PDA

View Full Version : Въпрос за катализатора на 1.4 тс



snake
19-07-2010, 21:26
Здравеите искам да попитам някой, които скоро си е махал катализатора на алфата.Та въпроса ми е на негово място с какво сте, с права тръба или с резонатор и евентуално колко струва правата тръба и колко струва резонатора и къде в София мога да си ги купя.Сам ще си го сменям.Освен това съм чувал и слухове, че при поставяне на права тръба, ламбда сондата започва да не отчита както трябва поради липса на достатъчно налягане.Истина ли е това и осеща ли се в разхода на гориво?

marian2784
19-07-2010, 21:43
аз съм с боксер и когато махнах ката. сложих тръба,но много ми надуваше главата.смених я с резонатор с минерална вата и всичко утихна,докато не обгоря ватата и почна да ръмжи и гърми повече ,сега сложих стоманена вата малко по-силен шум ,но да видим колко ще издържи,всичко е саморъчно направено.

clockmaster
20-07-2010, 14:15
Аз наскоро си смених катализатора с резонатор в МК-33 на околовръстното. Цялата процедура трая около 15 мин и струва 50 лв, ако искаш да си вземеш катализатора. Ако им го оставиш, ти отбиват от цената. А ако се разтърсиш из форума, може да намериш и по-изгодна оферта за изкупуване. Не зная обаче колко струва само резонатора, ако искаш да го сменяш сам. Можеш да им звъннеш по тел. и да питаш.

AlfaFen145
22-07-2010, 16:20
Колега имам едни познати в Горубляне,ще те заведа при тях, ако наистина имаш katalizator(а не като при мен ,свалих го и те го бяха издълбали и бяла сложили права тръба ,ама на външен вид е като катализатор),ще ти смъкне от паричките. Мен,ако питап по-добре си плати резонаторното гърне и си вземи катализатора ,после е почти сигурно ,че ще си избиеш паричките..
Усеща се разлика в звука на колата,става по-плътен и приятен,поне при мен ....Ако си намериш мека италиянска връзка, тя се слага на мястото на катализатора ,тогава звука е доста по добре и се усеща минимална разлика в колата..но са доста по-скъпи (((:
От права тръба няма смисъл,ще ти писне за 1 седмица ,много бръмчи :) Има смисъл единствено ,ако цялата генерация ти е права и искаш да жужиш :)

snake
22-07-2010, 20:02
Е моя не е отварян отвътре, че да е издъненн, от Италия си дойде с него и според мен си е фабричния.А въпроса ми беше колко струват резонаторите и къде се продават? Аз мога да си го сложа сам имам условия и машини.Освен това има и на, кой да го продам. А на едно прятелче точно така го прецакаха отиде да му сменят катализатора сложиха му резонатор, казали му че катализатора му е издънен, накарали го да си го плати и му прибрали и катализатора.