View Full Version : Интересно сравнение
http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/alfa-romeo-ili-mercedes-benz.html
B. Stamatov
23-06-2010, 21:13
Aз избирам Алфата въпреки че Бенца е по- добрата кола в случая.....
Колкото и да сме фенове, неможем да си кривим душата, че SLR-а е уникална машина, аз бих избрал него..... ехххх мечтиии :tooth:
Колкото и да сме фенове, неможем да си кривим душата, че SLR-а е уникална машина, аз бих избрал него..... ехххх мечтиии :tooth:
Мдаа, та ние Алфи си имаме вече ;-) :whistle:
Странното е че и двете са с Дубайски номера-може някой да си е избрал и двете.Аз бих избрал Алфата,защото джанти на бенца не ме кефят и е кабрио,нещо не ги обичам чак толко.
Бих зел пак алфата , тоя червен велурен порив на мерцедеса е все едно че отгоре има хвърлена няква дреха да не казвам гащи :tooth:
Furious 155
23-06-2010, 22:41
така дадено като сравнение, сякаш бих взел алфата! Мерцедесът е уникална кола - силна и на ускорение и на спиране, агресивна и вероятно добре сглобена, но сякаш няма с какво да ме изненада, защото всичко при него е ясно, докато 8C :big_love: ми харесва дори само да я гледам. Важното е като слизаш от колата, да е с усмивка, която тя е предизвикала.
Stoyan Georgiev
23-06-2010, 22:54
кво се занимавате с такива неща.....
Jivko7777
23-06-2010, 23:35
Естествено че Алфата...Нека всеки се чуди какво е това като минавам покрай него...:big_love:
А Мерцедеса е ясен на всеки ;)
Както каза 7-мака ... с Алфата нема знаят ко се случва , като слезеш и ще вика брееее ко тва ... пък мерцедеса си е еднакъв с всички останали винаги можеш да го познаеш
8C на 100%...нищо не може да се сравни с тези уникални,класически,алфа-извивки...
Ако можех да си позволя такава кола,нямаше да се чудя коя от двете да взема ;)
Преди да ме обвините в сектантство ще се обоснова:
1. СЛР-и в София бол...имам чувството, че скоро и таксита ще излезнат от този модел. ( доколкото един хиперкар може да се нарече "масов" като има 5-6 такива)
2. За кола с такава агресивна визия се очаква да кърти 99,9% от останалите участници в движението. А уви един SL65 AMG или дори RS6 ще го напляскат и ще го пратят да плаче вкъщи. Тествано е - факт.
3. Алфата е уникална с визията си :)
та - Алфата със сигурност :)
Stoyan Georgiev
24-06-2010, 10:23
това не е ли 722 :)
а с такава агресивна визия се очаква да кърти 99,9% от останалите участници в движението. А уви един SL65 AMG или дори RS6 ще го напляскат и ще го пратят да плаче вкъщи. Тествано е - факт.
Нещо тука си в грешка и то сериозна :)
Stoyan Georgiev
24-06-2010, 11:55
rs6 не виждам как ще го напляска, като дори на хартия и на клипове се вижда, че е доста назад, колкото и да е страхотна колата :)
Дали?
СЛР роадстър 722 - 478 kw / 650 bhp @ 6500 rpm, 820 nm / 501.5 ft lbs @ 4000 rpm
СЛ65 АМГ - 492.9 kw / 661 bhp @ 5400 rpm, 1000 nm / 737.6 ft lbs @ 2000 rpm
РС6 - 426.5 kw / 572 bhp @ 6250 rpm, 650 nm / 479.4 ft lbs @ -4750 rpm - тук може би малко съм се поизхвърлил.
СЛР-а ще бъде отвян :)
до сега не съм видял никъде из нета клип в които слр да губи драг освен от бугати
Дали?
СЛР роадстър 722 - 478 kw / 650 bhp @ 6500 rpm, 820 nm / 501.5 ft lbs @ 4000 rpm
СЛ65 АМГ - 492.9 kw / 661 bhp @ 5400 rpm, 1000 nm / 737.6 ft lbs @ 2000 rpm
РС6 - 426.5 kw / 572 bhp @ 6250 rpm, 650 nm / 479.4 ft lbs @ -4750 rpm - тук може би малко съм се поизхвърлил.
СЛР-а ще бъде отвян :)
http://www.youtube.com/watch?v=xYyPQvp-CtE Evotech-a e 720 hp
http://www.youtube.com/watch?v=RGjVMVZQ3Y0 sl65 vs такова ауди пак.. СЛ- бие малко със зор..
SLR i SL65 много тъкна разлика ще е за SL-a и пак не е сигурно..Виж вече SL-a ако е Black нещата ще са други..
8 C Няма спор. Това е екзотика и нещо рядко не е поредния мерник!
срещу Форд ГТ
http://www.youtube.com/watch?v=Bdst_sdtcoc
Това открих за 2 минути :)
по принцип не съм фен на СЛР като цяло. Не мисля, че е кой знае колко хипер бърз. По-скоро е ексклузивен. Плюс това 722 едишъна е най-най-най натокана версия (изключвам ГТ, но тя няма хомологизация за улиците). Ако е само СЛР съвсем го пиши бегал. Едно енцо ще го нарита в топките без да се замисля. Една Зонда ще му се изсмее. Кьонинсег, Аеро и т.н.
....къде отиваш ти, може би!?!?
SLR i SL65 много тъкна разлика ще е за SL-a и пак не е сигурно..Виж вече SL-a ако е Black нещата ще са други..
е то тогава и СЛР-а да не е 722 :)
Що ли си мисля, че говорехме за СЛР срещу Ауди и Сл65. Много ясно,че нема шанс срещу Кьонидръндрън, Зонда и другите там картинг колички..
http://www.youtube.com/watch?v=i_sW682YuBU
слк с мотор от слр
Що ли си мисля, че говорехме за СЛР срещу Ауди и Сл65. Много ясно,че нема шанс срещу Кьонидръндрън, Зонда и другите там картинг колички..
Ако е СЛР срещу СЛ65 то тогава нещата са 620 к.с. срещу 650 к.с. в полза на СЛ-а + две турбота и много, ама много нютонметри в повече. Тогава шанс няма никакъв. Ако е СЛР 722 има известен шанс поради близките коне, но по-ниското тегло на 722-ката. С аудито се изхвърлих много, ама кво да се прави!
Така написано вече е вярно и се съгласявам :)
Stoyan Georgiev
24-06-2010, 14:02
bouncer този слр е 722, от там и защитаванката му в случая :)
по принцип мисля, че слр изглежда добре само на снимка, а цената му толкова да не си заслужава, че просто не е истина.....
Само Алфа естествено, да не говорим че тия коне играят роля ако се съзтезаваш евентуално, иначе да ли са 650, 450 или 550 горе долу все тая , надали се ползват реално и често.
в спора се ражда истината.
В случая тя е, че СЛР722 е бърз и евентуално може и да победи СЛ65 АМГ, но ще отнесе Ауди РС6. И въпреки това бихме взели Алфата, която е само 450 к.с. и според Джеръми Кларксън е "ужасно красива....но само това". Сектанти, кво да се прави :)
Този СЛР, ако не беше като настъпан цървул, можеше и да ми допадне, като се има предвид, че разликата в конете на двете коли може да окаже влияние само на драг тест на права самолетна писта.
Иначе, коментарите на феновете на made in Germany къртят, отдавна не се бях посмял така добре ;-) Толкова злоба има натрупана в комплексираните им душички, че чак ще се задушат :prescription:
в спора се ражда истината.
В случая тя е, че СЛР722 е бърз и евентуално може и да победи СЛ65 АМГ, но ще отнесе Ауди РС6. И въпреки това бихме взели Алфата, която е само 450 к.с. и според Джеръми Кларксън е "ужасно красива....но само това". Сектанти, кво да се прави :)
Баш, баш..За СЛР ако не се лъжа беше казал, че е единствената кола която на собствен ход е отишла до северния полюс, направили са и тестовете и се е върнала пак на собствен ход.Или нещо подобно беше.
Алфата е адски красива, нема да го коментирам това..Всичко е въпрос на вкус..Реално погледнато и аз бих избрал нея. Bauncer е прав, СЛР-и бол..станаха като Шевролет Авео... А за качеството и здравината...друга тема..
Stoyan Georgiev
24-06-2010, 14:33
тва феновете на немското наистина са доста зле в не-малък процент :)
на скоро едно келеменце ме нарече макаронена глава, защото му казах, че бмв освен най-нагрухтяните си версии не си заслужава, та се наложи да проверяваме да не би той да има вурстове в главата, ама ни един вурст се не показа мама му стара, само дето се цапах :)
Стоенчо,
елементарно го оборваш. Казваш му да вземете базовите ценови листи на 3-ка и 159-каи да сравнявате. После му казваш да почете в тестовете на автобилд как 159 къса 3-ката на квото я хване и го пращаш да бере китките в махалата! Ма, било БМВ. То това не знам дали е предимство или недостатък да го ева
Стоенчо,
... Ма, било БМВ. То това не знам дали е предимство или недостатък да го ева
Е много ясно, че зависи - ако го сравняваш с Мерц е предимство, ако го сравняваш с Алфа е недостатък ;)
ivan dimitrov
24-06-2010, 20:45
---
А бре що се отклонявате така от темата, че намесихте и по-бързи коли и интересно защо ги сравнявате само със СЛР-а ? Да не би Алфата да е само дизайн ? Я сравнете 8Ц-то с всички коли споменати по-горе, единствената разлика е, че е нов модел и лимитирана серия, това не ви ли е познато вече - bugatti veyron, какво се случи с него, и на кой го продаваха??? А защо си мисля, че скоро ще се появи 8Ц по софийските улици, в предвид способността на марката да задържа "висока" цена на вторичния пазар, а тя в момента за нова така или иначе е колкото цената на стар SLR, което в този ред на мисли ме кара да изключа споменатото по-горе тоест, дали скоро ще се появи Alfa Romeo 8C Competizione по нашите улици в предвид, че вече е умръзнала на бай американец и има обяви в ebay !? :waving:
п.с. Ако въпроса на темата е коя кола искам за колекцията си, ами искам ги всички...:wow: иначе....???
според Джеръми Кларксън е "ужасно красива....но само това". Сектанти, кво да се прави :)
Аз като по-тъп и макаронен фен бих взел 8C . :respect:
И само АЗ ще имам от целия клуб и форум /естествено ,че всички много ще ми се радват и завиждат едновременно/и нарочно ще падам от 155 -ците за да има интрига и спортна злоба.:static::devil:
Не е ли доста подвеждащо сравнението? В смисъл Алфата не може просто да си я купиш.
.
Може може, пари да имаш... http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2008-Alfa-Romeo-8C-Competizione-Only-22-miles-/220624256439?cmd=ViewItem&pt=US_Cars_Trucks&hash=item335e3afdb7
кеф ти кабрио http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2009-ALFA-ROMEO-8C-SPIDER-1-ONLY-35-U-S-RARE-/290447725559?cmd=ViewItem&pt=US_Cars_Trucks&hash=item43a00893f7 , нали ви казах, че на американците им е умръзнала вече :respect:
Stoyan Georgiev
24-06-2010, 21:15
Стоенчо,
елементарно го оборваш. Казваш му да вземете базовите ценови листи на 3-ка и 159-каи да сравнявате. После му казваш да почете в тестовете на автобилд как 159 къса 3-ката на квото я хване и го пращаш да бере китките в махалата! Ма, било БМВ. То това не знам дали е предимство или недостатък да го ева
той е едно недорасче, дори не заслужаваше да пиша относно неговата особа тук, няма какво да го убеждавам
опитах се, не отбра, стана невъзпитан, аз станах невъздържан.
моя италиански темперамент > неговата немска лицева броня
ох остави ги хлапетата (не че аз съм кой зане колко голям) те ще ти викат БМВ защото токущо са си го купили супер дупер ново на поредната игра с коли . Нема смисъл просто да се напъваш да обясняваш .
а относно 8ц на старо каде се забодахте на тия високи цени ето тука една за по-скромна сума http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=lq3pxeabdwbv#
а относно 8ц на старо каде се забодахте на тия високи цени ето тука една за по-скромна сума http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=lq3pxeabdwbv#
А нали можеш да сметнеш тия скромни 135000 евро колко долара правят....? :smoke::oops::naughty:
ами 135 000 евро по 1.23 (справка дир.бг) е 166 050 долара което при всички положения пак е по евтино от която и да е било от 2те горе посочени ако греша моля да ме извините ;)
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11275994180223951&f1=details
Хопа - тропа.
Без пари.
ами 135 000 евро по 1.23 (справка дир.бг) е 166 050 долара което при всички положения пак е по евтино от която и да е било от 2те горе посочени ако греша моля да ме извините ;)
Ама сега некви 40-50000$ нема да ги правим на проблем, ааа...:grandpa: Та това е 8C , да не е некъф си SLR. :cry:
Тц ,тц то бива евтиния ,евтиния ама чак пък толко не бива. Ще изчакам 8С-то да стане на 60 години и да му се качи малко цената като за антика и тогава ще си купя ,че инак ще ми се смеят аверите ,щото карам евтина Алфа :tooth:
rossenvn
25-06-2010, 09:23
:offtopic: Не знам какво им харесвате на тия коли?? Нито е Голф, нито Пасат??? Вчера от човек, който кара полуразпаднало се Ситроенче /хич не ми се рови за модела/ на незнайни години, след като му показах новата Джулиета в Аутобилд, чух, че италиански боклук нямало да си купи :priest:
Странното е че и двете са с Дубайски номера-може някой да си е избрал и двете.Аз бих избрал Алфата,защото джанти на бенца не ме кефят и е кабрио,нещо не ги обичам чак толко.
Рег. номер е КАТАР
Та по темата ...
Ако решава сърцето ми избирам -> 8С
Ако решава акъла ми -> 8С
Не знам народе, но звука на СЛР-а ама хич не ме кефи, като задушен смърф!
И двете коли не стават за ежедневка, двете коли са газария ... 8С-то е в пъти по-газарско от това смачкано мерцедесче, така, че изборът е ясен -> Алфа Ромео 8С!
Оф , трудно ми е да реша,но определено не бих се хвърлил веднага на алфата. :)
Всички тук сме "гладни кокошки". А за писалите коментарите под въпросната статия просто няма какво да се каже освен - разбирач до разбирача.
Но да си кажа мнението и аз - единствения вариант да предпочета мерцедеса е да го продам след това и да си купя Алфата, а с остатъка ще си взема някоя "класика", пак Алфа, естествено ;) !
Всички тук сме "гладни кокошки". А за писалите коментарите под въпросната статия просто няма какво да се каже освен - разбирач до разбирача.
Но да си кажа мнението и аз - единствения вариант да предпочета мерцедеса е да го продам след това и да си купя Алфата, а с остатъка ще си взема някоя "класика", пак Алфа, естествено ;) !
Ето един нормално мислещ ;-) И освен Алфите ще ти останат и за мезонет в Белите брези....:smoke:
forza_italia
29-06-2010, 19:45
Наистина интересно сравнение в случая. Сравняваме кон с магаре. Да,хубаво е,красиво е,италианско е ,ама магаре....кон няма да стане никога .
Наистина интересно сравнение в случая. Сравняваме кон с магаре. Да,хубаво е,красиво е,италианско е ,ама магаре....кон няма да стане никога .
Хмм, интересно мнение, сяхаш и на двете коли си врътнал по 20000-30000 км. пробег.
Нещата не подлежат на сравнение според мен. Ако някой мисли, че 450 к.с. на Алфата са малко, веднага ще го попитам: Къде са и малко, в града ли, на магистралата ли, на пистата ли? Къде и е кусурът на Алфата?
rossenvn
29-06-2010, 20:41
Еми не е Гоулф или поне Пасатче :hehe:
forza_italia
29-06-2010, 20:56
Хмм, интересно мнение, сяхаш и на двете коли си врътнал по 20000-30000 км. пробег.
Нещата не подлежат на сравнение според мен. Ако някой мисли, че 450 к.с. на Алфата са малко, веднага ще го попитам: Къде са и малко, в града ли, на магистралата ли, на пистата ли? Къде и е кусурът на Алфата?
Ами и ти не си врътнал нали ? Идеята не беше насочена точно към конските сили,ако мислиш че е толкова важно,макар че точно в този случай едва ли е изобщо необходимо да се обяснява очевадното.. Питаш къде е кусура на Алфата,сигурен съм че ако седнеш и помислиш по задълбочено ще се досетиш....В този ред на мисли,ти дали можеш да кажеш какви са предимствата и тогава пред мерца,щото нали за това говорим все пак... С какво е по добра ? Без лоши чувства,просто си говорим тука..... нали така .
Ами и ти не си врътнал нали ? Идеята не беше насочена точно към конските сили,ако мислиш че е толкова важно,макар че точно в този случай едва ли е изобщо необходимо да се обяснява очевадното.. Питаш къде е кусура на Алфата,сигурен съм че ако седнеш и помислиш по задълбочено ще се досетиш....
Че си говорим просто, говорим си, ама кво да се досети, ти каза че е магаре, логично е ти да кажеш защо смяташ, че е магаре ;)
На всички ни е ясно, че мерцедеса има доста по-добри динамични характеристики от Алфата и вероятно SLR-а ще даде доста по-добре време за обиколка на произволна писта (което за мен е най-удачния показател), но тия неща не я правят магаре. 8C e си е спортна кола и това, че има по-добри спортни коли от нея не значи кой знае какво, щото аз лично не вярвам, че в тоя форум има човек, който да може да кара някоя от тия две коли абсолютно на ръба й, нито пък можеш да го направиш на улицата, така че производителността не е чак такъв критерий за шосеен автомобил, колкото и да е добър. Това е важно ако си купуваш кола, която ще караш на писта :)
Сега да не кажете, че защитавам Алфата, щото съм сектант - пак казвам Мерцедеса има по-добра динамика, ама толкова пари за кола се харчат, за да ти е готино на теб, а не за да се изхвърляш пред хората, колко е добра колата ;)
Ами и ти не си врътнал нали ? Идеята не беше насочена точно към конските сили,ако мислиш че е толкова важно,макар че точно в този случай едва ли е изобщо необходимо да се обяснява очевадното.. Питаш къде е кусура на Алфата,сигурен съм че ако седнеш и помислиш по задълбочено ще се досетиш....В този ред на мисли,ти дали можеш да кажеш какви са предимствата и тогава пред мерца,щото нали за това говорим все пак... С какво е по добра ? Без лоши чувства,просто си говорим тука..... нали така .
Най-много обичам да ми отговарят на въпрос с въпрос - това не е диалог.
Не виждам предимство в Мерцедеса при условие, че сам Алфист, пък и 8С не е просто Алфа, 8С е екзотика, както RZ и SZ са екзотика за тяхното време, без значение, че има по-сериозни коли по същото време.
То ако гледаме динамиката Мерцедеса също пада от доста на брой други коли.
Просто ми е любопитно какво според теб не издига Алфата на нужната висота?
Ако пак мислиш да ми отговориш с въпрос, по-добре не се хаби.
Боби като спомена модела SZ и екзотика ми възбуди интереса и попаднах само на това: http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=v22by23hm1ta , та реших да се поставя на мястото на човек който не само купува, но и инвистира в такава екзотика (нищо, че ще ми я подаряват ;-) ) ,та реших да сравня с Мерцедес и попаднах на много подобни модели от същото време но с една малка разлика, виж я : http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=vr3stocln2oi , като има и по-скъпи. Та по-темата: от чиста практична гледна точка взимам SLR-а, хем веднъж-два месечно ще му се кефя, хем ще осигуря охолен живот на внуците...:flirt:
п.с. Ако някой ми посочи по-висока цена за екзотична Алфа веднага сменям позицията :tooth:
Селекцията в autoscout е до 1975г и над 100000 евро за двете марки, Алфата наистина е екзотика, излиза само една оферта, ама внуците ще останат гладни :tooth: :???:.
forza_italia
30-06-2010, 02:12
Най-много обичам да ми отговарят на въпрос с въпрос - това не е диалог.
Не виждам предимство в Мерцедеса при условие, че сам Алфист, пък и 8С не е просто Алфа, 8С е екзотика, както RZ и SZ са екзотика за тяхното време, без значение, че има по-сериозни коли по същото време.
То ако гледаме динамиката Мерцедеса също пада от доста на брой други коли.
Просто ми е любопитно какво според теб не издига Алфата на нужната висота?
Ако пак мислиш да ми отговориш с въпрос, по-добре не се хаби.
Въпросите при теб са повече на брой,отколкото при мен . А иначе отговорът ми е още в първия ми пост,Ами Алфа е ...точно затова. Като се има предвид че 8C е спряганата за най най ексклузивна и върховна Алфа към момента за какви висоти да говорим изобщо. Там други марки властват отдавна и Алфа не е между тях за съжаление.
Въпросите при теб са повече на брой,отколкото при мен . А иначе отговорът ми е още в първия ми пост,Ами Алфа е ...точно затова. Като се има предвид че 8C е спряганата за най най ексклузивна и върховна Алфа към момента за какви висоти да говорим изобщо. Там други марки властват отдавна и Алфа не е между тях за съжаление.
