Log in

View Full Version : течен азот или заместител

alra
14-08-2010, 09:34
Здравейте! Ако знае някой от вас ще каже ли как мога да транспортирам малко (1-2л) течен азот. Знам, че се транспортира в специални контейнери, но малкият е 800 лв:respect:. Затова ако знае дали става примерно с термос и дали ще издържи 1-2 дни там или ще се изпари?

И още нещо - четох за охлаждащи спрейове. Охлаждали до -55 или -80 градуса. Става въпрос за патрона на една таванска вратичка, за нея ми трябва. Такъв спрей намерих, но дали с него ще стане да счупи патрончето?

Нека знаещите да кажат:grandpa:

detelazurno
14-08-2010, 11:11
Не! В никакъв случай не използвай термос! Съдовете за съхранение на течен азот са специални - двустенни, със специална изолация, имат специално проектирани вентилационни отвори дори и тези, които са подналягане (те обикновено са за големи количества). Ако го затвориш в някакъв съд, който няма гореспоменатите вентилационни отвори може да има бум!
Изпаряването му ще зависи от условията, в които се намира. За пример мога да ти дам напълно отворен от горната страна меден съд с вместимост не повече от 300-400 мл, който се нагрява в основата си до около 60 +/- 10 градуса (обикновено винаги беше + и никога - :)). Та в условията на тази система се изпараваше за около 15-20 мин.
Та ако искаш просто да счупиш една ключалка има къде къде по-вандалски методи вмсесто да хвърлиш 800 лева за контейер + парите за течен азот. Например, за 800 лева съм готов цял ден да чупя ключалки :upsidedwnsmiley:
Ако искаш кажи какво точно се опитваш да направиш и ще ти дадем съвет :grandpa:

kompir
14-08-2010, 11:20
Отиваш с колата до някой ключар,вземаш го и той за 10 минути ти я отваря(поне в Търново има такива хора).:respect:

mim
14-08-2010, 11:48
бормашинка и една почерпка на някой симпатичен ти момък :static:
не се вкопавай в азотни приключения, няма смисъл
а ключар извикан на място на мен ми струваше 50лв, че не беше тавана, да си позволявам волности

trustworthy
14-08-2010, 12:20
бормашинка и една почерпка на някой симпатичен ти момък :static:

Е ти сега решение на проблема или идея за флирт й даваш :upsidedwnsmiley:

nhg
14-08-2010, 13:26
И един обикновен тръбен ключ върши работа... ама айде да не казвам подробности.
Аз мога да ти свърша тая работа за около 15 секунди
(симпатичен съм, ама съм минал покрай младежите...:-)), пък и си ми мааалко далеч..

mim
14-08-2010, 13:35
Е ти сега решение на проблема или идея за флирт й даваш :upsidedwnsmiley:

е нали няма да се допитва за подобни услуги до съмнителни типове, бродещи около варелите, щот и те сигурно могат да отварят врати :Yoda:

Ramsezsh
14-08-2010, 13:37
Аз така като гледам азота за друго трябва. С 1-2 литра бая патрони могат да се потрошат.

alra
14-08-2010, 14:59
Не, не се майтапя, наистина ми трябва за патрон. И аз знам, че ще ми трябва малко, но тъй като се изпарява бързо затова исках повече, за да остане все пак нещо. Да не е на халос цялата работа.

Ключар не ми трябва, сама ще се оправя. Явно с азота е сложно. Знаете ли за тези Охлаждащи спрейове нещо и дали ще ми свършат работа? Някой ползвал ли е?

Ramsezsh
14-08-2010, 15:04
Е ако е само за единия патрон въобще не ти трябва азот. Бормашина или както колегата nhg каза тръбен ключ и отверка ще ти свършат работа.

търтей
14-08-2010, 16:35
Може просто да ритне вратата.
Или да купи каса бира и тука поне трима ще я оправим.
Вратата де.

mim
14-08-2010, 18:01
с бормашината също можеш сама да се справиш

Ichkin
14-08-2010, 19:35
Ъ ... онзи ден една овца счупи ключа в патрона и ... едно рамо и трябваше на вратата ... последствията бяха почти никакви ...
Аз още не мога да проумея какви са тези течни азоти ... И като виден феминист, ша съ изкажа, че ... само жена може да мисли за течен азот в случая :D
Без ключар, без разбиване ... без помощници ... течен азот ... врачката ми-поетеса рече : "Има нещо гнило в Дания"

alra
14-08-2010, 23:44
Ъ ... онзи ден една овца счупи ключа в патрона и ... едно рамо и трябваше на вратата ... последствията бяха почти никакви ...
Аз още не мога да проумея какви са тези течни азоти ... И като виден феминист, ша съ изкажа, че ... само жена може да мисли за течен азот в случая :D
Без ключар, без разбиване ... без помощници ... течен азот ... врачката ми-поетеса рече : "Има нещо гнило в Дания"

Е вратата е картон от двете страни какво разбиване. Второ е тясно и неудобно за работа и доста мръсно, и не ми е ясно кой ключар ще дойде! Репликата с врачката е неуместна. А ако искате да помагате, заповядайте!:wow: Щом сте толкова отзивчиви

kolev
15-08-2010, 14:27
другия спрей за който говориш е CO, той няма да охлади достатъчно. то и азота няма да ти свърши работа щото няма как да полееш.
всеки ключар би дошъл, но най-добре извикай някой да и тегли един шут. ако е от фазерните врати, последствията обикновено са минимални.

fred
15-08-2010, 20:11
с бормашината също можеш сама да се справиш

С една бормашина трима души два часа се мъчихме едно време, хем единия си е майстор, не ключар де, но не е с две леви ръци като мен :)
Най добре е човека да си викне ключар, ама негова работа

morfius
16-08-2010, 10:36
Хм... номера с катинара и дрелката ми е добре познат...
Проблема е никакъв... вземате дрелка (най-добре с регулация на обороти), здрави клещи (да държите катинара без риск от поражения) и действате.
Пробива се в долната част на въртящия се елемент - за да се освободят задържащите елементи в него или основата на държащите ги пружини (2 ия вариант е по-труден на повечето катинари).

Pinky
16-08-2010, 10:48
Ако е катинар, имам опит с чук да ги смъквам. Вдига се врява и съседите излизат да видят дали не се краде, ама голяма работа.

bager
16-08-2010, 10:53
Аз не видях обаче дамата да казва някъде "катинар", прочетох само патрон, а това означава че най- добре е да си викне ключар. Налагало ми се е и на мен, срещу двайсетина лева ще я отворят бързо и без проблеми.
Успех, ако не сте я отворили вече, де!

alra
16-08-2010, 15:40
Още не сме я отворили. Врата с патрон е, а не с катинар.

detelazurno
16-08-2010, 15:44
Ритник, кози крак, бормашина, ключар....и още много, много. Ценна ли е вратата та я пазиш?

nhg
16-08-2010, 15:51
Още не сме я отворили. Врата с патрон е, а не с катинар.

Колежке, колко се подава навън патрона?
Ако има възможност да се захване с тръбен ключ ще ти напиша на лични как да отворите за по-малко от минута, пораженията ще са само патрона (естествено) и вероятно (част от) бравата.

търтей
16-08-2010, 15:59
Напиши и на нас, бе. Може и ние да отваряме тавани некой ден :)))

morfius
16-08-2010, 16:05
Патрон се разпробива по-лесно и от катинар... не ти трябват клещите даже.
Дупчи се по същия начин - в най-долната част на въртящия се механизъм, където са всъщност заключващите елементи.
А с тръбния ключ (големия) се иска сила... хващаш си здраво патрона и въртиш... чупи се в средата, после с отверка или клещи можеш да отвориш бравата.

alra
16-08-2010, 16:10
Да, все пак врата ни е ценна, защото няма какво да сложим. На всички съвети съм благодарна и после ще почерпя!

Патронъг се подава около 5мм навън. Смятам, че може да се захване.

detelazurno
16-08-2010, 16:13
Да, все пак врата ни е ценна, защото няма какво да сложим. На всички съвети съм благодарна и после ще почерпя!

Патронъг се подава около 5мм навън. Смятам, че може да се захване.

5 мм са си напълно достатъчни. Захванете го с тръбен ключ и го чупете смело. Ако можете даже да си удължите рамото на ключа ще ви е по-лесно.

nhg
16-08-2010, 17:15
Напиши и на нас, бе. Може и ние да отваряме тавани некой ден :)))

Е, ся, като че ли не знаете... :bouncing_smiley:Той и матричаря достатъчно добре го написа.
Аз така, за правилата, да не стане че подтиквам към насилствено отваряне на врати и взлом!:metal:

souze
16-08-2010, 20:58
......Патронъг се подава около 5мм навън. Смятам, че може да се захване.

Ако се подава 5мм е крайно трудно да се счупи с водопроводен ключ. Използвайте бормашина и за 5мин сте вътре. Успех!

vankata_ll
16-08-2010, 21:12
Уе-уеее, ако събера всички мнения мога да издам наръчник на взломаджията :hump:

Имаше един филм, в който килъра направо избиваше целият патрон със сгъстен въздух от една бутилка ;-)

jamesdavidso
17-08-2010, 00:57
И аз съм за бормашината. В краен случай патронът може да се разбие и със стоманен център и чук.

thecleaner
17-08-2010, 02:03
Ето и по оргинални начини за премахване на патрона барабар с тавана :flirt:

Как да си направим бомба?

===============

pr_00f
Много поучително.
p.s Скоро ще си спомняте с умиление времето когато Търтея беше модератор.

Ramsezsh
17-08-2010, 08:59
E доколкото разбрах целта беше да се премахне патрона от вратата на тавана, а не целия таван или сградата :tooth:

Stefan Caromov
18-08-2010, 22:52
Вариант 1 френски ключ и отверка ,ако патрона се подава 4-5 мм
Вариант 2 ключе 10 и отверка ,ако се показва 2-3 мм
Вариант три -имам пластини и мога да ги ползвам ....Надявам се не е мотура само ,че тежестите ми ги взеха ::))

Допълвам --- 4 мм са ПРЕ достатъчно да се счупи патрона .
Алекс ,ако искаш звънни ми ,или пиши лично ,ще свършим работа

BoxerPower
19-08-2010, 20:08
Абе момчета и момичета, вие базик ли си правите тука... кви течни азоти, кви 5 лева?! Само не ми казвайте, че за една седмица не и се намери майстора на тая брава :hmm: Е па в крайна сметка дайте един адрес и ще решим промблема :flex:

П.П. ... само адреса да не е на някоя банка :lol: