View Full Version : Пътуване до Германия
Здравейте
следващия месец трябва да отида на една конференция в Аахен (това е на бекгийската граница). Реших да го направя с алфата - 156 2.0 ТС '97. Понеже не съм пътувал из европа с кола, ще съм ви благодарен за всеки съвет както по подготовката, така и за самото пътуване.
Ами караи кротко в Сърбия, има много радари, особено вечер, и глобите са големи там, През Унгария няма да имаш проблеми, като изключим трудности с ориентирането, щото се кара в началото по едни междуселски пътища, хубаво е да имаш карта, след това в Австрия няма никакви ядове, както и в Германия. Успех 8)
http://audibg.com/NEW/index.php?showtopic=12034
156 m-jet
22-06-2006, 19:47
Здравейте
следващия месец трябва да отида на една конференция в Аахен (това е на бекгийската граница). Реших да го направя с алфата - 156 2.0 ТС '97. Понеже не съм пътувал из европа с кола, ще съм ви благодарен за всеки съвет както по подготовката, така и за самото пътуване.
Ами колега първо бих те посъветвал да минеш преЗ сервиЗ и да прегледаш колата от до, че нещо стане ли и в Гемания например, ше получиш гърч като ти кажат цената на ремонта. Само За сведение един час труд в сервиЗ на АЛФА е 95 еуро :!:
Иначе те съветвам да минеш по тоя маршрут
Калотина / Ниш / Београд / Суботица / Кечкемет / Сегед /Будапеща / Виена / Линц / Пасау тук внимаваи, че като ти видат немците номерата и е голям шанса да те спрат. Това не е гранична ,а Криминална полиция и веднага роват За цигари алкохол и пиратски неща, както тебе така и колата.Така, че по добре гледай да не носиш нищо..../ Регенсбург / Нюрнберг / Хаилброн / Манхаим / Франкфурт /Колн и Аахен :D
Това не е най краткия път но е най спокойния и бърЗия.
В Сърбия спаЗваи ограниченията....но дори и да караш малко по бърЗо с 20 еуро се оправяш
В Унгария се кара на светлини и се спаЗват строго ограниченията, че там подкупи не вЗимат
В Аустрия е спокойно
В Германия можеш и с 250 да караш по аутобана :D , тук ограничениа няма.......но където има Знак За ограничение се спаЗва стриктно :!: Ако покрай тебе минават скъпи коли , дори на ограниченията бърЗо, ти не се подлъгвай, те са немци.......
Приятно пътуване
И в Аахен отиди в Гинес в стария град :D , а пък до него е веселата уличка :D
..и по възможност през Сърбия минавай по-бързо :lol: :lol: :lol:
DiStefano
23-06-2006, 20:18
аз лично бих те посъветвал (аз така го правя)
излизаш на "Връшка Чука" или "Брегово" става в пъти по-бързо
отколкото на "Калотина" и до Ягодина са ти 70км има няма
след това магистралата и до БеоГрад 180 км никакви ядове
само към населените места спазвай скоростта
иначе както е написал колегата M-Jet за останалата част от маршрута
, но можеш да минеш и през ЗалцБург и да излезеш от Розенхайм до Мюнхен - нагоре вече е елементарно ... смисъл да влезеш оттам и после да излезеш през Пасау - откъдето определено е по-бързо обаче пък и ще разгледаш други места от Остеррайха и Швабия ...
успех и ... колана през рамото задължително ...
А и най-важното .. видиш ли кола пред теб със светлини на задното стъкло които изписват "STOP POLIZEI" - спираш ...
plamen76
04-03-2010, 18:04
Да попитам и аз.
Някой да знае мога ли да замина за Германия с цел работа,след като имам изтеглен потребителски кредит.?
Преди май имаше някакви спънки.
detelazurno
04-03-2010, 18:08
Ами като нищо можеш да фъснеш и после да му мислят поръчителите ти. Няма да те споменават с добро може да си сигурен :) Ествствено ако си имате някакви договорки и те ти вярвят варианти винаги има.
plamen76
04-03-2010, 18:19
Далеч съм от подобни мисли.Незнам дали няма да имам спънки на границата.Заемът ми е без порачители(8000лв)
Далеч съм от подобни мисли.Незнам дали няма да имам спънки на границата.Заемът ми е без порачители(8000лв)
Е за чий ще минаваш през сърбия?
От горе граница няма ;)
plamen76
04-03-2010, 18:58
Е за чий ще минаваш през сърбия?
От горе граница няма ;)
Ще пътувам с автобус и изобщо не знам от къде ще мина,но ми искат задграничен паспорт
Ще пътувам с автобус и изобщо не знам от къде ще мина,но ми искат задграничен паспорт
...е па щом ти искат задграничен....през сръбско ще минеш...и защо питаш, като ще те возят, а ти май искаш да извозиш някой:))
plamen76
04-03-2010, 19:46
...е па щом ти искат задграничен....през сръбско ще минеш...и защо питаш, като ще те возят, а ти май искаш да извозиш някой:))
Не бе колега-въпроса ми е много прост-дали има проблем да излезеш зад граница при положение че си теглил кредит
Доста несериозно ми се струва това.
По-скоро към държавата ако имаш някакви плащания биха те спрели, ама потребителски кредит от банка...:roll:
Jivko7777
04-03-2010, 23:50
Не бе колега-въпроса ми е много прост-дали има проблем да излезеш зад граница при положение че си теглил кредит
Не би имал проблем ако минаваш през Румъния...за Сърбия е под въпрос!
alfamicin
05-03-2010, 09:03
Няма проблеми да излезнеш!
Би имало проблем ако не го погасяваш и банката е предприела някакви мерки срещу теб за принудително събиране на кредита!
Няма проблеми да излезнеш!
Би имало проблем ако не го погасяваш и банката е предприела някакви мерки срещу теб за принудително събиране на кредита!
....ей това е верният отговор!
plamen76
05-03-2010, 18:41
Мерси много за отговорите:go::go::go: