PDA

View Full Version : Не знам какво става

Megadet
17-07-2010, 20:17
Здравейте колеги, не знам дали някой се е сблъсквал с такъв проблем. Малко е откачено но ето за какво става въпрос, когато включа климатика от ляво започва да се чува пукане в колелото като от разбит шарнир и аз не знам, интересното е че ако не включвам климатика този проблем го няма, не мога да разбера каква може да е причината поне не намирам логика. Ако имате някакви идеи споделете

chriss
18-07-2010, 01:14
Само на климатик ли ти го прави това или и когато я пуснеш само да духа ?

Megadet
18-07-2010, 09:31
Само на климатик ли ти го прави това или и когато я пуснеш само да духа ?

Само на климатик колега, а може ли да е от лагер на макферсон

chriss
18-07-2010, 13:41
Нее.. мисля че нямат нищо общо тия неща. А нормално ли си работи климатроника, гледал ли си дали има разлика в това как духа от ляво и от дясно... ?

Megadet
18-07-2010, 14:01
Духа нормално от всякаде и климатика работи добре

RPWWD
18-07-2010, 14:09
Духа нормално от всякаде и климатика работи добре

Това което щрака е самият климатроник, който се включва и изключва автоматично на определен интервал от време според достигнатата температура. Нищо ненормално и страшно няма.

Megadet
18-07-2010, 14:22
Това което щрака е самият климатроник, който се включва и изключва автоматично на определен интервал от време според достигнатата температура. Нищо ненормално и страшно няма.

Не колега не си разбрал, това което се чува идва от лявото колело и то само когато пускам климатроника иначе няма проблеми. Давам пример, пускам климатроника изминавам няма значение колко километра и пукането започва, след като изключа климатроника пукането продължава, прибирам колата в гаража на другия ден отивам изкарвам колата пукането го няма докато не включа климатроника. Освен да не го включвам:bored:

RPWWD
18-07-2010, 14:25
Не колега не си разбрал, това което се чува идва от лявото колело и то само когато пускам климатроника иначе няма проблеми. Давам пример, пускам климатроника изминавам няма значение колко километра и пукането започва, след като изключа климатроника пукането продължава, прибирам колата в гаража на другия ден отивам изкарвам колата пукането го няма докато не включа климатроника. Освен да не го включвам:bored:

Това пукане чува ли се на затворени прозорци, или само когато си отворил шофьорският прозорец?

Megadet
18-07-2010, 14:30
При вдигнат прозорец се чува много леко, а когато е на място при въртене на волана също се чува, но защо не го прави когато климатроника не е пускан. Възможно ли е да има някаква хлабина в окачването и от вибрациите на компресора на климатроника да се получава това нещо

RPWWD
18-07-2010, 15:08
При вдигнат прозорец се чува много леко, а когато е на място при въртене на волана също се чува, но защо не го прави когато климатроника не е пускан. Възможно ли е да има някаква хлабина в окачването и от вибрациите на компресора на климатроника да се получава това нещо
Ако звукът е много рязък и силен, едно такова "Чак-чак", значи е климатроника и няма нищо страшно независимо, че се чува от ляво. Просто си въобразяваш, че е от колелото.

Megadet
18-07-2010, 15:16
Ако звукът е много рязък и силен, едно такова "Чак-чак", значи е климатроника и няма нищо страшно независимо, че се чува от ляво. Просто си въобразяваш, че е от колелото.

Но защо пукането остава и след като изключа климатроника

RPWWD
18-07-2010, 15:21
Но защо пукането остава и след като изключа климатроника
Не знам, но щом не ти се получава сутрин преди да си я подкарал сериозно, очевидно не е от окачването и колелото.

Megadet
18-07-2010, 15:38
Не знам, но щом не ти се получава сутрин преди да си я подкарал сериозно, очевидно не е от окачването и колелото.

Прав си, и аз не вярвам да е от окачването защото ходих на майстор и всичко е ок. Но какво др. може да е при положение че като изключа климата пукането не спира веднага а чак на другия ден

chriss
18-07-2010, 18:31
Погледни си тръбите дет минават от там.. реленца.. бушонченца.. кабелченца.. всичко което минава от там. Не съм запознат много с климатичната система, но така като говориш, че колата няма други проблеми освен тоя шум сигурно е нещо незначително... Надявам се да откриеш скоро какво е :) ..

Megadet
18-07-2010, 18:52
Ок колега, когато имам време ще огледам всичко

hitlol
19-07-2010, 14:15
Мене ми се струва, че ти е заминала обтяжната ролка на пистовия ремък. По принип като пуснеш климатроника именно пистовия ремък се товари и ако ти е разбита ролката започва да чука.

Megadet
19-07-2010, 19:28
Мене ми се струва, че ти е заминала обтяжната ролка на пистовия ремък. По принип като пуснеш климатроника именно пистовия ремък се товари и ако ти е разбита ролката започва да чука.

Колега той шума идва от ляво откъм колелото, а ролките са от дясно, като разбера каква е причината ще пиша

oem
20-07-2010, 10:15
Колега ако не се оправиш мини да я видим :)

Megadet
20-07-2010, 16:51
Колега ако не се оправиш мини да я видим :)

Мерси колега ще го имам в предвид

Megadet
23-07-2010, 20:40
Колеги днес ходих при майстора и след преглед се оказа че пукането идва от долен шарнир, засега го смазахме и се оправи, но май ще трябва да купувам носач или рециклиране ще видя

RPWWD
24-07-2010, 11:57
Колеги днес ходих при майстора и след преглед се оказа че пукането идва от долен шарнир, засега го смазахме и се оправи, но май ще трябва да купувам носач или рециклиране ще видя

Бягай при ФЕРАРИСТ в Стара Загора.

Megadet
24-07-2010, 12:13
Бягай при ФЕРАРИСТ в Стара Загора.

При него ще е