Log in

View Full Version : След изгасяне остава захранен вентилатора за обдухване на купето?

bossbg1
20-06-2010, 14:04
След изгасяне остава захранен вентилатора за обдухване на купето?.Степените му работят.В положение"0" спира но постоянно свети лампичката за включен климатик.Това стана след подмяна в сервиз на датчика за температура на охладителната течност!Какво може да е?Благодаря предварително 8).145 Boxer.

ivan dimitrov
20-06-2010, 15:34
---

junior
20-06-2010, 16:52
Незнам как е на боксера нали е със старото табло. Но при мен копчето с което се наглася каде да духа в купето има едно положение, което е последно за бързо обдухване на предното стъкло. Та когато го поставиш на тжа полойение се жклучва климатика и ми светва лампичкарта и като го преместиш на друго положение тя изкасва без да си натиснал копчето за климатика.

Колега, моля положи малко старание в писането!
tonov

tonov
20-06-2010, 20:08
Нещо май са пообъркали по жиците :roll: Я се върни в сервиза да си оправят кашите.

ivan dimitrov
21-06-2010, 00:03
---

Ilko Ivanov
21-06-2010, 00:44
И аз така си мисля...
Дефекта ми прилича на залепнал контакт на реле.
Или дефект в контактния ключ, ама тогава трябва и други неща да си остават захранени.
Само дето не съм сигурен дали има отделно реле за захранване на вентилатора в купето. Скоро правих един Фиат Браво, на който не му тръгваше вентилатора в купето и там имаше такова реле.

bossbg1
21-06-2010, 14:13
След загасяне на автомобила колега.Не го карам от вчера, така че знам че там не трябва да има консумация иначе в противен случай клоко е да не го забележиш че върти вентилатора и от там знаем...Но наистина нещата отиват както пише колегата към залепнало реле.Има такова реле и аз го почиствах зимата когато беше обратният вариант не духаше!:knock:

RahzeL
21-06-2010, 18:25
Един приятел с друга марка имаше подобен проблем преди време. Като е пуснал парното върти и вади ключа а колата продалжава да работи и като даде парното на 0 изгасва. Също ако не му е на някаква степен не искаше да пали. Оказа се проблем при монтирането на алармата. Ако си правил нещо по инсталацията скоро може някой да ти е омешал кабеляците...

mordohy
21-06-2010, 22:20
Главния заподозрян е релето.Дали залепва или му се е скъсала пружината е все тая. Почни с него.
А с Ванката изобщо не съм съгласен!
Винаги "специалистите" могат да объркат нещо.
Особено, ако се постараят достатъчно!:hehe: