PDA

View Full Version : чука на желязо

borgir
18-07-2010, 21:14
Здравейте
преди 50км смених ремъка и ролките на моята алфа 146 1.4тс 97г. бензин и сегапочна да "чука на желязо".
Отстрани на двигателя има малко масло.
Та въпросите са ми три
1. мога ли да я закарам на самоход до сервиз
2. от какво може да е този шум
3. евентуално колко ще струва ремонта

tonov
18-07-2010, 22:08
Ако сте я зацепвали без пети може да сте оправили мотора... За предпочитане е да не я караш, затегли я до сервиза.
За ремонта е много относително, първо трябва да се види какво точно й е.

Pastora
18-07-2010, 23:32
Предполагам превъртели лагери, приготви си 1200-1500 някъде, това с добри пожелания.

thecleaner
18-07-2010, 23:50
Здравейте
преди 50км смених ремъка и ролките на моята алфа 146 1.4тс 97г. бензин и сегапочна да "чука на желязо".
Отстрани на двигателя има малко масло.
Та въпросите са ми три
1. мога ли да я закарам на самоход до сервиз
2. от какво може да е този шум
3. евентуално колко ще струва ремонта

1. Не е желателно да я караш, да не стане таратор в главата:) и малко по надолу (ако вече не е станал де.)
2.От неправилно зацепване (некадърни майстори).
3. Ако си късметлия може да минеш само с презацепване, но всичко е от теория на вероятностите, може да е съвсем друг проблема.

trustworthy
19-07-2010, 02:32
Предполагам превъртели лагери, приготви си 1200-1500 някъде, това с добри пожелания.

Те са сменяли ремъци и ролки, не са правили основен ремонт. Защо да са лагери, щом по-правдоподобно е да среща клапанчета ;)

hunter1989
19-07-2010, 08:25
Един зъб ако не е зацепен правилно и си до там. Ако буталото се удря в клапана ( чука на желязо ) е малко кофти . Затегли колата някаде да отворят двигателя и да се види нагледно какво са сатворили майсторите . Най добре е да им я закараш и да направиш рекламация , така ако се скараш достатъчно може и те да ти поемат ремонта . Успех .

chico
19-07-2010, 09:24
Наистина не е добре да се кара до сервиз, но ако няма друг начин карай...
Не е задължително да са клапани, лагери или други тотали на мотора... При мен след смяна на ролки и ремъци в един от официалните сервизи, докато си я прибера за 6-7км се появи такова неприятно чукане. Върнахме им я същата вечер, приемчика вика - "биелни лагери" :shocking:. А после се оказа някаква кофти обтяжна ролка, чука щото има ограничители и се колебае между крайните си положения. И понеже са пичове от сервиза, признаха гаранция и смениха тая ролка с друга. И така досега...

borgir
19-07-2010, 09:46
Мерси на всички за бързите отговори
Ще я тегля след малко и ще видим кво ще ме лъжат

Pepo
19-07-2010, 13:47
И да пишеш после!

borgir
19-07-2010, 15:34
оказа се счупена свещ и гарнитурата на клапаните беше пуснала масло при въпросната свещ
свещите наистина бяха много зле
след като смениха счупената поработи на място и изведнъж спря да чука
излезна ми 128 лева

chico
19-07-2010, 15:49
оказа се счупена свещ и гарнитурата на клапаните беше пуснала масло при въпросната свещ
свещите наистина бяха много зле
след като смениха счупената поработи на място и изведнъж спря да чука
излезна ми 128 лева

А всички парчета на счупената свещ ли са налице? Проверихте ли да не е паднало парче от нея в цилиндъра? Щото ако е паднало, може и надран блок да имаш в резултат...

MaDHaCkEr
19-07-2010, 18:32
И аз имах същия проблем преди известно време. Запалих колата и веднага тръгнах без да чакам да загрее, дадох и малко газ и изведнъж почна да чука здраво. Оказа се че свеща е счупена и след като я смених мотора заспа :)

borgir
19-07-2010, 20:59
А всички парчета на счупената свещ ли са налице? Проверихте ли да не е паднало парче от нея в цилиндъра? Щото ако е паднало, може и надран блок да имаш в резултат...
от свеща е отчупена част от керамиката която я нямаше
в сервиза казаха че ще я изхвърли през ауспуха

cobra_11
19-07-2010, 21:13
В тоя сервиз, зарвават ли продават ?. Как така ще я изкара през ауспуха. Здраво са те метнали .Докато излезе от цилиндъра ,бая поразии ще направи:drool:

chico
20-07-2010, 09:56
от свеща е отчупена част от керамиката която я нямаше
в сервиза казаха че ще я изхвърли през ауспуха

Ами то няма откъде другаде да я изкара ;)
Споко, карай, но си наблюдавай нивото на маслото и дали пуши... Така или иначе досега каквото е имало да става е станало, дано нема поразии. Чувал съм и за други случай със счупени свещи без щети по блока и клапаните...

oem
20-07-2010, 10:12
В тоя сервиз, зарвават ли продават ?. Как така ще я изкара през ауспуха. Здраво са те метнали .Докато излезе от цилиндъра ,бая поразии ще направи:drool:

И ако е и голямо парчето може и да не излезе. Може да се пробва с прахосмукачка и с шлауфка която да влезе през отвора за свеща. Аз така вадих на моята части от лулата.