View Full Version : Свети лампа след диагностика.
Колеги моля за помощ или съвети. Проблема на колата е следния. При запалване най- вече сутрин при въртене на ключа колата пали и гасне. Веднага след това въртя и колата си пали и работи ,но притриса и се едно работи на 3 цилиндъра пука и трещи и глъхне. Това е докато изфорсирам колата няколко пъти и след това работи перфектно. С този проблем отидох на диагностика в АЛЕКСАНДЪР АУТО. След диагностиката обаче ми светна и лапата на таблото която показва се едно пръскалка. В АЛЕКСАНДЪР АУТО казаха че всичко било ок по колата и да си я карам. Също казаха и че щяла да угасне лампата сама но вече 5 дена не гасне. И стария проблем още си го има. От какво може да е всичко това? Моля за помощ. Колата е 145 1.4 t.s
Колеги моля за помощ или съвети. Проблема на колата е следния. При запалване най- вече сутрин при въртене на ключа колата пали и гасне. Веднага след това въртя и колата си пали и работи ,но притриса и се едно работи на 3 цилиндъра пука и трещи и глъхне. Това е докато изфорсирам колата няколко пъти и след това работи перфектно. С този проблем отидох на диагностика в АЛЕКСАНДЪР АУТО. След диагностиката обаче ми светна и лапата на таблото която показва се едно пръскалка. В АЛЕКСАНДЪР АУТО казаха че всичко било ок по колата и да си я карам. Също казаха и че щяла да угасне лампата сама но вече 5 дена не гасне. И стария проблем още си го има. От какво може да е всичко това? Моля за помощ. Колата е 145 1.4 t.s В общ технически раздел има тема за "АЛЕКСАНДЪР АУТО" Поразгледай я и мисля, че ще намериш отговор на въпросите си.
Тва "сама ще угасне" е отбиване на номера. Няма такова нещо. Просто нищо не са направили. Иди в читав сервиз за диагностика. В общ технически си избери някой който ти е най-удобен и действай.
Е как може да има такива сервизи? Преди диагностиката поне не светеше лампата. А кои сервиз препоръчвате?
Колега ако си от софия драсни едно лс ще ти кажа 2 сервиза в които съм ходил на диагностика и съм останал доволен.... и то точно заради тази лампа! Тази лампа е т.н "дюза" лампа и свети 1- ако е развален Дебитомера 2- ако е развалена ламбда сондата и 3- ако имаш проблем с дюзите. Ако е от дюзите може да сипеш добавка в бензина която е на фирмата EAGLE - 10 лв в едно черно шишенце и бензин 100 октана. а ако са останалите две са направо за смяна.... което е вече по скъпият варянт. Другото което мога да те посъветвам е да гледаш в компютъра когато правят диагностика навсякъде вече е на Български език и ще прочетеш каква е грешката която изписва... И накрая да ти кажа ако сменяш дебитомер или ламбда сонда да са само на БОШ ! Успех...
Мерси колега а на теб при палене пукаше ли ти и се едно работи на 3 цилиндара?
Мерси колега а на теб при палене пукаше ли ти и се едно работи на 3 цилиндара?
Струва ми се,че си за дебитомер! Виж си и свещите!!:grandpa:
А това пукането и плякането се едно работи на 3 цилиндъра сутрин може ли да е от дебитомер
Колега, вместо да гадаем, по-добре иди на диагностика. Така няма как да кажем от какво точно е.
---------- Post added at 23:49 ---------- Previous post was at 23:47 ----------
Колега ако си от софия драсни едно лс ще ти кажа 2 сервиза в които съм ходил на диагностика и съм останал доволен.... и то точно заради тази лампа! Тази лампа е т.н "дюза" лампа и свети 1- ако е развален Дебитомера 2- ако е развалена ламбда сондата и 3- ако имаш проблем с дюзите. Ако е от дюзите може да сипеш добавка в бензина която е на фирмата EAGLE - 10 лв в едно черно шишенце и бензин 100 октана. а ако са останалите две са направо за смяна.... което е вече по скъпият варянт. Другото което мога да те посъветвам е да гледаш в компютъра когато правят диагностика навсякъде вече е на Български език и ще прочетеш каква е грешката която изписва... И накрая да ти кажа ако сменяш дебитомер или ламбда сонда да са само на БОШ ! Успех...
Тая лампа показва че е регистрирана неизправност в инжекционната система!
А добавките, ако не са наливани преди, повече ще навредят отколкото да помогнат!
Тъкмо купих добавка и мислех утре да я сипя.
Колега, вместо да гадаем, по-добре иди на диагностика. Така няма как да кажем от какво точно е.
---------- Post added at 23:49 ---------- Previous post was at 23:47 ----------
Тая лампа показва че е регистрирана неизправност в инжекционната система!
А добавките, ако не са наливани преди, повече ще навредят отколкото да помогнат!
Защо колега обясни :?: Аз вече два пъти сипвах добавка заради бензиновата помпа... но нито се скапа нещо нито по добре стана... а помпата се оправи от релето... в много сервизи ми хвалят тази добавка...
Защо колега обясни :?: Аз вече два пъти сипвах добавка заради бензиновата помпа... но нито се скапа нещо нито по добре стана... а помпата се оправи от релето... в много сервизи ми хвалят тази добавка...
Ако никога не е сипвано добавка, има голяма вероятност да откърти много боклуци и да ги набие в дюзите. Тогава вместо подобрение имаме обратен ефект ;)
Това е рискът.
Колеги след диагностиката която направих се оказа ,че лампата която е светела е от един бушон. Сменихме го и угасна но проблема си остана. Оказа се обаче, че е изгоряла ламбда-сондата може ли това с паленето сутрин да е от нея?
Колеги след диагностиката която направих се оказа ,че лампата която е светела е от един бушон. Сменихме го и угасна но проблема си остана. Оказа се обаче, че е изгоряла ламбда-сондата може ли това с паленето сутрин да е от нея?
може
пп какъв бушон сте сменили :roll:
Сменихме обикновените бущони и двата които седят под една пласмаса при акумулатора там има и релета.
Колеги помагайте. Смених ламбда сондата и сега колата върви много повече от преди и работи като чели по добре. Но остана проблема с първото палене. От какво може да е?
Ех тези спаркове как все проблеми създават... :)
Сега сериозно. Този мотор за да работи добре трябва всичко да му е наред както и при всеки друг мотор разбира се, но при този съвсем силно важи това правило. Просто има още неще или още няколко неща които трябва да се бутнат, но трябва да се види какво точно прави проблема.
Да,но какво още може да е?На диагностиката казаха сонда.
Няколко неща могат да са. Диагностик който знае какво да гледа ще разбере от какво е. Диагностиката не е само четене на грешки.
Явно ще ходя пак
Само да не е на същото място :)
Вапроса е къде да отида? Предното ходене беше в http://clubalfaromeo.com/forum/clear.gifЕкстрийм Сервиз (http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=51)
http://clubalfaromeo.com/forum/clear.gif
колега, първо пробвай да заредиш 100 октана бензин и покарай колата с него няколко дена. ако няма разлика, закарай им я пак. вижте датчика за температура на инжекциона какви стойности дава и може да пробвате със смяна на главните релета.
Колеги имам нови наблюдения сутрин като пали колата и ако подам газ има едно приплякване ( се едно е на 3 цилиндъра) само и после си е ок. Преди не беше така каквото и да правех си беше зле. След смяната на сондата ми се струва по добре
Ами иди пак в Екстрийм да я видят пак.