View Full Version : МНОЖЕСТВЕНО ЧИСЛО С "ИИ", А НЕ - С "ИЙ"...
Stoyan Georgiev
18-07-2010, 15:58
Мога да простя пунктуация, неправилно използване на пълен и непълен член и т.н.
Но да напишеш ИСТОРИЙ, МЕЛОДИЙ, ПРОСТОТИЙ и прочее, за мен граничи с олигофрения!
Ако желаете преместете темата сред многобройните подобни темиЙ в спам раздела, но дотогава поне един, който прави тази идиотска грешка може и да я видиЙ...
arieca155
18-07-2010, 20:32
:bravo:
Мдам...http://place.forumotion.com/users/2515/84/14/08/smiles/562609.gif
ПростотиЙ е брат близнак на МалоумиЙ http://place.forumotion.com/users/2515/84/14/08/smiles/512351.gifhttp://place.forumotion.com/users/2515/84/14/08/smiles/823138.gif
BoxerPower
18-07-2010, 20:47
То това може да са го прихванали от високообразователното предаване "Биг Брадър Фемили", където една девойка добре го владееше това множествено число ;) Ще дам жокер с най-любимата ми фраза:
"ГледайтиЙ и завиждайтиЙ, дрислиЙ, мръсниЙ..."
... култово! просто се просълзявам всеки път щом го чуя :heavy_cry: пословична житейска мъдрост, изразена по безкомпромисно правилен начин :bowdown:
badmadafaka
18-07-2010, 20:54
ммда, а аз бих добавил E вместо Я...
"...много добре си Е направил колата..."
"...аз мислех да Е пръсна черна ама и така си е добре..."
и т.н.
разбирам, че по принцип развитието на езика е към опростяване и ако нещо е по-лесно за изговор/писане най-вероятно ще стане масово и в един момент ще се наложи като правилно... ама това е... :comphits:
Що бе, вижте как хубаво изглежда 'вибраций' или 'фукций' или 'идей' ... Същото е като 'ганглий' или 'плазмодий' примерно. И другото масово - 'искреННо' и 'обикновеННо' и 'особеННо' :static:
бих добавил...
акциЙ
инвестициЙ
финансиЙ и съответно министър на финансиИте ...
ужас.. :horror:
mirchozo
18-07-2010, 21:39
Абе то е ясно че и сто такива теми да отворим, който си е тъп пак ще си пише на маймуница. Примери колкото искате има из форума(и не само). Би било добре да отворим тема с подобаващо заглавие и съответно с някакъв рейтинг вътре, нали..., за да има някакъв смисал от тия писания, примерно "mirchozo-90% грамотност" , изключения ще има естествено когато грешките са умишлено написани с главна буква(поради някаква причина). Не знам дали това е възможно и как да стане, но мисля че е добра идея.
Мога да простя пунктуация, неправилно използване на пълен и непълен член и т.н.
Но да напишеш ИСТОРИЙ, МЕЛОДИЙ, ПРОСТОТИЙ и прочее, за мен граничи с олигофрения!
Ако желаете преместете темата сред многобройните подобни темиЙ в спам раздела, но дотогава поне един, който прави тази идиотска грешка може и да я видиЙ...
Недей да се възмущаваш толкова. В случая става дума за ударено "и" което няма как да го изпишеш на клавиатурата и затова понякога се бърка с "й".
Мений ме дразний като няма запетайкий и точкий, защото не мога да схвана мислитий на пистелитий :offtopic:
milenamr
19-07-2010, 00:19
Мений ме дразний като няма запетайкий и точкий, защото не мога да схвана мислитий на пистелитий :offtopic:
Хаххаха,http://www.pic4ever.com/images/looksmiley.gif
А мен ме хваща конвулсиЙ на червата от смехотвориЙ:bouncing_smiley::bouncing_smiley: :bravo::bravo::bravo:
Аз пък да ви кажа, че по-подходящи са форуми от рода на:
http://nauka.bg/forum/index.php?showforum=23
http://www.kaldata.com/forums/index.php?showforum=99
Примерно.
Какво толкова се възмущавате от правописни грешки.
Вярно, има и толкова малоумни грешки, ама какво от това?
Аз примерно в казармата се запознах с човек, който не знаеше азбуката. Какво може да направиш по въпроса - нищо.
В крайна сметка това е автомобилен форум, добре, че не не е форум на българската блондинка (без лоши чувства) примерно.
Та ако искате да виждате възможно най-правилно изписване, търсите някой форум по български език и литература, регистрирайте се и там такива теми ще важат с пълна сила.:Topic-is-closed-bg:
Аз пък да ви кажа, че по-подходящи са форуми от рода на:
http://nauka.bg/forum/index.php?showforum=23
http://www.kaldata.com/forums/index.php?showforum=99
Примерно.
:
И ти си прав...
Всъщност,никой не иска постове в академичен стил.Просто мааалко старание.
Всички правим грешки.
Аз лично ,като видя пост с груби правописни грешки-изобщо не го взимам насериозно...http://place.forumotion.com/users/2515/84/14/08/smiles/52226.gif
Но да напишеш ИСТОРИЙ, МЕЛОДИЙ, ПРОСТОТИЙ
Недей да се възмущаваш толкова. В случая става дума за ударено "и" което няма как да го изпишеш на клавиатурата и затова понякога се бърка с "й".
Ами!? В кой от трите примера?
Ранобудниче
19-07-2010, 12:44
Ами!? В кой от трите примера?
В четвъртия.
"Историите й са безброй", заместващо "Нейните истории са безброй". Ник`ф вариант няма да е историйте или историй. Не всички разполагат с ѝ, вероятно, та при подобна ситуация е разбираемо.
Но в нито един от трите (примера!).
Оф.
Жъ умръ.
Или жъ пувърнъ.
milenamr
19-07-2010, 12:47
И ти си прав...
Всъщност,никой не иска постове в академичен стил.Просто мааалко старание.
Всички правим грешки.
Именно, за това иде реч.
Изисква се поне малко старание и уважение към нашия език.
Аз лично ,като видя пост с груби правописни грешки-изобщо не го взимам насериозно...http://place.forumotion.com/users/2515/84/14/08/smiles/52226.gif
Аз освен че не ги взимам на сериозно, не ги и чета понякога, защото много често са неразбираеми смислово.
И защо трябва да полагам усилия, в които понякога са нужни и гадателски умения, заради нечие нехайство?http://www.pic4ever.com/images/290.gif
Stoyan Georgiev
19-07-2010, 12:50
Много лесно се разбира кога човек е искал да напише И с ударение и използва Й... това е нещо нормално, защото не всеки го има на клавиатурата (на моята примерно тоя вариант го няма)
И с ударение от друга страна няма в нито една българска дума (поправете ме ако греша), така че не виждам кой може да я прави тази грешка ;)
BoxerPower
19-07-2010, 13:17
Нещата с правописа отиват към "и-и-ии ху-и(кратко)-и(кратко)-и(кратко)" :lol:
Ама то това си е съвсем нормално де... и то при положение, че правоговора си е заминал още от време оно ;)
Ранобудниче
19-07-2010, 13:22
нещата с правописа отиват към "и-и-ии ху-и(кратко)-и(кратко)-и(кратко)" :lol:
Много си прав.
И съм го казвала вече, но пак ще повторя - не е страшно, че се греши, нито пък, че някой не си е доучил. Страшно е нежеланието у все по-голяма част хора да се развиват в тая насока и приемането на неграмотността като нормално и обичайно състояние. Модно.
На всичкото отгоре, всеки, който не е съгласен да приеме въпросното състояние, бива охулен и наруган.
...да напишеш ИСТОРИЙ, МЕЛОДИЙ, ПРОСТОТИЙ и прочее...
Ааааа, ама ти не знаеш ли, че това са братята на Конфуций и са все видни китайски мъдреци... :coolio:
http://place.forumotion.com/users/2515/84/14/08/smiles/52226.gif[/IMG]
Именно!! А бат Доко седнал да ми подава тука разни линкчета в една подобна тема - проверка на правописа и т.н. :chair: Ами всички като почнат да си оправят правописа с редактора, как ще разбера кой е прост и кой е много прост?? :wierdo:
колеги гледайде по весело на ситуациите.......много насериозно вземате нещата.....усмихвайте се повече......
DanewRomeo
19-07-2010, 20:42
колеги гледайде по весело на нещата.......много насериозно вземате нещата.....усмихвайте се повече......
Подкрепям.
П.С. Бях дежурен в комисия за прием след седми клас. Един от младенците - свежар с дълга косица и фланелка на любимеца от Архентина Лео Меси, беше написал "Паисии Хелендарски". Просто си има хора, родени за писане и такива - за бачкане. Това е. А който очаква много мъдрости и брилянтен правопис в автофорум, явно е мрачен, но за сметка на това, непоклатим оптимист.
milenamr
19-07-2010, 21:15
....не е страшно, че се греши, нито пък, че някой не си е доучил. Страшно е нежеланието у все по-голяма част хора да се развиват в тая насока и приемането на неграмотността като нормално и обичайно състояние. Модно.
Мче да ,фиешън е , кво пъ знаЙш ти !http://www.pic4ever.com/images/19.gif
Както се казва - не е страшно да се мре, страшно е да не се живее!
Гори, права както винаги и да те успокоя, поне в нашето училище(за мое огромно щастие), неграмотността бива натирена в ..... ...з.
Тук ще се изтрепат кой е по-грамотен от другия.
Мине се не мине, присъствам на 40 минутни дискусии за това, запетаята къде точно се пише в израза "освен че", дали пред "освен", дали пред "че", дали след двете :)
Та се налага да звънят на доцент Ваня Зидарова (http://www.belb.net/cat.php?personal=zidarova) за уточнение.
И най-различни граматически дискусии, при които в спора се ражда истината.
Така че, има надежда :)
Нещата не са тотално затрити и недоклатени;)
Именно!! А бат Доко седнал да ми подава тука разни линкчета в една подобна тема - проверка на правописа и т.н. :chair: Ами всички като почнат да си оправят правописа с редактора, как ще разбера кой е прост и кой е много прост?? :wierdo:
Чи ко ви прече правописа ва, я от га съм ви казал че трябва да има у форума раздел-резерват за юзъри с ембрионално развитие на Ентелекта. :drinking:
п.с. ши съм постоянно там, мухахаааа :tooth:
присъствам на 40 минутни дискусии за това, запетаята къде точно се пише в израза "освен че", дали пред "освен", дали пред "че", дали след двете :)
Е ти па даде ебаси примера. Тва се учи некъде в трети клас :drive:
milenamr
19-07-2010, 21:40
Е ти па даде ебаси примера. Тва се учи некъде в трети клас :drive:
Е да, ама се и забравя ;)
Говоря за някои специфични неща, дадох пример с "освен че", понеже масово са свикнали да пишат пред "че " запетая ;), а не винаги се пише
Има го този момент. Както и разни люде, като се стараят да покажат колко са грамотни, слагат запетайки където трябва и където не трябва, ама да има и то по много.
:wink:
Ма да не издребняваме. Идиотско е, обаче, да напишеш бУбина, акОмОлатор, идеЙ, случЕй и прочее простотии.
Само да вметна, Простотий е виден римски сенатор, баща на Излагаций.
на няма и 2 теми разстояние
осещам какви сланца ще стават ... :spiteful: :crazy:
milenamr
19-07-2010, 22:47
....Идиотско е, обаче, да папишеш бУбина, акОмОлатор, идеЙ, случЕй и прочее простотии.
Да, а също не по-малко идиотско е да се пише "съжЕлявам" и "благУдарИА"
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=5&act=4&adv=51278580669962270&f1=details
Balkan 50
Цена 300 лв.
Дата на производство януари 1975 г.
Тип двигател Бензинов
Мощност 3 к.с.
Кубатура [куб.см] 50 куб.см
Вид двигател 2 тактов
Вид охлаждане Въздушно
Скоростна кутия Ръчна
Категория Ендуро
Пробег 750 км
Цвят Светло син
Допълнителна информация:
След тежак и далаг ремонт ! :rotfl:
..
Ма да не издребняваме. Идиотско е, обаче, да напишеш бУбина, акОмОлатор, идеЙ, случЕй и прочее простотии.
Само да вметна, Простотий е виден римски сенатор, баща на Излагаций.
Ами и ти си прав, ама до някъде.
Не може да съдиш хората за това как се изписват технически неща.
Хайде за акумулатора иди дойди, ама примерно за бобина искам да попиташ примерно 20 жени и ще видиш, че ще имаш сигурно 50-50% варианти на изписване.
Примерно теб да те питат как се изписва думата "глутаронитрил" или "глотаронитрил"
Може ли веднага да кажеш, аз лично не бих могъл.
В друг форум веднага биха казали - "А бе ти представяш ли си колко тъпи има и да се замислят как се изписва тази дума".:calc:
Примерно теб да те питат как се изписва думата "глутаронитрил" или "глотаронитрил"
Може ли веднага да кажеш
Всъщност аз лично мога, но това е съвсем отделен въпрос.
Тук говорим за елементарни неща, които се учат в трети клас в училище.
Пада нивото другари ...
Къкто некой по-горе спомена - модерно е да не ти пукъ, чи си неспособен да испишиш три думи подрет верно ...
Направо към геройство клони ...
....
Жалко, но това е положението...
Лошавото е, че ще става все по-лошо ...
да...
Stoyan Georgiev
20-07-2010, 13:29
основно ме дразни безхаберието...
"ееее кво ти пука"
"ееее голяма работа"
"не се взимайте толкова насериозно"
...
айде моля ви се...
хора са умирали за да можем да говорим, четем и пишем на нашия роден език...
едно е да грешиш и да ти стане поне малко от малко неудобно като ти посочат грешката, но да заявиш колко си над нещата, в случая, за мен е равносилно да пикаеш на гробовете на десетките хиляди незнайни опълченци...
Всъщност аз лично мога, но това е съвсем отделен въпрос.
Тук говорим за елементарни неща, които се учат в трети клас в училище.
Определено бобина не се учи в трети клас.
Общо взето правилата се прилагат като имаш база за сравнение и правила на изписване и обратната проверка но някакъв метод.
Бобина и Бронопол няма как да ги провериш дали се пишат така. Просто го знаеш и това е.
Определено бобина не се учи в трети клас.
Общо взето правилата се прилагат като имаш база за сравнение и правила на изписване и обратната проверка но някакъв метод.
Бобина и Бронопол няма как да ги провериш дали се пишат така. Просто го знаеш и това е.
Има разбира се. Мога и да ти обясня, ама съвсем ще отплеснем темата.
Мен лично ме притеснява най-много изговора на говорители от телевизора и радиото ...
При тях е НЕПРОСТИМО да споренаването на
министъра на финансиите ...
Какви финансии бе БНТ ???
Лошо ...
..
да
Съгласен съм че трябва да се пише правилно, обаче да се правиш на по-голям католик от папата при условие че ти допускаш грешки също не е правилно.
Друга голяма опасност за българския език е безразборното навлизане на чуждици. Така например масово се използва мониторинг вместо наблюдение, дентални услуги вместо зъболекарски услуги, алтернатор вместо генератор и т.н. В по-голямата си част това е плод на некомпетентен превод или на криво разбраното старание на някого да изглежда модерен.
---------- Post added at 14:43 ---------- Previous post was at 14:40 ----------
Има разбира се. Мога и да ти обясня, ама съвсем ще отплеснем темата.
Да, бобина можеш да я провериш с Бобов дол например. Там се използват много бобини.
Я аз да Ва запитам нещУ, т'ва тук автомУбилен форум ли е, или е към катедрата по българска филология?:evilsmiley: Как очаквате да отговори бай-монтьор на техническите ви въпроси като му се присмивате постоянно на правописните грешки и го поправяте? А за нивото на обучение през последните години е ясно, че е ниско, но според мен "топката" не е в учениците...;-)
old alfist
20-07-2010, 18:17
Целенасочено написах в една друга тема дума в мн.ч. с "й" за да се види, че може да се използва в поезията за да се запази ритъма на звученето.
Бай монтрьор е ходил на училище поне до 8и клас, и съответно е длъжен да може да пише правилно. Или поне да не прави елементарни грешки.
Павлине - земи престани, алтернатор и генератор и двете не са български думи и за капак означават различни неща. Видно е, че си неграмотен, не го доказвай постоянно.
За бобината - в течение ли сте как е спирала на турски?
Stoyan Georgiev
20-07-2010, 18:53
колкото и да сте изумени от факта има правила за проверка на правописа на дадена дума...
но там вече се изисикват по-сериозни знания по предмета езикознание
павлин - отново не ми четеш постовете внимателно.
говорим за много специфичен случЕй ф който , язно съ вижда за кфа липса на каквату и да билъ културя - била то писмена и т.н. си гуворими
Бай монтрьор е ходил на училище поне до 8и клас, и съответно е длъжен да може да пише правилно. Или поне да не прави елементарни грешки.
Павлине - земи престани, алтернатор и генератор и двете не са български думи и за капак означават различни неща. Видно е, че си неграмотен, не го доказвай постоянно.
За бобината - в течение ли сте как е спирала на турски?
Колега, първо не се казва земи, ами вземи. Второ, след Павлин, би трябвало да поставиш запетая, а не тире. Като толкова знаеш, кажи каква е разликата между алтернатор и генератор и каква е българската дума за генератор.
---------- Post added at 16:29 ---------- Previous post was at 16:26 ----------
колкото и да сте изумени от факта има правила за проверка на правописа на дадена дума...
но там вече се изисикват по-сериозни знания по предмета езикознание
павлин - отново не ми четеш постовете внимателно.
говорим за много специфичен случЕй ф който , язно съ вижда за кфа липса на каквату и да билъ културя - била то писмена и т.н. си гуворими
Въобще не сме изумени от този факт който посочваш и тези правила не важат за всички думи. Ти след като си такъв радетел на книжовното писане, вземи се научи, че изреченията започват с главна буква и завършват с точка.
---------- Post added at 16:33 ---------- Previous post was at 16:29 ----------
Колега Търтей, оценявам загрижеността ти.
Благодаря за корекцията, но някои от запетайките ти не са правилни.
Stoyan Georgiev
20-07-2010, 19:34
Въобще не сме изумени от този факт който посочваш и тези правила не важат за всички думи. Ти след като си такъв радетел на книжовното писане, вземи се научи, че изреченията започват с главна буква и завършват с точка.
за стотен път поне обяснявам, че ми е прецакан шифта на клавиатурата, която ползвам
а ти за пореден път не вникваш в това, което ти се казва
мога да преглътна огромна част от грешките, защото в бързането много хора не натискат правилните клавиши, но явни олигофрении като филиЙ и т.н. не са от бързане, а от чисто и просто незнаене
ПП: поезията е едно на ръка
AlfaFen145
20-07-2010, 19:37
Аз ,аз ,аз ,аз ,аз ,аз ,аз ,аз ,аз ,аз ,не мога да повярвам ,за какви хора става на въпрос!!!!!
Вие сте УНИКАЛНИ БЕ ,божееееееееее ,ако можеше да се направи репортаж ,за нашия форум.елелелелелелеллелелеелелелелелеелелелелелел
Хора ОСЪЗНАЙТЕ СЕ БЕ-ще пиша както си искам,където си искам,когато си искам,каквото си искам!
Никои от тук не ми е никакъв ,че да ми прави забележки или на когото и да е било!
Престанете да си избивате комплексите,не знам виждате ли ,но острани е МНОГО,МНОГО,МНОГО,МНОГО,МНОГО смешно!!!!!!!
Ми не. Има форумни правила, според които можеш да бъдеш изгонен при явна демострация на неуважение към езика.
Stoyan Georgiev
20-07-2010, 19:41
@алфафен
ще те цитирам - ще си пиша каквото си искам, както си искам, не си ми никакъв, че да се съобразявам с теб
това ми е кефнало да напиша - това съм написал
"никоИ" не може да ми казва ще пиша ли аз или не ;)
за стотен път поне обяснявам, че ми е прецакан шифта на клавиатурата, която ползвам
а ти за пореден път не вникваш в това, което ти се казва
мога да преглътна огромна част от грешките, защото в бързането много хора не натискат правилните клавиши, но явни олигофрении като филиЙ и т.н. не са от бързане, а от чисто и просто незнаене
ПП: поезията е едно на ръка
Ами вземи го оправи. Главните букви и точката май не са свързани с шифт бутона.
AlfaFen145
20-07-2010, 19:53
Не обвинявам никого!!!
Знам ,че има форумни правила и трябва да се спазват.Достатъчно е при грешка ,модератора да поправи нещата и да пусне една напомнянка на допусналия грешката.
никоИ е грешка от бързане ,виждаш ли как от мОхата правиш слУн ?
Според мен няма нужда от толкова много ,ексцесии тук!
Както и да е ,няма да коментирам ,защото винаги аз получавам забележки на ЛС и накрая мен ще баннат.
Щото хем форум ,ама хем и съдилище...
Stoyan Georgiev
20-07-2010, 20:03
Ами вземи го оправи. Главните букви и точката май не са свързани с шифт бутона.
главните букви СА свързани с шифт бутона (налага ми се да ползвам капс лок)
клавиатурката не може да се оправи, а на друга ми е невероятно трудно да пиша, а я ползвам за работа :( :( :(
за точките нямам оправдание, когато напиша едно изречение на реда рядко слагам точка накрая...
за това и повторих 5 пъти, че за такива неща правя компромис, защото всички сме хора.
няма нужда да ти обяснявам по сто пъти каква е разликата между единия тип грешки и другия - невнимание и незнаене.
алфафен - на теб съм ти правил 2 пъти забележки и то не на лично, или се бъркам ? ;)
---------- Post added at 20:03 ---------- Previous post was at 20:02 ----------
не знам защо го обърнахте на лична основа, при положение, че бях достатъчно възпитан да не споменавам имена... въпросните хора, които имах предвид когато пишех първия пост досега не са се обадили в темата ;)
:offtopic:
Стоячно,стига 'сЪ обяснява кака.
Няма как да слезеш на това ниво:pimp:
КомплексариЙ имал роднинска връзка с НеграмотниЙ и ПростоиЙ.:gayfight:
Да не забравяме съ6о,че и
*рИмиерА не е ходил на у4илище. О6е пре3 ембрионалния период е полу4ил сви6е дарбата да 4ете и пи6е. Реалният му земен път запо4ва директно от Школата в Симеоново.:choice:
Понеже искам да стане ясно кой е грамотен и кой не, прилагам определение на алтернатор на английски. Думата е копирана от английския и изисква такова определение:
"An alternator is an electromechanical device that converts mechanical energy to electrical energy in the form of alternating current. Most alternators use a rotating magnetic field but linear alternators are occasionally used. ..."
:offtopic:
Стоячно,стига 'сЪ обяснява кака.
Няма как да слезеш на това ниво:pimp:
КомплексариЙ имал роднинска връзка с НеграмотниЙ и ПростоиЙ.:gayfight:
Да не забравяме съ6о,че и
*рИмиерА не е ходил на у4илище. О6е пре3 ембрионалния период е полу4ил сви6е дарбата да 4ете и пи6е. Реалният му земен път запо4ва директно от Школата в Симеоново.:choice:
Тва уикипедията е хубаво нещо, ама чети докрай поне
Alternators have the great advantage over direct-current generators of not using a commutator, which makes them simpler, lighter, less costly, more rugged than a DC generator, and the slip rings allow for greatly extended brush life.
Тва уикипедията е хубаво нещо, ама чети докрай поне
Alternators have the great advantage over direct-current generators of not using a commutator, which makes them simpler, lighter, less costly, more rugged than a DC generator, and the slip rings allow for greatly extended brush life.
И какво искаш да кажеш, че не е генератор ли. Мога да ти дам и други определения от други източници:
http://www.google.com/search?hl=en&rls=com.microsoft:en-us:IE-SearchBox&rlz=1I7SKPB_en&defl=en&q=define:alternator&sa=X&ei=kdJFTP-_KcGC8gaGzpH3BA&ved=0CBYQkAE
Добре де, как е възможно все още да не разбираш, че и двете не са български понятия, също така не са и взаимозаменяеми термини?
Моля те, не въвличай другите в невежеството.
Добре де, как е възможно все още да не разбираш, че и двете не са български понятия, също така не са и взаимозаменяеми термини?
Моля те, не въвличай другите в невежеството.
А ти за генератор на променлив ток не си ли чувал и генератор е дума която няма аналог в българския език така като и на много други езици. Двете понятия са напълно заменяеми, така че не проявявай ти невежество.
Ще помоля "сценариста" на тази тема, както и други "разбирачи" , да си приложат и монографиите по въпроса за правописа, за да им искам прошка за допуснати /примерно от мен/ правописни грешки! Ако нямат такъв документ, да се въздържат от излишни квалификации по адрес на всеки опонент, защото сама по себе си темата е дъвкана за щяло и не щяло и понеже не е персонализирана за някого, а е хвърлена във форумното пространство за да създава интриги, то темата няма да има и най-малък възпитателен ефект за...някой си!:shutup:
Stoyan Georgiev
21-07-2010, 11:25
щом си мислиш, че целта на темата е да създава интриги..........:shutup:
Peter_71
21-07-2010, 12:39
бих добавил...
акциЙ
инвестициЙ
финансиЙ и съответно министър на финансиИте ...
ужас.. :horror:
И още - батерий,радиостанций
Дали да не вметнем тук и проблемите на повечето форумджии с правилното изписване на думата за батерия на автомобила им. Къде е "о" и къде е "у". Нещо като тортоар, или туртуар, а може би тортуар или туртоар ...:))))
Stoyan Georgiev
21-07-2010, 13:24
натурален акт е най-култово...
натурален акт е най-култово...
Ти си правиш майтап, но това съм го чувал от нотариус:Suicide: Дай си вика натуралния акт. Викам и ти каква си? Нотариус или натуриус :shutup:
пп натуралиус :)
Абе, кой ми взе портокала?
Ти си правиш майтап, но това съм го чувал от нотариус:Suicide: Дай си вика натуралния акт. Викам и ти каква си? Нотариус или натуриус :shutup:
:rotfl:
По темата: ето това (http://myimg.hit.bg/BgL.jpg)файлченце може всеки да го прочете ;) Мисля, че е повече от достатъчно ;)
Stoyan Georgiev
21-07-2010, 19:25
аз също...
Не, не ... искам някой ако му се занимава да направи списък с римските императори :D
Така например вчера братовчед ми в скайп реши да ми каже, че е снимал Сергий ...
Аз 15 минути се чудих кой е този, кога е живял и прочее ...
К'во ли не бях виждал ... железарий, магарий, ама ... вчера с глас съм се смял пред компютъра ...
BoxerPower
21-07-2010, 20:39
По темата: ето това (http://myimg.hit.bg/BgL.jpg)файлченце може всеки да го прочете ;) Мисля, че е повече от достатъчно ;)
Не знам как, но това файлче за миг ме накара да се върна години назад и да се почувствам като ученик в първи клас :bg:
К'во ли не бях виждал ... железарий, магарий, ама ... вчера с глас съм се смял пред компютъра ...
На мен ми е трудно да ги изрека по този начин,камо ли да ги напиша.Обаче,като знам колко брутални диалекти има ,не се учудвам :gayfight:
п.п.
Моя позната(има магазин ),задължително си изпраща служителите на курс по правоговорhttp://place.forumotion.com/users/2515/84/14/08/smiles/420150.gif
Stoyan Georgiev
22-07-2010, 11:39
най-новото:
пройзведено..... найстина...
Аз па аресуам "Уйлям" (Шекспир и др.) :-)
Който не знае
и не знае, че не знае,
е глупак - ИЗБЯГВАЙ ГО!
Който не знае
и знае, че не знае,
е ученик - НАУЧИ ГО!
Който знае
и не знае, че знае,
спи - СЪБУДИ ГО!
Който знае
и знае, че знае,
е мъдрец - СЛЕДВАЙ ГО!
Ръдиард Киплинг
Какво ли би казал за болшинството в нашия случай?
Който не знае
и знае, че не знае,
но не иска да се научи
е .......-.............!
Stoyan Georgiev
22-07-2010, 14:25
Който не знае
и знае, че не знае,
но не иска да се научи
е .......-.............!
Peter_63
22-07-2010, 14:45
Който не знае
и не знае, че не знае,
е глупак - ИЗБЯГВАЙ ГО!
Който не знае
и знае, че не знае,
е ученик - НАУЧИ ГО!
Който знае
и не знае, че знае,
спи - СЪБУДИ ГО!
Който знае
и знае, че знае,
е мъдрец - СЛЕДВАЙ ГО!
Ръдиард Киплинг
Вариант 1:
Който не знае
и знае, че не знае,
но не иска да се научи
е ленив -размърдай го! :D
Вариант 2:
Който не знае
и знае, че не знае,
но не иска да се научи
е горделив - смири го! :D
Като сме почнали с цитатите и аз да се включа с една мисъл на Платон която ми се струва адекватна, и стои добре в автомобилен форум -
"Пълното невежество не е най-голямата злина, по-лошо е натрупването на недобре усвоени знания." ;-)
Леле Стояне ще ме откажеш да пиша в форума... Нестига че ме мислят за пияница ама и за простак ще почнат като видят колко правописни и пунтуационий грешки правя хахахах
Stoyan Georgiev
22-07-2010, 18:03
пияница и простак, това не си ти, Киро :D:D:D:D
Мдам...
и "ауспох" не звучи кофти:boxed::gives[1]:
Аааа, имаш и втори от другата страна, не на нас тези номерца!
А можеш и "Caps Lock" да ползваш. Само оправдания... :Tease:
Teмата е колкото смешна, толкова и жалка. Защото, нещата от ден на ден стават все по-зле. Римските императори и пълководци, чиито имена завършват на "ИЙ", са най-малкият проблем. Липсата на грамотност е страшна. И ако в интернет форумите донякъде е обяснима и простима, все по-често забелязвам фрапиращи грешки, направени от "журналисти". :roll:
Е, основно пак в интернет статии, но се забелязват понякога и на хартиени носители. :brickwall:
Аз ,аз ,аз ,аз ,аз ,аз ,аз ,аз ,аз ,аз ,не мога да повярвам ,за какви хора става на въпрос!!!!!
Вие сте УНИКАЛНИ БЕ ,божееееееееее ,ако можеше да се направи репортаж ,за нашия форум.елелелелелелеллелелеелелелелелеелелелелелел
Хора ОСЪЗНАЙТЕ СЕ БЕ-ще пиша както си искам,където си искам,когато си искам,каквото си искам!
Никои от тук не ми е никакъв ,че да ми прави забележки или на когото и да е било!
Престанете да си избивате комплексите,не знам виждате ли ,но острани е МНОГО,МНОГО,МНОГО,МНОГО,МНОГО смешно!!!!!!!
Колегите вече са го споменали, но все пак - аз си вадя изводи за човека отсреща и на база правопис.
Мнение, написано неграмотно, за мен няма никаква тежест. Няма и как да бъде иначе.
Правилното и грамотно писане е уважение към самите нас, към езика ни и към тези, които ще четат написаното.
Трагедия драги радиослушатели
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/07/23/iz-maturite-levski-e-kanaliziran-za-svetec.95093
Безмълвна съмhttp://place.forumotion.com/users/2515/84/14/08/smiles/898131.gif http://place.forumotion.com/users/2515/84/14/08/smiles/539368.gifhttp://place.forumotion.com/users/2515/84/14/08/smiles/615720.gif
п.п.
обаче ми напомни за една култова репликаhttp://place.forumotion.com/users/2515/84/14/08/smiles/350811.gif
"Ааа ще ви черпя,баща ми да не е Ротвайлер (да се чете Рокфелер)
:hehehm::roll2:
old alfist
23-07-2010, 22:25
Бахти начетените граматици - изпитвам комплекси за малоценност.
Явно трябва предварително да си прецизирам много внимателно написаното и да го подложа на всякакви анализи преди да бъде видяно и разгадано от аудиторията.
Бахти начетените граматици - изпитвам комплекси за малоценност.
Явно трябва предварително да си прецизирам много внимателно написаното и да го подложа на всякакви анализи преди да бъде видяно и разгадано от аудиторията.
Ти место да спамиш що не ме запознаеш с щерката? :coolio:
old alfist
23-07-2010, 22:46
Ти место да спамиш що не ме запознаеш с щерката? :coolio:
Тя ти отговори в една друга тема преди едно известно време, че е дадена на друг, но това не пречи да се запознаете, но сега кандидатсва за второ висше и иска да го кара паралелно с това което учи до момента, защото едно и е малко и не се чувства достатъчно ангажирана.
Мани вишото бе, важното е може да прави мусака
old alfist
23-07-2010, 22:58
Мани вишото бе, важното е може да прави мусака
Тази вечер ми направи таратор - но в гювеча и мусака може да се получи.
spe4elist
23-07-2010, 23:46
Алоооууу, сватовниците ... Кулинарния раздел е в "mama.bg"
Абе вие май не знаете вица за бобъра и мусаката, ама е преди 0000 и няма да го разказвамq че е 18+
:roll2:
spe4elist
23-07-2010, 23:54
Абе вие май не знаете вица за бобъра и мусаката, ама е преди 0000 и няма да го разказвамq че е 18+
:roll2:
Ще те чекам още 5 мин.
Двама мъже играят на карти, единият губи всичко и предлага да заложи бобъра си. Другият пита за какво му е този бобър, на което собственника му отговаря, че бобъра прави най-невероятната свирка на света. Собственика на бобъра отново губи и с нежелание подава каишката на печелившия.
Историята продължава след известно време, пред дома на печелившия, който вече е успял да тества новата придобивка.
На вратата се звъни, съпругата му отваря и вижда мъжа си с някакъв бобър.
“Ау, мъжо, к’ъв е този бобър”, пита тя.
“Млък, ма “, отговаря той, “водиш го в кухнята, учиш го да прави мусака, събираш си багажа и заминаваш при майка си”
spe4elist
24-07-2010, 00:05
:tooth:
old alfist
24-07-2010, 00:20
Това модераторите са си най-големите спамери - трябва общественото мнение да упражни контрол върху тях и да им потърси отговорност за пагубните последствия от техните писаници върху възпитанието на подрастващата младеж.
Това модераторите са си най-големите спамери - трябва общественото мнение да упражни контрол върху тях и да им потърси отговорност за пагубните последствия от техните писаници върху възпитанието на подрастващата младеж.
Е как да не се съгласи с тебе човек.
пс: А искам да кажа: и аз обичам мусака