Log in

View Full Version : Сузуки Суифт бензин или дизел

koleff
04-07-2010, 14:54
Колеги имам едно запитване ,ако някой е карал или има наблюдения за Сузуки Суифт дилзел 1,3 или бензин 1,3 моля да изрази мнение за плсовете и минусите!!
Пишете обективно, няма да се обидя просто ми трябва всяка информация понеже смятам да добавя една такава към личните автомобили .Аз лично клоня много към дизелака 75 коня.

Stoyan Georgiev
04-07-2010, 15:02
новия или стария ?

koleff
04-07-2010, 15:13
новия или стария ?
От 2007 нагоре

Stoyan Georgiev
04-07-2010, 15:33
мисля, че по-добре да се мяташ на бензина. поддръжката му е по-евтина и доколкото знам е по-здрав от дизела

ако пък толкова ти е важна икономията сложи му едно газово, малък му е багажника верно, но пък за сметка на това с тая кола така или иначе няма да носиш багаж

бензин + газово ще отиде цената на един запазен дизел

при сегашната цена на дизела, мисля че въобще няма смисъл да се прецакваш така :)

nasty
04-07-2010, 15:49
Аз съм се возил и карал в дизелчето - ми за такава колица си ми беше екстра.
Малко ми бие на женска колица ама...
Спорт версията по бива за мъже :)

vladu
04-07-2010, 16:19
+1 за бензина.

bilgiiski
04-07-2010, 16:41
+1 за бензина.
Подобно.

koleff
04-07-2010, 21:19
Благодаря за мненията !
Е за газова ако е бензин няма да се мъча ,понеже ще ползвам имповизираният им багажник за детската количка само.

---------- Post added at 20:19 ---------- Previous post was at 20:16 ----------

мисля, че по-добре да се мяташ на бензина. поддръжката му е по-евтина и доколкото знам е по-здрав от дизела

ако пък толкова ти е важна икономията сложи му едно газово, малък му е багажника верно, но пък за сметка на това с тая кола така или иначе няма да носиш багаж

при сегашната цена на дизела, мисля че въобще няма смисъл да се прецакваш така :)

То аз се двуомя понеже цените са почти равностойни с разлика от 200 - 300 лв в повече за дизелака :gangstah:

Stoyan Georgiev
04-07-2010, 21:47
по-добре бензин :)

и както ти казах - с газово няма да сбъркаш ;)

малък бръмбар на газ е много гот, щото наистина хич не ти пука колко къде и как го караш :)

koleff
05-07-2010, 12:50

Запазих дизела той е мултиджета на фиат !!
Така че ще имам японец с Италианско сърце:hump:

RPWWD
05-07-2010, 18:23
Така че ще имам японец с Италианско сърце:hump:

Сглобен в Унгария ;-)

Satanism
05-07-2010, 18:26
дизела...не виждам какво точно скъпо ще се счупи на кола на под 3 години...тя трябва и в гаранция да е още, даже....

А разхода ще е доста по-малък, да не говорим, че ще се разцепва, да върви до 100, което в градски условия понякога е МНОГО полезно

Stoyan Georgiev
05-07-2010, 18:48
от 20 до 60 ще върви, иначе не, ама въпрос на лично предпочитание

аз на такива мъници предпочитам бензин :)

pinko
05-07-2010, 21:11

Добрутро:mobile:

Двигателчето е перфектно, особено като се чипне и става звяр - близо 250 Нм и около 110 коня и върви като пощръкляло, особено на тая малка каруЦерия:go::go::go:

georgievst
05-07-2010, 22:02
Бягай от тази марка. Само това мога да ти кажа.
И Путин няма да ти помогне да си получиш гаранциите, които сега ти обещават.
Дано не е късно това мое мнение.

Nikiboy
05-07-2010, 23:07
А за какво ще се ползва колата?

koleff
06-07-2010, 11:41
А за какво ще се ползва колата?

За кратки пътувания извънграда от не повече 200км,
иначе предимно в града но като цяло не повече от 10 000 - 12 000км годишно.
Всекидневен автомобил за кратки разстояния.

---------- Post added at 10:41 ---------- Previous post was at 10:38 ----------

Бягай от тази марка. Само това мога да ти кажа.
И Путин няма да ти помогне да си получиш гаранциите, които сега ти обещават.
Дано не е късно това мое мнение.

Е не е късно още , тя няма гаранция, вече от тях изтекла.
Благодаря за мнението , добре значи има и негативи но е нормално.

georgievst
06-07-2010, 21:23
Не ти говоря случайни неща. Ако колата е гаранционна и се случи нещо с нея ще те товарят яко с разходи и няма да ти признават повредите. Все ти ще си виновен. Ако е на старо т.е. няма гаранция вече нещата се променят.
Като цяло впечатленията са от Сузуки Витара все пак.

Nikiboy
06-07-2010, 22:32
Май бензинът не е мн за подценяване в такъв случай.
Дизелът е много измамен с ниския си разход на гориво.

136
14-07-2010, 17:45
В семейството имаме един чисто нов представител на самураите.Здраво копеле с бензин .Върви доста добре но му трябват повече обороти .След 4500 започва да ми харесва.Доста тънка ламаринка има но е с добра возия за класа си .Падащите седалки са доста добре и масивно направени за разлика от седалките на служебното ми Гранде Пунто.Има просторно купе но багажника е доста малак ,едната ни детска количка неможе да влезе трябва да се маха кората :)
Хубава пласмаса по таблото.Добри спирачки.Хубав климатик добре охлажда за разлика от Пунтото.нащо не го караме много и от седене почват да му скърцът вратите отвратително .Но затова има ВД40.халогени те са му скъпички 192 лв за съпоставка на Туарега струва 132 лв.говорим за един брой оригинален.Но части и аксесоари от Миркат нама да си купувам вече.Според мен за цена и качество е доста добре.А, нещо което много ме дразни че като седи под някое дърво и падат листа му се пълнят гумените уплътненията на вратите отгоре .Има голяма фуга.