View Full Version : омасляване около капачката на главата на двигателя
Преди не ми правеше впечатление, но откак се затопли времето, сякаш това омасляване се увеличи. Не знам дали е в следствие на някакви маслени изпарения или някъде по главата нещо се е "сдухало" :-?
Това нормално явление ли е или признак за предстоящ проблем?
По принцип ако си сипал повече масло и си я пържил яко може да избие от капачката или от някоя гарнитура :wink: :wink:
и при мен се беше появило това но : сваляш капачката ,има две пластини коита затягат - стягаш ги малко и си номер едно ,ако обаче ти тече от гарнитурата ... ще трябва да я смениш с нова :?
голямата риба
20-06-2006, 18:09
и при мен се беше появило това но : сваляш капачката ,има две пластини коита затягат - стягаш ги малко и си номер едно ,ако обаче ти тече от гарнитурата ... ще трябва да я смениш с нова :? :nono:
сменява се гуменото уплътнение на капачката,
защото с времето и от топлината амплитуда се вдървява
обаче съм виждал да се продава само в комплекта гарнитури, но предполагам с поръчка може да се достави
ivostoykov
21-06-2006, 11:57
става и като я обърнеш гумичката(става много лесно)
голямата риба
21-06-2006, 12:39
пак повтарям
от миниму 9-те години употреба
гумата се спича и с каквато и сила да я притискаш между нея и алуминия винаги ще преминава масло
за това най-добре нова, при това струва левчета
пак повтарям
гумата се спича и с каквато и сила да я притискаш между нея и алуминия винаги ще преминава масло
има ли го по магазините или само комплект гарнитури продават?
отговорите ви ме успокояват, защото аз си помислих едва ли не, че имам недобро уплътняване на някой клапан или сегмент на бутало, та следствие на което налягането горе в капака на ДВГ'то се повишава и това предизвиква въпросното омасляване... явно нещата са в графата "нормално явление" ;)
Мерси за отговорите!!!
...а и аз да повторя въпроса на търтей - откъде да си вземем нови уплътнения?
голямата риба
21-06-2006, 13:52
ми не съм се интересувал, но може да се попита
ако не се вади парт номер и се поръчва(може и колективно)
иначе и аз не бях много светнат, докато на Пух в коплекта гарнитури, не остана едно парче гума, което до края се чудих за къде е :D
Dodo 155
22-06-2006, 00:32
пак повтарям
Струва 2 лв. навсякъде :wink:
Сменя се гумената гарнитура и заспива :idea: