PDA

View Full Version : Кулинарна



Pages : 1 [2]

mim
20-02-2012, 12:44
лошотия, добре че сладки неща не ми действат :lol_sign:

viki
20-02-2012, 19:34
Рецертите са на една моя приятелка:):):)
Ще ги добавя под снимките :)http://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/943525.gif

Сега продължавам :)

Шоколадова торта :)

рецептата (http://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/)

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/378555_2568983502736_770974863_n.jpg

Бадемова торта
(същата като шоколадовата,но кремът е от маскарпоне и бадеми :)

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/385980_2568984982773_1198671386_32255442_188376665 _n.jpg


Бананов сладкиш с червени боровинки и лешници-рецепта (http://sunshineskitchen.com/banana-cake-with-dried-cranberries-and-hezelnuts/)


https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/403640_2713357992008_1198671386_32320019_672131140 _n.jpg

Чийзкейк с амарети и карамелов сос (http://sunshineskitchen.com/cheesecake-with-amaretti-and-caramel-sauce/)

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/408785_2779600408027_1198671386_32344427_620285580 _n.jpg

mim
21-02-2012, 11:08
и аз се пробвах с бадемовия чийзкейк, ама прегорих блата, нескопосах карамела и не намерих амарети, за украса сложих шоколадови лешници :)
много съм зле от към печЕния

RUNNING WILD
21-02-2012, 11:37
абе сладкарството е най тегаво и свръткаво,за времето дето ще направиш една торта ще сготвиш 4 неща и то килограми,само блатовете да си направиш и изпечеш и внимаваш да не загорят и да не ги скъсаш си е 2 часа,пък крем пък редене украса па шприцове па боя па глазура можеш да полудееш.

koolio
21-02-2012, 15:35
абе сладкарството е най тегаво и свръткаво,за времето дето ще направиш една торта ще сготвиш 4 неща и то килограми,само блатовете да си направиш и изпечеш и внимаваш да не загорят и да не ги скъсаш си е 2 часа,пък крем пък редене украса па шприцове па боя па глазура можеш да полудееш.

Аз затова таквоз не похващам - сладкарството е женска работа, на мен скара ми дай! :butt:

old alfist
21-02-2012, 18:14
Аз затова таквоз не похващам - сладкарството е женска работа, на мен скара ми дай! :butt:
И при мен горе-долу така стоят нещата :

http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=17773&d=1241279949

viki
21-02-2012, 19:19
В такъв случай,скарата от вас,сладките от менhttp://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/925815.gifhttp://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/943525.gif
Удоволствието от правенето на сладкиши е по-голямо от яденето :)Но си e верно,че е отнема много време:):):)

п.п.
Салатка
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/429652_2840407648170_1198671386_32363041_722099854 _n.jpg

Филенца на скара :):)

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/405600_2840409208209_1198671386_32363042_130806682 0_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/405470_2842088130181_1198671386_32363601_121334905 9_n.jpg

viki
05-04-2012, 19:28
Най-вкусната торта,която някога съм опитвала !:)

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/535825_3148257304219_1198671386_32484858_404039659 _n.jpg


https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/534838_3148256584201_1198671386_32484857_175260398 5_n.jpg

Рецептата

цък (http://sunshineskitchen.com/midnight-inspiration/)

Чийзкейк с арония и бял шоколад :):):):)

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/534664_3106061769357_1198671386_32467981_17748710_ n.jpg


Браунис с Гинес


https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/426951_2996742836452_1198671386_32420891_167803465 _n.jpg

рецептата

цък (http://sunshineskitchen.com/brownies-with-guinness/)


Тирамису



https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/422193_2945267109591_1198671386_32399215_116974834 1_n.jpg

mim
06-04-2012, 10:42
:wow: :eat:

mim
08-04-2012, 21:43
гореща, та чак пареща френска лучена супа, пак от любимите рецепти (http://sunshineskitchen.com/french-onion-soup/)

viki
30-05-2012, 08:46
Тирамису :twisted:

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/523888_3254070509483_279579056_n.jpg


Най-вкусната торта


https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/485699_3354818268114_1576845501_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/576373_3354817788102_1198671386_32573614_119155219 8_n.jpg


Ягодов чийзкейк :):):)


https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/428416_3459079234573_1198671386_32623347_56447864_ n.jpg

dimitar_vd62
23-03-2016, 23:30
Да поизтупаме прахта.Лесен сладкиш. Начи трябвят 250 грама бисквити - обикновенни.200 грама краве масло/не маргарин/.Една опаковка Маскарпоне и една опаковка Рикота.С еднакъв грамаж, мисля са около 220-250 грама.Три яйца, половин пакетче нишесте/ванилия,карамел или квот ви дойде, ако е само царевично трябва да прибавите и едно пакетче ванилия/100 грама захар.Начи бисквитите ги счуквате на ситно, горе доле като лещени зърна да е.Може и колкото оризови, ма де не като бобени.Абе по-ситно по-добре.Размеквнате маслото, аз направо го ръгам у микровълновата докат се втечни ма да не ври.И го заливате при счуканите бисквити.Омесвате с дървена лопатка/може и с мистрия/.Вземате една кръгла около 24 см тавичка.Мое и продълговата ма вий си изчисливайте размера.Със тая бисквитено-маслена смес измазвате страните на тавичката и дъното горе долу с дебелина не повече от 1 см.Да се получи нещо като коритце в което ще излеете другата част от рецептата.По точно не се измазва ми се моделира като с пластелин.Ако е по дебело или фърляте матрял или търсите по-голяма тавичка.Допуска се да е примерно 7-8 мм, ма сантиметър и нещо е bad idea.Тургате го в хладилника да "стегне".В туй време в купа шибвате яйцата, без черупките.Пльосвате маскарпонето и рикотата, исипвате половината пакетче/около 30-40 гр/нишесте и стоте грама захар.Всичко тва се разбива с миксер докато стане гладка каша.Ако не знаете кво е миксер и къде стои става и с дрелка с бъркалка за теракол, ма ако не е измита, поне да е засъхнала от ремонта от миналото лято.Ся мое да добавите на око, по собствена преценка стафиди и/или бонбонки М&М.Вадите тавичката от хладилника и изливате въпросния бъркоч във нея, ако е нужно растилате.Пече се у фурна предварително загрята до около 160-180градуса.Къде един час, ма се пак фърляйте по едно око, ако е хванало кафява коричка поставете отгоре алуминиево фолио.Кат мине час, или като прецените че е готово изключвате фурната и чакате да истине до почти стайна температура.После го вадите и може го намацате отгоре с мед ,сладко от ягоди или каквото искате.Сервирате след вечеря, като изненада, с надеждата да ви докара поне свирка от благоверната.Ако не ви обърнат внимание идете при комшийкат/със сладкиша естествено/.Колежките нема смисъл да пробват щото не върви ни с бира ни с ракия, демек нема ги огреят любовни ласки.Тва е , ако не ви се получи или съм пропуснал нещо или сте прекалили със салатат и ракията.

petio26
13-08-2016, 11:08
Днес си направих мързелива пица за закуска. Стана страхотна. Взимаш една пърленка, мажеш я с доматен сос, отгоре слагат, каквото слагаш и печеш.

tihomir77
28-08-2016, 10:34
Вчера си купих нов сач и го изпробвах. Направих си сач със свинско месо и зеленчуци, стана супер.

petio26
29-08-2016, 14:42
И аз обожавам сач, правя го със свинско, ябълки, тиквички, моркови, много добре ми се получава.

tihomir77
28-09-2016, 19:12
Днес правих катми на него и станаха много вкусни.

petio26
14-12-2016, 18:55
Тази вечер за първи път приготвих винен кебап. Използвах тази рецепта http://nahrani.me/recepti/vinen-kebap-s-oriz . Стана много вкусно с чаша червено вино е просо перфектно. Наздраве! :)

tihomir77
30-12-2016, 23:26
Оо, аз много обичам винен кебап. Много съм добър в приготвянето му.

petio26
14-02-2017, 00:05
Тази вечер приготвих риба на сол, направо си облизахме пръстите.

ecotronic
24-03-2018, 17:35
300 гр. кус кус се сваряват и оцеждат.

Добавят се:

1 консерва риба тон (в олио или в зехтин)
1 нарязана връзка пресен лук
100 гр нарязани маслини (за предпочитане Каламата)
1/2 връзка магданоз
1/2 изцеден лимон

Всичкото се разбърква и се консумира студено.
Става за основно ястие, за ордьовър, за мезе...........абе за всичко. :)

optimeon
26-03-2018, 19:36
Някой може ли да ми даде рецепта за селска торта