PDA

View Full Version : Я, спецовете да дадат мнение

156 m-jet
08-06-2006, 19:43
Пуснаха Вистата 64

Има ли смисъл да си я качвам или да поЗачакам малко :?:

valjo
08-06-2006, 20:00
пуснали са бета 2, което едва ли е силно препоръчителна за инсталация, особено ако компютъра го ползваш за друго освен за експерименти и игри ;)

156 m-jet
08-06-2006, 20:11
АЗ направих ъпгрейд чека и ми каЗа ОК беЗ Забележки

Какво ше ми се раЗвали ако го кача :?: и след 1.7.2007 кво става, щото само до тогава работи :?:

Дай малко по обстойно де :D

valjo
08-06-2006, 20:24
ами всяка бета версия има срок, на 1.07 се очаква следващ build който ше трябва да замени този ... най вероятно тогава ше има RC1 после RC2 някъде есента.... и 10ти 11ти месец - final build за корпоративните версии :)

няма гаранция че пре-RTM версията има всички драйвери, че е оптимизирана откъм бързодействие и прочие.... ако не ти се налага наистина, може би е добре да изчакаш RC2 .... поне :))

мое мнение де, ако си някой бесен ентусиаст, и имаш 2-3 ПЦта , то на едно от тях няма яд да си правиш експерименти ;)

156 m-jet
08-06-2006, 20:28
А по принцип с 64 по добре ли ще ми върви лаптопа отколкото сега, и вобще Защо са ни 64 битови ПЦта :?:

П.П. Моя е с АМД Турион 64

wasp
08-06-2006, 22:09
направо ми доставя сатанинско удоволствие като гледам "уиндоус юзъри" как се кефят на "новите" неща :) и направо умирам от кеф като знам че се оттървах изцяло от бозата :twisted: :twisted: :twisted:

valjo
08-06-2006, 22:34
направо ми доставя сатанинско удоволствие като гледам "уиндоус юзъри" как се кефят на "новите" неща :) и направо умирам от кеф като знам че се оттървах изцяло от бозата :twisted: :twisted: :twisted:

ако знаеш па на мен кво сатанинско удоволствие ми доставя като гледам месечните продажби на уиндоуси .... ум ше ти зайде;)

wasp
08-06-2006, 22:35
не съм те питал какво работиш ... да не продаваш бози ? :)

valjo
08-06-2006, 22:38
не съм те питал какво работиш ... да не продаваш бози ? :)
ма аз несм казал кво работя;)
ма кат се сетя ТИ кво работиш, ми се струва се пак че си бегаш от леба, ама ти си знаеш най-добре ;))

къде е ся Little-а да обесни образно :)

virusalfa
08-06-2006, 22:38
не съм те питал какво работиш ... да не продаваш бози ? :)Тутманици продава :lol:

Dodo 155
08-06-2006, 23:37
не съм те питал какво работиш ... да не продаваш бози ? :)Тутманици продава :lol:
Е па ти точно на време се включи :lol: :lol: :lol:

virusalfa
08-06-2006, 23:45
Е па ти точно на време се включи :lol: :lol: :lol:ШО,ШО? :hmm: :hmm: :hmm:

lazy
09-06-2006, 08:28
...ако знаеш па на мен кво сатанинско удоволствие ми доставя като гледам месечните продажби на уиндоуси .... ум ше ти зайде;)
Това направо преструктурира санитарен фаянс :tooth:

wasp
09-06-2006, 09:02
ма кат се сетя ТИ кво работиш, ми се струва се пак че си бегаш от леба, ама ти си знаеш най-добре ;))

Аа, аз от хляба си не бягам, напротив - печеля си го доста добре. И въпреки това не ползвам Уиндоуси - един вид съчетавам приятното с полезното :)

Не си мисли че само в Бозата (тм) има хляб, мога да поспоря :)

bass
09-06-2006, 11:13
Абе, дечурлига, не се ли надзверихте толкова години по всевъзможните форуми бе? :evil: :evil: :evil:
p.s. A изразът "Бозата" е някак си много подходящ и за всевъзможните линукски хипарщини по отношение на GUI-тата (пък да кълвеш конзолно в 21 век е малко... как да кажа...)

Що се отнася до Виста - аз лично мисля да позачакам да почнат да ни доставят делските машини за офиса с нея и чак тогава да си сложа вкъщи - забелязал съм, че не бързат да продават недоклатени ОС (от 5 години нямам аварийна преинсталация на Уиндоус въпреки безотговорната паплач в офиса)

търтей
09-06-2006, 11:16
стига бе - секи с вкуса си - който квото го влече слага и ползва

а проблема на винбозето реално не в качеството (или липсата на такова :wink: ) а в това че няма реална конкуренция на пазара

wasp
09-06-2006, 13:38
bass: боза викам, защото си е такова. а и се произнася по-лесно. когато викахме на уиндоус боза, още нямаше 98 ... не съм сигурен дали имаше и 95 :) така че изказването за линукските "хипарщини" нещо ми се вижда неуместно. Определено нямах линукс тогава. За щастие един приятел ме открехна 96-та и от тогава насам по малко по малко се прехвърлях :)

Оставил съм жената на уиндоус, и постоянно има някакви проблеми с него. Но това го знае всеки който го ползва де. Не че с линукс няма, но са в пъти по-малко и там свободата да правиш точно каквото си искаш е по-голяма. А не една компания да ти контролира нещата как да стават. Даже не виждам какво му е новото на "новата виста" освен малко прозрачности, шарении и ОГРОМНИТЕ изисквания за системни ресурси.

navis
09-06-2006, 14:05
Абе, то тоя уиндоус, много го плюят, ама всички го ползват...както казваше един приятел какво прави всеки, Линух потребител, след като си преинсталира Линуха, или слага по-нов? Ами проверява дали му работ уиндоуса ;-)) :D .
А както и ние ще ми наваме на Линух, май ми се пла4е :-))

BatVas
09-06-2006, 14:07
Докато не плащам за Виндоуса - ще го ползвам и няма да се оплаквам :D :idea: :roll: За без пари става :wink:

valjo
09-06-2006, 14:20
bass: боза викам, защото си е такова. а и се произнася по-лесно. когато викахме на уиндоус боза, още нямаше 98 ... не съм сигурен дали имаше и 95 :) така че изказването за линукските "хипарщини" нещо ми се вижда неуместно. Определено нямах линукс тогава. За щастие един приятел ме открехна 96-та и от тогава насам по малко по малко се прехвърлях :)

Оставил съм жената на уиндоус, и постоянно има някакви проблеми с него. Но това го знае всеки който го ползва де. Не че с линукс няма, но са в пъти по-малко и там свободата да правиш точно каквото си искаш е по-голяма. А не една компания да ти контролира нещата как да стават. Даже не виждам какво му е новото на "новата виста" освен малко прозрачности, шарении и ОГРОМНИТЕ изисквания за системни ресурси.
явно само аз немам проблеми с виндозеа ?
5 години ми е инсталацията на лаптопа -откакто го имам и ...
тва ша му е;)
3 години служебното пц- оттогава го имам

и така
и нема конзоли нема апт-гет днеска едно утре друго ...;)
нема ама седи са как ше отвориш тоя сайт като е за ASP ... haha

bass
09-06-2006, 14:23
явно само аз немам проблеми с виндозеа?

Чети по-горе бе :-) :idea:
То и тук явно ше стане качамак сега, та айде сички на погото :P :P :P

търтей
09-06-2006, 14:24

явно само твоя е лицензен :rotfl:

valjo
09-06-2006, 14:26

и на bass и на kekc-a ;)))

bass
09-06-2006, 14:28

Глей го ся как ще си пробута търговската политика, ей :P

търтей

кекса е на линух :tongue:

valjo
[quote=valjo]

кекса е на линух :tongue:[/quote:1n4l7rlo]
тааакааа лиииии .... ;)
хубави линуксари са тез кат него, дай Боже секимууу :priest:

wasp
09-06-2006, 14:35
Абе, то тоя уиндоус, много го плюят, ама всички го ползват...както казваше един приятел какво прави всеки, Линух потребител, след като си преинсталира Линуха, или слага по-нов? Ами проверява дали му работ уиндоуса ;-)) :D .
А както и ние ще ми наваме на Линух, май ми се пла4е :-))

значи толкоз е и линукс потребител :D аз въобще нямам дял за него

Имах един колега който ми казваше "На мен уиндоуса не ми забива" и в същото време затваря "Don't send report" джама на интернет експлорера :D

Naso
09-06-2006, 16:10
bass, истинските големи машини са САМО с конзола (па тва телефонни централи, многопроцесорни сървъри, маршрутизатори), па тия с ГУИ-тата не ги знам :roll:

Забелезал съм, дека на повечето местенца Уинблоус се ползва по принуда. А за линукса (и другите алтернативни и не задължително безплатни ОС) - е па земете го научете и тогава плюйте :!:

П.П. Да попитам, абе защо малките меки прозорци губят до 50 % производителност само след няколко месеца употреба ?

bass
09-06-2006, 16:53
Забелезал съм, дека на повечето местенца Уинблоус се ползва по принуда.
Аз пък за линукса имам такива наблюдения - идва некъв отворен админ, обръща работеща система в офиса, само и само да е на линукс (шот е "железен, копеле, тва се не троши", да цитирам една група автолюбители), след което всеки, който ползва нещо повече от офисприложения, изпада в ужас от тоталната аматьорщина на безплатните алтернативи
(а кой разправяше, че Уиндоуса бил само за пасианси :-) )

е па земете го научете и тогава плюйте :!:
Е къде ме видя да плюя??? Аз си имам и едно слакче и си живеем в разбирателство с него, макар да се познаваме бегло - само колкото да си търкалям един резервен MySQL на него и едно приложенийце.

П.П. Да попитам, абе защо малките меки прозорци губят до 50 % производителност само след няколко месеца употреба ?
Не ги знам що ви губят, на мен не ми - па земете ги научете и тогава плюйте :P :P :P

p.s. Тва горе е за екшъна само, нали става ясно? Както казах, сериозното отношение към тоя тип теми показва само пъпчив тийнски дебилизъм и сектантство.

Naso
09-06-2006, 17:38
Не ги знам що ви губят, на мен не ми - па земете ги научете и тогава плюйте :P :P :P

Не ни плащат и за това ! Ние сме тука Юникс да търкаляме, а малките меки прозорци ги ползваме по принуда и само за офис глупости... е след 2 месеца работа моя бая почна да се замисля... абе технологий, ама в Майкрософт са наблегнали на маркетинга, не на тех :roll:

търтей
12-06-2006, 11:15
и малце фън по темата

Песня про Windows

Что такое Windows - это небо!
Небо с облаками при загрузке,
Куча закорючек вместо надписей по-русски...
Windows, я б сто лет с тобою не был!

Windows - где-то жгут сидюки,
Windows - это сплошь матюки,
Стонет юзер - юзера жаль,
Windows - это печаль.

Что такое Windows - это окна!
Окна некорректных операций,
Это неумение нормально выгружаться,
Windows, я тебя однажды кокну!

Что такое Windows - это скорость!
Скорость восходящей в гору клячи,
Наглухо друг друга тормозящие задачи,