PDA

View Full Version : Съвет - заслужава ли си тази кола?

millko
10-08-2010, 17:21
Според вас заслужава ли си да тръгвам и да я взимам тази кола?До тук по телефона цената падна на 2400 евро, но мисля че на място ще свали още поне 200. Седя и се чудя , а багажа съм го стегнал.
http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=l2i1nl1dnndu

Tedo
10-08-2010, 17:26
Ако имаш още поне 2200 евро-взимай.Колкото и да изглежда лъскава и пазена Q4 си гълта яко пари за правене, особено в БГ.А и на живо може да не изглежда като на снимките.
п.п. Не те изненадва предполагам, но като гледам километража е въртян

millko
10-08-2010, 17:32
Казаха, че двигателя е сменян с нов - има документ, дават с нея всички останали части плюс още един комплект ал. джанти със зимни гуми.

kongogo
10-08-2010, 18:28
коллега, мен ако ме питаш скачай, най-много да я пооправиш малко, ама нали знаеш, че кеф цена няма ;)

Pastora
10-08-2010, 18:28
С нов, но с какъв ? Да не се окаже, че е 2.0 ТС и турбото е за украса ? Ако всичко иначе е ок и имаш инфо подробно, взимай, тази кола не се взима с разум, но... приготви парички за ремонти. Лично аз бих я взел, но аз тия покупки не ги мисля много.

qkimov
10-08-2010, 18:29
Аз съм малко пристрастен щот на мен ми е мечта и за това гласувам да я довличаш на наша земя ама ти си предцени как ще ти се върже с джоба:new_Eyecrazy:.
Предполагам че големи ще са разходите по ремонти на двигателя иначе за каросерията и ходовата част мисля че няма разлика с другите 155.

alfatras
10-08-2010, 18:33
Ако ги имаш кинтите взимай веднага!Това е истинска кучка колега!!!А ремонтите не ги мисли-ако ги мислиш тая кола не е за тебе;-)

Alfa User
10-08-2010, 21:11
Предполагам че големи ще са разходите по ремонти на двигателя иначе за каросерията и ходовата част мисля че няма разлика с другите 155.
E това точно не е съвсем така ... ходовата част не е като на другите 155 (електронно-регулируемо е окачването),а и купето има разлика заради трите диференциала, скоростната кутия и задвижването 4х4 ... Tака че разходите по поддръжка и ремонт са си сериозни - трябват хубави части и свястни майстори - все неща, дето се намират трудно. Това е ако искаш колата да е на 100% де, иначе е ясно...
Но колегите са прави - Алфа не се купува с разум, а специално Q4 си е направо за маниaци !!!

Milcho
11-08-2010, 09:16
Колега,по-скоро разбери колко пари ще трябва да дадеш за регистрация в Бг и дали има мито за тези коне и колко ще ти стъпи като разходи докарването,че да не останеш изненадан после,че цената и е станала тройна.А ако всичко е наред с тези неща няма какво да и мислиш,вземай я,едвали ще има нещо сериозно за правене по нея,все пак не е поддържана в Бг с менте части и когато има пари собственика,а не когато трябва.Успех и дано да имаш късмет и да я вземеш,а ние да се порадваме,че е българска тази машина,стига са вкарвали само "расови" голфове,ами да влезе и някоя истинска расова кола.

Flame
11-08-2010, 11:06
А дали е наистина ку 4?Малко не ми се връзва тази цена,като знам колко малко са произведени ку4 фейслифт.Те са адски редки и няма как читава такава да е тия пари.Да не е някоя спорт пакет с 2.0 турбо,само на предно?

TRENDi
11-08-2010, 11:13
А дали е наистина ку 4?Малко не ми се връзва тази цена,като знам колко малко са произведени ку4 фейслифт.Те са адски редки и няма как читава такава да е тия пари.Да не е някоя спорт пакет с 2.0 турбо,само на предно?

Поне по табелките и № на рама си е оригинална Ку4ка:

Flame
11-08-2010, 11:56
Значи си заслужава адски много:flamingdevil:

millko
11-08-2010, 16:13
В България за тази кола няма мито, вече няма и акциз, а за гражданска и данък парите са същите като за тази,която в момента имам.Сега чакам да ми кажат цена за автовоз,понеже за 2000 км. с Q4 ще ми излезе по-евтино да я натоварят, отколкото да я карам насам.Почти 95 % съм се навил да я взимам. Наистина много са малко тези с фейслифта!

arieca155
11-08-2010, 17:42
скачай !подкрепям те и аз.

Xman
12-08-2010, 18:05
+1..не го мисли колега, вземай я:sayjin:

forza_italia
12-08-2010, 19:06
Използвам темата на колегата,понеже става въпрос за Ку 4 и че мотора на тази бил сменян с нов. Интересува ме някой знае ли защо в тази кола се слагат три различни поне на външен вид мотора и каква точно е разликата при версиите,доколкото знам има 186 и 190 к.с. Снимките съм ги взел от нета и са на истински 155 Ку 4,но надписите по всмукателя и на капака на мотора са на различни места. Доколкото забелязвам мотора на колата която иска да купува е като на втората снимка. Ако някой има инфо нека сподели тук. Благодаря предварително.

koolio
12-08-2010, 19:56
Заслужава си отвсякъде стига да можеш да си го позволиш.

serafim
12-08-2010, 20:27
Използвам темата на колегата,понеже става въпрос за Ку 4 и че мотора на тази бил сменян с нов. Интересува ме някой знае ли защо в тази кола се слагат три различни поне на външен вид мотора и каква точно е разликата при версиите,доколкото знам има 186 и 190 к.с. Снимките съм ги взел от нета и са на истински 155 Ку 4,но надписите по всмукателя и на капака на мотора са на различни места. Доколкото забелязвам мотора на колата която иска да купува е като на втората снимка. Ако някой има инфо нека сподели тук. Благодаря предварително.
Просто липсва капака върху свещите, с логото. Отдолу личат отворите с резбите. Инак е звяр...:joly: от доброто старо време...

TMAX
12-08-2010, 20:58
+ 1 колега!

Бобби
29-08-2010, 13:58
И трите мотора от снимките...са еднакви...:dunno:
къде намираш разлика!?

toki4a
29-08-2010, 15:06
е на 1 вата снимка липсва надписа TURBO 16 V:disgust: на всмукателния колектор!!

може и да е стокова:dunno::devil:

Бобби
29-08-2010, 15:14
е на 1 вата снимка липсва надписа TURBO 16 V:disgust: на всмукателния колектор!!

От рано си замаглил...:bangin:.надпис има, но е на капака дето закрива свещите...

---------- Post added at 12:14 ---------- Previous post was at 12:13 ----------

...а на 2-снимка е леко поразглобен мотора...

alfatras
29-08-2010, 16:51
:lupe: