и да не се движи.
Виж сега отделен е въпроса , че понякога ефтиното излиза по-скъпо , ама всичко е въпрос на сметки - всеки сам си прави сметката :wink:

Димо
07-06-2006, 14:15
[quote="Димо":1z9b8fio]

не си прав
ако е спазен стандарта за качество вероятностйа е еднаква :wink:[/quote:1z9b8fio]

А къде е по-вероятно стандарта да не е спазен - при саламчето за 3 лв. или при това за 18 лв ? Ако стандарта беше спазен, саламчето от 3 лв. щеше да струва поне 6-7 лв., нали ? :wink:

търтей
07-06-2006, 14:20
[
А къде е по-вероятно стандарта да не е спазен -

там където няма контрол от съответните органи - е в твоя пример тези дето продават по 18 лв им е по-лесно (имат повече оборотен капитал) да си позволят да дадат значителен подкуп :wink:

демек - нещата не са еднозначни

156 m-jet
07-06-2006, 14:23
Да раЗбира се , всеки може да си подържа колата както си иска и ако ще и с части който сам си е ги правил

Само,че мойта преЗумция беше, че ако си истински Фен на дадена марка автомобили, и си си купил колата само и единствено по таЗи причина, а не понеже не си имал пари За Мерцедес, и след като си се облиЗвал дъго време, си стигнал до иЗвода, че и една Алфа върши работа........
АЗ смятам,че в тоЗи случай, би трябвало да си подържаш колата така както е иЗляЗла от Завода, и с такива части който проиЗводителя каЗва, че трябва да се поставят........тогава по мое мнение колата ти е истинска и ти си истински Фен
Според мен колата е съвкупност от части с точно определени параметри, и ако ти Замениш да речем 20 процента от тях с друго нещо, то тогава ти променяш Замисъла на твореца на тоЗи автомобил......

А,че може да се кара с други части......ясно е , че може, дори може и масло да не сменяш а само да си доливаш
Но аЗ проиЗхождах от мисълта, че Фен има и в БГ това Значение както и навсякъде по света

Димо
07-06-2006, 14:25

а къде е по вероятно да ти сложат 200% надценка ???
и кой ти каза че ВИНАГИ по скъпото е по добро ??! особено ако е в ПЪТИ по-скъпо ???
има един показател наречен прайс/пърформанс, по който се води всеки, който има малко акъл в главата си
и така, ако оригинален носач струва 350лв за 145ца, а афтърмаркет - 50лв , и тоя афтър маркет е доказано не-опасен за водача и за автомобила ? тогава ?

ако ламбда сондата на бош струва 170лв, а ЕПС-а "ментак" - 120лв ,
то тук явно си струва да се дадат повечето пари за БОШ , особено като за съшата в ауто италия ти искат 600лв ;)

и така ... всяко нешо е само за него си, много е просто

всеки си прави сметката

Въпросите ги написах точно за това: всеки да си направи сметката. :)
За всяка стока обаче има ценово ниво под което качеството започва да става съмнително.

Kuku
07-06-2006, 14:26

Фирма Канекс

Ми, айде елате при мен тогава и ти и Димо, аз тия свещи ги продавам по 9,99 лева без ДДС - супер качествени са и то за тая цена е нормално да са хубави :idea:

valjo
07-06-2006, 14:32
За всяка стока обаче има ценово ниво под което качеството започва да става съмнително.
така е, и аз няма да си купя масло за 2лв литъра, та ако ще кво ще да пише
примерно:)

Димо
07-06-2006, 14:43

Фирма Канекс

Ми, айде елате при мен тогава и ти и Димо, аз тия свещи ги продавам по 9,99 лева без ДДС - супер качествени са и то за тая цена е нормално да са хубави :idea:

Много евтино ги даваш !!! Ако вдигнеш цената на 50 лв. може и да си купя. :wink:

Димо
07-06-2006, 14:47
Да раЗбира се , всеки може да си подържа колата както си иска и ако ще и с части който сам си е ги правил

Само,че мойта преЗумция беше, че ако си истински Фен на дадена марка автомобили, и си си купил колата само и единствено по таЗи причина, а не понеже не си имал пари За Мерцедес, и след като си се облиЗвал дъго време, си стигнал до иЗвода, че и една Алфа върши работа........
АЗ смятам,че в тоЗи случай, би трябвало да си подържаш колата така както е иЗляЗла от Завода, и с такива части който проиЗводителя каЗва, че трябва да се поставят........тогава по мое мнение колата ти е истинска и ти си истински Фен
Според мен колата е съвкупност от части с точно определени параметри, и ако ти Замениш да речем 20 процента от тях с друго нещо, то тогава ти променяш Замисъла на твореца на тоЗи автомобил......

А,че може да се кара с други части......ясно е , че може, дори може и масло да не сменяш а само да си доливаш
Но аЗ проиЗхождах от мисълта, че Фен има и в БГ това Значение както и навсякъде по света

:th_up: Бравос !!! Ето на това му викам истински ФЕН.
А който иска може и двигател от трабант да си монтира в алфата. Нали ще го вози.

valjo
07-06-2006, 14:55
[quote="156 m-jet":34u7l0v1]Да раЗбира се , всеки може да си подържа колата както си иска и ако ще и с части който сам си е ги правил

А който иска може и двигател от трабант да си монтира в алфата. Нали ще го вози.[/quote:34u7l0v1]

хаха, ето тук виждате рекламната пауза на вносител на оригинални авточасти ;)
действай, добре че не си ти тоя който ше определи кой е ИСТИНСКИ и кой Не-ИСТИНСКИ фен

от 1300 човека форум, се ше се намери някой да ти обясни откъде изгрява слънцето ехм ...

търтей
07-06-2006, 14:57
от 1300 човека форум, се ше се намери някой да ти обясни откъде изгрява слънцето ехм ...

съмнително е ...

valjo
07-06-2006, 14:58

съмнително е ...
е както виждаме, опитите продължават ?;)
години след години, се появява поредния "новоизлюпен" който почва наново ;)
нямаш ли и ти това усещане за повторяемост?;)

lazy
07-06-2006, 15:01
... и кой ти каза че ВИНАГИ по скъпото е по добро ??! особено ако е в ПЪТИ по-скъпо ???...
в болшинството от случаите :) А в почти всички случаи по-доброто е по-скъпо :) И винаги, ако е в пъти по-добро :)

търтей
07-06-2006, 15:05
нямаш ли и ти това усещане за повторяемост?;)

хе
че той още чичко саломон бил казал

Каквото е било, пак ще бъде, и каквото се е правило, пак ще се прави - няма нищо ново под слънцето.

така че ...

valjo
07-06-2006, 15:07
... и кой ти каза че ВИНАГИ по скъпото е по добро ??! особено ако е в ПЪТИ по-скъпо ???...
в болшинството от случаите :) А в почти всички случаи по-доброто е по-скъпо :) И винаги, ако е в пъти по-добро :)

говорех за съизмеримостта като такава;)

трябваше да кажа, дали В ПЪТИ по-скъпото е ТОЛКОВА ПЪТИ по-добро ;)
така по-ясно е май , да ?;)

Димо
07-06-2006, 15:11
[quote="156 m-jet":30phmsv8]Да раЗбира се , всеки може да си подържа колата както си иска и ако ще и с части който сам си е ги правил

А който иска може и двигател от трабант да си монтира в алфата. Нали ще го вози.

хаха, ето тук виждате рекламната пауза на вносител на оригинални авточасти ;)
действай, добре че не си ти тоя който ше определи кой е ИСТИНСКИ и кой Не-ИСТИНСКИ фен

от 1300 човека форум, се ше се намери някой да ти обясни откъде изгрява слънцето ехм ...[/quote:30phmsv8]

Май изгряваше от север. Или греша ? :lol:
Аз изказвам собствено мнение и не искам да го налагам на когото и да било.
И преди да коментираш чети какво пиша: "На това му викам истински ФЕН", т.е. аз мисля така, а не се опитвам да определям каквото и да било. Освен това разделът е "общи приказки" и няма нужда да приемаш лично нищо от написаното.

lazy
07-06-2006, 15:13
...трябваше да кажа, дали В ПЪТИ по-скъпото е ТОЛКОВА ПЪТИ по-добро ;)...
Не, разбира се. В една цена се включват и други неща, имидж например :)

valjo
07-06-2006, 15:17
...трябваше да кажа, дали В ПЪТИ по-скъпото е ТОЛКОВА ПЪТИ по-добро ;)...
Не, разбира се. В една цена се включват и други неща, имидж например :)
+целия рекламен бюджет
+ Р&Д

на Р&Д то лошото му е , че после като ти го изкопират, и ги нямат тия р-ди :)

затва въпроса е докато успеят да го изкопират, ти да си си избил р-дите за Р&Д - то затова изначале оригиналите са на такива пари ;)

BatVas
07-06-2006, 15:17
[quote="156 m-jet":3fd8x9dy]Да раЗбира се , всеки може да си подържа колата както си иска и ако ще и с части който сам си е ги правил

А който иска може и двигател от трабант да си монтира в алфата. Нали ще го вози.[/quote:3fd8x9dy]

Абе има една поговорка - "Сития на гладния не вярва" - много ясно че ще купувам оригинални ако имам възможност - е ако нямам обаче не мога да бъда фен ли .
Просто мненията се разминават щото в нормалните държава - по скъпото е до някъде гаранция за по-високо качество- ама все пак....

Ами аз например си уших костюм в фирма която шие за Армани ишлеме- моя е същия плат, същата кройка - ама етикетче не сложиха - щото им ги дават под бройка оригиналните етикетчета. И на мен ми взеха точните мерки преди окончателно да го сглобят (нали знаете че там ти сглобяват ръкавите и щевовете за да е по мярка)- както и в магазина на Армани :wink: е вярно - не мога да кажа - "Я скивай тука аз съм с Армани" Ама костюмчето ми стои добре и върши работа :D :D :D И кво сега да дам още 2 хилки за етикетчето ли :?:
А пък в БГ правят кутии на оригинална част и вътре слагат менте от 5 лева и го продават за оригинално 50 лева - е аз ако си купя истинска част за десет лева и псевдо оригинална за 50 лева - Коя е по хубавата - то затова тука сме на принципа на пробата и грешката - ако си купи някой от форума нещо качествени и то изкарва 5 пъти повече от ментето , а ментето или друга марка е на половин цена - еми тогава по ефтино е да взема оригинала.

търтей
07-06-2006, 15:21
[quote="lazy
затва въпроса е докато успеят да го изкопират, ;)

стига бе НТР загни давним давно

сега е по на далавера да си купиш лиценз - е верно на ти дават последната версия ама пък зимаш нещо изтествано
срвн "обща релса"

valjo
07-06-2006, 15:22
[quote="lazy
затва въпроса е докато успеят да го изкопират, ;)

стига бе НТР загни давним давно

сега е по на далавера да си купиш лиценз - е верно на ти дават последната версия ама пък зимаш нещо изтествано
срвн "обща релса"

елате повече, при мене е лицензо, и е за последната версия хаха 8) 8)

търтей
07-06-2006, 15:23
елате повече, при мене е лицензо, 8)

шшш алооу
дистрибутераааа
вие не продавате сорс код по последнни данни :pfbbt:

valjo
07-06-2006, 15:25

шшш алооу
дистрибутераааа
хименно, само лиценз :tongue: :tongue::tongue:
ама и сорса се продаа де, ама там парите са като за истинско :tongue:

ела са те видим дали си истинскио фен, си земеш сорса на виндоза;)

търтей
07-06-2006, 15:27

шшш алооу
дистрибутераааа
хименно, само лиценз :tongue: :tongue::tongue:
ама и сорса се продаа де, ама там парите са като за истинско :tongue:

ела са те видим дали си истинскио фен, си земеш сорса на виндоза;)

когиш пък съм бил фен на винбозето? :tongue:

пък и аз си купувам свещи по 2 лв и то оригиналдъ жапонски правени в жапония :roll2:

Димо
07-06-2006, 15:32
[quote="156 m-jet":34epw1kx]Да раЗбира се , всеки може да си подържа колата както си иска и ако ще и с части който сам си е ги правил

Абе има една поговорка - "Сития на гладния не вярва" - много ясно че ще купувам оригинални ако имам възможност - е ако нямам обаче не мога да бъда фен ли .
Просто мненията се разминават щото в нормалните държава - по скъпото е до някъде гаранция за по-високо качество- ама все пак....

Ами аз например си уших костюм в фирма която шие за Армани ишлеме- моя е същия плат, същата кройка - ама етикетче не сложиха - щото им ги дават под бройка оригиналните етикетчета. И на мен ми взеха точните мерки преди окончателно да го сглобят (нали знаете че там ти сглобяват ръкавите и щевовете за да е по мярка)- както и в магазина на Армани :wink: е вярно - не мога да кажа - "Я скивай тука аз съм с Армани" Ама костюмчето ми стои добре и върши работа :D :D :D И кво сега да дам още 2 хилки за етикетчето ли :?:
А пък в БГ правят кутии на оригинална част и вътре слагат менте от 5 лева и го продават за оригинално 50 лева - е аз ако си купя истинска част за десет лева и псевдо оригинална за 50 лева - Коя е по хубавата - то затова тука сме на принципа на пробата и грешката - ако си купи някой от форума нещо качествени и то изкарва 5 пъти повече от ментето , а ментето или друга марка е на половин цена - еми тогава по ефтино е да взема оригинала.[/quote:34epw1kx]

Съгласен съм с BatVas. Ако съм сигурен, че е качествено ще го купя дори и на ниска цена (без значение дали носи известна марка или не). Но, ако не съм сигурен, няма да рискувам.

valjo
07-06-2006, 15:37
сигурността е фукнция на компетентността;)

и аз в началото като си купих алфата, само в ауто италия и само части оттам - справка списъка ми ....

и кво - купих си крушка H1 за къси за 17лв- оригинална, хаха, на която пише GE Hungary - същата в сяко ОМВ е 4-5 лв.

ама то човек се учи лека полека и си разширява кръгозора и прави по малко неразумни покупки просто;)

това е и от основните идеи на форума, да си кажем кое къде си струва и кое не си струва :)

156 m-jet
07-06-2006, 15:43

Естествено, че можеш :!:
Искаш ли да ти приЗная аЗ на какво в момента съм ФЕН.............На W215 MB или по ясно каЗано CL 500, събрал съм каде що някога е писано и иЗдадено За тая кола, мога и историята и от чертожната маса до днес да ти раЗкажа. В момента най иЗмъчените екЗемпляри струват тук при нас около 25.000 еуро 1999 год., на около 150.000км

И кво сега, имам ги парите За да я купа..........ама

Ама това да я купиш Значи и да я подържаш, а в момента още не мога да си поЗволя, ако и се раЗвали АктивнияЗеменКонтрол да и сменя един....не Знам как е на БГ, тук му викат строителен елемент...........щтото е 1500 еуро, беЗ ДДС и беЗ монтаж в сервиЗ на Мерцедес, а и се сменят винаги по два, ако, и само един да е Заминал.....така каЗват от Мерцедес и аЗ не сам никой да седна да коментирам това Защо е така.
Мога обаче да поставя обикновенни пружини и амортесиори, и иЗлиЗа в пъти по ефтино и пак си кема колата, а и от вън не се вижда..........да ама тогава в мойте очи не съм ФЕН , а човек който седи в грешната кола :!:
Така, че продължавам да се облиЗвам и да си мечтая и да чакам да Забогатея, За да мога да съм истински ФЕН

Това е едно лично гледище и не виЗирам никого

Ето я

http://photos.fotango.com/p/eba00379427f00000012.jpg
http://photos.fotango.com/p/eba00379427f00000013.jpg

Димо
07-06-2006, 15:44
сигурността е фукнция на компетентността;)

и аз в началото като си купих алфата, само в ауто италия и само части оттам - справка списъка ми ....

и кво - купих си крушка H1 за къси за 17лв- оригинална, хаха, на която пише GE Hungary - същата в сяко ОМВ е 4-5 лв.

ама то човек се учи лека полека и си разширява кръгозора и прави по малко неразумни покупки просто;)

това е и от основните идеи на форума, да си кажем кое къде си струва и кое не си струва :)

Това му е и полезното на форума. А и като поспорим малко все ще изкочи някоя истина.

Димо
07-06-2006, 16:05

Искаш ли да ти приЗная аЗ на какво в момента съм ФЕН.............На W215 MB или по ясно каЗано CL 500, събрал съм каде що някога е писано и иЗдадено За тая кола, мога и историята и от чертожната маса до днес да ти раЗкажа. В момента най иЗмъчените екЗемпляри струват тук при нас около 25.000 еуро 1999 год., на около 150.000км

Ама това да я купиш Значи и да я подържаш, а в момента още не мога да си поЗволя, ако и се раЗвали АктивнияЗеменКонтрол да и сменя един....не Знам как е на БГ, тук му викат строителен елемент...........щтото е 1500 еуро, беЗ ДДС и беЗ монтаж в сервиЗ на Мерцедес, а и се сменят винаги по два, ако, и само един да е Заминал.....така каЗват от Мерцедес и аЗ не сам никой да седна да коментирам това Защо е така.
Мога обаче да поставя обикновенни пружини и амортесиори, и иЗлиЗа в пъти по ефтино и пак си кема колата, а и от вън не се вижда..........да ама тогава в мойте очи не съм ФЕН , а човек който седи в грешната кола :!:
Така, че продължавам да се облиЗвам и да си мечтая и да чакам да Забогатея, За да мога да съм истински ФЕН

Ето я

Дано скоро да можеш да си я позволиш !
И като я купиш да не забравиш да покажеш снимки. Да изплакнем и ние очите. :)

MrX
07-06-2006, 16:12

Ето я

точно това ви е най-големият проблем на тези като теб от "големото добрутро"-стремите се да изглеждате някакси в очите на хората без вие да сте сигурни дали искате да изглеждате така в очите им!фен не е човек който може да си позволи дадено нещо,а е човек който харесва това дадено нещо.Аз съм фен на космонафтите пък,а сега ми кажи че немога да съм им фен щото немога да съм като тях

BatVas
07-06-2006, 16:21

Ето я

Е да ама и феновете на Пежо не си купуват заден мост на пежо 106 за 1200 лева оригинално - когато колата струва цялата 2 000 лева. Все пак не говорим за кола олдтаймер, кола супер висок клас или друга с колекционерска стойност :!:
Просто всеки си гледа от неговата камбанарийка.
Ами тези момчета от форума дето реставрират и карат Алфи от 80-84 година - те не са ли фенове- като са изкарали кола от моргата и я връщат към живот както могат (купуват втора такава за части, правят ръчно части, приспособяват и т.н.т) Интерсно колко ще им излезе да направят поръчка в завода за такава част-даже така са по големи феново - щото освен каква е часта знаят точните и размери , материали и куп други подробности - да лесно е да си фен с пари - ама за истинския фен не само парите са важни - е много по-лесно е с тях ама.....

156 m-jet
07-06-2006, 16:30
точно това ви е най-големият проблем на тези като теб от "големото добрутро"-стремите се да изглеждате някакси в очите на хората без вие да сте сигурни дали искате да изглеждате така в очите им!фен не е човек който може да си позволи дадено нещо,а е човек който харесва това дадено нещо.Аз съм фен на космонафтите пък,а сега ми кажи че немога да съм им фен щото немога да съм като тях

Ами нали точно това и АЗ го написах, ФЕН сам, но не мога да си го поЗволя :!:
А кой сме тея ние от това Голямо Добрутро :?:

Че, вместо да ходя, да си плакна Задника на морето, не сам го виждал от 8 години ли :?:
Че, не сам бил на почивка повече от 8 години :?:
Че, работа като луд , да спеста някой лев, да го инвестирам в БГ и да съЗдам няколко работни места и да осигуря поминик на няколко човека :?:
Че, ако и да ги имам парите спестени, не сам скочил в Мерцедес и не кисна пред НЕРО, да ме гледа цяла София какъв тарикат сам ли.....сигурно Знаеш За НЕРО и какви коли спират там...

Би ли каЗал, моля :?:

lazy
07-06-2006, 16:38
катинарче, плс !

търтей
07-06-2006, 16:42
катинарче, плс !

шо бе???
ский кво весело
се пак требе да се знае кой за кво се бори

Lucky
07-06-2006, 16:54
така е, и аз няма да си купя масло за 2лв литъра, та ако ще кво ще да пише
примерно:)
Виж за маслото от 2 лева не си баш прав защото съм взимал руско оргинал :wink: в шишенце по 2.50 литъра слагал съм на кадета на фиата на баща ми, бадженака ми също кара Кадета с такова и минава на ден по 250/350 км .
И какво му е на маслото че несхващам {е не е рейсинг но и колите не са :D }.
A до колегата М-jet лесно е да си фен с пари доста по трудно е без тях :!:
А кой е по голям фен от двата варианта е друга тема :roll: :D
За съжаление тук е малко по така но кат нямам пари {или по точно не бих дал толкова за уж оргинални от вносител :evil: }
da не карам алфата,не просто слагам добри и пак съм фен. :lol: :D

Димо
07-06-2006, 17:01
катинарче, плс !

Като не ти изнася предлагаш цензура, така ли ?
Да не би 156 m-jet да не е прав ?! Защо трябва да се дразниш от това, че някои може да си позволи скъп автомобил, ако си е изкарал парите с бачкане. Или скъпи коли могат да си купуват само лигльовците от NERO ?
И защо въобще човек трябва да се чувства виновен или да се срамува, че има финансови възможност над средните ? Дай боже всекиму !

Не знам на каква възраст са участниците във форума, но по соц-време имаше един филм "История на света". От него остана следната крилата фраза: "ДА ГО ДУХАТ БЕДНИТЕ !!!"
Нищо лично. Просто тъй рече Заратустра (това последното да Ви го разтълкува младия ницшеанец)

търтей
07-06-2006, 17:03
Просто тъй рече Заратустра (това последното да Ви го разтълкува младия ницшеанец)

м??
аз нещо не разбрах кво искаш да кажеш :shock:
би ли бил ката добър да обясниш

и друго
ти си тук от скоро - мислиш че познаваш хората?
и дали е редно да даваш квалификации за хора които не познаваш?
обясни и това моля

BatVas
07-06-2006, 17:08

Ами нали точно това и АЗ го написах, ФЕН сам, но не мога да си го поЗволя :!:
А кой сме тея ние от това Голямо Добрутро :?:

Че, вместо да ходя, да си плакна Задника на морето, не сам го виждал от 8 години ли :?:
Че, не сам бил на почивка повече от 8 години :?:
Че, работа като луд , да спеста някой лев, да го инвестирам в БГ и да съЗдам няколко работни места и да осигуря поминик на няколко човека :?:
Че, ако и да ги имам парите спестени, не сам скочил в Мерцедес и не кисна пред НЕРО, да ме гледа цяла София какъв тарикат сам ли.....сигурно Знаеш За НЕРО и какви коли спират там...

Би ли каЗал, моля :?:

Е тука нещо се оплетохме - колега ти каза че истинския фен ще я поддържа с оригинални части - от там тръгна че може и да си фен и да нямаш възможност. Абе до сега съм се убедил че оригинално за Алфа е по добре - ама и това което ми продават за оригинално не е същото като това което подменям :wink: -там е проблема

Темата е друга и се изясни - в БГ само след като се провери, пита се патило - чак тогава пробваш и ти и когато нещо си заслужава - ок - ако не - ами не.

Колега евала че бачкаш много - ама поне за една почивка отдели време - че живота и здравето не се връщат и не се мерят с пари - тея пред НЕРО ги мани - и те (или татковците им ) няма да си умрат в къщи (поне до сега умираха по улиците простреляни де)- а те тия пари не са ги изкарали като теб. :wink:
Евала че се бориш - ама вземи и да почиваш - МБ-то ще почака.8 години без ваканция :shock: Я вземи някоя мацка и се поглези на морето - докато рипа животното с мацка - на МБ ще се кефиш когато му дойде времето :D :wink:

valjo
07-06-2006, 17:09
Не знам на каква възраст са участниците във форума, но ...

а като не знаеш, що се обаждаш ??? или по навик ?

не познаваш никой от "участниците" , регистрирал си се преди няколко дни, и вече започна присъди да раздаваш, оценки ....

бих те призовал малко по-внимателската все пак ...
да форума си е форум, може да се пише обшо взето квото ти падне, но до едно време....

Димо
07-06-2006, 17:11
[quote="Димо":3dviy26p]Просто тъй рече Заратустра (това последното да Ви го разтълкува младия ницшеанец)

м??
аз нещо не разбрах кво искаш да кажеш :shock:
би ли бил ката добър да обясниш[/quote:3dviy26p]

Майтап бе ! Какъв Ницшеанец си, ако не си чел "Тъй рече Заратустра" (Фр. Ницше). :wink:
Имам предвид свръхчовека, бедните (духом, финансово и т.н.), духането и други хубави работи от философска гледна точка. :)

Димо
07-06-2006, 17:14
Не знам на каква възраст са участниците във форума, но ...

а като не знаеш, що се обаждаш ??? или по навик ?

не познаваш никой от "участниците" , регистрирал си се преди няколко дни, и вече започна присъди да раздаваш, оценки ....

бих те призовал малко по-внимателската все пак ...
да форума си е форум, може да се пише обшо взето квото ти падне, но до едно време....

По навик.
Няма вече да правя така.
Извинявам се, ако някой се е почувствал обиден.

Kuku
07-06-2006, 17:21
Абе, мамка му и прасе, стига говорихте глупости, кой бил фен, кой бил финка, кой бил беден, кой бил богат, тука някви снимки на Мерцедси, някви глупости :idea:
Димо, мислиш ли, че не мога да си позвиля да карам Алфа :?:
Няма от каде да знаеш и затова ще ти отговоря - МОГА :!:
Фен ли съм на Алфа :?:
И това няма от каде да знаеш, затова и на това ще ти отговоря - ФЕН СЪМ :!:
А сега познай, защо карам Пунто :?: :?: :?:
Нема ка да познаеш и затова ще ти отговоря - защото ми е два пъти по-изгодно, защото има хиляди фактори около мен, с които трябва да се съобразя при избора и защото смятам, че все пак и Пунтото е хубава /нормална кола за моите нужди :idea:
Същото е и с частите за които говорите, и какво се оказа сега :?: :!: -Тия измишльотини дето си ги смучете от пръстите с "156..." може да важат за вас, но кои сте вие... :roll: и мен к'во ме боли дедовия :?: :!:

valjo
07-06-2006, 17:25
айде са сички да спрете да се плюете :)

адвокатин , счетоводител, германец, секви кефове

молим ви се, а довечера, темата - към коша ;)

koolio
07-06-2006, 17:35
И кво става сега, ние дето сме фенове, но нямаме възможност да имаме собствени коли, не сме никакви фенове, правилно ли съм разбрал? Ми наложете тогава имуществен ценз, а на такива като мен- БАН до момента, в който покажат на модераторите талон за закупена Алфа на свое име.

BatVas
07-06-2006, 17:36
И кво става сега, ние дето сме фенове, но нямаме възможност да имаме собствени коли, не сме никакви фенове, правилно ли съм разбрал? Ми наложете тогава имуществен ценз, а на такива като мен- БАН до момента, в който покажат на модераторите талон за закупена Алфа на свое име.

:wink: :D :D :rotfl:

Димо
07-06-2006, 17:37
айде са сички да спрете да се плюете :)

адвокатин , счетоводител, германец, секви кефове

молим ви се, а довечера, темата - към коша ;)

Понеже май аз станах една от основнните причини за споровете, искам да се извиня на всички във форума. Нямах намерение да обидя никого, просто изказах лично мнение, но май попрекалих.
СЪЖАЛЯВАМ !!! :oops:

търтей
07-06-2006, 17:39
И а на такива като мен- БАН до момента

на такива като тебе банАН :roll2:

koolio
07-06-2006, 17:47
Мирси, да ти се ПОвръща :twisted: :crazy: :pfbbt:

156 m-jet
07-06-2006, 18:04
регистрирал си се преди няколко дни, ....

Колега, АЗ при всички случай , сам много по отдавна в тоя и предишния форум в дир.бг от 99 процента от пишещите тука, само, че след като на Алфата ми 155 2.0 16 97год., и блокира мотора насред магистралата преди около 5 години, не сам писал...... Тогава бяхме май около 20тина човека и си говорехме по една версия на ICQ по няколко наведнаж :D

Ника ми беше Alfa Romeo Milano

valjo
07-06-2006, 18:13

Колега, АЗ при всички случай , сам много по отдавна в тоя и предишния форум в дир.бг от 99 процента от пишещите тука, само, че след като на Алфата ми 155 2.0 16 97год., и блокира мотора насред магистралата преди около 5 години, не сам писал...... Тогава бяхме май около 20тина човека и си говорехме по една версия на ICQ по няколко наведнаж :D

това не се отнасяше за теб, ама и ти гузен негонен бяга....

Bobo
07-06-2006, 18:53

ВИЕ ВСЪЩНОСТ СТЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ФЕНОВЕ :idea: :wink: казвам го сериозно и съм твърдо убеден че е така :wink:

Bobo
07-06-2006, 18:55

Ха така начи аз съм 1% ли - изпаднах в депресия :lol: Да не говориме че имахора от дира дето само четът засега и са преди теб там :wink:

156 m-jet
07-06-2006, 19:13

Ха така начи аз съм 1% ли - изпаднах в депресия :lol: Да не говориме че имахора от дира дето само четът засега и са преди теб там :wink:

АЗ не каЗвам, че сам бил първия член в дира, тогава дадох предложение За съЗдаването на сериоЗен клуб и членски внос, но имаше доводи против.......много се радвам, че все пак след години това е осъществено :D

голямата риба
07-06-2006, 20:36
нещата тръгнаха от другаде, но както и да е

относно частите, все още съм на мнение, че афтърмаркет частие не са с по-лошо качество от тези на ОЕМ-ските
като трябва да се има едно на ум за ментетата

относно ФЕН-ството, си мисля, че най-добре го е казал един човек от един друг форум
важно е каква част от доходите си отделяш за колата си(смятай за това на което си фен)

за колегата М-jet
ще ти дам пример
отиваш в официалният вносител и си купуваш обтягаща ролка, за ангренажният ремък на 156-цата си за цена около 85 евро(толкова е по ЕПЕР в Германия), получаваш я в опаковка на алфа ромео, фиат ланча, и със щампата и номера на резервната част върху нея а също и със щампата на фирмата производител
отиваш и в евро07 и си купуваш пак такава ролка на фирмата бредалорети
и получаваш същият продукт, но само с различна опаковка, иначе пак си има щампата на фиат ланча и номера на резервна част по ЕПЕР-а
сега ми обясни защо трябва да платя приблизително 2-на цена за едно и също нещо с едно и също качество

отосно тона, ти го казах и преди, по този начин обиждаш много голяма част от пишещите във форума

lazy
07-06-2006, 20:56
От гледна точка на купувач - 45 Euro за някаква ролка звучат нормално, но 3лв за свещ ... Аз не бих си купил. Аз също работя с производители, които имат производство и в Китай. Разликата обаче в цената на качествените продукти е в десетки проценти, а не в пъти. В края на краищата те затова произвеждат там - за да печелят много, а не да ни подаряват разликата :)

голямата риба
07-06-2006, 21:03
добре да малко се отпелсваме от темата
но колко трябва да струва една най-обикновенна свещ която е с меден електрод и има живот около 10 000км

156 m-jet
07-06-2006, 21:18
нещата тръгнаха от другаде, но както и да е

относно частите, все още съм на мнение, че афтърмаркет частие не са с по-лошо качество от тези на ОЕМ-ските
като трябва да се има едно на ум за ментетата

относно ФЕН-ството, си мисля, че най-добре го е казал един човек от един друг форум
важно е каква част от доходите си отделяш за колата си(смятай за това на което си фен)

за колегата М-jet
ще ти дам пример
отиваш в официалният вносител и си купуваш обтягаща ролка, за ангренажният ремък на 156-цата си за цена около 85 евро(толкова е по ЕПЕР в Германия), получаваш я в опаковка на алфа ромео, фиат ланча, и със щампата и номера на резервната част върху нея а също и със щампата на фирмата производител
отиваш и в евро07 и си купуваш пак такава ролка на фирмата бредалорети
и получаваш същият продукт, но само с различна опаковка, иначе пак си има щампата на фиат ланча и номера на резервна част по ЕПЕР-а
сега ми обясни защо трябва да платя приблизително 2-на цена за едно и също нещо с едно и също качество

отосно тона, ти го казах и преди, по този начин обиждаш много голяма част от пишещите във форума

Aми,да , аЗ За това мога да ти покажа една статия на АвтоМотор и Спорт, но тъй като пак ще почне полемика, просто е беЗмислено.....
Нека да е така както ти каЗваш :!:
Сигурно живеем в раЗлични светове, аЗ друго обяснение не намирам
Може, би и АЗ щях да съм така, ако живеех в БГ....

georgievst
07-06-2006, 21:20
Има един лаф - Good value for money.
Всеки прави компромис с качеството доколкото му позволяват възможностите.
На мен ми харесват гумите Bridgestone но сметнах, че не мога да отделя толкова средства за тях и направих компромис като сложих Kleber. Можех да мина и по-тънко като купя Корморан.
Това, че съм избрал среден вариант не означава, че си мразя колата.
За мен това е оптималния вариант.

lazy
07-06-2006, 21:32
но колко трябва да струва една най-обикновенна свещ която е с меден електрод и има живот около 10 000км
Не съм специалист, може би толкова би трябвало да струва, но както казваш и ти : " най-обикновена". Все си мисля обаче, че ако си купя бензинова Алфа / не жигула /, ще искам да я "режа", а пък това едва ли ще се получи с най-обикновените свещи :) Никога не съм карал "бензинки", но знам, че искрата е от съществено значение. Особено за "бургии" :)

valjo
07-06-2006, 22:31
Не съм специалист, може би толкова би трябвало да струва, но както казваш и ти : " най-обикновена". Все си мисля обаче, че ако си купя бензинова Алфа / не жигула /, ще искам да я "режа", а пък това едва ли ще се получи с най-обикновените свещи :) Никога не съм карал "бензинки", но знам, че искрата е от съществено значение. Особено за "бургии" :)
искането да се "режеш" не е стандартна опция
ако искаш да се режеш като хората - има си Порше, Ферари, Ламбо

е те тва е резанье, а неееееееееее ела ме ритни 1.8 ТС 2.0ТС - коне като за опел астра/калибра, само дето разходите са по 4!

има я и тая гледна точка, едно време имаше един Psycho дето каза - "алфата, колкото и да не ви/ни се иска, не е резачка"
астра гси 2.0 може и да е неква форма на сиромашка резачка, а алфата е скъпа, добре изглеждаща, стилна ... но не резачка, не и след 33 1.7 16в

и въпроса е на гледна точка, алфата е МАНИЯ и нищо друго,
манията е като застанеш на улицата и да се зарадваш на това, което
виждаш - стилна, красива, и не лошо вървяща - НО чуплива, крехка и скъпа за поддръжка :)
шото на една вектра 2.0 турбо нема как да и се зарадваш, тва си е кочина, та ако ще колко ше да върви :)

нека се радваме на това което имаме, не е малко, и дай Боже да можем да го поддръжаме каквото трябва да е - а именно стилно и красиво - особено за парите си :)

156 m-jet
07-06-2006, 22:51
... "алфата, колкото и да не ви/ни се иска, не е резачка"
астра гси 2.0 може и да е неква форма на сиромашка резачка, а алфата е скъпа, добре изглеждаща, стилна ... но не резачка, не и след 33 1.7 16в

виждаш - стилна, красива, и не лошо вървяща - НО чуплива, крехка и скъпа за поддръжка :)
шото на една вектра 2.0 турбо нема как да и се зарадваш, тва си е кочина, та ако ще колко ше да върви :)

нека се радваме на това което имаме, не е малко, и дай Боже да можем да го поддръжаме каквото трябва да е...

:priest:
АМЕН

Предлагам на модератора, да Заключи темата

wrc
08-06-2006, 00:16
искането да се "режеш" не е стандартна опция
ако искаш да се режеш като хората - има си Порше, Ферари, Ламбо

е те тва е резанье, а неееееееееее ела ме ритни 1.8 ТС 2.0ТС - коне като за опел астра/калибра, само дето разходите са по 4!

има я и тая гледна точка, едно време имаше един Psycho дето каза - "алфата, колкото и да не ви/ни се иска, не е резачка"

нека се радваме на това което имаме, не е малко, и дай Боже да можем да го поддръжаме каквото трябва да е - а именно стилно и красиво - особено за парите си :)
До сега само с интерес участвах индиректно в дискусията,да я наречем,НО сега не издържах и се намесвам :D .Вальо,братко,това беше най-невероятното и най-точно обяснение що е то ФЕН на АЛФА РОМЕО-Е В А Л А :D :D :D .Мисля,че това е най-точния край на тази бурна препирня

KGB
08-06-2006, 01:37
Валджо....с тези ти последни слова не съм много съгласен...

Алфата не била резачка, ми пич...аз до колкото си спомням на Псаико Астрата беше доста разпилена, въпреки, че винаги другото се твърдаше...а и след гонката с на Пламен дизела :wink: не знам кой извади чук да я поправя астрата...както и да е, да не си обиди някой.

Ако погледнеш аналогичните коли на алфата и техните данни ще видиш, че алфата винаги е сред двете най-бързи...тоест сравнявай 147, с БМВ 147(тоест 1ва серия) Ауди А3 и ония боклук Мерцедес Ц-класа спорт купе....за каране по писта освен БМВ Алфата няма друг конкурент в класа си.

А и както някой от друга секта на БМВ казва, не всичко е права отсечка на 400метра.

Сравни 156 с Е46...и след това с Ягуар Х-тупе, Мерцедес Ц-класа, Ауди А4....ми тук са полува същото...имаш Алфа и БМВ и останалите.

Всичките изброени коли съм ги тествал не само карал...а някои от тях и на писта...така, че знам за какво става на въпрос.

Така, че за мен дефиницията за кола резачка е....с каква средна скорост дадена кола ти позволя да се движиш и да се чустваш сигурен. В тази дифиниция мисля Алфа може спокойно да се бори за едното от първите места. В формула 1 най-важна е средната скорост на движение.

В сегашния брой на АвтоМоторСпорт, има превод на МастерТеста който дискутирахме предни няколко месеца...за Алфа 159 пише, че е единствената кола където ЕСПто може напълно да се изключи, колата чисто и просто няма нужда от него...в 5 от 6 те динамични теста за управляемост Алфата е безапалационно първа.

А това за чупливостта, с кои други марки го сравни...та реши, че са чупливи?

пс: тая тема стала от мухата слон бре...
:lol:

valjo
08-06-2006, 08:20
то въобще закво беше темата;)
мани ... аз вече се изчерпах емоционално :)

Dexer
08-06-2006, 13:07
мани ... аз вече се изчерпах емоционално :)

Горкия, много писа, затва :lol:

Bobo
08-06-2006, 13:33
Сток Астра неможе да набие сток Алфа :wink:

Naso
08-06-2006, 14:53
Сток Астра неможе да набие сток Алфа :wink:

Зависи колко годишни са ! Ако са нови от магазина да, нооооо я си представи 10 годишна астра. Па тая е поне с 300 кила по-лека 8)

И за Вальо... Не лошо вървяща ? Чуплива ? Сигурно е така, но аз не сам разбрал, че е по-чуплива от секоя друга кола.