View Full Version : Омръзна ми от простаци.....
Ramsezsh
25-07-2010, 14:30
От известно време някой си оставя пликчетата с боклука от страни на входа, в който живея. Странното е, че се случва от както се нанесоха едни наематели на шестия етаж. Контейнерите са на някакви тридесетина метря от входа. Ебати простите същества. Днес в асансьора го бяха оставили да ги е........... и тъпите селяндури. Сега май ще напиша един дълъг ферман и ще го лепна в асансьора. Направо съм възмутен!
Пак добре, в нашия блок има една бабичка дето си го хвърля от 8-мия етаж :shoot:
Аз пък осъмнах с хляб на предното стъкло, хвърлен от блока:throw:
mirchozo
25-07-2010, 17:11
Баси, как може да има такива хора? То бива бива, ма чак пък толкоз. Ами другия път изсипи боклука пред вратата им, щом си убеден че е от тях, следващия пак и пак, и така докато не им дойде акъла(едва ли).
ФЕРАРИСТ
25-07-2010, 17:25
От известно време някой си оставя пликчетата с боклука от страни на входа, в който живея. Странното е, че се случва от както се нанесоха едни наематели на шестия етаж.
Ми че връщайте им ги пред вратата.....или в пощенската кутия.....методи бол.....
Това е нищо...в нашия блок, някой редовно се изхожда във входа посред нощ.....мерак ми е да го заваря по време на акта, че да види тогава...:butt:
Простотията е вечна и за съжаление няма да отмре никога, а нейните размени зависят от търпимостта към нея на цялото общество.У нас простаците са на мода, за съжаление, така че дълго ще е в първите редеци :repuke:
old alfist
25-07-2010, 23:31
Аз пък като видя някакво такова пликче го отнасям до контейнера ако ми е на път - веднъж при такава случка едно дете от блока се учуди, че го няма боклука и каза на майка си, че някой добър чичко го е изхвърлил.
Ramsezsh
25-07-2010, 23:58
Ми че връщайте им ги пред вратата.....или в пощенската кутия.....методи бол.....
За съжаление не мога да го докажа. Всичко е въпрос на логични предположения, но винаги има възможност за грешка. Иначе, ако ги видя просто ще звънна на вратата е ще им ги хвърля вътре.
sa6o_roman
26-07-2010, 03:15
Това е нищо...в нашия блок, някой редовно се изхожда във входа посред нощ.....мерак ми е да го заваря по време на акта, че да види тогава...:butt:
от клекнало положение го накарай да седне
Какво да ви кажа, аз живея в блок с 120 апартамента. За три месеца правя два пъти пощенската кутия. А това с оставяне на послания във входа не помага. То говедото от приказка не разбира.
Аз пък като видя някакво такова пликче го отнасям до контейнера ако ми е на път - веднъж при такава случка едно дете от блока се учуди, че го няма боклука и каза на майка си, че някой добър чичко го е изхвърлил.
И като порасне такова, ненаучено, или по скоро научено че е нормално да си оставяш боклуците еди къде си, но не и в кофата, ще прави същото, като майкЯ си
Ramsezsh
26-07-2010, 21:58
Тая мърлявщина винаги много ме е дразнила, но за съжаление наистина с такива същества трудно човек може да се пребори. Най-вероятно писанията в асансьора и входа няма да имат особон ефект, но така поне и останалите хора от входа ще почнат да се замислят. Много ми се иска да хвана в крачка говедото. Тогава мерките със сигурност ще са по-възпитателни (груби).
Аз пък се чудя какво да правя с един дебил, който пуши в асансьора. Не е много в ред човекът и от дума не разбира, от друга страна е доста дрът и се опасявам, че и на бой не носи. Веднъж му направих забележка, втори път по-остро, като му изтръгнах фаса, но ефектът беше само че почна да ме заобикаля отдалеч като се засечем около кварталните магазини... Подозирам, че ще се развият нещата по-интензивно като стане време да си извеждам бебето на разходка и ползваме асансьора. Ма да видим.
Аз пък се чудя какво да правя с един дебил, който пуши в асансьора. Не е много в ред човекът и от дума не разбира, от друга страна е доста дрът и се опасявам, че и на бой не носи. Веднъж му направих забележка, втори път по-остро, като му изтръгнах фаса, но ефектът беше само че почна да ме заобикаля отдалеч като се засечем около кварталните магазини... Подозирам, че ще се развият нещата по-интензивно като стане време да си извеждам бебето на разходка и ползваме асансьора. Ма да видим.
Хм, и аз имам подобен проблем, само дето не знам кой/кои хора пушат в асансьора... Мисля като начало една бележчица да закача?!..
Да, пробвай с добро. Може пък човека да е глупав и да не е съобразил. Или да е заплес и да не е съобразил. Абе, пробвай с добро, понякога работи.
Мисля като начало една бележчица да закача?!..
Успех... :-/ В нашия асансьор си има такава "фабрична" лепенка (заедно с общи напътствия за ползване). Но човек, дето не съобразява сам колко е тъпо да пуши вътре, едва ли си прави труда и да чете (а и колко ли му пука).
Мисля да подходя с малко социален инженеринг в домсъвета, белким по пенсионерски му спретнат конструктивна критика. Че той първия път ми каза "Не си ли много млад да ми правиш забележка?" :-)
Аз, понеже бях силно поласкан от "подмладяването", само любезно го попитах дали не е твърде възрастен да няма елементарна култура.
Та така - всяка кооперация с проблемите си :-) С боклука, за сметка на това, сме изрядни - всичко живо ходи с по три-четири торби и мята в съответните разделни контейнери :shock:
Та така - всяка кооперация с проблемите си :-) С боклука, за сметка на това, сме изрядни - всичко живо ходи с по три-четири торби и мята в съответните разделни контейнери :shock:
Ибаго - тва и да го вида нема го повервам особено :comphits:
Ние пък имаме 4 камери и се пази инфо за 10 дни назад. Сега ще монтираме още една дето наблюдава улицата и пространството пред кооперацията.
Ramsezsh
28-07-2010, 19:52
Честно казано и аз за това мисля от доста време.
E и виждаш някой, с шапка, който ти разбива колата да речем, нищо друго не излиза
Ramsezsh
28-07-2010, 19:57
E и виждаш някой, с шапка, който ти разбива колата да речем, нищо друго не излиза
Е, не е задължително винаги да да има 100% успеваемост, но дори и един кретен да познаеш си заслужава. Току виж се окаже някой съсед и тогава:bangin:.
old alfist
29-07-2010, 02:02
Ибаго - тва и да го вида нема го повервам особено :comphits:
Аз съм склонен да го повярвам, но съм виждал с очите си как изсипват съдържанието на различните контейнери на едно място - в един и същи камион.
Аз съм склонен да го повярвам, но съм виждал с очите си как изсипват съдържанието на различните контейнери на едно място - в един и същи камион.
Е това вече е пълна глупост... или както каза търтея - ибаго!
Ramsezsh
29-07-2010, 09:55
Такова нещо не съм виждал, но за сметка на това съм виждал как хората хвърлят всичко в най-близкия контейнер, без оглед на това какви са отпадъците. Това си е въпрос на възпитание!
Горните две мнения са свързани - много често заради смесване на боклука в разделните контейнери е безпредметно разделното им извозване. Бях свидетел как една баба щеше да бастунира манго за подобни действия, но старшията на камиона показа и обясни :-)
Не знам дали е плод на целенасочено обучение (usability competence development :tooth:), но напоследък контейнерите до нас са системно обърнати към тротоара, а не към пътя, и е много удобно. Има си и общ контейнер на същото място, та не виждам причина (освен окончателен дебилизъм) някой да хвърля мизерии в разделните, ако го мързи да разделя.
Целта на разделните е да се няма битови отпадъци като изгнили пъпеши напимер до хартията. Иначе завода чудесно се правя с отделяето на стъкло от хартия и желязо.
Мен ме учуди, че хората са почнали да събират и изхвърлят разделно. Не че е сложно, ама. Нямам преки наблюдения щото в наше село още таз благиня като разделни контейнери отсътвува. Но пък си имаме редовните цигани и клошари, които сметооделят вторичните сурвини от битовете отпадъци чудесно.
Във Варна си е така от време оно...
Има контейнери за разделно събиране,но в крайна сметка -всичко отива в един камион.Виждам го всеки ден:-|
Вики , това се прави нарочно , да ни научат от рааано. Не се знае , може в близкия век наистина да започнат да обработват отпадъците поотделно .
Ramsezsh
29-07-2010, 12:56
Не би трябвало да е така. В предишната фирма, в която работех, имахме договор с едно от фирмите, които се занимават с това. Даже те бяха искали да слагат в производството, контейнери за разделно сметосъбиране, като единственото условие беше да сключиме договор за тома, че всичко, което се намира в контейнерите е тяхна собственост.
Във Варна си е така от време оно...
Има контейнери за разделно събиране,но в крайна сметка -всичко отива в един камион.Виждам го всеки ден:-|
Eдин камион, но той е на фирмата и там, ако си забелязала, ги изискипват в единия край, хартията да речем, в другия стъклото, по средата пластмаса и метал .
А ако го изсипват в един камион, заедно с всички други боклуци е друго нещо.
Вики , това се прави нарочно , да ни научат от рааано. Не се знае , може в близкия век наистина да започнат да обработват отпадъците поотделно .
Дано:)
Фреди,
тук по едно време различни фирми събираха отпадъците.
Тези,за разделно събиране се обслужваха от една,другите -от друга фирма.След това,едната мисля приключи дейността си(имаше период,в който техните контейнери вряха от боклук...)В момента ,всичко се изсипва в един камион,на една фирма:)Е,не съм се завирала по кофите ,за да следя детайли,но на пръв поглед си правят неразделна кочинка:notify:
old alfist
29-07-2010, 13:42
Eдин камион, но той е на фирмата и там, ако си забелязала, ги изискипват в единия край, хартията да речем, в другия стъклото, по средата пластмаса и метал .
А ако го изсипват в един камион, заедно с всички други боклуци е друго нещо.
Вярно не са заедно с другия боклук с биологични и други отпадъци, но си представи, че пак на ръка трябва да се отделя, ако изобщо се прави това.
Между другото съм виждал в един стъкларски завод в Плевен, че допълнително се разделят стъклените бутилки по цветове и производители споделиха, че им излиза по-евтино да произведат нови, заради тези разходи по разделянето.
Беше една планина с шишета и едни тъмни братя я бяха напъплили като мравки.
А откъде е разбрало, че е "чичко", а не "лелка"?
П.П. Имаше ли последствия за майка му, или само "поздрави" по неин адрес? :tooth:
old alfist
29-07-2010, 23:34
А откъде е разбрало, че е "чичко", а не "лелка"?
П.П. Имаше ли последствия за майка му, или само "поздрави" по неин адрес? :tooth:
Майката е една скрофа - то затова детето прави асоциации за добрите хора с индивиди от мъжки пол.
Майката е една скрофа - то затова детето прави асоциации за добрите хора с индивиди от мъжки пол.
Това обяснява нещата :)