Пич, пишеш във форума на Алфа Ромео и казваш, че най-големия недостатък на 8Ц е това, че е Алфа..... какво очакваш да постигнеш с това??!? Освен да ядосаш всички тук друго няма да постигнеш. Не защото сме сектанти, а защото е нагло да обиждаш домакина. 8Ц Е върховна Алфа. Тук обаче имаш една много голяма грешка. Това е върховната Алфа не защото е най-бързата или дава най-добро време - тя не е направена за това. Това е едни изключително екзотичен автомобил с много добри динамични характеристики. Целта на тази кола не е да я караш по писта, а просто да я притежаваш. Това е бижу - глезотийка.
Колега, преди да седна в първата си алфа карах БМВ - доста мощно при това. В момента в който седнах в Алфа дупето ми залепна за седалката. Уникалното в Алфа е усещането. Уникалното е връзката между теб и колата.Кажи ми една кола без кусури!
Иди и виж в БалканСтар колко коли има в сервиза заради дефекти. Поразходи се и в другитне фирмени сервизи и виж дали не са пълни с проблемни коли и тогава говори че само Алфа има кусури. Все повече се убеждавам че плюещите по Алфа са толкова много, заради зависта че някой може да е различен от сивата маса, защото Алфа показва индивидуалност, характер повечето хора не притежават и предпочитат да се сливат с околните.
Защо говорим за 8с , когато едва ли някой от нас ще притежава такава някога. Никой няма преки впечатления от нея освен външност и това което се пише. Като човек който кара в момента Алфа , която беше много плюта, мога да ти кажа че съм доволен че не четох преди това какво е мнението във форума за нея. Преките впечатления от карането са единственото което може да ти даде представа какво представлява една кола , какви са и предимствата и недостатъците. Писанията във вестници и списания са най често манипулативни и се позовават на много кратки тестове.
Карал съм над 10 различвни модела на Алфа( не говоря за разновидности на двигателя) и мога да кажа че Следващата ми кола отново ще е Alfa Romeo. Нищо че роднините на Монтеки в моята къща и сега са доста:)))
Защо говорим за 8с , когато едва ли някой от нас ще притежава такава някога.
Цецо, не се знае знае ли се! Давам пример - преди повече от 15 години приятел на баща ми дойде на вилата с чисто ново пежо 605. Беше като космически кораб тогава и аз и брат ми останахме втрещени! Тогава си казахме, че сигурно никога няма да можем да караме такава кола. Имах 605-ца при това по-хубава от неговата и я карах 3 години до кончината й. После помня как с баща ми се движехме по улиците и ни изпревари едно ГТВ червено. Тогава баща ми каза "Гледай каква пинизчийска Алфа" и аз пак въздъхнах с нагласата, че никога няма да се кача в такава кола. а ей ме на сега къде съм :)
Уникална е, колкото са уникални камионите на ДИТЦ. Да не говорим, какво му се случи на такъв един мержан в Англия преди 3 години, след като се срещна с един 1600 джуниър :biker:
Мерцедеса е добър, но 8Ц е уникат. Е, в Милано беха повече от 145 КуВе, но кво да се прави.... явно и аз карам уникат :)
forza_italia
30-06-2010, 17:41
Пич, пишеш във форума на Алфа Ромео и казваш, че най-големия недостатък на 8Ц е това, че е Алфа..... какво очакваш да постигнеш с това??!? Освен да ядосаш всички тук друго няма да постигнеш. Не защото сме сектанти, а защото е нагло да обиждаш домакина. 8Ц Е върховна Алфа. Тук обаче имаш една много голяма грешка. Това е върховната Алфа не защото е най-бързата или дава най-добро време - тя не е направена за това. Това е едни изключително екзотичен автомобил с много добри динамични характеристики. Целта на тази кола не е да я караш по писта, а просто да я притежаваш. Това е бижу - глезотийка.
Така е ,прав си колега. 8ц е бижу глезотийка,създадена е като най доброто което може да предложи Алфа. Пожелавам ти един ден наистина да имаш такава ,защото както сам каза целта на тази кола е да я притежаваш.Нищо повече. Извиненения към всички колеги които са се почувствали засегнати на тема 8ц в сравнението в този случай със СЛР-а.