View Full Version : поленов филтър
Вчера ме осени идеята да си сменя поленовия филтър за купето, защото предполагам, че не е сменян от поне една петилетка... Обаче проблем - не знам къде се намира?! Реших, че е под пластмасовата решетка пред предното стъкло, но като видях, че за да излезе въпросната решетка, ще трябва да се демонтират раменете на чистачките и се усъмних във верността на предположенията си...
Кажете ми - в правилната посока ли съм тръгнал или напротив???
Точно там е. На прав път си. Демонтираш раменете на чистачките, сваляш пластмасата и фълтърът е пред теб.
Точно там е. На прав път си. Демонтираш раменете на чистачките, сваляш пластмасата и фълтърът е пред теб.
Пфу... да му се невиди... Точно от това се опасявах :(. Сега въпроса е да намеря такава крива отвертка (щото обикновената звезда не върши работа) и да внимавам да зацепя чистачките на същите шлици, че да няма после "интерференция" ;)
10х за бързия отговор!!!
Пфу... да му се невиди... Точно от това се опасявах :(. Сега въпроса е да намеря такава крива отвертка (щото обикновената звезда не върши работа) и да внимавам да зацепя чистачките на същите шлици, че да няма после "интерференция" ;)
10х за бързия отговор!!!Можеш да опиташ и без да сваляш чистачките само повдигаш пластмасата и отдолу ти остава малко място да оперираш.Аз моя така си го смених на 145 става на 155 незнам :wink: :wink: Успех
Колега не се притеснявай от странните винтове- развиват се спокойно и със нормална плоска отверка. Иначе мисля че не може да се смени филтъра без да се махнат рамената на чистачките.
сменя се и без да се махат чистачките просто трябва внимателно да се повдигне пластмасата :x :lol: поне аз така го смених :twisted: :roll:
Ами с тази остаряла пластмаса, аз лично не бих рискувал да я огъвам. Ама да си прецени колегата, още повече че има една пластмасова кора отгоре която пази филтъра от вода - тя доста гадничко се намества дори и при свалени чистачки. Но най -добре да се пробва. Ако не стане без махане на чистачките , махаи ги и това е .
ъхъ... явно в пробата му е майката ;)... Дано наистина после няма нова тема във форума със заглавие - "пластмасовата решетка пред предното стъкло - ново.. къде?" :))))))))
А, да използвам момента да попитам - ще има ли ефект, ако отида на пароструйка да ми пръснат отпред радиаторите, но без да ги свалям??? ...направо през решетката...
Махай споко чистачките/ рамената/ . Няма да се плашиш. Роботи се по-спокойно без тях. Наместването не е сложно , на шлици са , нно трябва да предвидиш колко е луфта за да не блъскат долу.Монтираш само едната без да стягаш много/ за да я извадиш по-лесно/ . Като я натъкмиш започваш борбата с второто рамо.
А сигурен ли си, че имаш такъв филтър, в смисъл, ти сменял ли си го до сега, понеже аз такова животно нямам..
точно за това става въпрос... АЗ НЯМАМ ТАКЪВ ФИЛТЪР А В МАГАЗИНА МИ ПРОДАДОХА ЗА ТОЗИ МОДЕЛ/ 155/1.8/93г. е все пак първо провери
Ако нямаш слагаш 1 филтър от абсорбатор - става за 3 смени и е 1,5 лв
ПС Един познат с Голф 3 ГТИ нямаше такъв филтър и сложи от абсорбатор и определено има ефект. Няма го запрашаването на таблото като духне вятър.
Когато го сменях на самолета това чудо бе засипано догоре с прах / по скоро кал защото беше влажно времето. Наравно с горният ръб на ребрата на филтъра всичко бе засипано. познайте кога ще влезе свеж въздух.
...ами... определено не съм сигурен дали имам такъв филтър, защото досега никога не съм отварял този отсек... но си мисля, че всяка кола с климатик/климатроник има такъв филтър (или поне трябва да има) :? А иначе и аз вече съм си го купил с/у "скромната" сума от 18лв (странно защо е по-скъп от въздушния филтър за двигателя?! )
Днес мога да отчета резултатите от "борбата" с поленовия филтър :)...
Следвайки вашите инструкции, развих винтчетата на решетката пред предното стъкло и махнах само едното рамо на чистачката - откъм страната на филтъра. Прецених, че няма нужда да свалям и др чистачка... и правилно бях преценил ;).
Добре, че се бях решил на тази стъпка - смяна на поленовия филтър, защото това, което излезе от вътре първо - беше с по-малък размер от необходимото и беше доуплътняван с дунапренови ленти, за уплътнение на прозорци и врати... и второ - филтъра повече приличаше на изтривалката пред входната ми врата отколкото на филтър... така яко се беше затлачил!!! Естествено, след смяната на филтъра, проверих какъв е ефекта - духа като ураган :)... Много съм доволен от себе си :lol: