Log in

View Full Version : Проблем със скоростния лост

sanata
05-08-2010, 22:29
Колеги,
появи ми се проблем със скоростния лост.Като включа някоя(без значение) скорост и след това като изключа лоста остава при съответната скорост и се чувства нещо като задържане.
Някой имал ли е такъв проблем,или знае ли как да го отстраня?

napoli
05-08-2010, 23:26
Отговара е ремонт ск.кутия,а може да пробваш с смяна на масло,ако не си сменял никога.Муфа и синхрони,а за ремонта не ти мърдат 300 кинта.На 1 или 2,3,4или 5 го прави.Ако ли не може някоя дяволия да се измисли.:idea2:
Успееех:tooth:

sanata
06-08-2010, 16:04
Някакви други мнения,никой ли не е имал подобен или същ проблем?

popaay
06-08-2010, 23:29
Аз имам сходен проблем ,но само зимата като е под 0.
Ако е на 1-ва лоста не може да се върне на свободна и влизат само 1 и 2ра но като я запаля и след 10тина минути се оправя.

thecleaner
06-08-2010, 23:40
Има една пласмасова основа която се троши от време на време, може и там да е проблема.

Bobo
08-08-2010, 17:29
Някакви други мнения,никой ли не е имал подобен или същ проблем?

Проблема идва от жилата и избирача ;)

---------- Post added at 14:29 ---------- Previous post was at 14:28 ----------

Има една пласмасова основа която се троши от време на време, може и там да е проблема.

На 166 досега не съм виждал счупена такава конзола ;) Но пък може да е позасъхнала ;)

thecleaner
08-08-2010, 17:38
Проблема идва от жилата и избирача ;)

---------- Post added at 14:29 ---------- Previous post was at 14:28 ----------

На 166 досега не съм виждал счупена такава конзола ;) Но пък може да е позасъхнала ;)

Питай Кристоф неговата беше счупена :)

Bobo
08-08-2010, 17:41
Питай Кристоф неговата беше счупена :)

При удар с подводница и невероятно "кадърен" шофер всичко е възможно немога да отговарям за никой - досега счупена не съм виждал освен от удари или от шофери дето карат с блокирали и се катерят в/у тях ;)

Christweil
14-08-2010, 10:59
При удар с подводница и невероятно "кадърен" шофер всичко е възможно немога да отговарям за никой - досега счупена не съм виждал освен от удари или от шофери дето карат с блокирали и се катерят в/у тях ;)

Сигурен съм че няма да се позволиш да ме визираш като "некадърен" шофьор нали ?? (който между другото се пише сус "ьо" а не със "е")

По сериозно, ако горовите за "корпус скоростня лост" (така наричан по каталог на AXM Auto), гарантирам че не се катерих на него и го манипулирам със ленгендарни френски ръце. :)
Един ден се чупи втулката който позволява да се вкара задната и от там видяхме че корпус беше цепнато точно по ръба на шпинц форма.
След като беше чепнато точно по този ръб а не буквално счупен, това ми мерише по на не оптимизиран процес за шприцването който води до дефекти от време на време.

VIHHRONNY
16-08-2010, 21:14
Сигурен съм че няма да се позволиш да ме визираш като "некадърен" шофьор нали ?? (който между другото се пише сус "ьо" а не със "е")

По сериозно, ако горовите за "корпус скоростня лост" (така наричан по каталог на AXM Auto), гарантирам че не се катерих на него и го манипулирам със ленгендарни френски ръце. :)
Един ден се чупи втулката който позволява да се вкара задната и от там видяхме че корпус беше цепнато точно по ръба на шпинц форма.
След като беше чепнато точно по този ръб а не буквално счупен, това ми мерише по на не оптимизиран процес за шприцването който води до дефекти от време на време.
и аз съм с този проблем и също си мисля че е нещо по жилата, но не знам. ако може някой да помага.

rubig
16-08-2010, 22:28
Ми има сервизи бе колега-ама днес ще ти пуснем бонус.Провери си лоста на изберача-блокира в втулката и движението на лоста става мноооо трудно.А дали е това не мога да ти гарантирам -в свервиза става лесно пък и не вярвам некои колега да ти вземе пари за диагнозата

---------- Post added at 19:28 ---------- Previous post was at 19:21 ----------

опаааааааа забравих-строшени основи колкото си искаш и на 145/146/156 че дори и на 166 това си е показно за некадърноста на италянците-поне за дребните неща.Провери и това голяма е вероятноста и това да е проблема

em4o1
19-08-2010, 11:17
Имам същия проблем. И той е в жилото ! Ако имаш възможност опитай да го пораздвижиш малко отдолу при скоростната кутия, ще усетиш краткотрайно подобрение .

VIHHRONNY
20-08-2010, 12:19
можеш ли да ми помогнеш с нещо като скица или упътване, моля
Благодаря!

em4o1
23-08-2010, 11:00
За съжаление не. Просто докато ми беше вдигната колата за смяна на поредните крушки, го направихме и това.

sanata
23-08-2010, 23:31
При мене въпросното нещо изчезана след 2 дни.Не знам какво е и от какво беше,но вече го няма(Дано да е за дълго).