View Full Version : Проблем с ускорението
shtrapuliak
18-07-2010, 22:38
Здравейте колеги !
Искам да попитам някой срещал ли е подобен проблем. Преди няколко дни ми се случи следното нещо: карам по магистралата и тръгвам да изпреварвам други коли и при достигане на скорост около 140км/ч колата престава да ускорява, все едно има ограничител на оборотите. Този проблем се появява при достигане на около 4500об/мин.на различните предавки без значение дали съм на газ или на бензин. На бензин "изключва " на около 160км/ч. Някой има ли идея от какво може да се получава този проблем?
Jivko7777
18-07-2010, 23:05
Колега този проблем сега ли се появи или го има от както е купена колата ;)
Satanism
18-07-2010, 23:13
И при мен така става горе-долу... на 200км/ч спира да ускорява ...и започва да смърди на съединител.... :horror:
При един дизелов екземпляр от друга марка имаше същия проблем. ЕКУ-то беше за смяна. При изчистване на грешките се оправяше до следващата ръчка и пак умираше. Надявам се проблема при тебе да се реши само с изчистване на грешките че е страшно :Х ...
leshoiad
19-07-2010, 06:44
Провери си настройките на ICS-а. При мен има опция за лимитиране на максималната скорост! Нищо чудно да е от това...... Чекни тази опция преди да си започнал да сменяш каквото и да било!
Здравейте колеги !
Искам да попитам някой срещал ли е подобен проблем. Преди няколко дни ми се случи следното нещо: карам по магистралата и тръгвам да изпреварвам други коли и при достигане на скорост около 140км/ч колата престава да ускорява, все едно има ограничител на оборотите. Този проблем се появява при достигане на около 4500об/мин.на различните предавки без значение дали съм на газ или на бензин. На бензин "изключва " на около 160км/ч. Някой има ли идея от какво може да се получава този проблем?
Спукана връзка м/у въздушният филтър и дросела или повреден дебитомер или и двете!
Провери си настройките на ICS-а. При мен има опция за лимитиране на максималната скорост! Нищо чудно да е от това...... Чекни тази опция преди да си започнал да сменяш каквото и да било!
То това е само да ти пищи.
По-скоро дебитомера му е умрял.
leshoiad
21-07-2010, 19:09
То това е само да ти пищи.
Не съм го пробвал, но реших, че има някаква връзка!
vencitotototo
15-10-2010, 13:20
и с моята се случва нещо подобно не може да прехвърли 4000 оборота.майсторите казват,че е заминал компютъра
и с моята се случва нещо подобно не може да прехвърли 4000 оборота.майсторите казват,че е заминал компютъра
Това твърдение е абсурдно ;) Колата има друг проблем ;)
vencitotototo
15-10-2010, 13:42
бобо, имаш ли някаква идея.на газ работи малко по добре но пак е доста зле.накараха ме да сменя свещите и ремъците и ролките .направих го но проблема не изчезна.компютъра не отчита никакви грешки
shtrapuliak
06-06-2013, 19:52
По-скоро дебитомера му е умрял.
Колегата "oem" се оказа прав - умрял дебитомер. След смяната колата е като ниско летящ самолет. Малко късно пиша за решението на проблема, но по-добре късно отколкото никога.