PDA

View Full Version : Проблем.

Kesh
27-06-2010, 19:35
Здравейте колеги ,
Имам 2 проблема с колата, но не са чак толкова сериозни ама все пак искам да ги отстраня, затова ще ми трябва помощ от компетенцията на сайта :).
Та първия проблем е следния: Сутрин когато паля колата при първо палене гасе в смисъл пали задържа се 2-3 секунди и гасне, след което на втория път вече се оправя и няма проблеми.

Втория проблем се дължи на българските пътища..
Снощо бях шофиор на едни приятелчета и минахме през един път, който беше опсипан не с дупки ами с трапове и след като попаднах в един такъв трап падна бушон или реле сега незнам какво е точно и сега незнам къде да го поставя тоест незнам къде му е мястото защото има 3-4 свободни места на самото FUSE табло.
Пише следното:
А727 651
12V 46409709

marian2784
27-06-2010, 19:44
колега това е нормално реле и трябва да видиш кое не работи за да му намериш мястото защото и аз имам свободни места явно ще е проба грешка.или намери друга еднаква на твоята кола със същите екстри и да я разбледаш по-подробно под таблото,защото има и други релета и бушони освен таблото дето пада под таблото.успех

Kesh
27-06-2010, 19:59
Аз мисля, че му намерих мястото, защото имаше само едно място, на което можеше да се сложи релето, другите бяха с различна подредба на отворчетата за самата букса на релето. И на едното място си пасна пишеше Е2.

Но сега забелязах, че и задната лампа на купето свети постоянно, защото през деня нямаше как да разбера тъй като не гледам много назад :). Ейсега случайно погледнах към тавана и видях, че лампата свети постоянно тя и преди си светеше, но изгасваше след около минута,а днес цял ден е светила защото 5мин. стоях да гледам дали ще угасне но уви..

alfa_erazor
27-06-2010, 20:08
Но сега забелязах, че и задната лампа на купето свети постоянно, защото през деня нямаше как да разбера тъй като не гледам много назад :). Ейсега случайно погледнах към тавана и видях, че лампата свети постоянно тя и преди си светеше, но изгасваше след около минута,а днес цял ден е светила защото 5мин. стоях да гледам дали ще угасне но уви..

А пробва ли да я изгасиш (с натискане на самата лампа), хората дето си возил, може да са я пуснали без да искат....

Kesh
27-06-2010, 20:15
А пробва ли да я изгасиш (с натискане на самата лампа), хората дето си возил, може да са я пуснали без да искат....

Да пробвах да я изгася като я натисна, но не се получава.

Edit: Оправи се , беше заяла пластмасата на лампата.

Сега за проблема с запалването някой може ли да помогне ?

tonov
27-06-2010, 21:11
Проблемът със запалването може да е от 100 неща, дъвкано е многократно без някой да може да даде еднозначен отговор. В общия случай, ако не искаш да смениш почти всичко по електрониката на инжекциона, се примиряваш с проблема и си караш.

ПП Колега, моля кръщавай темите си по-смислено! Такива заглавия не се толерират в никой форум. Прочети правилата моля.

serafim
27-06-2010, 21:27
Здравейте колеги ,
Имам 2 проблема с колата, но не са чак толкова сериозни ама все пак искам да ги отстраня, затова ще ми трябва помощ от компетенцията на сайта :).
Та първия проблем е следния: Сутрин когато паля колата при първо палене гасе в смисъл пали задържа се 2-3 секунди и гасне, след което на втория път вече се оправя и няма проблеми.

И при мен е същото... Бях се наканил да ходя на диагностика, но ме удариха и ме върнаха ... назад:guillotine:. Ако успея да реша проблема по-късно - ще пиша.

Kesh
27-06-2010, 22:42
За сега ще се въздържа от сервиз, че ако отида трябва да сменям и носачите и едната ролка и ще станат доста пари така ,че за сега ще карам така :).
Благодаря ви на всички ,че се отзовахте толкова бързо и се извинявам за заглавието на темата, но просто в момента неможах да го измисля и затова го пуснах така.

serafim
16-07-2010, 14:39
Малко инфо по подобна тема - http://forum.alfa145.com/index.php?showtopic=15007 (на английски е, но гугъл превежда...), също съвсем свежа :-) - нищо не мога да кажа, но е вариант, и е крайно време да се даде накакво окончателно решение.

serafim
11-08-2010, 15:23
По повод проблема с паленето от втория път - при мен се оправи така: ходих при Лисан и се оказа, че електрониката е наред, но има записана грешка от ламбда сондата. Сондата обаче е изправна и работи. Тогава отидох при газаджията и след пренастройка на газовия комп се оправи. Или поне така изглежда засега :-)