PDA

View Full Version : Alfa 164 Q4 - mobile.bg

stefanaki
22-07-2010, 18:24
Здравейте колеги,

Току що видях това:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11275283711551868&f1=details

и се чудя, някой тоя кораб виждал ли го е, става ли не става ли?

Имам една 164 2.0 турбо от 88 година та резервни части и прочие ще имам бол. Какво мислите по въпроса, струва ли си, някой да даде съвет?

DanewRomeo
22-07-2010, 18:25
Продадена е.

Boby
22-07-2010, 23:42
Както каза колегата колата вече е продадена.Има тема в раздела за тази кола и в раздел продава.

Не мисля, че 164-та която имаш ще става донор на каквито и да е части освен тякоя и друга тенекия.:book:

petko77
18-10-2010, 14:32
Колеги, аз ли съм в грешка или същата кола отново е пусната за продан??? Все още нерегистрирана, но вече е на Горубляне... нали уж беше продадена, а сега и цената и е твърде по-ниска??? Какво става тука някой знае ли нещо. Аз лично бих я взел веднага след обстоен оглед разбира се, ако всичко й е наред.

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11285260548274145&f1=details

didod
18-10-2010, 15:42
Същата е, не си в грешка. Старият продавач я е дал на негов колега, според думите му. Гледай я и я грабвай. :)

Jivko7777
18-10-2010, 18:55
Когато ходих към края на Август на купуваме кола на мой приятел 164-ката си беше вече в Горубляне ;)
Само ще ви кажа че на живо е много по хубава отколкото на снимките, естествено и докоснах боята и беше хлъзгава, т.е. е пастирана и полирана, но колата е страшно запазена...До нея има 156 1.9JTD 16V :)
А относно цената въобще не е по ниска от преди същата си е :) е свалена е с 444лв ако трябва да бъдем точни :)
Иначе колата се намира в Авто къща Джани, до паркинг Боила ;)

petko77
18-10-2010, 19:09
В тази връзка, двете ми Алфи - 90ката и 146цата от подписа от днес са на 4400 пакетна цена, разбирайте го като оптимизиране на бюджета /все пак 2 граждански и 2 данъка срещу 1 брой такива спестявам едни 80 лв все пак горе-долу :) / А отностно поддръжката със сигурност ще отида доста в преразход, но това са бели кахъри предвид колко рядък и ценен модел е колата.

P.S. И да не ги продам май пак ще я взема, нищо че ще ми е шестата кола, крастата си е краста, но в Габрово трудно се намират хубави, сухи и отоплени гаражи напоследък... ;)

petko77
18-10-2010, 19:45
"Марка: Алфа Ромео
Модел: 164 Q4
Двигател: V6 3.0 24V със заводска мощност 170 kW (231 к.с.)

Дата на производство: ноември 1994
Пробег: 172 хил. км
Цвят: черен
Екстри: ел. седалки от перфорирана лицева кожа с подгряване, 4 ел. стъкла, ел. огледала с прибиране, ABS, климатроник и др. стандартни екстри
Други: 4х4 система разработена заедно с Steyr-Puch, 6 скоростна немска механична кутия Getrag, автоматично регулируемо окачване с позиции "ауто" и "спорт", 16" лети джанти Azev

Забележки: не е нужно да обяснявам във форума що за модел е тази Алфа и колко се срещат, в отлично състояние за годините си, нов внос от Швейцария

Цена: 5666 лв. с платено ДДС и готова за регистрация"

Имам предвид, че цената преди беше тази, сега е 4444, нито първата, нито втората цифра са нещо което си заслужава да се коментира, ако автомобила е в топ състоянието в което изглежда... това ми беше мисълта когато споменах, че цената е доста по-ниска от преди и днес много се смях след като показах обявата на двама приятели и те ми викат, че съм луд щото разбираш ли 164-ките варвяли по 1200-1600 по-запазените, но в крайна сметка ги оставих с убеждението че съм открил благотворителен фонд "Спасете вносителите те също са хора" ХЕХЕХЕ

didod
18-10-2010, 19:56
Ще бъде хубаво да е при човек, който я цени и най-вече - поддържа както трябва. Щото ми омръзна да гледам 'български' изпълнения по моята кола - карана 4 години тук. Аз я имам от 3 и още намирам неграмотно пипано тук-там. :) За съжаление не бих могъл да си позволя правилната поддръжка на такъв един автомобил, иначе ми е мечта.

M.Gruev
18-10-2010, 20:55
На тази кола и аз преди време и бях хвърлил око и бях говорил с Бобо. Той самият каза, че е ходил да я гледа и неговото мнение е, че ще трябва да налея още 5000 лева в нея за да и е всичко както трябва и да знам, че карам кола. Дори да пренебрегнем мнението на Бобо факта, че някой я беше купил тази кола и в момента се продава отново, поне мен ме навява на мисълта, че или по този автомобил има да се прави нещо за много пари или принципно поддръжката и определено не е за хора с малки финансови възможности.

RPWWD
18-10-2010, 21:18
На тази кола и аз преди време и бях хвърлил око и бях говорил с Бобо. Той самият каза, че е ходил да я гледа и неговото мнение е, че ще трябва да налея още 5000 лева в нея за да и е всичко както трябва и да знам, че карам кола. Дори да пренебрегнем мнението на Бобо факта, че някой я беше купил тази кола и в момента се продава отново, поне мен ме навява на мисълта, че или по този автомобил има да се прави нещо за много пари или принципно поддръжката и определено не е за хора с малки финансови възможности.

Не е купена, просто е прехвърлена от една автокъща в друга, а дали собствениците им са едни и същи хора не знам. Хубава е колата видях я онзи ден, но само като и видя праговете и си представя кво ще им се случи по нашите дупки и ми се доревава, без дори да си мисля за другите неща, които биха изникнали...

zlia
18-10-2010, 21:24
Колеги, аз ли съм в грешка или същата кола отново е пусната за продан??? Все още нерегистрирана, но вече е на Горубляне... нали уж беше продадена, а сега и цената и е твърде по-ниска??? Какво става тука някой знае ли нещо. Аз лично бих я взел веднага след обстоен оглед разбира се, ако всичко й е наред.

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11285260548274145&f1=details

Колега,аз съм този който докара тази кола от Швейцария.Да реших най-накрая да приключа с марката и направих с мой колега размяна на някои коли.Омръзна ми от сладкодумци,на които аз да ставам спонсор,като и давам коли за които добре знаят колко струват.164 Q4 и в момента се продават само две(изключваме нашата) в Европа,като едната е в Австрия за цена от 8000 ЕВРО!!! и другата в Швейцария за 7300СНF. Тази у нас също е здрава и права,с работещ двигател,скорости и диференциали,което е НАЙ-ЦЕННОТО според мен. Да, няма касетофон,не идва ток до моторчето(работещо) за сваляне на предно ляво стъкло и не свети(дефект в 99%) дисплея на климатроника,но това ли е основното за този модел.Жалко,но тези хора с които аз се срещах при огледите на колата се интересуваха най-вече от тези неща и според мен те нямат нужда от такъв модел,а просто от някаква 164-ка без видими дефекти.Това за сетен път ме убеди,че ние освен да си търсиме кусури и да се плюеме,друго много трудно правиме.Как един не каза "Евала колега,че си внесъл това ценно старо желязо,а не една Корсичка или Поло от които наистина се печели в БГ", Да, ама Не! И за части в Швейцария трудно някой ще ми я даде под 1800-2000CHF,а да не говорим за превози,ДДС-та,тр.номера и пр. у нас. Е, както и да смятаме на нас винаги ни е скъпо,но без пари няма как да стане.
При размяната на колите може да се получи различна цена и щом тази е по-ефтина това е още по-добре за маняците на модела.
И последно да кажа,че колата НЕ Е РЕГИСТРИРАНА и КАРАНА в БГ.
Колкото до това,какво казал този и онзи няма смисъл от дискусия.Който НАИСТИНА разбира сам ще прецени за какво става дума.
Успех!

MILEN 76
19-10-2010, 09:41
:shocking: ам...кво да кажем красив автомобил,ама в тая криза от де пари.И аз от доста време и хвърлям по едно око и направо...:big_love: Жалко че не са тея коне на колелата,представям си какви щеше да ги върши ако бяха... :Bolt: И преди всичко все пак дано си намери достоен собственик а не някой който ще я потроши за нула време...

Ma7e4k0
19-10-2010, 13:18
Аз мисля днес по-късно да мина да я видя какво представлява....ако не забрава ще напускам снимки, а ако дадът може и някои клип да и чуем гласчето.

Petrakis
07-11-2010, 19:37
Колега,аз съм този който докара тази кола от Швейцария.Да реших най-накрая да приключа с марката и направих с мой колега размяна на някои коли.Омръзна ми от сладкодумци,на които аз да ставам спонсор,като и давам коли за които добре знаят колко струват.164 Q4 и в момента се продават само две(изключваме нашата) в Европа,като едната е в Австрия за цена от 8000 ЕВРО!!! и другата в Швейцария за 7300СНF. Тази у нас също е здрава и права,с работещ двигател,скорости и диференциали,което е НАЙ-ЦЕННОТО според мен. Да, няма касетофон,не идва ток до моторчето(работещо) за сваляне на предно ляво стъкло и не свети(дефект в 99%) дисплея на климатроника,но това ли е основното за този модел.Жалко,но тези хора с които аз се срещах при огледите на колата се интересуваха най-вече от тези неща и според мен те нямат нужда от такъв модел,а просто от някаква 164-ка без видими дефекти.Това за сетен път ме убеди,че ние освен да си търсиме кусури и да се плюеме,друго много трудно правиме.Как един не каза "Евала колега,че си внесъл това ценно старо желязо,а не една Корсичка или Поло от които наистина се печели в БГ", Да, ама Не! И за части в Швейцария трудно някой ще ми я даде под 1800-2000CHF,а да не говорим за превози,ДДС-та,тр.номера и пр. у нас. Е, както и да смятаме на нас винаги ни е скъпо,но без пари няма как да стане.
При размяната на колите може да се получи различна цена и щом тази е по-ефтина това е още по-добре за маняците на модела.
И последно да кажа,че колата НЕ Е РЕГИСТРИРАНА и КАРАНА в БГ.
Колкото до това,какво казал този и онзи няма смисъл от дискусия.Който НАИСТИНА разбира сам ще прецени за какво става дума.
Успех!

Имаш едно мноооого голямо евала от мен!!! :bowdown:
Този модел е толкова близо до сърцето ми колкото и 155 Q4, която купих от теб, но проблема е там, че за мен тази кола е много голяма, абсолютен кораб си е! Макар, че ми се въртят едни мноого лоши мисли....да влезнат някои неща от 164ката под капака на 155цата ми :evil:

zlia
08-11-2010, 20:26
Имаш едно мноооого голямо евала от мен!!! :bowdown:
Този модел е толкова близо до сърцето ми колкото и 155 Q4, която купих от теб, но проблема е там, че за мен тази кола е много голяма, абсолютен кораб си е! Макар, че ми се въртят едни мноого лоши мисли....да влезнат някои неща от 164ката под капака на 155цата ми :evil:

Благодаря ти,Пепи!Ако всички,които идваха да гледат тази 164 имаха и една десета от твоя мерак,хъс и желание да имаш нещо наистина различно и расово в гаража си,то и аз щях да продължа да търся и внасям такива модели в бъдеще,въпреки неизгодната финансова полза от тях,за разлика от много други марки автомобили.Написъл съм го по-горе и няма нужда от повтаряне.
Бъди здрав и безаварийно да си караш всичките превозни средства!

П.С. И само да вмъкна,че един колега от Пловдив се обажда няколко пъти от името на автотърговец от Италия!!! който предлага няколко автомобила намиращи се в БГ да се избере някой за замяна и 164-та да бъде откарана в Италия. Коментарът е излишен!
На този етап офертата не е приета,защото интереса и тук е голям,а и сега идва най-подходящият сезон за това "животно".Виж за в бъдеще колегата ще решава как да действа,ако интереса продължи да е само като на авто-изложенията със снимки,цъкане и разтягане на локуми.

1912
08-11-2010, 20:33
ако имах парите въобще нямаше да е гледам
такава кола се купува със сърце ..
моята кола мечта:yes:

Petrakis
08-11-2010, 21:38
Благодаря ти,Пепи!Ако всички,които идваха да гледат тази 164 имаха и една десета от твоя мерак,хъс и желание да имаш нещо наистина различно и расово в гаража си,то и аз щях да продължа да търся и внасям такива модели в бъдеще,въпреки неизгодната финансова полза от тях,за разлика от много други марки автомобили.Написъл съм го по-горе и няма нужда от повтаряне.
Бъди здрав и безаварийно да си караш всичките превозни средства!

П.С. И само да вмъкна,че един колега от Пловдив се обажда няколко пъти от името на автотърговец от Италия!!! който предлага няколко автомобила намиращи се в БГ да се избере някой за замяна и 164-та да бъде откарана в Италия. Коментарът е излишен!
На този етап офертата не е приета,защото интереса и тук е голям,а и сега идва най-подходящият сезон за това "животно".Виж за в бъдеще колегата ще решава как да действа,ако интереса продължи да е само като на авто-изложенията със снимки,цъкане и разтягане на локуми.

Благодаря ти и аз :) трябва да поразпитам тук там, и може да се понапъна и да я взема, а тя при теб ли е сега или не,че нещо не разбрах?

ако имах парите въобще нямаше да е гледам
такава кола се купува със сърце ..
моята кола мечта:yes:

Абсолютно подкрепям!! Тези модели просто те грабват и това е!!!

kiko1213
08-11-2010, 22:07
момчета,тая кола е уникат,в нейните огледала можете да видите много нови модели на бмв(бутилка минерална вода) и ония дето от втората световна война коли не са правили а продават само емблеми и табели,мерцедес ли бяха,че не се сещам.....браво на човека че е вкарал такава кола...веднага бих я разменил но с тия 231коня как да и плащам данъка и гражданската...

zlia
09-11-2010, 09:16
Благодаря ти и аз :) трябва да поразпитам тук там, и може да се понапъна и да я взема, а тя при теб ли е сега или не,че нещо не разбрах?

Абсолютно подкрепям!! Тези модели просто те грабват и това е!!!

Обади се и ще ти обесня всичко.

Ma7e4k0
09-11-2010, 11:01
Аз бях тръгнал да я гледам на адреса оказан в мобиле.бг но се оказа че колата се намира чак в горубляне и ме домързя да се разхождам до там...

Георги Савов
09-11-2010, 12:55
Обявена е в автокъща Кончето за 4444 лв.:whistle:

zlia
09-11-2010, 15:12
Обявена е в автокъща Кончето за 4444 лв.:whistle:

Да,намира се в автокъща "Кончето" на бул. Тодор Александров.

scarface
10-11-2010, 23:01
колега не е нужно да се обеснява каквото и да е за тази кола, истината е че тази кола е струвала двойно повече пари като нова от базовата 164-ка,а тя не е била никак евтина и като се прибави факта че са останали прекалено малко такива читави коли цената от 4444лв ми се струва смешна.и колега не се ядосвай на разни хора където са ти губили времето тази кола може да бъде оценена само от определени хора и аз съм сигурен че ще бъде.от мен евалата за колата близо ми е и обезателно ще мина да я погледа

Grigor
11-11-2010, 00:29
Нека сме реалисти все пак.. .колата ходих и аз да я гледам и не съм мрънкал за дребните дефекти които Злия описа..

Цената е добра - спор няма, но колата си има и забележките и причините да не стува 5000-7000 евра.. и има всички шансове ако някой иска да я направи перфектна да му излезне накрая 8000-10 000лв.

Аз нямам намерение да влизам в онлайн дискусия за колата конкретно, защото за Злия съм чувал добри неща, мои познати са взимали коли от него и са оставали доволни, а и защото не се чувствам в правото си да давам оценки и да променям чуждото мнение.

Писах в тази тема, само защото почва да се бяга от реалността и да се вита е в облаците (все още ниско летене)... За всеки влак си има пътници ... Който търси перфекктната кола и няма намерение да я пипа - това не е неговата, който иска да сваля части и да тунингова - няма друга опция в БГ в момента и ще съсипе колата заради две раздатки и 24 клапана... който иска баланс - да си види колата, да си прави сметката и да взима решение.

Иначе Злия като стар търговец знае много добре че голяма част от клиентите всъщност ти губят времето и това не би трябвало да го учудва... това все пак е 164-ка , а не самолет и малко хора ще оценят специфичните достойнства на модела. а и съм сигурен че за други, не толкова еккзотични коли са му губили времето повече ;-)

scarface
11-11-2010, 09:18
прав си колега аз съм сигурен че има какво да се прави по колата, ако някой си мисли че се качва и само ще кара дълбоко се заблуждава но не е ли така със всяка кола втора ръка.аз лично ако ще я купувам тази кола бих прегледал трансмисята раздатки диференциали и тн.а не че копчето за стъклото заяждало и такива неща

zlia
11-11-2010, 10:28
Иначе Злия като стар търговец знае много добре че голяма част от клиентите всъщност ти губят времето и това не би трябвало да го учудва... това все пак е 164-ка , а не самолет и малко хора ще оценят специфичните достойнства на модела. а и съм сигурен че за други, не толкова еккзотични коли са му губили времето повече ;-)[/QUOTE]

Да за други по-масови коли са ми губили времето,но тях в повечето случаи са ги гледали хора,които са пълни лаици на тема автомобили,докато за тази Алфа идваха хора с големи претенции че са наясно с модела.Оказа се,че и прочетенoто в интернет за него не е достатъчно за обсъждане на разликите му с другите модификации.
Иначе и ти знаеш,че аз изпращах други мои хора по сервизи за да не си хабя излишно нервите,заради едно желязо.Още повече,че ставаше дума за ефтина кола,а не самолети или скъпи лимузини,за които наистина трябва да се притеснявам.Това,че я оставих на колегата да се занимава с нея ме освободи напълно от грижите за нея и въобще за марката.

krsapunov
29-11-2010, 00:53
От днес колата е в сервиза за пълно обслужване. :naughty: Ако новият и собственик иска нека си признае :) Полята е културно преди малко, с други думи има всички предпоставки за много безаварийни километри :)

sapper
29-11-2010, 00:54
Е спора е приключен :) Днес видях колата и вече съм гордия й собственик. Забележките не съм съгласен, че са много, но все пак това не е 145-ца и има нужда от наливане. Повярвайте ми, когато я видях и покарах не мислех много много за ел.прозореца, който не се отваряше :)

krsapunov
29-11-2010, 00:59
Тоа па само чакаше да го напиша... :biker:

Jivko7777
29-11-2010, 01:48
Айде честито, най-накрая да я вземе някой тази истинска хубавица :)

BatVas
29-11-2010, 02:01
Честито! Много добър избори и се радвам , че колата ще остане в БГ фен. Пожелавам ти много хубави емоции с 3.0 V6 24V и Q4 задвижването :)

blacksnoopy
29-11-2010, 04:00
Честито, колега!

Ако може някоя снимчица да видим... :)

Furious 155
29-11-2010, 15:39
Е спора е приключен :) Днес видях колата и вече съм гордия й собственик. Забележките не съм съгласен, че са много, но все пак това не е 145-ца и има нужда от наливане. Повярвайте ми, когато я видях и покарах не мислех много много за ел.прозореца, който не се отваряше :)
Честито!!! Знаеш откъде да минеш да ни се похвалиш! Само безаварийна употреба и повечко газ, да се смазват правилно частите ;)

Pastora
29-11-2010, 16:30
Сега остава да почерпиш ;) Знаеш мястото:)))
А сега, честито и много тръпка да има занапред ти пожелавам !!!:choice:

alex37
29-11-2010, 19:02
е малко повечко бензинче харчи от Alfa 164 2.0 V6 TB
но замяна на туй има по здрава и сложна задна ходова част :) е честито да ти е колега всеки ден няма да го караш нали само по 'важни' дни :) аз тъй правя

digitalundgrd
29-11-2010, 19:36

Евала Дани, да ти е честита и само яко ГАЗ!!! И да ни повозиш по едно кръгче ей :pp:

raiders
29-11-2010, 19:52
Първо ЧЕСТИТО и тук!

Много хубава и стара кола, видях я на живо, определено са сложили всичко което е имало като технология и според мен са се справили. Това да харесваш дадена кола е супер, а ти щом си си я купил само успехи ти пожелавам.

Браво Дани!!! (Това ми седи от Италфеста :drunk: )

VFTI
29-11-2010, 21:07
Като се сетя вчера на околовръстното, как щеше да ми се качиш на тавана и то с 145цата...сега си представям с Кучката... Хихихи...бравос... многооо добър избор...
И вярно, че не е БМВ...ама то няма толкова яко бмв:flirt::flirt:

Sunny
29-11-2010, 21:14
И от мене честито на купувача и продавача .
Останалите честитки в подходящия раздел .
Поздрави