Log in

View Full Version : Каква Алфа 145 да си купя?

zaryto
14-06-2006, 20:43
Момчета защо Алфата 145 било по хубаво ако не е боксер?Каква е разликата м/у боксера и другия двигател?Някои може ли да ми обясни по подробно?И кой двигател е наи добрия? 8)

Abarth
14-06-2006, 22:37
Момчета защо Алфата 145 било по хубаво ако не е боксер?Каква е разликата м/у боксера и другия двигател?Някои може ли да ми обясни по подробно?И кой двигател е наи добрия? 8)
JTD двигателя е най-хубавия според мен :wink:

VFTI
14-06-2006, 23:32
Ами по хубаво е защото в БГ трудно се намират кадърни майстори които да ти поправят колата както трябва...

ZoE23
14-06-2006, 23:44
Ако питаш мене забии една 145-ца 155 коня и нема лабаво:)
:headbang: Виж преди всичко да е читава :th_up:

Naso
15-06-2006, 00:05
Ако питаш мене забии една 145-ца 155 коня и нема лабаво:)
:headbang: Виж преди всичко да е читава :th_up:

То това така става :roll: Те тия 145ци ги продават в супера и никога не свршват :wink:

Иначе мхм поне да е здрава (не че и това не е касмет) 8)

rosku
15-06-2006, 17:03
моята 145 се продава /погледни в мобилеБГ регион Русе / за да я видиш защото незнам как да кача снимки във форума за да се похваля с новите татуировки на колата.ако някой обясни как става БЛАГОДАРСКО

zaryto
15-06-2006, 19:35
Тая за 5600 ли е твоита червената?

rosku
16-06-2006, 15:41
не червената а тая с татуировката

zaryto
17-06-2006, 00:52
ve4e 3 alfi gledam za 4000 lv mnogo nakiprini ama si4kite se bluskani da mu e** m.. :D i se nemoga da popadna na svqsna :(

trustworthy
17-06-2006, 09:24
Kажи до колко лева можеш да дадеш. Така ще е по-лесно

zaryto
17-06-2006, 12:37
3500 3600 samo iskam da e v dobro sustoqnie.

georgyg
17-06-2006, 14:19
Не ти ли прави впечатление, че ВСИЧКИ ПИШЕМ НА КИРИЛИЦА?

Инече за 3500 просто трудно ще намериш перфектна кола. Хубавите коли имат хубави цени :!:

zaryto
17-06-2006, 15:38
Еми знам.Но има и запазени коли които не са нов внос и са карани в българия и тяхната цена е по ниска около 4000 лв.

Pirlo
17-06-2006, 16:19
за тия пари най много да си вземеш читав боксер 94-95година.

zaryto
17-06-2006, 18:19
Има 95 96 :) но нз защото нали казват че пурвите са с доста дефекти и това ме притеснява.Скоросната кутия предните амортисиори и електрониката. :choice: работата е на кантар :choice:

georgyg
17-06-2006, 19:05
Ключовата дума е "ЧИТАВ" :!:

georgievst
17-06-2006, 21:00

За толкова пари по-добре се ориентирай към ФИАТ Пунто. По-евтина, по-икономична и с по-лесна поддръжка. Алфата много дава, но и много взема.

zaryto
18-06-2006, 00:42
Аз попринцип не сум превърженик на италианските коли освен на алфата :lol: ако не е алфа бих си зел 1 рено или пежо а може и 1 хонда сивик или 1 субару :twisted:

Mury
18-06-2006, 00:51
Има 95 96 :) но нз защото нали казват че пурвите са с доста дефекти и това ме притеснява.Скоросната кутия предните амортисиори и електрониката. :choice: работата е на кантар :choice:Нито едно от тея неща не са верни пич ако искаш ела да видиш кола на 11 години с оригинални амортисьори,ламбда сонда и без никакви проблеми по електрониката/ГМ Рочестър инжекцион/ :wink: :wink: :wink:

zaryto
18-06-2006, 01:15
А нз аз казвам какво какво са ми разправяли а какво е ще видя като се кача на такава кола.Преди два дни спрях 1 чужденец които караше 1 нова алфа той каза че карал само алфи и тои ми го каза.

plamen petrov
18-06-2006, 22:38
Пичове, аз от боксера съм страшно доволен несравним звук,но си погорва повечко и е по тромав май,поправете ме ако съм сгрешил.

Mury
19-06-2006, 16:46
Пичове, аз от боксера съм страшно доволен несравним звук,но си погорва повечко и е по тромав май,поправете ме ако съм сгрешил.Точно щото е малко тромав погорва повечко :wink: :wink: :wink:

Crusader
19-06-2006, 20:21

Мисля че всички пропускате една "италянка" дето не е за подценяване а и цената и не е лоша, а именно Ланча Делта 2...

zaryto
19-06-2006, 21:06
ланчата ми се вижда много дурвена нещо

Crusader
19-06-2006, 23:09
ланчата ми се вижда много дурвена нещо

Те тука си у голема грешка /тя не се различава много от другите подобни :wink: /...ама карай ->ти сам си решаваш

Yon
20-06-2006, 09:26
За тия пари не ти препоръчвам сега да си купуваш кола, ако все пак нямаш търпение до 2007 гледай да има поне климатик като ланчата примерно :wink:

Милен
20-06-2006, 21:10
Пичове, аз от боксера съм страшно доволен несравним звук,но си погорва повечко и е по тромав май,поправете ме ако съм сгрешил.
A Т.S. с леко пукнато гърне какъв звук прави :lol:
виж то ва - www.alffa.hit.bg (http://www.alffa.hit.bg) , цената е по - солена ,ама....около 5300-5500 лв.

Coach Panov
24-01-2011, 00:39
Нов съм във форума ... с търсачката неможах да намеря никъде във форума сведение каква е разликата в боксеровият и Т.С. двигател .. защото съм си намерил 2 145-ци едната е Т.С. а другата е Боксер нямат голяма разлика в цената ... под капака не съм гледал защото на Т.С. собственника не ми даде а за тях съм чувал че са по скъпи от към части и че са с повече свещи ... но все пак въпроса е кой от двата двигателя е по добрият и ако може някакви характеристики говорим за 1.6

Max
24-01-2011, 00:46
Нов съм във форума ... с търсачката неможах да намеря никъде във форума сведение каква е разликата в боксеровият и Т.С. двигател .. защото съм си намерил 2 145-ци едната е Т.С. а другата е Боксер нямат голяма разлика в цената ... под капака не съм гледал защото на Т.С. собственника не ми даде а за тях съм чувал че са по скъпи от към части и че са с повече свещи ... но все пак въпроса е кой от двата двигателя е по добрият и ако може някакви характеристики говорим за 1.6

1.6 боксер 103 коня, срещу 1.6 ТС 120 коня.
Боксерът е по-евтин за обслужване и то доста, но не знам колко читави екземпляри са останали.
ТС-а ако е поддържан добре и не му е взета душата също може да изкара достатъчно много. :-)
Само не ми харесва това, че не са ти дали да погледнеш мотора, какво има да крие този продавач?

Coach Panov
24-01-2011, 01:19
И аз го попитах защо неможе но в отговор получих че като си я купя тогава можело да гледам под капака ... докато при Боксера двигателят го огледах издаваше уникално приятен звук но ме притесняваше това че след обиколката която направих имаше една много неприятна миризма на изгоряло масло ... управданието беше че когато са сменяли маслото са уляли мотора ... и другото което му е на боксера гарнетата звучат все едно са разкачени незнам дали е нормално собственникът ми каза че така звучали боксерите

DSlavev
24-01-2011, 01:59
И аз го попитах защо неможе но в отговор получих че като си я купя тогава можело да гледам под капака ... докато при Боксера двигателят го огледах издаваше уникално приятен звук но ме притесняваше това че след обиколката която направих имаше една много неприятна миризма на изгоряло масло ... управданието беше че когато са сменяли маслото са уляли мотора ... и другото което му е на боксера гарнетата звучат все едно са разкачени незнам дали е нормално собственникът ми каза че така звучали боксерите

Абе какъв е тоя продавач дето няма да ти даде да огледаш колата, изобщо я махани от списъка за купуване.

Pastora
24-01-2011, 09:08
Бягай с 200 от такива продавачи, забрави и двете коли. Лично бих те посъветвал да се ориентираш към по-големите TS двигатели 1,8 или 2,0, оглед прави заедно с някой съфорумец, който разбира, а преди покупката я закарай задължително на диагностика и преглед в някой от форумните сервизи. По-добре 50 кинта назад, отколкото 2-3 хиляди.

Васил Петров
24-01-2011, 11:26
Според мен ако ще взимаш ТС най-малко да е 1,8 защото нямат разлика в разхода на гориво 1,4 - 1,6 не са от много икономичните спрямо вървежа си.

Coyota
24-01-2011, 11:58
Колега защо не разгледаш и JTD доволно си вървят и разхода е много доволен....

Max
24-01-2011, 14:02
Колега защо не разгледаш и JTD доволно си вървят и разхода е много доволен....

Да, това е добро предложение. Аз лично карам 145 JTD и съм много доволен и от разход, и от вървеж, пък ако ти се занимава и да я ремапваш може да изкараш още малко мощност от колата. :-)
Всичко е въпрос на бюджет разбира се, но най-вече гледай да е читав екземпляр и задължително да се огледа добре преди покупката! Успех! :-)

DerMeister
24-01-2011, 14:16
JTD-тата в момента са толкова престъпно евтини, че се чудя има ли смисъл от друг вариант освен JTD. Може би само QV/Ti би било уместен избор, но зависи какво искаш от колата. И също да ти препоръчам да не взимаш 145/6 от Германия/Австрия. Изгниват отдолу. По самото купе няма ръжда, но дъното е отврат.:moon:

За продавача, който не давал да се види двигателя, докато не я купиш - нямам думи. Тоя е от някой минал век или е тотален селяндур. Аз сигурно ще го зяпам 5 минути с отворена уста като ми го каже.

Speeder
24-01-2011, 16:31

Ако звука на боксера ти харесва и двигателя не тресе най-вероятно е читав.
Погледни и дали му е прав картера, ако е ударен пропусни.
На боксерите сълзи масло от тапите на разпределителните валове отдясно и отляво на двигателя. Смяна на О-пръстените струва стотинки и забравяш за теч там.

Иначе боксера е по-шумен, гори повече, много по-евтина подръжка от т.спарк има и звука спрямо т.спарк е по-як.

stelt
24-01-2011, 17:02
Моят съвет е да разглеждаш всякакви оферти и да избереш кола, която ти допада и е добре поддържана. Огледай и тук във форума какво се предлага. Ако си набележиш някоя - спокойно можеш да почерпиш информация за собственика и отношението му към машината.
Добре е също така колата да бъде колкото се може на по малко години. При това положение боксерите отпадат.

Coach Panov
24-01-2011, 17:18
За боксерите несъм много съгласен че отпадат защото един познат може да ми намери 1.7 16в 129 к.с. и ако пасне на това малкото купе на 145 просто ще е бонбон и наказател но иначе като оферти ми припадат какви ли не а и в нета има не малко обяви

Pastora
24-01-2011, 18:26
За боксерите несъм много съгласен че отпадат защото един познат може да ми намери 1.7 16в 129 к.с. и ако пасне на това малкото купе на 145 просто ще е бонбон и наказател но иначе като оферти ми припадат какви ли не а и в нета има не малко обяви
Само за инфо, че купето е тежко и реално е 1180-1300 кг в зависимост от оборудване, година и т.н. Препоръчвам JTD и аз, но са ми слабост бензинките. Проблемът с боксерите е, че почти няма читав в момента за съжаление.

gogo79
24-01-2011, 18:27
Според мен ако ще взимаш ТС най-малко да е 1,8 защото нямат разлика в разхода на гориво 1,4 - 1,6 не са от много икономичните спрямо вървежа си.
Ама и в пътния данък,па и застраховката ГО- има гоолемаааа разлика!!:roll2:

Васил Петров
24-01-2011, 18:38

За това всеки си избира какво да кара.Защото е лесно купуването ама после........ ОоооЛееле :rockon:

Pastora
24-01-2011, 18:46
Да де и на 1,4 за 3 коня по документи ще плаща почти като за 150 коня кола, перфектно.

zaryto
25-01-2011, 02:17
:lol_sign: Тази тема съм я пуснал преди доста време,когато си търсех и аз 145-ца,а тогава бяха малко.Тогава и аз си задавах същите въпроси.Прочети първите страници,мисля че няма какво повече да се каже по въпроса.

Нито едно от тея неща не са верни пич ако искаш ела да видиш кола на 11 години с оригинални амортисьори,ламбда сонда и без никакви проблеми по електрониката/ГМ Рочестър инжекцион/ :wink: :wink: :wink:

Колегата излезна абсолютно прав.Моята г/д 5 години е карам и съм доволен.Боксера е непретенциозен,с доста здраво окачване,върви си прилично за 1.6,подръжката е сравнително евтина,но харчи малко повечко.Читава Алфа трудно ще намериш по салоните,по-добре разгледай обявите тук във форума има доста запазени и гледани с мерак коли.Моята също се продава. http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=49355 Успех в търсенето! :cheers:

Coach Panov
25-01-2011, 08:39
Намерих една 145 1.6 16в. днес отивам да я огледам и ще мина да видя още 1-2 около мен ... ако имам късмет малко по късно може да качвам снимки или да се похваля и да изляза навън да покарам