View Full Version : То бива...
Преди няколко дни докато си пооправях колата, почистване и тем подобни забелязах, че имам две цицини на предна дясна гума. Гумите съм ги сложил на 10.04.2010г. говорим си за гуми марка Hankook едни от най-скъпите.
Колата не е карана от 15.04.2010 до преди два дни. А цицинити ги забелязях пред 4~5 дни. Отивам си аз в Примекс Шумен и като всяка друга фирма ме изкарват виновен и ми казват, че гумата била ударена. Е добре как ще е след като не е карана... Също колеги искам ви мнението и за гумите Lassa?
__________________________________________________ ___
Alfa romeo 166 T.Spark 2.0 2002г. 6 степена кутия. 9.7 на 100
Колега незнам за Lassa, но с Goodyear алфонсо е 4-ти или 5-ти сезон :D и няма мърдане. Предишните пак бяха такива и са сменени като им се показаха теловете.. Бащата е с Michelin и не е мрънкал досега от тях.
nblagoev
20-07-2010, 14:57
Колега, аз карам с Ласа и мога да кажа, че са малко шумни.
Иначе много добре се държат както на сухо, така и на мокро!
Колата я купихме с Пирели, бяха си екстра, докато не се износиха естествено ( както при всички други гуми ). В момента е с Дънлоп и сме доволни...
Преди няколко дни докато си пооправях колата, почистване и тем подобни забелязах, че имам две цицини на предна дясна гума. Гумите съм ги сложил на 10.04.2010г. говорим си за гуми марка Hankook едни от най-скъпите.
Колата не е карана от 15.04.2010 до преди два дни. А цицинити ги забелязях пред 4~5 дни. Отивам си аз в Примекс Шумен и като всяка друга фирма ме изкарват виновен и ми казват, че гумата била ударена. Е добре как ще е след като не е карана... Също колеги искам ви мнението и за гумите Lassa?
Колега,няма как да ти признаят гаранцията!Цицината или балона не е гаранционно събитие,поради простия факт,че може да се е появило след удар в дупка.
Аз зимата попаднах в огромен трап и чисто нова гума Dunlop Winter Sport се сдоби с цицинка.Но какво да се прави....подсилиха я в магазина,от която я купих и я сложих задна.Ако не е много зле и това е вариянт,макар,че е опасничко.Зависи от големината на балона.
Две огромни цицини, но колега както бях писал и по-горе колата не е карана...
Миналата есен си закупих комплект летни гуми нокиан. Монтираха ми ги защото още беше топличко. На следващият ден ми се обади управителя на фирмата и ме помоли да се върна в сервиза за да проверили едната гума- даже настоя да отида. Когато отидох ми обясниха, че при монтажа механика е забелязал леко нарушение на контура по ръба отвътре в едната задна гума и искали да проверят как е след като е монтирана напомпана и е била в движение. Когато ги огледахме наистина на едната задна се виждаше леко вълнообразен участък не повече от сантиметър два. Почесаха се по главите и казаха -сменя ми я за по -сигурно. Аз лично не намирах това за някакъв дефект, но останах много приятно впечатлен от отношението.
Миналата есен си закупих комплект летни гуми нокиан. Монтираха ми ги защото още беше топличко. На следващият ден ми се обади управителя на фирмата и ме помоли да се върна в сервиза за да проверили едната гума- даже настоя да отида. Когато отидох ми обясниха, че при монтажа механика е забелязал леко нарушение на контура по ръба отвътре в едната задна гума и искали да проверят как е след като е монтирана напомпана и е била в движение. Когато ги огледахме наистина на едната задна се виждаше леко вълнообразен участък не повече от сантиметър два. Почесаха се по главите и казаха -сменя ми я за по -сигурно. Аз лично не намирах това за някакъв дефект, но останах много приятно впечатлен от отношението.
Ми съвестни майстор и собственик. Все пак живота ти може да зависи от тая гума, а явно не искат за някви смешни пари после да им тежи на съвестта :shutup:
Иначе и аз зимата направих цицина на едната, щото както знаете зимата беше адско във Варна и страната.Че и беше на предна гума. Ама карах така 3-4 месеца и за щастие нищо не стана.
Аз съм от Нови пазар и ми се наложи да отида до Шумен с гума (предна дясна) с две цицини. Отидох в Примекс казаха ми, че е по моя вина и ме върнаха.
dellltata
29-07-2010, 07:18
карам две години с най-тъпите гуми които можеш да си купиш нови-тигър или тайгъррр-абе все тая..най евтините които можеш да си купиш.24 000км точно.от онзи ден съм вече с ханкук 105 к.свалих ги тигърките съвсем читави и почти непокътнати.само в софия въртяни.и сега като се замисля май съм доволен .след време ще напиша нещо и за ханкук-унгария.размера е 195/50 /15 който карам-естествено на ланча делта:bangin: естествено че и алата ни 75 е с тигърки ама 205:grandpa::grandpa::grandpa:
Hitris на Tigar никак не са лоши, карал съм такива зимни на 124-ка и сериозно се замислям да се обуя тази зима с такива.
Колега, за марки и модели може много да се спори, но от опит съм установил, че за нашите коли и нашите пътища трябват гуми XL. Това е допълнителен итдекс, освен скоростния и товарния, който означава, че армировката е подсилена. Каквато и марка и модел да избереш, гледай да е XL.
За летни използвам Dunlop SP Sport 17", а за зимни Michelin Pilot пак 17". От Мишлените съм много доволен, за Дънлопите съм със смесени чувства. Меки, са хубави са, но малко са шумнички. На другият автомобил съм с Goodyear Eagle F1 17" и по шумна гума не съм чувал аз. Верно че V шарката държи, ама баси трябва да си усилвам музиката за да се кара нормално. Ще ти дам един пример какво правя аз когато дойде време за избор на гуми. В началото на всеки сезон от Ауто Билд или Ауто Мотор Спорт изкарват брой с тестове на доста модели гуми. Емм от 1-во до 3-то място винаги са добри предложения ;)
Поздрави