View Full Version : Проблеми с хидравликата на волана.
mikahack
09-06-2006, 13:31
Ще опитам да обясня най-просто. Значи всичко започна с бучене от към хидравличната помпа. Помислих че е сдала багажа и я дадох за рециклиране. След като ми я върнаха.. същата работа... Хидравликата не работи, а при завъртане на волана Помпата се товари и забочва да бучи. Някой срещал ли е подобен проблем. Ако все пак помпата работи, какво друго би могло да се е скапало???
П.С. Горе в казанчето циркулацията на течноста не е голяма ... Дали някой маркуч не се е прекъснал ?? Или е рейка ???
Благодаря предварително!!!
Дали някой маркуч не се е прекъснал ?? Или е рейка ???
Благодаря предварително!!!
Ами то друго няма, интересно какво са и рециклирали на помпата и колко пари са ти взели....
Все пак - най-вероятно е рейката, но първо източи маслото и сипи ново хидравлично и пробвай тогава.
mikahack
09-06-2006, 13:46
Ами 120лв. до Окръжна болница...
М/у другото сложих 2 помпи от италианеца и се държа по същия начин. Мисля, че не е от помпата ...
Как да разбера от какво е ??
П.С. Като слагах рециклираната помпа, смених маслото.
Най вероятно е рейката аз имам подобен проблем но не ми се е разбучала още много помпата :cry: :cry: :cry:само от време на време побучава малко и затихва но рейката ми тече и е за рециклиране :evil: :evil:
колеги може би имам най голям опит с рейките и помпите защото съм правил /рециклирал/ оригиналната за 350 лева, прокапа, след това купих на старо от типо 120 лв /не търсете за алфа тя е към 1000 лв и повече/ и тя прокапа. и двете издържаха по една готина, многа гаден проблем наистина. този месец купих просто нова за 400 лв за типо за сега не е протекла и не стърже.
съвета ми е не ги рециклирайте, ще излезе три пъти по скъпо :wink: купете си нова
от кой мотор на типо става рейката на 155-ца?? и точно еднакви ли са ??? :idea: :roll: :roll:
колеги може би имам най голям опит с рейките и помпите защото съм правил /рециклирал/ оригиналната за 350 лева, прокапа, след това купих на старо от типо 120 лв /не търсете за алфа тя е към 1000 лв и повече/ и тя прокапа. и двете издържаха по една готина, многа гаден проблем наистина. този месец купих просто нова за 400 лв за типо за сега не е протекла и не стърже.
съвета ми е не ги рециклирайте, ще излезе три пъти по скъпо :wink: купете си нова
Имаш плачевен опит, което съвсем не звачи, че навсякъде ги рециклират както твоите 8)
mikahack
12-06-2006, 19:58
Благодаря за отговорите за сега, но 400-500лв. никак не ми се дават. Утре ще карам колицата на майсторчета в МЕИ, да я видят и ще преценяваме на място.
Ще пиша допълнително за подробностите ....
Благодаря за отговорите за сега, но 400-500лв. никак не ми се дават. Утре ще карам колицата на майсторчета в МЕИ, да я видят и ще преценяваме на място.
Ще пиша допълнително за подробностите ....
Глей да ги хванеш докато са трезви :evil:
това за майсторите е вярно, но предпочето х да не рискувам с други, след като съм сипатил и затова дадох 500 лева за рейка и труд и за сега поне нито стърже и нито капе, а модела е просто за типо те са еднакви, в магазина ти поръчваш за типо, на самата рейка пише типо, но на външе вида, оразмереност и отвори са абсолютно еднакви, ако искаш да си по - сигурен, смъкваш оригиналната, отиваш с нея в магазина и сравняваш на място или на автоморга и питаш за типо, мисля че инвестицията в нова е най доброто, при рециклирането с сменят само уплътнениия но не и износени метални части, това моя съвет, евтиното излиза скъпо.. :oops:
Съгласен че ново е най-добре само незнам оборотите от краен ляв до краен десен волан дали са еднакви на типо и 155 :?: Защото при 145 са различни :wink:
mikahack
14-06-2006, 15:49
Значи, всичко се изясни...
Оказа се, че единия маркуч се е прегънал и не стига достатъчно течност до помпата. Но все пак момчетата, от хидравличния институт до МЕИ, разбраха че проблема не е в рейката.
Така, че ми спестиха 300 кинта:))
Дерзайте...
Красавицата е пушка:)))
И тъй и тъй се говори за хидравликата дайте идея . Имам 1 изтопуркване .усеща се когато приемрно пшравя маневра на преден ход и включа на заден и завъртя волана.Определено е от кормилната уредба защото усещам в момента почукване във волана.
Накрайници, носачи са в ред и проверени. Гадното е , че това топуткване не се получава всеки път. Имам съмнения в рейката и то по специално в дясната част дето има 1 пластмасова втулка. Но на канал и повдигната цялата предница на крик не се усеща това. В шах съм. Нямам и луфт във волана.
Kostadin
15-06-2006, 10:24
И тъй и тъй се говори за хидравликата дайте идея . Имам 1 изтопуркване .усеща се когато приемрно пшравя маневра на преден ход и включа на заден и завъртя волана.Определено е от кормилната уредба защото усещам в момента почукване във волана.
Накрайници, носачи са в ред и проверени. Гадното е , че това топуткване не се получава всеки път. Имам съмнения в рейката и то по специално в дясната част дето има 1 пластмасова втулка. Но на канал и повдигната цялата предница на крик не се усеща това. В шах съм. Нямам и луфт във волана.
и аз имах такова топуркане и се оказа дясно вътрешно каре :lol: