PDA

View Full Version : тунинг на километража и другите датчици

reloading
18-08-2010, 23:07
Здравейте на всички, днеска реших че ще си "чупя" Алфичката и исках да видя дали мога да сменя цвета на километража където са цифричките и обортомера защото попринцип ми изгоря една от крушките и реших да ги сменя всичките и ми се ще някак си да го измайсторя да свети вместо зеленикаво бяло.След като разглобих всичко и попаднах на стъклените датчици който са тип сандвич:
1-ви пласт стъкло ,
2-ри зелено покритие
3-ти черено.

И тук приклучи мойте работи след като видях ,че какъвто и цвят да сложа ще е нюанс на зеленота въпросът ми е някой играл ли си е с това и сменял ли е цвета?
Защото ми се ще да го направя червено.

reloading
19-08-2010, 18:06
Здравейте , днес успях да сменя цвета на километража и другите датчици. по късно ще кача снимки със обеснение на тези който искат да направят същата процедура. Ще изчакам малко да се постъмни за да снимам как излиза червеното.

v1play3r
19-08-2010, 20:02
Кажи ква е процедурата после да се махне зеленото ... :shocking:

Христо_Сираков
19-08-2010, 21:46
колега дай да видим как е станало
аз мойте ги направих червени още преди около 2г

reloading
19-08-2010, 22:59
Здравейте както обещах малко обеснения + снимков материал.

нужни продукти:
6 бр. лампички според цвета.
1 бр. ножче
и около 2 часа търпение ;)

Тотал:10лв.

Всичко започна като разглобих километража и видях че има пласт който немога да махна,опитах се да го отлепя но не беше възможно затова реших че или ще го поразя или ще стане хубаво.

Взех ножчето и изчегъртах задната част на всеки датчик ,преди това съответно беще демонтирано моторчето и стрелката, ибеше отлепено от пластмасовата пластинка.

http://media.snimka.bg/6966/020186437.jpg

след което почвам внимателно да отсранявам зеленото поркитие което се намира от зад с нозчето чрез изчегъртане

п.с. внимавайте да не изтъркате и черното което е до зелзеното защото има вероятност да прозира отпред,

http://media.snimka.bg/6966/020186448.jpg

ето и как изглежда на половина на светлина:

http://media.snimka.bg/6966/020186453.jpg

след 1 час чегъртане ...

http://media.snimka.bg/6966/020186458.jpg

идва 3 вариянта за който се сетих

1) да оцветя с маркер -който използвах аз
2) да го мина с лак
3) да взема фолио

и все пак аз избрах маркера защотот другите ми се сториха доста по сложни вариятни:
http://media.snimka.bg/6966/020186460.jpg

и се получи задоволително добре,

http://media.snimka.bg/6966/020186467.jpg

Ето и резултата след като изчаках да се смрачи и да светне хубаво:

http://media.snimka.bg/6966/020186465.jpg

Забележкте който се получиха все още ги обмислям как да ги поправя, а те са на 3 места на 60км и на 120км свети по силно , и на 6000 .Но честно казано намен това ми хареса как стана и се радвам как се получи , някой ще кажат предполагам че е доста цигански направено но... винаги мога да си взема нов и да сложа оригиналните.

Е дано съм помогнал на колегите който искат да направят същата процедура.

Христо_Сираков
20-08-2010, 10:43
колега при мен свети почти по същия начин с една идея по тъмно
дисплея с цифрите какво мислиш да го правиш или така ще си стои
ако не си решил още мога да кажа каке при мен
аз нямах много време да го мисля и вместо зелената слщда която беше там сложих парче от червена найлонова чанта :roll2::roll2::roll2:от по дебелите и решултата е екстра вече 2г

reloading
20-08-2010, 13:55
ами аз го направих с маркер ,но ако се вгледаш има места на който светлината е по силна, и нз как да я изулирам от там за да свети на всякъде еднакво.

v1play3r
20-08-2010, 15:52
Най-добре делите едни 200 лева и си купувате плазмени циферблати :evil:

reloading
20-08-2010, 16:17
не ми се дават като знам че в близко бъдеще ще я сменям със 156-ца....

Bako_Marto
20-08-2010, 16:19
А колега да те попитам как после центрова стрелките и показват ли ти правилно понеже аз направих същата процедура, но с гатови плаки и ми се разцентроваха стрелките и се слажих друго табло иначе аз съм решил да си правя всичко да ми светне в бяло или нещо по селно зелено

reloading
20-08-2010, 16:32
ами центрирването става , като закрепиш стрелката леко на винтчето и гледаш трябва без да я завърташ сама да пада до 0-левото ниво.Малко е играчка това. От къде си взе готови плаки ? и има ли някъде различни цветове такива ??? Ако може на ПМ да ми дадеш линк или нещо такова.

hunter1989
21-08-2010, 08:25
Здравейте както обещах малко обеснения + снимков материал...

Добре се е получило , ввала за усилията.
П.С. И моя бензин е толкова :D

AndreyVelikoff
21-08-2010, 17:48
Много добре колега! Мен ме вълнува, дали ако се оставят бели, ще светят бяло или жълтеникакво, и дали няма да си личат много крушките.

Да не отварям друга тема, ето пък аз какъв тунинг направих на таблото. Сега остава и осветлението да направя като теб, ама бяло :-)

П.П. А километражчето така ли си беше, черно със бели цифри или си го правил, и ако е така, как става номера?

reloading
21-08-2010, 19:04
ако се оставят бяло , предполагам ще трябва да си къпиш бели крушки такива , и няма да се личат много.смисъл ще е горе-долу като при мен. на 3 места малко по силна светлина , но няма как от там е изтучника, предполагам може да се измисли нещо да за се изолира но засега ме мързи,ще видя по нататък нещо да измисля.Защото си мисля че ако се сложи някакъв вид хартия или нещо такова да може да пречи на лампичката директно да свети в таблото ,а да се разклонява по прозрачните пластмаски ще е по добре разпределена светлината

П.П: попринцип е зелено, но се маха лесно :) виж по горе снимките.

AndreyVelikoff
21-08-2010, 19:25
Аз имах предвид дисплея за километрите, не скоростомера?

reloading
22-08-2010, 13:41
той си е зелен, нз как е излязал така... несмях да го барам ;)

AndreyVelikoff
22-08-2010, 14:53
ок :-)

tonov
24-08-2010, 13:16
reloading, отговорих ти на личното, ама закъснях - гледам вече си се справил ;)

Дисплея за километрите при старото табло е черен със светещи цифри. След външния фейслифт дисплея е вече бял с черни цифри. Може да смени и неговия свят - трябва да се разглоби и да се смени цветната бленда вътре. аз моя го бях направил червен.
http://alfaromeo-bg.com/forum/album.php?albumid=113

Относно различната сила на светене - предполагам сте забелязали, че оригиналното зелено фолио е по-плътно на места (именно там където са крушките). Така се уеднаквява силата на светене. С поставяне на някакво полупрозрачно фолио би могло да се постигне задоволителен резултат.

reloading
24-08-2010, 19:58
тоест просто на местата където избива светлина повече от нормалното,слагам малки част прозразно фолио и всичко е шееесст ;)

а отностно на това как си го направил много си си поиграл със всичките тези светленки евала!

malkia_jiraf
24-08-2010, 21:20
? ??? ?? ????? ?????????
________
LoveMassage (http://www.girlcamfriend.com/cam/LoveMassage/)

reloading
24-08-2010, 21:39
поприницип би трябвало да се махат със издърпване но мойте несмях да ги дърпам и с помоща на още 1 човек , от 2те страни с плоска тънка отверка и лекитко ги наддигаш чрез завъртане.. Ако не се оправиш казвай.

П.С. Готин ник ;)

AlfaFen145
25-08-2010, 14:19
Колега ,евала за темата.Тамън онзи ден се чудих дали да отварям или не ...Толкова полезна тема не ми се е случвало да има (ахах)

Аз имам друг въпрос- Стрелките можем ли да измислим да ги направя по-ярко светещи ???
Аз ще си направя км-тража бял ,а стрелките искам да светят по-ярко червено...
Видях ,някъде че се продават една бутилчица,приличаща на лак ,с която се маже стрелката и тя свети повече.Вярно ли е това ,има ли смисъл или ?!

tonov
25-08-2010, 14:34
Това което си видял вероятно е бил фосфоресциращ лак. Става само при наличие на предно осветление с UV диоди.

malkia_jiraf
25-08-2010, 20:54
? ????? ?????? ????????
________
Design host (http://hostndesign.com)

reloading
26-08-2010, 11:59
мойте са червени, отиваш с една от крушките и си взимаш какъвто цвят искаш. по 1лв бройката са в Троян.. ;)

Anarki
26-08-2010, 12:45
Преди време бях решил да си сменям цвета на таблото. За целта си купих сини диодни крушки и вс стана без да сменям заеленото фолио и пак ми светеха концетрирано на няколко места. Проблема е от това че тези диодните крушки са с остър връх светят концетрирано напред, а оригиналните са с плосък и разпръскват светлината. Щом си боядисал блендата червена, пробвай с обикновенни крушки може и да стане, ама сигурно ще розавее...

diapper
27-08-2010, 00:30
Преди време бях решил да си сменям цвета на таблото. За целта си купих сини диодни крушки и вс стана без да сменям заеленото фолио и пак ми светеха концетрирано на няколко места. Проблема е от това че тези диодните крушки са с остър връх светят концетрирано напред, а оригиналните са с плосък и разпръскват светлината. Щом си боядисал блендата червена, пробвай с обикновенни крушки може и да стане, ама сигурно ще розавее...

Диодите малко се затъркват с шкурка отпред и всичко е точно :P
Поне така съм чел тука във форума

oTBpaTuTko
27-08-2010, 22:29
Много добре колега! Мен ме вълнува, дали ако се оставят бели, ще светят бяло или жълтеникакво, и дали няма да си личат много крушките.

Да не отварям друга тема, ето пък аз какъв тунинг направих на таблото. Сега остава и осветлението да направя като теб, ама бяло :-)

П.П. А километражчето така ли си беше, черно със бели цифри или си го правил, и ако е така, как става номера?
Андрей, да те питам как точно го измайстори това с махагоновото табло? Направо ми визуализира мечтата в главата! Мисля, доста елементи да ги сменя с махагонови, да й придам малко английски вид :biggrin:

AndreyVelikoff
28-08-2010, 21:42
Ами това е фолио,(има го навсякъде в бриколажа или практикер) ама да ти кажа, че е много гадно за лепене на таблото. Братята италианци са го напръскали с нещо като матова боя, ама седи по-едро, и не залепва нищо на нея. Трябва много добре да се изшкури преди това, да стане абслолютно гладко, после спирт за да махнеш всичкия прахоляк от шкуренето и други евентуални боклуци. Аз лично първо си лепнах фолио за проба, като го изрязах точно, после го ползвах за шаблон за да стане идеално. Иначе, за други места по купето, мисля, че само на бутоните за прозорците ще стане(отново с шкурене естествено) понеже са прави. За извивки не е подходящо. ;-)

oTBpaTuTko
29-08-2010, 07:51
Значи да се приготвя за много шкурене :big_heat: !! Благодаря ти за информацията ще потърся като се прибера в "града"... :D

detelazurno
30-08-2010, 14:06

Зависи от диодите които ще използваш. Има такива които разсейват светлината под различни ъгли, но има и такива които я концентрират.

reloading
07-09-2010, 11:59
Да направим 1 Уп на темичката , Някой с някое ново предложение за Тунинг :? :)))

oTBpaTuTko
07-09-2010, 16:06
Аз обмислям да си пръсна предната решетка и триъгълната със сребрист спрей ( цвета на колата ). Още не съм разглеждал точно какъв. Да ви питам трябва ли да подготвя нещо пластмасата преди това или тя си е готова :gayfight:
Чакам си алфата Събота трябва да пристигне.... и я почвам яката!! Вътре вънка... :biggrin1:

reloading
28-04-2011, 23:31
Хайде малко Ъп на темата.Някой с ново предложение за смяна на цвета на Таблото ?