View Full Version : Проблем със включването на скоростите!
majarina
16-07-2010, 22:29
Колата е Алфа Ромео 145 1.4 t.s. колата си вървеше нормално и когато реших да превключа от 3та на 4та скорост заяде и не искаше да влезне,след това не можах да включа нито 1 скорост!Спрях и при повторни опити да включа предавка някак си успях,прибрах се до вкъщи 1км и пред блока опитах да тръгна на 1ва и се появи виене със тракане,съединителя отлепя нормално,не тресе,къде е проблема ? Моля помогнете!!!
ми той проблема мисля,че ти е ясен,а преди да се отвори кутията едва ли някой ще ти каже нещо,може само да се гадае!
Има една пластмаса която попринцип се чупи.Това ти е най добрия вариант.Като сфалиш кожата на лоста тя се вижда :prescription:
може да са синхронизатори което е лошият вариант
pinkmousy
21-07-2010, 18:11
Има една пластмаса която попринцип се чупи.Това ти е най добрия вариант.Като сфалиш кожата на лоста тя се вижда :prescription:
Ако е това, за което си мисля, май не може да причини точно тези симптоми? По-скоро леко неудобство...
Ramsezsh
21-07-2010, 19:33
Ако е това, за което си мисля, май не може да причини точно тези симптоми? По-скоро леко неудобство...
Чупенето на тази пластмаса за съжаление в може да доведе до доста голямо неудобство. Случвало ми се е на старата кола да се счупи и да мога само трета и четвърта да включа. В случая обаче:
...опитах да тръгна на 1ва и се появи виене със тракане,съединителя отлепя нормално,не тресе,къде е проблема ? !!!
по-скоро съм на мнение, че е нещо друго. Това виене и тракане, не са добри симптоми. Но най-точно ще кажат в сервиза. Успех с ремонта и дано е нещо малко!