View Full Version : мирис на изгорели газове в купето
От няколко дена насам, когато "запаля" двигателя на колата, в купето почва да мирише първо на бензин, а после на изгорели газове...
Може ли някой да ми каже, къде да търся причината? Съмнявам се да не би да е заради едното гърне (средното е спукано), но пък то си е спукано поне от 3-4 месеца и досега не е миришело така...
Много е гадно в купето да мирише на изгорели газове и бензин :(
Ами сигурно дупката на гърнето е станала доста голяма, щом мирише вече в купето, просто го смени...
Linkestis
02-01-2009, 21:38
Колеги ще вдигна малко стара тема ама...
На жената в автомобила/боксерчето/от два дена не се седи.Мирише невероятно на чист бензин.Няма скъсан маркуч,поне на пръв поглед.Гърнетата са наред,стрелката на резервоара си върви нормално.Като цяло автомобила си върви нормално.Някакви идеи?
Благодаря
П.С.Май бензина ме е замотал..не видях че пиша в темата на 155.Ще ме извините колеги
Furious 155
02-01-2009, 22:23
Колеги ще вдигна малко стара тема ама...
На жената в автомобила/боксерчето/от два дена не се седи.Мирише невероятно на чист бензин.Няма скъсан маркуч,поне на пръв поглед.Гърнетата са наред,стрелката на резервоара си върви нормално.Като цяло автомобила си върви нормално.Някакви идеи?
Благодаря
П.С.Май бензина ме е замотал..не видях че пиша в темата на 155.Ще ме извините колеги
хубаво огледайте бензиновите магистрали - и правата и обратната посока на бензина, че миналата 2008-ма не малко коли (155 специално) се запалиха в двигателния отсек, точно поради бензиновите пътища! Също и бенз. регулатор!
Linkestis
02-01-2009, 22:35
.....миналата 2008-ма не малко коли (155 специално) се запалиха в двигателния отсек, точно поради бензиновите пътища!
Благодаря,направо настръхнах,тя горката незнае къде и е пожарогасителя :(
На мен миналата година ми течеше от един маркуч под горивната рейка - погледни внимателно там.
lulin racing
02-01-2009, 23:19
1. Ако си оставил клапата отворена за въздуха дето влиза отвън е нормално като запалиш да ти мирише вътре!
2. Преди 2 дена щях да се запаля.... Накратко от 1 месец колата ми невървеше както трябва,мирише на бензин много силно в купето и харчеше като ламя! Една сутрин решавам да вдигна капака при запален двигател и какво да гледам аз маркуча през който преминава бензина към инжекторите НЕ Е скъсан НЕ Е напукан,а просто се е разхлабила скобата и БУКВАЛНО тече върху някаква намотка (необърнах внимание къде и какво точно беше щото ми настръхнаха косите) След 30 минути нерви и опити да затегна проклетия маркуч имаше положителен резултат! Така съм я карал цял 1 месец...... Сега нито мирише,върви прилично,а също така и харчи нормално! Добре прегледай всичко защото от най-малкото нещо става голяма белА ! Успех
Furious 155
03-01-2009, 00:31
Благодаря,направо настръхнах,тя горката незнае къде и е пожарогасителя :(
е сега от страх да не спрете да я карате - просто обстоен преглед, защото не е нормално да мирише на пресен бензин вътре!
Linkestis
03-01-2009, 11:50
Проблема е решен..след толкова взиране по маркучи,не съм забелязал че я няма капачката за маслото.Сложих я и сега не мирише.Остава проблем:защо мирише на бензин от гърлото на маслото??
Оспамих ви темата/155/ ама като гледам сте стабиляги и няма да ме псувате много :)
Все пак благодаря на всички за съветите!!
lulin racing
03-01-2009, 11:57
:roll2::roll2::roll2::roll2::roll2: Колега ти изби рибата с тая капачка :roll2: Все пак е добре че си отстранил проблема
...Остава проблем:защо мирише на бензин от гърлото на маслото??.....
ми явно ги смесва..
lulin racing
03-01-2009, 15:19
Колега в двигателя на маргаритки ли трябва да мирише? :drinking:
Linkestis
03-01-2009, 16:02
Мисълта ми беше че все едно съм сипал цяла туба с бензин..много е остра миризмата.
Иначе знам че станах за смях..тези които гледаха какво правя после се хванаха за главата:)
lulin racing
03-01-2009, 21:51
Случва се колега на всеки! Аз пък съм карал 1 месец със разхлабен маркуч и бензина си тече ли течеее а аз се чудя що харчи толкова :roll2:
Случва се колега на всеки! Аз пък съм карал 1 месец със разхлабен маркуч и бензина си тече ли течеее а аз се чудя що харчи толкова :roll2:
Мдаа, 13,5/100 извънградско. Не е зле, а?:spam_laser:
The_Game
04-01-2009, 00:41
БУКВАЛНО тече
Подобна случка. Нещо прекъсва студена, мъчи се да гасне, в гаража мирише на суров бензин. Абе нещо става си мисля аз . Отварям капака вадя свещите от една бобина паля заставам от пред навеждам се да дам газ и като дръпнах жилото една хубава струйка ми изми очите :bored::bored: :bored:
Скобите и двете бяха разхлабени а по двигателя имаше следи от оливане с бензин.
Пожарогасителя ми стои под седалката :bored:
PEPI-2ALFA
04-01-2009, 00:46
... Също и бенз. регулатор!
На мен точно от маркуча , който тръгва от тоя регулатор до рейката ми течеше.
lulin racing
04-01-2009, 09:11
От време на време трябва да се оглеждат че .......... Да нестане бивша 155-ца :tongue: