Log in

View Full Version : поленов филтър

Z:)m
12-06-2006, 08:57
Вчера ме осени идеята да си сменя поленовия филтър за купето, защото предполагам, че не е сменян от поне една петилетка... Обаче проблем - не знам къде се намира?! Реших, че е под пластмасовата решетка пред предното стъкло, но като видях, че за да излезе въпросната решетка, ще трябва да се демонтират раменете на чистачките и се усъмних във верността на предположенията си...
Кажете ми - в правилната посока ли съм тръгнал или напротив???

yovi
12-06-2006, 08:59
Точно там е. На прав път си. Демонтираш раменете на чистачките, сваляш пластмасата и фълтърът е пред теб.

12-06-2006, 09:12
Точно там е. На прав път си. Демонтираш раменете на чистачките, сваляш пластмасата и фълтърът е пред теб.
Пфу... да му се невиди... Точно от това се опасявах :(. Сега въпроса е да намеря такава крива отвертка (щото обикновената звезда не върши работа) и да внимавам да зацепя чистачките на същите шлици, че да няма после "интерференция" ;)
10х за бързия отговор!!!

Mury
12-06-2006, 11:43
Пфу... да му се невиди... Точно от това се опасявах :(. Сега въпроса е да намеря такава крива отвертка (щото обикновената звезда не върши работа) и да внимавам да зацепя чистачките на същите шлици, че да няма после "интерференция" ;)
10х за бързия отговор!!!Можеш да опиташ и без да сваляш чистачките само повдигаш пластмасата и отдолу ти остава малко място да оперираш.Аз моя така си го смених на 145 става на 155 незнам :wink: :wink: Успех

pr_00f
12-06-2006, 12:55
Колега не се притеснявай от странните винтове- развиват се спокойно и със нормална плоска отверка. Иначе мисля че не може да се смени филтъра без да се махнат рамената на чистачките.

koko155
12-06-2006, 13:52
сменя се и без да се махат чистачките просто трябва внимателно да се повдигне пластмасата :x :lol: поне аз така го смених :twisted: :roll:

pr_00f
12-06-2006, 14:51
Ами с тази остаряла пластмаса, аз лично не бих рискувал да я огъвам. Ама да си прецени колегата, още повече че има една пластмасова кора отгоре която пази филтъра от вода - тя доста гадничко се намества дори и при свалени чистачки. Но най -добре да се пробва. Ако не стане без махане на чистачките , махаи ги и това е .

12-06-2006, 16:25
ъхъ... явно в пробата му е майката ;)... Дано наистина после няма нова тема във форума със заглавие - "пластмасовата решетка пред предното стъкло - ново.. къде?" :))))))))

А, да използвам момента да попитам - ще има ли ефект, ако отида на пароструйка да ми пръснат отпред радиаторите, но без да ги свалям??? ...направо през решетката...

kris11
12-06-2006, 22:43
Махай споко чистачките/ рамената/ . Няма да се плашиш. Роботи се по-спокойно без тях. Наместването не е сложно , на шлици са , нно трябва да предвидиш колко е луфта за да не блъскат долу.Монтираш само едната без да стягаш много/ за да я извадиш по-лесно/ . Като я натъкмиш започваш борбата с второто рамо.

poznai
13-06-2006, 18:27
А сигурен ли си, че имаш такъв филтър, в смисъл, ти сменял ли си го до сега, понеже аз такова животно нямам..

monigt
13-06-2006, 19:21
точно за това става въпрос... АЗ НЯМАМ ТАКЪВ ФИЛТЪР А В МАГАЗИНА МИ ПРОДАДОХА ЗА ТОЗИ МОДЕЛ/ 155/1.8/93г. е все пак първо провери

kris11
13-06-2006, 22:34
Ако нямаш слагаш 1 филтър от абсорбатор - става за 3 смени и е 1,5 лв

ПС Един познат с Голф 3 ГТИ нямаше такъв филтър и сложи от абсорбатор и определено има ефект. Няма го запрашаването на таблото като духне вятър.

Когато го сменях на самолета това чудо бе засипано догоре с прах / по скоро кал защото беше влажно времето. Наравно с горният ръб на ребрата на филтъра всичко бе засипано. познайте кога ще влезе свеж въздух.

14-06-2006, 09:00
...ами... определено не съм сигурен дали имам такъв филтър, защото досега никога не съм отварял този отсек... но си мисля, че всяка кола с климатик/климатроник има такъв филтър (или поне трябва да има) :? А иначе и аз вече съм си го купил с/у "скромната" сума от 18лв (странно защо е по-скъп от въздушния филтър за двигателя?! )

14-06-2006, 16:31
Днес мога да отчета резултатите от "борбата" с поленовия филтър :)...
Следвайки вашите инструкции, развих винтчетата на решетката пред предното стъкло и махнах само едното рамо на чистачката - откъм страната на филтъра. Прецених, че няма нужда да свалям и др чистачка... и правилно бях преценил ;).
Добре, че се бях решил на тази стъпка - смяна на поленовия филтър, защото това, което излезе от вътре първо - беше с по-малък размер от необходимото и беше доуплътняван с дунапренови ленти, за уплътнение на прозорци и врати... и второ - филтъра повече приличаше на изтривалката пред входната ми врата отколкото на филтър... така яко се беше затлачил!!! Естествено, след смяната на филтъра, проверих какъв е ефекта - духа като ураган :)... Много съм доволен от себе си :lol: