PDA

View Full Version : Дистанционно за 156



@lex
28-06-2010, 13:37
Здравейте колеги, Едното дистанционно за отключване на колата, АР 156 спря да работи. Ако някой е имал същата болка, да сподели къде и как си е решил проблема. Става въпрос за сгъваемия черен ключ с двата бутона. На този етап варианта с официалните представители и тн....., което е обсъждано в темите не го искам.
Благодаря на отзовалите се.

bangelbg
28-06-2010, 13:42
http://www.alfa156.net/tech/buttonflipkey.pdf

@lex
29-06-2010, 09:29
За съжаление считам, че проблема не е от бутоните а някъде от самата платка.

nikolaaaay
29-06-2010, 18:40
За съжаление считам, че проблема не е от бутоните а някъде от самата платка.
Предполагам си проверил първо батерията. При мен от време на време "прекъсва", все едно е слаба батерията и се налага да отварям с ключа, но после се оправя само и хваща от много далече. Възможно е контактите на батерията да се *бават.

@lex
29-06-2010, 20:15
Първо смених батерията. Отвътре платката изглежда мн. добре, в смисъл няма окислено и т.н.

Romko
29-06-2010, 20:56
А свети ли ти червената лампичка като натискаш бутоните?

brnthlmt
29-06-2010, 20:58
А свети ли ти червената лампичка като натискаш бутоните?

При мен свети и пак не си работи централното от дистанционното :)

TMAX
29-06-2010, 21:07
И при мен си свети червената лампичка,но много рядко работеше да не кажа че беше невъзможно да я отключа или заключа!Проблема не е в батерията,а в самата платка!
Реших проблема по следния начин!
Ключ втора ръка е перфектно състояние e-bay- 45 лв
Нарязване от ключар на ново езиче - 10 лв.
Разкодирване на стария ключ и кодиране на новия - 100 лв.
Общо 155 лв.
При мен всичко се оправи и си е ОК, обаче когато ти го кодират не ти дават никаква гаранция дали ще се получи с отключването!
Другия вариант е да си ползваш ключа само за палене и да си сложиш за 90 лв. ларма за да не заключваш ръчно!

mitenceto89
02-07-2010, 00:22
Ако може да ползвам темата :)
Като взех колата не ми работеха и двете дистанционни (все още не работят). Всъщност работи само бутона за багажника на едното дистанционно, а другото само свети без да отваря багажника. И на двете дистанционни, бутоните за вратите са "празни" и като разклатя кутийката нещо тракаше. Днес отворих едното, което само свети, а не отваря и намерих това от снимките :) Бутона за багажника си е на мястото, но другият се е разпоил и си "ходи" свободен. Утре ще отида в някой сервиз да ми го запоят, но незнам дали ще проработи.
След разглобяването имам и друг въпрос :)
Как да премахна гадните следи от разглобяването?Аз ли съм толкова несръчен, че не успх да опазя кутийката?Беше като излята и се наложи с резец да я прорежа по ръба, но останаха гадни следи от напъна.Сега като я затворя стои леко открехната и е адски грозно.Мисля си за някакво лепило, но незнам какво да ползвам - някакъв съвет?
Ето и снимки на здрава неотваряна кутийка и на дистанционното, което отворих и после опитах да затворя и това, което намерих вътре в него:

TMAX
02-07-2010, 11:09
Колега не е от тебе - просто ключа наистина е много труден за разглобяване!!!:bounce8:

@lex
02-07-2010, 15:29
А специалисти по електроника май няма....

mitenceto89
02-07-2010, 16:51
Днес си занесох платката с откаченото копче на сервиз за GSM-ми. Момчето се оказа бивш съученик и ми го направи за без пари (дори и да бяхме познати пак нямало да ми вземе пари за такава дреболия).Прибрах се, сглобих го и :thumbup: - имам си дистанционно, работещо при това :grin:
Разглобих веднага и другото, вече малко по-внимателно и без много щети.Отидох отново при него за да запои и второто (вече му дадох пари,защото ми беше неудобно, въпреки, че пак не ги искаше). Сглобих и него и то също проработи. (имам си две работещи дистанционни :bounce8:
Остана единствени проблема с гадните следи след отварянето на кутийката.Мисля да го реша със запълване на улея с някакъв кит или силикон, а после с черен мат (спрей) да го пръсна леко.Ако стане скоро и ако е както трябва ще снимам и ще покажа резултата :)
ПС:Сега се кефя :grin: Стоя си на терасата и отключвам и заключвам :native:

За тези които искат да се пробват да разглобяват - кутийките се затварят на принципа на ламинирания паркет (мъжко-женско - незнам как по др. начин да го обясня).Горната част (тази с емблемата) има "зъб" по цялото продължение (на сниманата страна), а долната част има каналче. Явно при затварянето кутийките се лепят и после отварянето си е приключение. Пробвах да нагрея със сешоар, но не стана нищо (и пак с резеца, а после с "Капчица")
Дано съм бил полезен на някой с дългите си писаници ;)

speеdddddd
02-07-2010, 20:18
Мойто дистанционно е същото и откакто съм я купил не и работи копчето за отваряне на багажника ,
вратите ги отключвам и заключвам ,няма проблеми .
Туко що го разглобих със много псуване докато видя, че емблемата се маха и има винтче отдолу :grin:
и кво да видя то няма бутон . :grin:
Виждат се двата извода дето е бил запоен, но него го няма вътре .
Препоръчайте накой в София дето би могъл да свърши такава финна работа , дали ще се намери такова ключе да се приспособи :sickness:

mitenceto89 (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=5638) твойте писания помагат ,друго си е да имаш снимков материал пред себе си :thumbup:

mitenceto89
02-07-2010, 20:38
mitenceto89 (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=5638) твойте писания помагата ,друго си е да имаш снимков материал пред себе си :thumbup:

Снощи прочетох темата и видях PDF файла, който колега е постнал тук.Там има снимки и долу горе се ориентирах за какво става дума.Моите бутончета си бяха в кутийките, но твоите щом ги няма, може да потърсиш при някой "алармаджия", някое старо ненужно му дистанционно.Да вземеш от него само бутонче и да го попиташ може ли да го запои.А ако той неможе - отиваш в GSM сервиз - там могат със сигурност.После сглобяваш и си готов :)
Успех :thumbup:
ПС:Качвам снимки на двата ключа.И двата са отваряни, но единият (вляво) стана доста зле :)

@lex
29-07-2010, 15:51
Дистанционното все още не работи. Давайте съвети и майстори колеги.

136
02-08-2010, 10:12
Къде седи модула който командва ключа? Знам че на комбито е в здния десен калник. На седана къде е? Ако се смени с друг модул и работещи ключове ,да ли само това ще е необходимо?

@lex
02-08-2010, 19:30
Едното ми дистанционно си работи нормално. Значи модула е в ред. Проблема е явно в платката или кой знае