Log in

View Full Version : Гърне...

kiky_7
28-06-2010, 21:36
Здравейте колеги. Днес минах през някаква улица с дупки и колата ми опря от пред под двигатела точно и се чува се 1 е спукано гурнето нещо ми казаха, че някаква гарнитура се е разместила или незнам...

Abar7h
28-06-2010, 21:38
И какво се очаква от нас да направим? :roll:

TishO
28-06-2010, 21:40
Ами ако се чува да пърди по скоро някаде трабата се е скъсала!!! За най сигурно трябва да слезеш под нея и да огледаш някаде да е почерняло.

alfonco147GTA
28-06-2010, 22:57
Ами ако се чува да пърди по скоро някаде трабата се е скъсала!!! За най сигурно трябва да слезеш под нея и да огледаш някаде да е почерняло.

по скоро духа между колекорите и главите....колега запали колата и огледай от къде духа може да го откриеш като си сложиш ръката, ще го осетиш, но най вероятно си изкривил нещо така че си за гърнеджия....

nhg
29-06-2010, 01:25
по скоро духа между колекорите и главите....колега запали колата и огледай от къде духа може да го откриеш като си сложиш ръката, ще го осетиш, но най вероятно си изкривил нещо така че си за гърнеджия....

Най-вероятно е това.
Ако колата е боксер - в косер са по 1 лв гарнитурките, аз скоро сменях, даже си имам 1-2 резервни...

kiky_7
29-06-2010, 02:25
Най-вероятно е това.
Ако колата е боксер - в косер са по 1 лв гарнитурките, аз скоро сменях, даже си имам 1-2 резервни...

Боксер е.. :) Аз я пробвах видях че духа точно там където е гарнитурата,значи трябва да я сменя. Мерси много

hunter1989
29-06-2010, 02:28
Варианти много. Най-лошият е да си скъсал щпилка или болт , тогава е малко играчка . Ако се е разместила гарнитурата няма нищо сложно за 30 мин си ги сменил всичките. Кофтито е че при боксера (в моя случай) са се искривили колекторите и след като ги свалиш ще ти трябва помощ за качването.

kiky_7
29-06-2010, 14:55
Ходих на гърнеджия... и ми казаха, че трябва да си купя 4 гарнитури и те щели да го оправят,но незнам от каде да ги купя.. Проверих в няколко магазина нямат за Алфа ромео. Някакви предложения ?

ves_v8
29-06-2010, 20:14
Ходих на гърнеджия... и ми казаха, че трябва да си купя 4 гарнитури и те щели да го оправят,но незнам от каде да ги купя.. Проверих в няколко магазина нямат за Алфа ромео. Някакви предложения ?
Колегата по-горе в коментара си е написал, че в Косер ги има и струват по 1лв. бройката ;)

kiky_7
30-06-2010, 16:53
Ходих и до Косер, но и там нямаше ...

kolev
30-06-2010, 17:44
колега аз купувах хубави от тоя човек
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=52924&highlight=
по 2 лв бройката май бяха и номер по полмостров или босал /не помня вече/ U.325

stelt
30-06-2010, 23:17
Преди време си рязах сам тези гарнитури от някакъв материал, не помня точно какъв. До сега си държат. Важното е фланеца, който се стяга към главата да не е крив, защото в противен случай каквито и гарнитури да се сложат ще се пробиват след време.

DSlavev
03-07-2010, 20:09
Това е хронична болка при боксерите. Колекторите са най-ниската част и лесно се удрят, съответно фланеца се криви и почва да "пърди". И аз го играх това на няколко пъти, та слагахме една, две, три гарнитури. Най-фатално беше зимата по наще прекрасни пътища, така изкривих колекторите, че гарнитури непомагаха. Да е жив и здрав моя майстор, който си рабира от работата та изправя колектори и т.н........