View Full Version : Защо плащме пътен данък, винетки и т.н такси???
Ramsezsh
22-06-2010, 00:16
За пореден път се замислям защо плащаме пътен данък, винетки и всичцките останали такси дето държавата е определила, че трябва да ни вземат. Наистина много ми е интересно дали и една стотинка от парите, които давам за пътен данък или за винетка, са отишли за ремонт на "лунните" ни пътища. В събота вечерта се прибирах към София и на любимото ми околовръстно, в уславията на дъжд и насрещно светещи коли пропаднах не в дупка а в ооогромен трап. Резултата беше две криви джанти и балон на едната гума. Само ми се искаше някой катаджия да ме спре да се заяжда за някоя глупост след това - просто щях да го набия на кучето в г..а. От другата година със зет ми (ще гледам да оргинизирам и още хора) - една винетка залепена на целофан от цигари и залепена с вазелин на стъклото, когато на някой от нас му се наложи.:tank:
CrazyElement
22-06-2010, 03:10
За пореден път се замислям защо плащаме пътен данък, винетки и всичцките останали такси дето държавата е определила, че трябва да ни вземат. Наистина много ми е интересно дали и една стотинка от парите, които давам за пътен данък или за винетка, са отишли за ремонт на "лунните" ни пътища. В събота вечерта се прибирах към София и на любимото ми околовръстно, в уславията на дъжд и насрещно светещи коли пропаднах не в дупка а в ооогромен трап. Резултата беше две криви джанти и балон на едната гума. Само ми се искаше някой катаджия да ме спре да се заяжда за някоя глупост след това - просто щях да го набия на кучето в г..а. От другата година със зет ми (ще гледам да оргинизирам и още хора) - една винетка залепена на целофан от цигари и залепена с вазелин на стъклото, когато на някой от нас му се наложи.:tank:
За да пълним гушите на управниците на държавата ей затова. Която партия да дойде същата работа ... от много време се каня като тръгвам някъде извънградско да взема да направя клипове на пътищата и един документален филм къде отиват парите от еврофондовете?
Не мога и не мога да си обесня как може толкова безотговорно да се отнасят към пътищата , половината път между Хасково и Димитровград е в плачевно състояние , другата част е нов асвалт(говорим за 12-13 км път). Да не говоря в какви ситуации съм изпадал за да избегна не дупка , ами кратер на пътя, добре един и същ път го "закърпват" и точно след 1 месец същите дупки са налице, то остави , че рядко ги правят пътищата , ами и не ги правят като хората.
Някой отдавна сме се организирали.:devil:
ФЕРАРИСТ
22-06-2010, 18:05
Някой отдавна сме се организирали.:devil:
Мда......
ние с няколко приятели вече втора година купуваме една, режем я по ъглите и после само с плюнчица на стъклото и не си личи грам :) българска работа, но пък като ще ни цакат с гадни пътища си го заслужават
Вече чегъртат с нокът по винетката :)
Вече чегъртат с нокът по винетката :)
Може ли да ми почегъртат с нокът Г _ зо .:butt:
Могат и после ще ти връчат сметката :)))
н.неделчев
22-06-2010, 19:11
Могат и после ще ти връчат сметката :)))
Следва обжалване и излизаш сух:)
ФЕРАРИСТ
23-06-2010, 14:16
Че имат ли право да ти влизат в колата, или да пипат в нея без разрешение??????
Аз у нас не ги пускам без съдебно разрешение.....
Може ли да ми почегъртат с нокът Г _ зо .:butt:
:bouncing_smiley::bouncing_smiley::bouncing_smiley :
ludkanar
23-06-2010, 19:02
Че имат ли право да ти влизат в колата, или да пипат в нея без разрешение??????
Аз у нас не ги пускам без съдебно разрешение.....
Аз не съм много запознат,но и отварянето на багажника е вид обиск и също нямат право без съдебна заповед да им го отваряме.Ако не е така някой да ме поправи.
И защо просто не си потърсим правата както се прави... а се навеждаме сами с андрешковско мислене?
ФЕРАРИСТ
23-06-2010, 20:10
Аз не съм много запознат,но и отварянето на багажника е вид обиск и също нямат право без съдебна заповед да им го отваряме.Ако не е така някой да ме поправи.
И аз това искам да науча......ама много искам даже да го знам как е точно......ще ми ровят из багажника те......ми ако имам труп вътре?????
nblagoev
23-06-2010, 20:16
Могат да поискат да им отвориш багажника, но могат само да гледат, не и да пипат!!! ;)
Същото се отнася и за винетката... Могат да те накарат да отвориш прозореца/вратата, могат да гледат ако искат една седмица, но нямат право да пипат!!!
ФЕРАРИСТ
23-06-2010, 20:58
Това инфо от къде?
nblagoev
23-06-2010, 21:07
Това инфо от къде?
Казвали са ми го мои приятели полицаи!
Да ти бъркат в колата без заповед за обиск, е все едно да ти правят обиск вкъщи - нарушават ти личното пространство!
Доста отдавна съм ги питал, но не ми пречи да попитам пак, при удобен случай, дали все още е така!
P.S. Преди около година мисля беше, ме спират на бул.Васил Левски в София за проверка в 01:00 вечерта...
Бяхме 5 човека в колата. Изкараха ни всички навън, прегледаха ни документите и ме накараха да отворя багажника, а там......както никога една огромна бъркотия...
По принцип багажника ми винаги е празен, но точно тогава не беше...
Та, отворих аз багажника, оглеждаха го 5 мин. от всички страни, но не посмяха да пипнат нищо!!!
ludkanar
23-06-2010, 22:03
Казвали са ми го мои приятели полицаи!
Да ти бъркат в колата без заповед за обиск, е все едно да ти правят обиск вкъщи - нарушават ти личното пространство!
Доста отдавна съм ги питал, но не ми пречи да попитам пак, при удобен случай, дали все още е така!
P.S. Преди около година мисля беше, ме спират на бул.Васил Левски в София за проверка в 01:00 вечерта...
Бяхме 5 човека в колата. Изкараха ни всички навън, прегледаха ни документите и ме накараха да отворя багажника, а там......както никога една огромна бъркотия...
По принцип багажника ми винаги е празен, но точно тогава не беше...
Та, отворих аз багажника, оглеждаха го 5 мин. от всички страни, но не посмяха да пипнат нищо!!!
Ами ако няма да те затрудни ги попитай да знаем какви права имаме.Също така и други неща ако споделят,сподели и ти с нас.
nblagoev
23-06-2010, 23:24
Ами ако няма да те затрудни ги попитай да знаем какви права имаме.Също така и други неща ако споделят,сподели и ти с нас.
Няма проблем, ще попитам при първия удобен случай!
На мен полицай (не катажия) ми каза, че май нямат.
Ако ми се случи това нещо мисля да викам КАТ и после да си взема парите от застрохователя,а те по техен път да съдят общината.
Stoyan Georgiev
24-06-2010, 10:57
а как стои въпроса с жандармерията ?
защото на два пъти са ме карали по тениска на -10 градуса да стоя супер много време и изтарашиха колата отвсякъде.... (беше далеч от населено място)
Mind_Control
24-06-2010, 11:08
а как стои въпроса с жандармерията ?
защото на два пъти са ме карали по тениска на -10 градуса да стоя супер много време и изтарашиха колата отвсякъде.... (беше далеч от населено място)
Ами.. не мисля, че си имал голям избор. Дори да нямат право, като си сам на майната си, незнам какво можеш да им кажеш, без да ти теглят два шута. В жандармерията 90% са олигофрени.
ludkanar
24-06-2010, 17:26
И те като костенурките нинджа,появят ли се и праиш квот ти кажат иначе става страшно...:prescription: