Log in

View Full Version : За бутането, предреждането и "бързите ленти" по пътищата...

Pages : 1 [2]

fred
21-07-2010, 22:45
Отдавна ми се иска една такава дискусийка да заформим, най-вече за да видя какви са настроенията в мнозинството...

Аз лично много се дразня на хора, които предреждат цялата колона през насрещтното, карат в лентата за ляв/десен завой, защото е по-празна и после се бутат в другата...или направо я запушват, карат от нея директно...направо ме побъркват всякакви такива селски номерца, все едно ние не бързаме, те имат най-спешната работа...

С чиста съвест засичам, псувам, освирквам и затискам всякакви такива индивиди...също така отдавна съм спрял да правя път на разни мигащи и светкащи совалки, ако карам с максимално разрешената скорост за участъка и другата лента е заета(аз изпреварвам)...

Мисълта ми е, докога ще толерираме подобно отношение към нас?Защо аз трябва да седя 2 часа на задръстване, защото Пешо кара направо от лентата за ляв завой и в резултат на това от правилната лента минават 3 коли на кръст, на всеки светофар? .

Напълно съгласен

Alfissimo
19-12-2011, 22:45
Доста старичка е темата, но и аз да се включа колеги. Аз лично много се дразня когато чакат хората по задръстванията и се лепят на бронята на предната кола въпреки всичко. Удачно е да се остави дистанция, когато от дясната страна има пряка или вход/изход на паркинг, за да не се задръстват колите идващи от насрещната лента искащи да направят ляв завой. Ако повече от 1 на 10 шофьора го съобразяваха това, движението щеше да е доста по облекчено вместо да седиш зад колата, която не може да направи ляв завой защото някой е решил да чака 5 метра по-напред, за да не му вземат реда в задръстването.

Satanism
19-12-2011, 22:53
Не знам, пичове, ама лятото имаше наченки на подобрение, но сега съм от 2 дена тук и положението е трагично....селяндурщината се е завърнала с пълна сила и е придобила такива размери, че вече дори не прави впечатление на хората...
някой ако има идея, какво да се предприеме по въпроса, защото вече не се издържа, а смотаняците очевидно не разбират от намеци...

old alfist
19-12-2011, 23:15
Народа е оскотял и изпростял яко и не може да се научи, че като седне зад волана трябва да си гледа движението по пътя, да се опита поне малко да влезе в положението на останалите участници и с каквото може да го улесни, но за тази работа трябва да се опита да преодолее простотията си.

fred
20-12-2011, 19:56
Отдавна ми се иска една такава дискусийка да заформим, най-вече за да видя какви са настроенията в мнозинството...

Аз лично много се дразня на хора, които предреждат цялата колона през насрещтното, карат в лентата за ляв/десен завой, защото е по-празна и после се бутат в другата...или направо я запушват, карат от нея директно...направо ме побъркват всякакви такива селски номерца, все едно ние не бързаме, те имат най-спешната работа...

С чиста съвест засичам, псувам, освирквам и затискам всякакви такива индивиди...също така отдавна съм спрял да правя път на разни мигащи и светкащи совалки, ако карам с максимално разрешената скорост за участъка и другата лента е заета(аз изпреварвам)...

Мисълта ми е, докога ще толерираме подобно отношение към нас?Защо аз трябва да седя 2 часа на задръстване, защото Пешо кара направо от лентата за ляв завой и в резултат на това от правилната лента минават 3 коли на кръст, на всеки светофар?

Моля модераторите, ако това не е мястото, да я метнат където и да било тая тема...само да не я трият.
Напълно те подкрепям, ама докато КАТ и полицията не вземе работата връце, както е по света, ще е така

Satanism
22-12-2011, 19:18
Не не, простотията бавно ни залива и ние си го искаме това...днес, като гледах колко коли са си напаркирали без никакъв респект към знаците за спиране и паркиране, си мислех, че и задръстванията сами си ги правим....то 2/3 от улиците са запушени с неправилно спрели коли....отделно нулева толерантност и отрицателна мисъл как да се държим в трафика, че за всички да стане по-лесно и бързо.....

Ние си го правим цялото...нещо като мазохизъм е това, да знаете, а не от липса на улици и варианти....
С всеки изминал път, като поседя 3-4 месеца в чужбината и ми се прибира, но винаги до 3тия ден ми идва да тегля една майна на всичко и да си хващам чукалата for good....

mordohy
22-12-2011, 19:32
До като търпим и чакаме някой друг а ни свърши работата, никаква полиция няма да ни оправи!

fred
22-12-2011, 19:33
Основното е липсата на възпитание.След като човек не е възпитан, за него правила няма, а даже смята, че нарушаването им е нещо нормално.Но ако отиде другаде бързо влиза в час.А както е отбелязъл Мордохай, това е и вследствие на обществената търпимост у нази.
То затова е писано в писанията-по делата им ще ги познаете:mrgreen:

old alfist
22-12-2011, 20:21
Може би съм изработил някакъв инстинкт за самосъхранение и вече от доста време ползвам предимството си като пешеходец, велосипедист или водач с резерви - озъртам се въпреки това предимство, но понякога тези които са имали великодушието да ми го предостъпят се дразнят и нервничат.

fred
22-12-2011, 20:56
Може би съм изработил някакъв инстинкт за самосъхранение и вече от доста време ползвам предимството си като пешеходец, велосипедист или водач с резерви - озъртам се въпреки това предимство, но понякога тези които са имали великодушието да ми го предостъпят се дразнят и нервничат.

Много правилно поведение смятам

old alfist
22-12-2011, 21:07
Много правилно поведение смятам
Все пак това не значи, че няма да ме буторясат някъде.

Satanism
23-12-2011, 00:00
До като търпим и чакаме някой друг а ни свърши работата, никаква полиция няма да ни оправи!

Oкей аз съм абсолютно съгласен, какво предлагаш?Саморазправата определено не е метод на цивилизованото общество...пък и не виждам как ще стане.Номера е в полицията....тя е институцията, която трябва да корегира подобно поведение....

Abar7h
23-12-2011, 10:16
Oкей аз съм абсолютно съгласен, какво предлагаш?Саморазправата определено не е метод на цивилизованото общество...пък и не виждам как ще стане.Номера е в полицията....тя е институцията, която трябва да корегира подобно поведение....Мда, ако има кой да ме скастря постоянно и да ми бърка в джоба като наруша закона, определено няма да си позволявам волности, но за момента това не се случва...

badmadafaka
23-12-2011, 10:18
Саморазправата определено не е метод на цивилизованото общество...
Точно така е... :laughing1:

Satanism
23-12-2011, 10:24
Точно така е... :laughing1:

ОК, ама нали знаеш, като слезнеш на нивото те убиват с опит... :)