Log in

View Full Version : ВАЖНО!!! Опит за измама!Уникална схема...

alf 164
22-07-2010, 00:03
Така...реших да си търся 166-ца и се натъкнах на следните обяви (едни и същи са) http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=b24auuvjqi32#
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?__lp=25&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=12&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de&id=132683564&pageNumber=4
Имам приятел в Германия,който щеше да си идва скоро в БГ и идеята ми беше да иде да я види (в същия град е) и ако я хареса да си поръчам колата и да се прибере с нея съответно. И се почна....Звъня той на номерата и от 2-та сайта...никои от тях не отговаря. Oбъркани са с по 1 цифра и на 2-та му казва, че няма такъв номер. Писахме на формата за запитване на немски език съответно, че искаме да я видим на място, и след 3-4 дни отговори (не е в мен мейла да копирам-беше му писал приятелчето в Германия,че е по-добре с немския)- Не знаел немски и ползвал транслейтор да преведе, затова се забавил с отговора и се надявал да знам английски за следваща връзка. Имал колата от 6 месеца. Работел в Германия, но договора му изтекал и се върнал в Испания с колата, била с немски номера, мисля беше казал.Логичния въпрос-WTF е работил там като не знае немски :D ?!!? Питах какво предлага-следващия мейл вече беше от мен на английски и получих този отгвор-
" I can not come in Germany to sell the car because in this moment I am developing a new project at work and this is keeping me busy for a long time.
In case you can not come here in Spain I will send you the car through a transport company which can intermediate this transaction.
This is the best transport company specifically for cars transportation and also offers protection for sellers and buyers who are located in different countries .
The selling price of the car is ? 2800 with transport service included. In this price the car will be insured and delivered at your address in 5-6 days and you will have 5 days to drive and test the car before you decide on the purchase.
For more informations about the company please contact me."
Тук вече взе да вони всичко, но ми беше интересно докъде ще стигне с филма. Тук пък следва въпроса, защо не каза да си избера компания и да си поръчам автовоз?!? :) Нов мейл и отговор
"The company works like this :
First I will go with the car at the transport company and leave the car in their custody . The company staff will make the sale contract , insurance for the transport and also all the papers necessary to register the car on your name.
The company will inform you about the transport. Then you have to deposit the full amount of money (car price) in the transport company as a guarantee for the car .Then the company will start the transport and deliver the car at your address in 5-6 days. After you get the car you will have 5 days inspection period so you can drive and test the car . In case you will not be satisfied with the car , the transport company will return your money back and also the car back to me on my cost .
For more information about the transport company you can contact them at :
E-mail: reinatrans@consultant.com
phone: 0034 / 673 423 792.
This is the best way to close this deal for both of us because you will have 5 days to inspect and test the car and I will have the guarantee that you are really interested to buy my car.
During these 5 days you can decide if you buy the car or not but I assure you the car is in a great condition and you will be completely satisfied with it .
When you are ready to record the transaction at the company and send you the car email me your name , address and the telephone number . These details are required by the transport company in order to deliver the car at your address.
I wait your reply"
Не ми беше споменал сайта (защо ли) ;) и в последствие ми го даде:www.reinatransport.com (в последствие разбрах че има и копия http://artmind.webhop.net/ и други!!!
След кратка проверка в fakebanks.org излезе следното :)
http://www.fakebanks.org/reportview.php?ReportID=12809

"WARNING - FRAUDULENT WEBSITE: artmind.webhop.net
You have been redirected here by the hosting company.

THIS WEBSITE WAS BLOCKED BY THE HOSTING COMPANY:

artmind.webhop.net aka Reina Transport was used for fraudulent activities.

If you are a victim of fraud comitted by artmind.webhop.net:

Contact your local police.
Stop all contact with persons claiming to be representatives from artmind.webhop.net."
http://db.aa419.org/fakebanksview.php?key=49831

Гениално, а? :Suicide:

Забелязах още, че на някой снимки колата е с пръскачки на фаровете, а на други липсва. Така,че момци....отваряйте си очите на 4 да няма после :wallbash: :crybaby: и който надуши нещо такова ...да пише...дано ви е било интересно колеги и дано не ви се случва никога забъркване в такъв филм ;)

ПС: Иначе колата изглеждаше много добре :) Продължавам да си търся 166 и ако някой попадне на нещо, което според него си заслужава да се види да пише и да прати линкове :)

pr_00f
22-07-2010, 00:40
Колега,
Поздравления за темата и подробното разследване.
Все темата не се връзва с технически раздел като 166 , затова я местя в общи приказки. ( като оставям редирект линк за 2 седмици)

голямата риба
22-07-2010, 00:48
нямам на идея какви са били намеренията на продавача

но скоро чух за такъв вид транспорт
с малката разлика, че все пак и купувача изгаря с някакъв депозит ако реши да не купи колата

тоест при всички случаи транспортната компания си прибира пари за превоза и не я интересува от кого са

alf 164
22-07-2010, 01:14
Е то това е нормално...каква им е ползата на тях, ако стане така, че не се стигне до сделка. Аз не бях чувал досега за такава практика, но като цяло има резон в цялата работа да има истински такива сайтове и да работят добре. Интересно ми е как става хватката с документите при тях...Въпроса тук е, че този сайт явно е измамен и така те завъртат и скалъпват историята правдоподобно, че ако не провериш или си по-наивен си изгаряш като факла...

ФЕРАРИСТ
22-07-2010, 01:25
Едно аверче изгоря 2к евро преди 5 години по същата, но малко по изискано направена схема......

Alfa User
22-07-2010, 09:34
Тая схема работи от поне 10 години ... Има вариант и с купувачи от Америка - т.е. пращате колата с такава shipping-компания,и повече не я виждате - нито нея, нито пари някакви...
Така че ако видите такава схема - по-надалеч, и ако ви се занимава - сигнализирате полицията (нашата е малко безсмислено по принцип...).

code
22-07-2010, 09:42
Малеййй, Илчо внимавай с тия 166-ци!! :wierdo:

brazen
22-07-2010, 10:53
Браво на колегата за информацията!

За жалост не само в чужбина можете да изгорите с кола...
Ето един кофти случй -
Един колега си купи Фронтера за 5000лв. Отиде в КАТ, за да си я регистрира и... Сърпраиз!!! Колата е с пренабити номера... от там беше задържан, колата също.
В момента продавача и парите ги няма(онзи са го пуснали за издирване - вече 6-7 месеца), колата е задържана от Прокуратурата и нашият човек си ходи всеки ден пеша на работа - по-беден с 5000лв.

alf 164
22-07-2010, 11:31
Ужас...това беше друго, от което се притеснявах, да не е нещо крадена.Тук по гадното е, че според мен самата обява за тази яка количка е пусната от същите, който завличат чрез сайта в последствие. Не, че продавача случайно е попаднал точно на тази компания. Защо иначе ще се занимава да търси компания и ще иска да ми я прати точно през тази. А и отначло ми даде само е-мейл, в последствие даде страницата...естествено защото като се разровиш по-обстойно и ти става ясно всичко :)

---------- Post added at 08:31 ---------- Previous post was at 08:23 ----------

Малеййй, Илчо внимавай с тия 166-ци!! :wierdo:

Xахах, що бе много са яки :) я гледай твоята каква е хубава (да не и е уроки). Ако искаш, може да ми я продадеш, ама първо ще направим договор и ще я прехвърлим, пък после ще ти преведа парите :tooth: Oнази дето писа за нея колегата leketo изчезна също, явно са я продали ...грабнаха ми окото 2 други http://www.cars.bg/u176439 и тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11279559069735274&f1=details ама много далче 2-та, иначе до стара загора колко му е да ида да я видя :) Ако някой знае добър сервиз, където мога да я дам за преглед и диагностика да пише :)

ФЕРАРИСТ
22-07-2010, 18:12
Ако някой знае добър сервиз, където мога да я дам за преглед и диагностика да пише :)
Ако е печка 166цата, мога да те пратя при човек.....всъщност и бенз да е пак ще стане, но ще са двама......

alf 164
24-07-2010, 12:34
Ако е печка 166цата, мога да те пратя при човек.....всъщност и бенз да е пак ще стане, но ще са двама......

В понеделник заминавам за Украйна, в събота ще се прибера и ще звънна да видя дали се продава още колата и ще ти пиша да се разберем нещо...добре е да я види някой, който е по-вещ по автоматиците, но ...ако не намерим друга алтернатива ще идем при тия пичове.

me_to_u
27-07-2010, 18:41
Да-а-а. На абсолютно същата скалъпена схема попаднах преди три месеца, когато си търсих кола. След като си харесах автомобил в Германия чрез mobile.de, писах на продавача на немски с въпрос къде може да се види колата и удобно ли е на конкретна дата. Ето цитат от кратката кореспонденция с г-н Франк Ценк (така се представи в конкретния случай) и как ми отговори на английски:

Hello,

The Alfa Romeo Brera is still available for the price of 19.500 euro. The
car is in excellent overall conditions, accident free and it doesn't have
any scratches or dents.
I recently moved back to Birmingham, UK. The car is here with me as well,
but I can arrange the transport back. It is still registered in Germany. If
you're interested let me know.

Thank you,
Frank

На мен лично веднага ми се стори супер странно всичко в отговора на господина. Затова го попитах какво точно има предвид и как мисли да стане. Отговор:

Hello Aleksandar,

Thank you for your interest. The car can be delivered to you with Logistica Transit. They also offers an exchange protection service.
How it works: they hold your money until you receive and inspect the merchandise. I will sign with them for a 3-day inspection period. In this period you can test the car and if it's not as I described, your money will be returned to your account and they will deliver it back to me, at my expenses.
For this, please register on www.logisticatrans.com (website of the transports company), read their exchange protection program section, and let me know so I can post the transaction for us.
Best regards,
Frank

И естествено това бе достатъчно, за да ми стане ясно, че е кофти намислена измама. Последва отговор от мен:

So "Frank", a simple googling would do the trick sometimes...Do you really think that someone will send you that amount of money just like that??? I ain't that stupid mate! :)))) Find yourself another dumb ass to fuck! Have a nice day!!!!!

http://www.scamfraudalert.com/showthread.php?8013-Logistica-Transit-LLP

http://db.aa419.org/fakebanksview.php?key=45911

P.S. Just an advice, next time do not be so polite and offering, it is really obvious!!!

Не последва отговор от него. След това изпратих копие на цялата ни кореспонденция на уебмастъра на mobile.de и обявата изчезна след броени часове и получих благодарсвено писмо за сигнала Няколко дни по-късно колата се предлагаше в И-бей... След кратко ровене из интернет пространството се натъкнах на достатъчно много хора(предимно американци), които са изпратили съществена сума пари на подобни "логистични" фирми.