View Full Version : Един тъп въпрос за кирилицата
Stefan Caromov
21-08-2010, 17:47
Хора ,преинсталирах един компютър ,но съм забравил как да го напрая,че да чете документи на кирилица.
Пиша на кирилица ,чета сайтове и форуми ,но като отворя нотпада и ми излиза на маймуница. Как да си го оправя ?
Control panel-Regional and language май от там беше магията...Ако си спомням правилно :)
Stefan Caromov
21-08-2010, 17:56
Там в регионал опциите ,всичко ми е България.
Ramsezsh
21-08-2010, 18:00
Точно м регионални настройки се прави това. Виж скрийншота - това табче трябва да е както е настроено. Ако и там ти ОК провери какви са ти системните щрифтове - данеби пък някой не ти е качен при инсталацията на Уиндоуса.
Виж там в поленцето Administrative, има едно копче, "Change system locale" ... то ти е за уникод програмите ... ако не е то, си търси по ноутпада.
Това за 7 и виста, де ... че като видях горе останах в шах :D
Stefan Caromov
21-08-2010, 18:12
Точно м регионални настройки се прави това. Виж скрийншота - това табче трябва да е както е настроено. Ако и там ти ОК провери какви са ти системните щрифтове - данеби пък някой не ти е качен при инсталацията на Уиндоуса.
Благодаря ти ,оказа се ,че трябва да сложа диска с уина ,за да ми промени настройките . Сега всичко е наред .