View Full Version : Я, спецовете да дадат мнение
156 m-jet
08-06-2006, 19:43
Пуснаха Вистата 64
Има ли смисъл да си я качвам или да поЗачакам малко :?:
пуснали са бета 2, което едва ли е силно препоръчителна за инсталация, особено ако компютъра го ползваш за друго освен за експерименти и игри ;)
156 m-jet
08-06-2006, 20:11
АЗ направих ъпгрейд чека и ми каЗа ОК беЗ Забележки
Какво ше ми се раЗвали ако го кача :?: и след 1.7.2007 кво става, щото само до тогава работи :?:
Дай малко по обстойно де :D
ами всяка бета версия има срок, на 1.07 се очаква следващ build който ше трябва да замени този ... най вероятно тогава ше има RC1 после RC2 някъде есента.... и 10ти 11ти месец - final build за корпоративните версии :)
няма гаранция че пре-RTM версията има всички драйвери, че е оптимизирана откъм бързодействие и прочие.... ако не ти се налага наистина, може би е добре да изчакаш RC2 .... поне :))
мое мнение де, ако си някой бесен ентусиаст, и имаш 2-3 ПЦта , то на едно от тях няма яд да си правиш експерименти ;)
156 m-jet
08-06-2006, 20:28
А по принцип с 64 по добре ли ще ми върви лаптопа отколкото сега, и вобще Защо са ни 64 битови ПЦта :?:
П.П. Моя е с АМД Турион 64
направо ми доставя сатанинско удоволствие като гледам "уиндоус юзъри" как се кефят на "новите" неща :) и направо умирам от кеф като знам че се оттървах изцяло от бозата :twisted: :twisted: :twisted:
направо ми доставя сатанинско удоволствие като гледам "уиндоус юзъри" как се кефят на "новите" неща :) и направо умирам от кеф като знам че се оттървах изцяло от бозата :twisted: :twisted: :twisted:
ако знаеш па на мен кво сатанинско удоволствие ми доставя като гледам месечните продажби на уиндоуси .... ум ше ти зайде;)
не съм те питал какво работиш ... да не продаваш бози ? :)
не съм те питал какво работиш ... да не продаваш бози ? :)
ма аз несм казал кво работя;)
ма кат се сетя ТИ кво работиш, ми се струва се пак че си бегаш от леба, ама ти си знаеш най-добре ;))
къде е ся Little-а да обесни образно :)
virusalfa
08-06-2006, 22:38
не съм те питал какво работиш ... да не продаваш бози ? :)Тутманици продава :lol:
Dodo 155
08-06-2006, 23:37
не съм те питал какво работиш ... да не продаваш бози ? :)Тутманици продава :lol:
Е па ти точно на време се включи :lol: :lol: :lol:
virusalfa
08-06-2006, 23:45
Е па ти точно на време се включи :lol: :lol: :lol:ШО,ШО? :hmm: :hmm: :hmm:
...ако знаеш па на мен кво сатанинско удоволствие ми доставя като гледам месечните продажби на уиндоуси .... ум ше ти зайде;)
Това направо преструктурира санитарен фаянс :tooth:
ма кат се сетя ТИ кво работиш, ми се струва се пак че си бегаш от леба, ама ти си знаеш най-добре ;))
Аа, аз от хляба си не бягам, напротив - печеля си го доста добре. И въпреки това не ползвам Уиндоуси - един вид съчетавам приятното с полезното :)
Не си мисли че само в Бозата (тм) има хляб, мога да поспоря :)
Абе, дечурлига, не се ли надзверихте толкова години по всевъзможните форуми бе? :evil: :evil: :evil:
p.s. A изразът "Бозата" е някак си много подходящ и за всевъзможните линукски хипарщини по отношение на GUI-тата (пък да кълвеш конзолно в 21 век е малко... как да кажа...)
Що се отнася до Виста - аз лично мисля да позачакам да почнат да ни доставят делските машини за офиса с нея и чак тогава да си сложа вкъщи - забелязал съм, че не бързат да продават недоклатени ОС (от 5 години нямам аварийна преинсталация на Уиндоус въпреки безотговорната паплач в офиса)
стига бе - секи с вкуса си - който квото го влече слага и ползва
а проблема на винбозето реално не в качеството (или липсата на такова :wink: ) а в това че няма реална конкуренция на пазара
bass: боза викам, защото си е такова. а и се произнася по-лесно. когато викахме на уиндоус боза, още нямаше 98 ... не съм сигурен дали имаше и 95 :) така че изказването за линукските "хипарщини" нещо ми се вижда неуместно. Определено нямах линукс тогава. За щастие един приятел ме открехна 96-та и от тогава насам по малко по малко се прехвърлях :)
Оставил съм жената на уиндоус, и постоянно има някакви проблеми с него. Но това го знае всеки който го ползва де. Не че с линукс няма, но са в пъти по-малко и там свободата да правиш точно каквото си искаш е по-голяма. А не една компания да ти контролира нещата как да стават. Даже не виждам какво му е новото на "новата виста" освен малко прозрачности, шарении и ОГРОМНИТЕ изисквания за системни ресурси.
Абе, то тоя уиндоус, много го плюят, ама всички го ползват...както казваше един приятел какво прави всеки, Линух потребител, след като си преинсталира Линуха, или слага по-нов? Ами проверява дали му работ уиндоуса ;-)) :D .
А както и ние ще ми наваме на Линух, май ми се пла4е :-))
Докато не плащам за Виндоуса - ще го ползвам и няма да се оплаквам :D :idea: :roll: За без пари става :wink:
bass: боза викам, защото си е такова. а и се произнася по-лесно. когато викахме на уиндоус боза, още нямаше 98 ... не съм сигурен дали имаше и 95 :) така че изказването за линукските "хипарщини" нещо ми се вижда неуместно. Определено нямах линукс тогава. За щастие един приятел ме открехна 96-та и от тогава насам по малко по малко се прехвърлях :)
Оставил съм жената на уиндоус, и постоянно има някакви проблеми с него. Но това го знае всеки който го ползва де. Не че с линукс няма, но са в пъти по-малко и там свободата да правиш точно каквото си искаш е по-голяма. А не една компания да ти контролира нещата как да стават. Даже не виждам какво му е новото на "новата виста" освен малко прозрачности, шарении и ОГРОМНИТЕ изисквания за системни ресурси.
явно само аз немам проблеми с виндозеа ?
5 години ми е инсталацията на лаптопа -откакто го имам и ...
тва ша му е;)
3 години служебното пц- оттогава го имам
и така
и нема конзоли нема апт-гет днеска едно утре друго ...;)
нема ама седи са как ше отвориш тоя сайт като е за ASP ... haha
явно само аз немам проблеми с виндозеа?
Чети по-горе бе :-) :idea:
То и тук явно ше стане качамак сега, та айде сички на погото :P :P :P
явно само твоя е лицензен :rotfl:
и на bass и на kekc-a ;)))
Глей го ся как ще си пробута търговската политика, ей :P
кекса е на линух :tongue:
[quote=valjo]
кекса е на линух :tongue:[/quote:1n4l7rlo]
тааакааа лиииии .... ;)
хубави линуксари са тез кат него, дай Боже секимууу :priest:
Абе, то тоя уиндоус, много го плюят, ама всички го ползват...както казваше един приятел какво прави всеки, Линух потребител, след като си преинсталира Линуха, или слага по-нов? Ами проверява дали му работ уиндоуса ;-)) :D .
А както и ние ще ми наваме на Линух, май ми се пла4е :-))
значи толкоз е и линукс потребител :D аз въобще нямам дял за него
Имах един колега който ми казваше "На мен уиндоуса не ми забива" и в същото време затваря "Don't send report" джама на интернет експлорера :D
bass, истинските големи машини са САМО с конзола (па тва телефонни централи, многопроцесорни сървъри, маршрутизатори), па тия с ГУИ-тата не ги знам :roll:
Забелезал съм, дека на повечето местенца Уинблоус се ползва по принуда. А за линукса (и другите алтернативни и не задължително безплатни ОС) - е па земете го научете и тогава плюйте :!:
П.П. Да попитам, абе защо малките меки прозорци губят до 50 % производителност само след няколко месеца употреба ?
Забелезал съм, дека на повечето местенца Уинблоус се ползва по принуда.
Аз пък за линукса имам такива наблюдения - идва некъв отворен админ, обръща работеща система в офиса, само и само да е на линукс (шот е "железен, копеле, тва се не троши", да цитирам една група автолюбители), след което всеки, който ползва нещо повече от офисприложения, изпада в ужас от тоталната аматьорщина на безплатните алтернативи
(а кой разправяше, че Уиндоуса бил само за пасианси :-) )
е па земете го научете и тогава плюйте :!:
Е къде ме видя да плюя??? Аз си имам и едно слакче и си живеем в разбирателство с него, макар да се познаваме бегло - само колкото да си търкалям един резервен MySQL на него и едно приложенийце.
П.П. Да попитам, абе защо малките меки прозорци губят до 50 % производителност само след няколко месеца употреба ?
Не ги знам що ви губят, на мен не ми - па земете ги научете и тогава плюйте :P :P :P
p.s. Тва горе е за екшъна само, нали става ясно? Както казах, сериозното отношение към тоя тип теми показва само пъпчив тийнски дебилизъм и сектантство.
Не ги знам що ви губят, на мен не ми - па земете ги научете и тогава плюйте :P :P :P
Не ни плащат и за това ! Ние сме тука Юникс да търкаляме, а малките меки прозорци ги ползваме по принуда и само за офис глупости... е след 2 месеца работа моя бая почна да се замисля... абе технологий, ама в Майкрософт са наблегнали на маркетинга, не на тех :roll:
и малце фън по темата
Песня про Windows
Что такое Windows - это небо!
Небо с облаками при загрузке,
Куча закорючек вместо надписей по-русски...
Windows, я б сто лет с тобою не был!
Windows - где-то жгут сидюки,
Windows - это сплошь матюки,
Стонет юзер - юзера жаль,
Windows - это печаль.
Что такое Windows - это окна!
Окна некорректных операций,
Это неумение нормально выгружаться,
Windows, я тебя однажды кокну!
Что такое Windows - это скорость!
Скорость восходящей в гору клячи,
Наглухо друг друга тормозящие задачи,