PDA

View Full Version : Въпрос за това животно рутера

Ladjov
03-07-2010, 22:16
Колеги въпроса е може ли 1 рутер без проблеми да прехвърли разтоянието от 100 + м като на края на дистанцията имаме преграда от 2 тухлени стени .
Или иначе казано мога ли да прехвърля с 1 рутер интерминета от моя до съседния блок .:throw:
Благодаря предварително на отзовалите се :handshake:

Pastora
03-07-2010, 22:20
Да, има и такива рутери, цената няма да те очарова ;)

marian2784
03-07-2010, 22:22
ами мисля че с нормален няма да стане ние в работата прехвърляме нет от единия офис до другия около 30 метра като сигнала минава през едно стъкло и един панел с полеуретанова пяна и сигнала е една -две чертички,но пробвай все пак

Ladjov
03-07-2010, 22:36
наясно съм че ще ми твябва рутер с цена не по малко от 100 лв. и общо взето ако заложа още 1на годишна такса за нет от 230лв. за 1-на година ще се изплати . Единственото нещо което ме пртеснява е 2те стени от тухли 4ки (водят ги като едно от най-големите препядствия за радио вълните ) ,които са на магазина който е пред офиса и вече достигането до самият офис иначе всичко друго са перфектните условия права линия без никакви други препядствия .

thecleaner
03-07-2010, 22:38
Антената трябва да е сериозна в случая ;)

pr_00f
03-07-2010, 22:52
То хубаво рутера ще метне до далечната страна, ама там какво има и как ще си комуникира с рутера-животно ?

Опъваш 100 метра кабел и си в джаза.

Pastora
03-07-2010, 22:56
Друг вариант е WI-FI модем към някой доставчик, тогава няма да ти трябва тегав рутер ;)

JORKOOO
03-07-2010, 23:16
наясно съм че ще ми твябва рутер с цена не по малко от 100 лв. и общо взето ако заложа още 1на годишна такса за нет от 230лв. за 1-на година ще се изплати . Единственото нещо което ме пртеснява е 2те стени от тухли 4ки (водят ги като едно от най-големите препядствия за радио вълните ) ,които са на магазина който е пред офиса и вече достигането до самият офис иначе всичко друго са перфектните условия права линия без никакви други препядствия .

Няма да успееш дори и с Линксис от 200лв
Пробвал съм с такъв с двете антени но не става.Стените ти идват в много повече.
Все пак пиши после какво постигнахте:-P

nhg
04-07-2010, 00:07
То хубаво рутера ще метне до далечната страна, ама там какво има и как ще си комуникира с рутера-животно ?

Слушайте прУфесора!
100 м прилично FTP струва 50-60 лв... Що да си усложнявате и оскъпявате живота?

Ramsezsh
04-07-2010, 00:40
Едва ли ще успееш. Растоянието е прекалено голямо и дори да успееш да се вържеш връзката ще е лоша. Можеш да опиташ с по-сериозен рутер, но както стана на въпрос по-горе цената няма да те очарова. Ако искаш да прехвърляш интернета, с кабел определено ще е по-удачно, а и връзката ще е по добра. Рутър обаче отново ще ти трябва за да можеш да разделиш връзката, освен ако не се пробваш с две лан карти на РСто.

b_angelov
04-07-2010, 10:27
Аз ползвам това: http://www.ubnt.com/nanostation

Минава през преграда от 3 тухлени стени, една бетонна плоча, в съседната кооперация на 40м. от него по въздух. Устройството от другата страна е БТК АДСЛ Пирелли (от новите). Силата на сигнала на Наностейшъна е около 85%.

БТВ Много интернет оператори използавт такива и можеш да си намериш по втория начин ако имаш познати. Иначе аз броих 133 лв. http://www.wispbg.com/nanostation2-ns2--p-52.html

;)

Mind_Control
04-07-2010, 14:37
А бе ти хубаво ще слижиш един мощен предавател (рутер) ама лап топа ти как ще направи обратната връзка?

b_angelov
04-07-2010, 15:19
При мен Наностейшъна си чуролика без проблем с АДСЛ-а през всички тези препятствия. След него съм вързал един обикновен Аксес поинт да ми пръска Интернета безжично в къщи. Реално се получава един вид репитер ;)

DarkKnight
04-07-2010, 16:15
При мен Наностейшъна си чуролика без проблем с АДСЛ-а през всички тези препятствия. След него съм вързал един обикновен Аксес поинт да ми пръска Интернета безжично в къщи. Реално се получава един вид репитер ;)

Това е точно репитер и само така може да се мине това разстояние без твърде големи загуби.

Колега по-добре си опъни кабел и не се занимавай с рутери защото тук говорим за хубави рутери които съвсем не са 100-200 лв. ;)

marian2784
04-07-2010, 16:32
аз не разбирам чак толкова но 100 метра не беше ли ограничението за ethernet връзка

pr_00f
04-07-2010, 22:11
Може и на 300 метра да се пусне.
Ако имаш само 2 устройства които да си комуникират съвсем спокойно може да се наруши 100 метровото ограничение.
Виж ако са повече почва да става проблем.

Ladjov
04-07-2010, 23:15

на другия край ще бъде лаптопа в офиса а 100м кабел до там малко трудно ще го хвърля . Лошото е че офиса е на чупката на другия блок и създава преграда от 2 стени за сигнала иначе намаше и да питам права линия и с рутер среден клас на балкона даже нямаше и да питам вече да съм го сложил

b_angelov
05-07-2010, 06:52
аз не разбирам чак толкова но 100 метра не беше ли ограничението за ethernet връзка
На теория мисля, че да. Но аз съм опъвал FTP кабели около 160м, без никакъв проблем.
Другото, което може да направиш е един суич да виси в средата на кабела, ако разстоянието наистина е много голямо, като го захраниш по свободните чифтове на единия кабел, и изолираш добре от дъждове и слънце. Правил съм и такова изпълнение.

---------- Post added at 06:52 ---------- Previous post was at 06:49 ----------

на другия край ще бъде лаптопа в офиса а 100м кабел до там малко трудно ще го хвърля.

Пускаш кабела от единия блок до долу, а от другия пускаш една проволка (може и рибарска корда например) слизаш долу и им вързваш двата края, след което издърпваш проволката и кабела идва при теб. За такива разстояния е добре кабела да виси на стоманена проволка, за да не се скъса при първия по-голям вятър. ;)