PDA

View Full Version : Проблем при палене

HooL
26-07-2010, 20:12
Значи проблема го прави през 1-2 дена. Когато дам на контакт светват лампите на таблото и изгасват освен една (до колкото съм запознат на бензиновата помпа) въртя да запали и неще, само стартера върти напразно и неще да пали. Оставям колата за около 1 час и като се върна сичко си и наред и колата си пали без проблем. На какво може да се дължи това?

kolev
27-07-2010, 10:13
коя лампа ти свети точно колега. има тема с лампите. оранжева ли е.

HooL
27-07-2010, 12:24
коя лампа ти свети точно колега. има тема с лампите. оранжева ли е.

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=27463&highlight=%EB%E0%EC%EF%E8+%F2%E0%E1%EB%EE

Номер 7 от тази тема. Както казах като свети неще да пали като изгасне си пали нормално

myato
27-07-2010, 13:01
№ 7 от посочената тема е индикацията за авария в системата за управление на двигателя/иначе казано - инжекциона/.Майката му е диагностика,за да се разбере от къде е проблема.Би следвало да е записало грешка.

kolev
27-07-2010, 13:23
за диагностика си, но най-вероятни причини са някое от главните релета или датчика обороти.

tonov
27-07-2010, 23:21
Много вероятно е да е датчик колянов вал, щом като изстине се оправя. Но все пак си е голяма доза хвърляне на боб и други зърна ;). Диагностика - там ше си покаже, щом е светвала лампата, грешката трябва да е запаметена.

doomy
28-07-2010, 12:18
колега ако се чудиш дали е датчик на хол можеш много лесно да го провериш.....палиш колата оставяш я да загрее..гасиш и пробваш пак да запалиш ако само върти,но не пали...взимаш един парцал намокряш го със студена вода изтискваш го хубаво и увиваш буксата на датчика на хол(без да разкачаш буксата разбира се)....изчакваш 1-2 мин , ако запали от него е , ако не запали някаде другате ти е проблема...на моята кола по тоя метод разбрахме,че е датчик на хол когато е студена палеше веднага загрее ли няма палене като изстине пак пали и така....сменихме го и нямам ядове :) поздрави

HooL
28-07-2010, 13:47
Много вероятно е да е датчик колянов вал, щом като изстине се оправя. Но все пак си е голяма доза хвърляне на боб и други зърна ;). Диагностика - там ше си покаже, щом е светвала лампата, грешката трябва да е запаметена.

колега ако се чудиш дали е датчик на хол можеш много лесно да го провериш.....палиш колата оставяш я да загрее..гасиш и пробваш пак да запалиш ако само върти,но не пали...взимаш един парцал намокряш го със студена вода изтискваш го хубаво и увиваш буксата на датчика на хол(без да разкачаш буксата разбира се)....изчакваш 1-2 мин , ако запали от него е , ако не запали някаде другате ти е проблема...на моята кола по тоя метод разбрахме,че е датчик на хол когато е студена палеше веднага загрее ли няма палене като изстине пак пали и така....сменихме го и нямам ядове :) поздрави

Да прави ми го това само когато съм карал колата и е загряла. Студена никога не го е правила. По какъв начин би могло да се управи това?

doomy
28-07-2010, 15:32
еми ако е от датчика на хол взимаш си един нов и забравяш за проблема(до колкото ми е известно тоя датчик не се ремонтира) може да вземеш и втора ръка ма ти препорачвам да си вземеш нов моя датчик стуваше към 60 лева НОВ :) взех го сложих го и пей сърце :) колата пали от раз :)

tonov
28-07-2010, 18:55
еми ако е от датчика на хол взимаш си един нов и забравяш за проблема(до колкото ми е известно тоя датчик не се ремонтира) може да вземеш и втора ръка ма ти препорачвам да си вземеш нов моя датчик стуваше към 60 лева НОВ :) взех го сложих го и пей сърце :) колата пали от раз :)

:thumbup: