Log in

View Full Version : Духа топло при изключен климатик.

DJ Vladic
16-07-2010, 00:17
Проблема е следния. Излизам от гора където колата е била на хладно. Карам по слънце на 29 гр. външна темп. Слагам си ръката и от духалките излиза топла струя въздух. Това при не работещ климатр. Компресора на климатика е малко повреден и не го ползвам. Като си пусна на ЕКОН. т.е. на парно само че най-ниски градуси каквито са отвън започва да духа по-студено. Това ме навежда на мисълта че вкарва въздух от двигателя. ЗАЩо се получава това нещо. :?

MUROMAN
16-07-2010, 08:51
И при мен съм забелязал ,че при спрян климатик и ако са отворени духалките духа хладно дори и в жегите.:biggrin:

Може да имаме скрита функция - Самоохлаждане.:devil:

Pastora
16-07-2010, 09:13
Тоест или ви работи климатика или сте с перпетуум мобиле в колата, щом ви произвежда самоволно студенко :)

Furious 155
16-07-2010, 10:00
и при мен в горещ ден без климатик духа топличко... което обикновенно означава че кранчето на парното не затваря докрай - Според мен.

DJ Vladic
16-07-2010, 11:24
Доста хора явно не разбраха това което става. При всичко изключено духа топло... а не трябва. Като включа на външна температура която никак не е малка, духа по-студено от преди малко! Може би фуриоса е прав за кранчето на парното. :(

Alexanderbb
16-07-2010, 13:43
Доста хора явно не разбраха това което става. При всичко изключено духа топло... а не трябва. Като включа на външна температура която никак не е малка, духа по-студено от преди малко! Може би фуриоса е прав за кранчето на парното. :(

Ми то не е сложно да се провери. Сваляш капачето и пипаш двата маркуча.

Max
16-07-2010, 18:05

100% е кранчето. Аз имах същия проблем на старата ми 155-ца. Тези кранчета, които се продават масово по магазините са доста чупливи и изначално не затварят добре. Малко им трябва, за да почнат да изпускат и в колата да стане фурна. Както каза и Александър, свали кората в краката на шофьора и пипни маркучите, със сигурност ще са топли.

koolio
17-07-2010, 20:43
Според мен просто клапите не се затварят и духа това, на което е бил пуснат климатикът последно. Ако е бил оставен на студено, духа студено, ако е било на парно - духа топло. Поне при мен е така.