View Full Version : Ел. проблем с километража и оборотомера
manolito
28-07-2010, 14:32
Здравейте, някой запознат ли е с пълната схема на оборотомера и километража при наще шлепове? Моите отказаха преди доста време, и вече не се трае без километраж. Когато искат заработват за кратко и после и двете стрелки падат заедно и умират.:prescription: Работи нормално показателят на изминатите километри , също замерих и с мултицет че идва сигнал на една от буксите в таблото за оборотите. Някакви идеи или схема? Колата е тая от подписа ми 2.0ТС супер 94г. Имам и съмнения за проблем в алфа контрола защото ми се губи и чекването на вратите при контакт, но незнам има ли някаква връзка с километража и оборотомера.
С друго табло пробвал ли си?
Щото според схемите за оборотите идва сигнала от мотроника, за скоростта - от датчика директно. Алфа контрола пък следи всички контролни лампи и вратите. Не би трябвало да са свързани, освен от самото табло.
manolito
28-07-2010, 15:48
Ами ако имах табло за проба нямаше да питам тук , че и алфа контрол май ще ми трябва за проба щото вратите и другите лампи си светят когато си искат....кола с характер.
Ако имаш схемата (макар за старото табло) - прегледай си масите и захранванията. Щото има общо захранване на таблото и алфа контрола.
имам табло, 50лв :mobile:
manolito
29-07-2010, 12:11
Ще го взема но ако не е от него кво ще го правя после?
ми ше го продадеш, или за резервно, не знам !
И мойта баба реши, че и аз ще определям скоростта по вятъра... (също като при колегата - и двете стрелки са долу и нещат да помръднат). Идеи за възможни повреди.
И мойта баба реши, че и аз ще определям скоростта по вятъра... (също като при колегата - и двете стрелки са долу и нещат да помръднат). Идеи за възможни повреди.
Щом са и двете начи проблема е с някое захранване или маса в таблото ;)
При мен като натисна педала на спирачката на таблото нищо не свети , при Фиат Темпра'та светеше червена стоп индикация ,
При вас как е колеги ??
е няма ко да ти светне, освен за износени накладки 8-)
На таблото на суперката, при работещ двигател, от шестте чека може да светне единствено лампата за спирачна течност.
Щом са и двете начи проблема е с някое захранване или маса в таблото ;)
Значи като ти я доставя некоя събота бабата разкрачена - ще и намериш къде си е завряла масата:rotfl:
е няма ко да ти светне, освен за износени накладки
На таблото на суперката, при работещ двигател, от шестте чека може да светне единствено лампата за спирачна течност.8-)
Благодаря за информацията
Значи като ти я доставя некоя събота бабата разкрачена - ще и намериш къде си е завряла масата:rotfl:
Ако е разкрачена ше требе да я лекуваме от остеопороза :D
Ако е разкрачена ше требе да я лекуваме от остеопороза :D
И това, и това... :static: