View Full Version : Въпрос за гърне за алфа 145
Колеги някой може ли да ми каже къде мога да намеря сносно гърне във Варна искам да ми се отпуши малко и да не дрънчи като спортен автомобил ( разваля чудесният звук на мотора :new_Eyecrazy: )
П.С. Става въпрос за колата от подписа долу.
това какво означава, спортно или нормално.
Чувал съм че има и спортни които не издават звук като кросов мотор. Но и спортно става стига да не е много шумно.
За да се отпуши слагаш 2 резонаторни гърнета(ако си махнал катализатора имаш едно и другото е фабричното средно). Махаш триъгълното гърне(оригинално са катализатор, средно проходно, триъгълно задно и задно гърне - 4 броя), оставяш само задното, звука почти няма да се промени. После махаш резонаторната кутия под филтърната кутия има такава (налага се демонтаж на подкалника, за да я извадиш както трябва). Махаш всички въздуховоди, оставяш филтърната кутия само с дупка отпред. Радваш се на як алфов звук под капака, реве все едно си с конусен филтър и бръмчи готино, но не и дразнещо. Пробвано на 145 1,6 ТС - на жената колата ;)
Това мога да го пробвам но така или иначе ще ми трябва някакво ново гърне иначе това още идната събота ще го пробвам
Забравих да кажа че аз съм сменил катализатора с резонаторно гърне и ми трябва остатъка :)
оригинално са катализатор и един модул триъгълно + задно гърне.. ако искаш добре направени гърнета от които да не ти бръмчи главата и на доста сносна цена, погледни полмостров, а на мястото на катализатора слагаш едно резонаторно и готово. не знам що си играете, при нас изпускателната система е с доста сериозен диаметър, не е като водопроводните тръби на фв , опел и другите.
Само какво ще рече "полмостров" магазин ли е или нещо друго, че за пръв път го чувам
http://polmostrow.pl/katalog/
Някой колега от Варна може ли да ме насочи някъде.
ако питаш за полмостров, продават се в косер. освен това има колеги във фиат форума и то ако не се лъжа -от варна, продават ги с отстъпка 10-20%. комплект са 3-те гърнета с тръбите , неразглобяеми. пасват точно и са по-добри от българските обикновени. ако имаш проблеми по 2-те или 3-те гърнета , по на сметка и по-дълготрайно излиза целия модул.
Но аз имам резонаторно гърне смених катализатора с него още щом взех колата.
Аз съм с две резонаторни, триъгълно и крайно спортно и звука е съвсем поносим при ниски обороти, чак над 3000-4000об. се усеща по-силен звука. Имам и един въпрос към другите колеги - при махане на триъгълното гърне става ли много силен звука? Понеже един гърнеджия ме убеждаваше, че ако го махна нямало да се седи в колата :new_Eyecrazy: ??
Да, нали си чувал 145-цата ми преди да махна спортното:))
http://www.youtube.com/watch?v=ZZ7UA87iLSo
Колеги и това все пак не отговаря на въпроса ми В кои магазини да търся гърне за 145 във Варна :)
колега, що така не може да се разберем. на твоята кола всичките 3 гърнета след катализатора са един цял модул и изглеждат ето така
http://emk-33.com/shop/oscthumb.php?src=lMzVwtXMlJCjxJuZj761rA..&w=423&h=301&f=png&q=95&hash=c33a4ea2339ec58a7776d26832befc64
полските полмостров са около 150лв за целия модул. има и босал и уолкър но те са доста по скъпи. ако искаш да смениш само 1 от гърнетата, има аспо и крафт които са български, има и турски и гаражно производство . смениш ли само 1 обаче, заварката ще те изкара няколко месеца преди да цъфне от корозията, тогава пак ще питаш какви да си вземеш.
първо се ориентирай към марка и виж кой им е представителя във варна, за ауспуси , магазини и сервизи бол.