View Full Version : Лампичка на ръчната ?
Момчета, от ден два започна на завой да пресветва лампата на ръчната,т.с. накладките си отиват или спирачната течност я хваща липсата,правилно ли съм се ориентирал :?: :roll:
А, имам желание :wink: да сменя спирачната течност с накладките заедно,има ли нещо по различно или да сменям като на всяка кола :?:
Благодаря :D
Доливаш масълце и си готов. А и поне при мен (сигурно и при теб) има отделна светлинна индикация на таблото за накладките.
Доливаш масълце и си готов. А и поне при мен (сигурно и при теб) има отделна светлинна индикация на таблото за накладките.
Дам накладките са на друга лампа с прекъснат пунктир на скобичките. Явно спирачната ти течност е заминала обаче провери да не е заял бутона на ръчната че ако е спирачна течност обикновенно първо започва само да присветка. А лошото е че почне ли да липсва сп. течност явно от някъде изчезва и в повечето случай това е помпа на съединителя :? :roll:
Спирачната течност може да намалее и при износени накладки - а това може да се провери лесно с окомера;)
Mind_Control
25-06-2006, 22:31
Дам накладките са на друга лампа с прекъснат пунктир на скобичките. Явно спирачната ти течност е заминала обаче провери да не е заял бутона на ръчната че ако е спирачна течност обикновенно първо започва само да присветка. А лошото е че почне ли да липсва сп. течност явно от някъде изчезва и в повечето случай това е помпа на съединителя :? :roll:
А какво казваш трябва да се направи ако ми тече помпата на съединителя? щото моята явно тече.. по много малко, но все пак тече и то когато не съм карал колата 2-3 дни.. иначе издържа по месец на макс нивото на течността за спирачките.
А какво казваш трябва да се направи ако ми тече помпата на съединителя? щото моята явно тече.. по много малко, но все пак тече и то когато не съм карал колата 2-3 дни.. иначе издържа по месец на макс нивото на течността за спирачките.
Ами варянти 3.
1 купуваш нова помпа и нямаш ядове с това повече струва в евро 07 около 40лв май
2 даваш я да ти я рециклират, но забравих къде след извесно време пак се скапва а даваш към 20лв
3 купуваш си гумички за 8-10лв сменяш си ги сам и незнаеш до кога ще е добре мойта така я направих и вече година е добре, но до кога не се знае може и месец да изкара.
ако не можеш сам да я смениш майстора зима около 10лв. :wink:
Mind_Control
26-06-2006, 01:46
а къде се намира този майстор?
колеги ниакои мойе ли да ми кайе каде се намира помпата на саединителиа, застото и на мен ми се губи спирачна течност и ми потава отвреме на време педала.
колеги ниакои мойе ли да ми кайе каде се намира помпата на саединителиа, застото и на мен ми се губи спирачна течност и ми потава отвреме на време педала.
ами мисля че е под казанчето на спирачната течност но нека който е по запознат да го опише по точно :roll:
Mind_Control
21-11-2006, 10:01
Накарай някой да натиска съединителя и гледай къде се мърда, ей там е помпата и ще видиш как леко сълзи от там..
Едната е на скоростите а другата на самия педал :idea: :wink: