View Full Version : Бихте ли осъдили
голямата риба
25-07-2010, 01:02
Бихте ли осъдили убиец за грабеж,
само и само да не му се размине?
Ramsezsh
25-07-2010, 01:12
Разбира се.
Jivko7777
25-07-2010, 01:36
Зависи за каква гражба става въпрос, ако е нещо дребно не си заслужава главоболията, но ако е нещо сериозно, няма как да му се размине!
Странен въпрос? Какво всъщност питаш? И за убийство и за грабеж има присъди. А пък кражба и грабеж са съвсем различни престъпления......
голямата риба
25-07-2010, 10:05
Странен въпрос? Какво всъщност питаш? И за убийство и за грабеж има присъди. А пък кражба и грабеж са съвсем различни престъпления......
ако знаеш, че някой е виновен
би ли го осъдил и с непозволени средства за да получи възмездие
може би така въпроса е по разбираем
Alfa User
25-07-2010, 10:22
На много места по света (в смисъл в нормалните държави) това се прави - така че, ДА - бих осъдил.
В Италия един от босовете на мафията миналата година беше окошарен за неплатени данъци - малък пример за това, че начини все пак се намират. Стига обаче да има желание, а не само да се търси показност като у нас...
Поправете ме ако греша,но Ал Капоне е лежал в затвора за данъци,а не за това,че е поръчал убииствата на мн хора и за всичките му там действия като мафиот :)
Да! Случвало се е.
ФЕРАРИСТ
25-07-2010, 10:59
В смисъл че аз знам че Х е виновен за убийството на У, но няма как да го докажа, и му скалъпвам обвинение за грабеж който не е направил, или го осъждам но обвинение в такъв, макар и без всякакви доказателства????
Питам по подробно, щото не мога да схвана нещо казуса.....
Аз тълкувам нещата така: Някой прави грабеж и извършва убийство. Доказателствата са достатъчни да се осъди за грабеж, но не са достатъчни, за да се осъди за убийство.
Ако се осъди за грабеж, влиза в затвора, но с доста по-малка присъда, отколкоро за убийство.Все пак влиза, макар и за по-кратко!
Труден казус...! Не бих отсъдил без повече подробности.
Като гледам анкетата явно биха осъдили. Вероятно темата е изчерпана?